Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.256

Ова за мене беше? :^) :)
    Ако да, не, не се вработив, сеуште не :( ... прва смена на форумов сум... а сега веќе и втора ме фати, после паузата :P :)

Love you too, annnni :*

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.438
    СДК дека пак преспав повеќе отколку што треба..добро утро на сите :D

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    СДК дека градов станува чуден, некако не ми повеќе она мирно местенце...
    А како за беља луѓево не престануваат со чашитење. Па добро бе, што ви е гајле што сум опнала на глава, дали ме оцртуваат хеланките и дали одам по пат со книга во раката... Ме гуши тоа. Одиш по пат и секоја една глава се врти по тебе: мажи, жени... се :rofl:
    Си се тешам: зад добар коњ прашина се крева.

4. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Da Ana na tebe se odnesuvase mislev deka si se vrabotila zosto napisa deka si prva smena,se nadevam deka za brzo vreme ke se vrabotis.
    Hipi za nekoj den ti doagja uste edna casitka vo gradot pa vardi se! i da znaes deka lugjevo neznaat so e casitka i casitvenje.pozz

5. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    СДК дека скоро станав и добар ден на сите. Па ајде да се дружиме :*

6. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    152
    сдк целиот заб ми е потечен, и надоле грлото и не можам да јадам, не можам да зборам, ама битно не ме боли и не идам на забар па што сака нека биде(имам фобија од забари) :(

7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.438
    Со среќа...се надевам ќе помине.И јас имам фобија од забари уффф :o

8. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    princessofthedark , не се глупирај , мене корења ми вадеа зашто не идев на време .. Мене татко ми со сила ме однесе , и еве протези носам и пошто ми вадеа ќе морам после 18 година вештачки , не ради естетика него ради функција .. Те молам немој да не идеш , нека ти спадне отокот и појди на некој што му веруваш .

9. martina.d

martina.d Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    2
    Сакам да кажам дека јадеме шницли со другарка ми Маринелаааа :rofl: :D :lol:

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.256
    Значи и од мене имаш фобија... ај дај кажи поконкретно за кој заб се работи, и како ти е отечен, колку време го имаш отокот и како тоа, не те боли?!

11. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    152
    бев за овој заб и ми го извадија пола и побегнав од столче. не ми праше проблеми се до сеа.
    не можам да идам страв ми е, па што сака нека се деси не идам :(

12. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    152
    шеската е, неколку дена ми е потечен не знам како ама не ме боли само се што е на таа страна ми е потечено.
    ај ако знаеш кажи ми што да пијам за да спадне отокот

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.256
    Чудно ми е тоа што не те боли, обично кога е забот отечен се работи за процес на коренот и тоа би требало да боли.А може и некое џепче да ти е, полно со гној, ама и тоа боли. Обично се дава антибиотик, најчесто ампицилин, евентуално нешто посилно ако е ептен отечено.
    Ама може и да не ти е забот... најдобро да одиш на забар, па друго е некој да те види во уста, друго е јас вака да ти кажам што и како да правиш.

14. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    152
    а може ли да биде поврзано со тоа што имам жлезда бајаги потечена на таа страна( и за тоа не сум била на лекар)

15. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    сдк дека сум многу тажна :( :( незнам како ке издржам две недели без него,сеа само што си отиде во неговиот роден град лелел еј ке пукнам премногу ми е тешко 10 месеци само спиенјето не делеше ве молам кажете како да издржам еееееееееееееееееј лелеле не сум навикната без него ова е тешка промена :(

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.256

Па лимфните жлезди обично потекуваат кога во организмот е присутна инфекција - веројатно и не ти е забот. Под јазикот има многу лимфни жлезди кои знаат да отечат од време на време иако нема некоја видлива инфекција. Тоа е знак дека организмот се бори, ја ограничува инфекцијата. Може да биде од заб (мала веројатност кај тебе, штом не те боли), од крајници, од јазикот, од поизразени афти и слични инфекции во устата. А штом не боли, јас пак ќе те советувам да си појдиш на лекар. Пострашно е ако не боли, барем во денешно време. И уште едно прашање - колку често ти отекува жлездата, и дали сега, кога ќе ја пипаш е подвижна или не?

17. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    152
    жлездата ми е потечена едно 4 години сигурно, голема е како мало јајценце и се движи. секогаш ми е потечена никогаш не се вратила она во нормала па пак да потече. не знам може поради неа и забот ми е потечен

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.256
    ^^Па добро бе мило, зошто си чекала 4 години? Жлездата не треба да биде цело време потечена, тоа значи дека има нешто што не е во ред. Како мало јајценце велиш? Па тоа не треба да се занемари. Мораш да одиш на лекар, дефинитивно. Оди кај матичниот стоматолог, да видиш што ќе ти каже. Сепак, не те копка да знаеш што е? Нема играчка со такви работи, без оглед на тоа што не боли. А кога ќе боли, може да е веќе доцна....

19. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    152
    не знам страв ми е некој рак да не ми најдат. а и никако не можам да најдам време да отидам. а знам дека треба :(

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.279
    Допаѓања:
    67.900
    СДиК на Ана да отвори една тема за проблеми со забите и кој има проблем да пише таму, она како стручњак,ако може да одговори. Ова само еден добронамерен предлог :)
    И СДК едвај чекам да одам на работа. Не ми требаат толку слободни денови. Скапав. Подобро ќе скапувам таму, него вака ништо да не правам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.