Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам да кажам...

Недела не е мој ден!!!
    Ми треба мир и спокојство, да ми биде како што ми беше пред точно еден месец...
    Ми треба море, плажа и пиво... тоа е мојот мир!
    Се угушив, се изгубив себеси низ смрдливиот воздух во градот!
    А ако продолжам вака ќе го изгубам и него!

2. barby

barby Популарен член

Сакам да кажам...

СДК не дека се фалам ама денес сум многу вредна. Ајварот си го направивме со мајка ми, па повелете на една кришка топол ајвар со сирење :)

Attached Files:

eli25, Smilly, Gordana10 and 3 others like this.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Сакам да кажам...

Кафенце и другарка ми. Благи за душа...

Мојата другарка - ментолче! На тоа ме потсеќа, милата таа.

Прекрасен ден... кошарка, бронза (да се надеваме), уметност, како и секогаш, и моите најмили. Па и ќе си апнам нешто, ќе си направам некое безалхохолно коктелче... мм мм ммммммм да ти е милина да живееш...

Моето биполарно раслоложение сега за сега е во моја корист, да се нaдеваме дека така ќе остане подолго време.

Бидете ми поздравени и полни со љубов мили феминки...

http://www.youtube.com/watch?v=dbgvAp1_DvE

If I had the chance
    I'd ask the world to dance
    And I'll be dancing with myself...

4. ljubam

ljubam Популарен член

Сакам да кажам...

F.Y.R.O.M = Fuck You Russia, Only Macedonia (непознат автор) :D

5. mina

mina Популарен член

Сакам да кажам...

╬═╬ одете по скалите долу!
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ... ... ╬═╬уште!...
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬ пазете да не паднете !
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬ дали сте нервозни ?
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬ блиску сте….
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬ дали се уморивте ??
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬ уште малце …
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬
    ╬═╬ еве дојдовте :)
    █само
    ██ сакав
    ███ да
    ███ ви
    ███ кажам
    ████ да
    Навивате За Македонијааа !!!!

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК дека не признавам бела ноќ ако не биде навистина бела! (if you know what I mean) :$

Miss-Independent likes this.
  7. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Сакам да кажам...

СДК 20 дена емоции за кои досега можев само да сонувам, успеси кои само можев да ги посакувам, радости кои не ми беа познати... Сето ова, и многу повеќе, ми го овозможија мене, а и Вас, нашите 12 величествени момци кои стоеја рамо до рамо со шлагот/кремот од кошаркарска Европа и лавовски се бореа до последниот атом сили. Кој би рекол, нели? Македончето да игра до последната секунда за медал со највисоки почести... Прекрасно и неописливо. Македонија ја тресеше литвански сон, благодарение исклучиво на срцата на момците, кои утре мораме херојски да ги пречекаме.

Им благодарам и им се поклонувам. :bow:

Squirrel, Tinker-Bell, kate21 and 7 others like this.
  8. ljubam

ljubam Популарен член

Сакам да кажам...

Животот а у угорница и удолнице, кога мислиш дека си среќен нешто ќе се сруши. Ве молам ако некој од вас е 0+ нека ми напише во порака, зошто за 10 дена ќе ми треба крв за мојата мајка, на која и кажаа дека има тумор во стомакот денес, и мора да се оперира. Тешко ми е многу, и пробувам да обезбедам на секој начин крв..

9. andy96

andy96 Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека сум горда бидеќи сум Македонка :angel:

Tinker-Bell likes this.
  10. EleMental

EleMental Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам,, све о свему, денес беше исполнет ден, полн со емоции и по некое крцкање запчиња...моите запчиња...

Манчестер пружи лекција по модерен фудбал, и многу ми е мило но ќе си признаам еве нешто. Не ми е истиот филинг веќе. Веќе 10 години навивам за момците, но новите генерации не можат да ми легнат на срце. Јас сум стара школа навивач, на некој начин.

Бекам, Гигс, Кин...каде се тие сега? Се топев кога ги гледав. Сум се дерел и сум навивал со солзи во очите, пред телевизорот, сум се трескал од земја, и тогаш сите знаеле, дека што и да направам, никој не смее да ми приговори.

Се знаеше тогаш, Манчестер игра, не го чепкај ЕлеМентал :!: Сега? Ги сакам, но задоволен сум само да ги погледам 10 минути и да проверам финалниот скор онлајн.
    Знам, не сум вистински навивач (срам ми е), но така се чувствувам. Голем дел од шармот ми беа играчите. Во тоа време, не само што гледав фудбал, туку и редовно играв. На левата копачка пишуваше Giggs, а на десната Beckham.
    Кој не би посакал да има две такви нозе, ам?

СДК 2

Русија до последен момент не беше сигурна. По втор пат ги наполнија гаќите, плашејќи се како таква спортска империја ќе изгледа пред очите на целиот свет. А поради кој? Поради малата, непризната и потценета Македонија?
    Ќе ги памтите натпреварите со нас, уште долго ќе ги памтите.

СДК 3

Денес ми зачкрипеа запчињата. Денес на површина излезе само делче од една друга страна на ЕлеМентал.
    Замислете, колку е ова предвидливо и патетично, истовремено...бивш мувач на лавицата, со кој и јас као сум се дружел, почна да ни пишува и да не потпрашува, ама со некоја негативна вибрација во целиот негов приод.
    Му дадов само на знаење да одјебе, да не наебе.
    Не, не е љубомора, но Е иритација. Иритација кога ќе видиш безрбетни хиени како се враќаат назад во животот затоа што ништо не ги чека напред, и се мешаат во нешто кои на времето не го ценеле.

Момак, таа е во безбедни раце моментално, и таму и ќе остане. Не се нервирам, но ќе обележам територија.

sesilija likes this.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Сакам да кажам...

Не сум толку разочарана, колку што сум горда..
    Ги сакам, ептен! Сонциња сите до еден!
    Туку, сега од 8 си продолжувам со навивање јас, и тоа за Франција,ем што ја сакам државата, ем нека не одмаздат за пред некој ден..

Инаку.. вчера за прв пат успешно налакирав некого. И тоа сестра ми. Абе женава ги разгледуваше ноктите од секој можен агол, на секоја сијалица у станов ги анализираше до детал, затоа што верувале или не, има скоро 28 години, ова и е прво ставање лак. Ај сеа..

И то..
    :* :* :*

12. Hiii

Hiii Популарен член

Сакам да кажам...

Многу многу ми е мака што не можам да ги пречекам кошаркарите утре.Ако некој успее да стигне до нив нека ги гушни сите од мене ;( ;(

13. wish

wish Истакнат член

Сакам да кажам...

..децава ми го разубавија животот,ме орасположија до небо и лично вечно ке им бидам благодарен за тоа што го направија за својот напатен народ...тие ни ја вратија вербата,гордоста и направија ние,,безимените,,да бидеме значајни и вредни..тие направија и ни подарија се што имаат,а сите сме свесни на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД му дадоа и многу,многу повеќе од тоа....
    посебно на помладите..нив им дадоа правец кои ќе знаат да го следат....
    верувам дека сега многумина што не знаеа каде е нашата МАКЕДОНИЈА сега знаат и имаат силен респект..
    ..сакам и ние да имаме голем респект кон нив и да ги славиме своите воини до бескрај на начинот на кој они ни покажаа како,колку и бескрајно ја сакаат својата татковина и сите нас...
    ќе го парафразирам Влатко..,,леле,што направивме'' во ,,леле што ќе ви правиме понатаму''
    ги сакам,ги сакам,ги сакам бескрајно............

Squirrel, BeYourself, kate21 and 4 others like this.
  14. starfish

starfish Популарен член

Сакам да кажам...

Ако утре пред Бисер видите некоја ненормална да му се џитне на Бо околу врат, да знаете дека сум јас, во мојата мисија да направам еурокрем фотка со шампионот мој!!!
    Ете така!

BeYourself and x.Daisy.x like this.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Сакам да кажам...

Солзи може да, признавам, ама радосници! Луѓе радувајте се, немој во никој случај да жалите! Точно, заслуживме не бронза, него злато, ама да бидеме горди луѓе парираме на Русија, се бориме за 3то место! 4ти сме од 24 земји, а пред 2 години во Полска бевме 9ти од 16, затоа утре сите на плоштад во 13:30 да ги поздравиме нашите јунаци! Денеска, од таа борбеност и одлучност на Борче, солзи ми течеа, како бре мајкуму така низок, спретен, се пробива сегде, алал да и е Борче, нозе ќе ти бацувам!!
    Негоооо да ви кажам вчера што ми се случи. :)

Идам јас кај љубениот а У, муабетче со моја свеки да се поздравиме ко луѓе и си замина. Ние одма акција-реакција мести табуретка на врата, кревет до неа, и спремни да се буцнеме. Се буцкаме ние, убаво си почна се, ах-ох-да акција тргна, кога се отвора врата, свеки моја мавта со 100 денарка! Мене фаца :o Лелееее, срце ме стрефи. А свеки мафта ли мафта со 100 динарката, како Том кога на Џери му мафташе со бело знаме за примирје. Арно што имавме реквизити на врата, инаку свеки моја така гола да ме види врз син и, ќе се побудалеше. Ајде се собравме некако, мојов продолжува, гајле си нема. Јас уште во шок, не можам да се приберам, викам заврши ти работа, да се облакаме и да не нема.
    А таа моја свеки, после тоа му се извинувала на љубениот, чак и тие 100 денари биле наменети за мене, пошто нели ако мојов има работа, си зима плата, она му ги дала за јас нешто да каснам. Ех, што би јас без свеки. 2 куќи ме ранат, гајле немам. Него свеки, фала на пажњата, и друг пат потресувања такви :x

That was too much for me ! :x

Divinebutterfly likes this.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Сакам да кажам...

За тие што нема да ја видиме глетката додека се џиткаш, после овековечувањето на моментот сакаме еурокрмеската слика да ја видиме овдееее , со скриена фаца, ако успееш да се сликаш те молам постирај ја, барем малку да ни го доловиш моментот. :$
    Колку само сакав да бидам таму за пречекот. :|

Smilly, Monna.Monna and starfish like this.
  17. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Е времево ми го наполни срцето.
    Го обожавам. Ми изнуди милион насмевки.
    Фајнли.
    Така јас радости во младости, се стационирав на тераса со книга, се оптегнав колку што сум долга и широка, и уживав.
    Свежо бањата, ветрот ми ја вееше косата, пегланите шишки ми ги скокоткаа очите, а локните се разлетуваа низ лицето, грбот, рамениците. Дожд си врнеше, јас по секоја прочитана страна паузирав за да гледам наоколу ...
    И така давајќи напори да уживам во филмскиот момент, оној кога ветрот ептееен силно задува, кога ми светна нешто низ небото и оп сегде темница.
    Куку леле низ цело мало струја снема. :D
    Баба ми вреска по менее, јас се смеам не можам да се соземам ... таа мисли сум умрела Боже мој а јас само гледав лап топот прво од струја да го исклучам па се друго.
    Абе нозе испокршив, додека да најдам пут до доле кај моите. :D Ниту телефони знам кај сум џитнала, ниту пак имав запалка за некоја од моиве свеќи да запалам. Абеее налет. :D
    Евн, секаде со вас.
    Евн лажговци, ми ја уништивте романтичната вечера со јас и се уплашивте од едно ветре.
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Нека врнеее, нека врнеее. Сакам дожд. Дожду не запирај. Само нека не светка толку многу. Џоа во диско да сум. И ќе заденсам уште малку. :D
    Имајте убава вечер.
    Вечер полна со убавини.
    Вечер која ја најавува есента.
    А јас ја сакам есента.
    :rain: :f:

la-chicka, De-lovely, Shana and 2 others like this.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК дека поради нешто што го гледам долг временски период, а е нешто што страшно ме иритира, само ќе кажам дека милијардерка да бидам, да тонам во пари, нема да се сменам, нема да го сменам мојот карактер и начинот на однесување спрема другите, зошто страшно сум свесна колку вредат парите.Може некој ќе рече дека така мислам, не, не мислам, чувствувам.Поради пари пропаѓаат пријателства и се друго, треба да се знае значењето на парите, но и нивната лоша страна.

julie77 likes this.
  19. Grunge

Grunge Истакнат член

Сакам да кажам...

Никогаш не сум била некој hell of a патриот и срам ми е да признаам дека се тоа почна со овие победи. Ама што да правам, ми беше потребно нешто вакво за да го увидам тоа.

НАРОДОТ ШТО ОВИЕ ДЕНОВИ СЕ СОЕДИНИ, НИ ВМРО НИ СДСМ ДА НЕ УСПЕАТ ДА ГО РАЗДЕЛАТ !

Ќе го повторам истото што и пред некое време,

What do you do when you win ?
    PARTY !

What do you do when you lose ?
    PARTY HARDER !

20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека имам многу откачена баба !!!!!!!!!!!!!! Хахахахха ме изнасмеа до солзи... Прво џабе ви е на сите Lester Bo McCalebb e нејзин !! :!: Цела дневна јас изредила со негови слики, се дереше, викаше на натпреваров.. Ги сукал сите :D :rofl: Ќе го чекала утре на плоштад и ќе се сликала со него, ако треба и инцидент ќе направела !!
    Второ многу го мразам оној Кириленко :@ Грд. Не вреди ни мува да го пролази !!.. И онака тие се лепат само на
    гом*о
    . И тоа е премногу за него ! Сликата на телевизорот ми ја расипуваше од што е грд ! :@ Уф, како да ме прогонуваше... :x

Ќе заборавев имам и симпатија :$ Не дека е нешто посебно, но за сите таму беше УБАВЕЦ !! :)
    И едно нешто најбитно и покрај поразот ние сме ПОБЕДНИЦИИИИИИИ :party:
    И Господ плаче од жал.....
    МАКЕДОНИЈА !
    То је то.. Треба сабајле рано да станам, прв ден на факултет, на предавање.

П.С. Ако видите утре некоја луда баба да направила некој инцидент МОЈАТА Е !!!!!! :rofl:

Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.