Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Сакам да кажам...

СДК дека денес официјално ми заврши уживањето дома. Од утре на факултет и почнувам со обврски :sweat: :sweat: Зошто не почнуваме од 1 октомври, туку сега баш ми го расипаа раатот :)
    СДК и дека многу ама она појче од тоа многу ми недостига сестра ми. Со душа чекав да оди Скопје на факултет да не ја гледам дома, а сега ми фали :( :( Па празно ми е дома некако, многу е тивко, немам со кого да се карам, таа ми е интересна за карање кога вика. Ахх многу ми недостига :(

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека изминативе два месеци беа критичен период за мене.
    Направив толку многу промени кај себе што кога ќе се погледнам во огледало се прашувам, дали сум тоа јас, дали тоа сум она што сакам да бидам, неможам душата да си ја видам. Ликот го гледам, очите во кои што имам некој чуден сјај (незнам како да го дефинирам), насмевката - останала иста, некогаш полна со цинизам, некогаш зрачи од душата. Косата - кога како, права или виткана во топ форма, полудела начисто, исто како мене, незнам што и станало ама добро е. Носот - сеуште е истиот, не пораснал од лагите што ги имам кажано, до сега не ќе можев да куцам ќе ми го бодеше мониторот.
    Гледам се, но ни трага ни глас од душата, таа не се бори, безгласна е, неможам да ја слушнам што сака. Дуплиот близнак во мене го убил ангелот по се изгледа, се чувствувам како излезена од пеколот. Се мислам дека злоба зрачи од мене, не се чувствувам како добра личност, а што е најтрагично ми се допаѓа тоа. Не се чудете, не е пмс. Сериозно е ова, me like to be the bad girl.
    Докази? Докази за ова сакате?
    Ако сте ме читале знаете колку знам да сакам и да се жртвувам, се ќе дадев за него, и бубрег и јетра, литро крв, левото око, срцето бе ако требаше, ме згази без да се сврти назад, а сега? Сега го оставам да дреме пред мојата куќа, сега одбивам да разговарам со него, не одговарам на пораките, не одговарам на повиците, одбив да бидам повторно со него, одбив да се омажам за него. И не се чувствувам лошо и покрај тоа што сеуште нешто ми значи, и покрај тоа што сеуште го сакам.

Момнетално друг имам во фокусот. Тој е оној тип што е недопирлив maybe :^) Повеќе е предизвик и моментална занесеност и затресканост одколку што изгледа. Појава што никого не остава рамнодушен, градски мангуп знаете ха! Незнае ни он со кој си фатил работа ама ај. Подлегнувам на тестови, а незнае дека обожавам да бидам тестирана. Златен тој, што одкако ќе ги поминам, а притоа не планирам да failнам на ниту еден м? :wasntme: Сепак имам добро чувство за нас, не го испуштам ни под разно.

Дилема? Дилема е мал збор за ова. Можеби стојам пред животни одлуки, а немам појма што да направам. Изгубена сум, а и огледалото добро ме лаже.
    Лошо е кога неможеш да се препознаеш себеси, а најлошо кога ни сам незнаеш што сакаш.
    Никогаш не се плашев од предизвици, а сега се плашам да не направам грешка. :|

На crazylady, Izaabella, Theodora и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Сакам да кажам...

Пa затоа американците ураганот го крстија Irene :D :D :D

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Се осеќам како потресена. Веќе не отварам никакви клипчиња, едино ако не се песни, филмови и слично. Мислам дека се ус*ав у гаќи. :x Тој што ми го прати, ми идеше да го отерам у три лепе! ]:)
    Бај д веј, фала богу заврна, ај ваљда ќе може, барем малце да се диши утре во автобусите.
    Иии... Ај да си пишам уште некој пост за кошарката. :rofl:

Бо Меккејлеб - македонец и пол!

Арно им текна, да стават некој од другите играчи. Не, ама најискрено. Не им даваат прилика, имаше уште двајца мислам, што воопшто не заиграа. А денес добро направија, што го оставија да влезе четворката, иако незнам како се вика.
    Незнам која секунда беше, ние водевме, таму негде при крајот, нашите дадоа кош. Ја бев ваква: Оу јеа..
    [​IMG] [​IMG]
    Се израдував пред крајот малце. :headbang: Па гледав, да не дадат кош, и со моите наочарчиња, буквално ваква бев. :geek: И ми се здрви нога, а овие околу мене рипаат, а ја неможам да мрднам, м идеше да се раздерам.. Леле, мори мајко.. И после кога го дадоа тој кошот, ваква бев.. |( Си опцув фино лепо, пред моите, така сочно..

Ќе ми фали кошарката. Ова да си го речев пред месец дена, ќе помислев дека сум отидена. Прв пат у живот, годинава гледам кошарка.
    Ќе ми фали навивањето, и неизвесноста. :wasntme:

А, пред некој ден, кога ја видов демотивацијава, стварно ме изнервираа.
    Мислам ало! Србија секоја година, е меѓу првите. Само оваа не, заради тоа што е смена на генерации. Сепак, ако сме стигнале до тука, не треба да се правиме ПриМадона, и да ги потценуваме другите. Ок, освен нашиот јужен сосед, тоа е веќе дозволено! :nod:

И да не го отупувам, ко што си знам. Отидов, да си местам ташна, од утре пак во школо.

На Monna.Monna и Shana им се допаѓа ова.
  5. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Сакам да кажам...

Која е поентата на црните ленти монтирани преку очите на луѓе што треба да останат анонимни? Демек единствен начин да препознаеш некој е преку очите. Сега конечно сфатив зошто идентитетот на Супермен толку добро остана скриен, наочарите го правеа непрепознатлив!

Се осеќам ко да живеам во стрип. Само не сум толку јака. И не ми е Бетмен дечко.

На UbavkaBube, Shana и rossonerka им се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Aj уште да надополнам на предходниот пост.. Вуквално вака се осеќав. Сега ќе ја чекам сестра ми да се врати, за да идам до веце. :$ :tmi:
    http://www.youtube.com/watch?v=I9VUL0yRjR8

7. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

СДк се изнасмеав со мислењата од темата Најпромашениот подарок кој сте го добиле? хахахааххахаа уште се смеам, кој не ги прочитал незнае каквво смеење пропуштил :D

8. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Сакам да кажам...

Off to bed, денот беше долг и возбудлив...

Да не заборавам, на сите студенти им посакувам најубав почеток на новата учебна година и со лесно да си поминете!

9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК Многу дупли профили по форумов се шеткаат... Се чувствува нивниот мирис :wasntme:

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

Досадно ми е !!!!!!!!!!!!!!!!!!

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Нема подосадно нешто на светот,
    јас да буљам у компјутерот,
    и така секој ден до крај на животот.
    Нема подосадно нешто на светот
    од досадата, оу је, досадата. :tmi:
    http://www.youtube.com/watch?v=lGL6lNSRgEY

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Сакам да кажам...

Ја направив големата.
    Си испаѓам од станов од кај дечко ми и наместо да си ја запалам ламвата јас црррр на ѕвончето у комшии и ауф надоле пос калите трчај хахаха :lol: Тоа ти е кога уште спиеш :D

13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

Ретки луге заслужуваат да бидам со нив искрена и добра и попустлива и да ја имаат мојата љубов.Биди добар пак не вреди,биди лош пак не вреди.Епа ке си молчам зошто можеби само тогаш ке им погодам,а можеби и не.Да не се знаело што се сака.Ама ако,ке се каат и другите што ме повредиле или јас да не сум Пеликуна :fubar:НЕИЗЖИВЕАНО СУШТЕСТВО !

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Сакам на сите да ви го претставам мојот prince charming :)
    Најмилото, најдоброто и најзгодното суштество на Планетава наша.
    Фала ти што постоиш :inlove:

Marry me ? :$

Прикачени фајлови:

На Miss.Ricci и Alanna им се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Сакам да кажам...

Утре, т.е денес ми е првиот бруцошки ден. Со среќа нека ми е.
    Дали дека станав во 2 или од возбуда ( :?: ) уште не сум легната. Ама затоа прва утре на Јустинјан!
    Добра ноќ, феминки ! |-) :*

16. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да кажам...

Ме зафати некоја нервоза и напнатост и незадоволство ...
    Осеќам ко некој наеднаш да ми ја исцица цела енергија од мене ... Ко да не знам што со себе ете точно така ми е во моментов , и не не очекувам некој да ме сфати зошто и сама не се сфаќам. Само сакам да помине ... Што е можно побрзо и да не се повтори .
    Видов дека не ме прават задоволна и среќна работи и персони што порано ме правеа .
    Се сменив ли ? !
    А тоа не го забележав . Ми требаат ПРОМЕНИ хитни и битни .
    И ќе ги направам и ќе сторам се од себе да соберам сила да си ја истерам негативнава енргија која ме окупира и ме блокира :| .
    Не се давам НЕ !

17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

СДК дека осеќам во брзо време ке бидам богата :P :lol: :inlove:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    24.276
    Сакам да кажам...

Утре ќе ги носам документите на факултет, а од среда и официјално почувам со 3та година. Кога летна времето, еј! Многу брзо ми поминаа првите 2 години. Се надевам дека и во 3та ќе ми биде така лесно :) Утре одам кај дечко ми, и после 4 дена се враќам, тој е сам во станот засега, па имаме малку простор и време за да бидеме сами :lol: Се читаме :*

19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Сакам да кажам...

Зошто не си легнам како сите нормални суштества туку дремам на лапов и кмишам со полуотворени очи ххх

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Сакам да кажам...

Сдк дека се пресмеав на глупостите,во смешни мислења, е но можам поќе бре луѓее,ако луѓе сме, се дешават и грешки, :lol:

Имајте добра ноќ феминки! :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.