Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. simon4etooo

simon4etooo Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека мнооогууууу ми е криво што не сум од Скопје и што не можам да одам да ги пречекам нашите херои ;( јбг шта чеш

De-lovely likes this.
  2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк колку е убаво денес Скопје !!!
    А над Македонија сигурно блеска силна светлина од гордост и насмевки ![/b]

:l: :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l:
    ГОРДОСТ уххх почесто да си ни на гости во државава само за УБАВИ НЕШТА.

Сакам да сум во Скопје но...

crazylady and Divinebutterfly like this.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Сакам да кажам...

Отидов јас, да викам гласно МАКЕДОНИЈА!!! Кошаркари наши, вие сте наша гордост!

Одеднаш, сум во тотална среќа и љубов.

Само нека потрае.

:inlove: 8)

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Сакам да кажам...

Има некоја феминка тука или сите заминавте на плоштад? :D
    Поздрав и од мене,баш ми е криво што не сум таму овие дена,требаше да одам на гости и да се вклучам во сето ова славење,ПРЕКРАСНО изгледа се! Ајде викајте таму и од мене :) ГОРДА СУМ НА КОШАРКАРИТЕ! Скапав објавување на Фб :angel: да гледаат и бугариве дека сме најсилни! Тие ништо не кажуваат за нашите успеси,љубоморни се :D ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА!

ЛЕЛЕ ЛУЃЕ ШТО НАПРАВИВМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сакам да кажам...

Ајде бе, ќе заплачам од што не сум таму. Готово, се расплакав... ;(

Битно, гледам тв и горда сум на момците... на Македонија!!!! Ухууу!! :rock:

Trendafilka likes this.
  6. Libera

Libera Популарен член

Сакам да кажам...

СДК...денес ми фали присуството на Тоше, мислам на физичкото, зашто знам дека духовно е со нас. Сакам да ги почувствуваше и тој овие моменти, отсекогаш беше горд Македонец, а денес верувам ќе беше неизмерно среќен...

7. EleMental

EleMental Популарен член

Сакам да кажам...

СДК

Страв ми е да излезам надвор, тие жеништана се насобрале, мајка ми , баба ми, сите помагаат, пиперки се чистат, се печат, а утре ќе се вари...
    Последните 3-4 години несебично ја нудам мојата НЕекспертиза во конкретното поле, да ме мобилизираат за и јас да си ја заработам тегличката, АМА НЕ..
    Најмногу што сум издржал е неполни 30 минути. После тоа следувало ајде бришка ЕлеМентал, не ги чистиш пиперките доволно брзо, заради тебе заостануваме, оставаш семки, оставаш прашина...
    И јас виткам опавчето и си одам...денес нити се нудам, нити ме сакаат.

Требаше да им се заканам, да им кажам еј бе да ви ја пуштам Трендафилка тука, да ви покаже како се то ради :D, ама после ќе треба да објаснувам дека тоа не ми е новата цура, па од кај ја знам, и на крај филмот ќе беше иии каков итар дечко, меѓу стотици девојки на форум се нашол, амм ам...

Очите ми солзат гледајќи ги момците и пречекот, толпата. Што и да кажам, излишно е, малку е, веќе е кажано и почувствувано.

We are Macedonians, It's OK to be jealous.

Дечки, толку сте добри што и Грците ве засакаа. Ако сликата заменува илјада зборови, тогаш вашата слика го занеме светот.

8. Squirrel

Squirrel Популарен член

Сакам да кажам...

Љубоморна им сум на сите кои се во Скопје...какво само чувство е она,каква еуфорија...плачам. Сакам да ги бакнам сите,ако ништо друго барем ќе им се поклонев заедно со сите. Колку се само среќни што онака ги пречекавме. И неуморни се нашите МОМЧИЊА МАКЕДОНЧИЊА. Секаде застанаа,пеат заедно со сите,скокаат,ни го пружат задоволството.

Ај нека прошетаат и по другиве градови.. :$ Па да видат како ќе ги пречекам.

Најубави и најискрени честитки до нив,Вечно здрави нека ни се,среќни и секогаш онака борбени.

ГОРДА СУМ ШТО СУМ БАШ ОД ОВА ПАРЧЕ ЗЕМЈА,ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА :inlove: ЧЕСТИТКИ МАКЕДОНЦИ!!!

А Тошката навистина фали во цела оваа еуфорија,ама му го исполнивме сонот-СВЕТОТ ЗНАЕ ЗА НАС!!

P.S. Добар предлог дадоа новинарите на Сител-квалификациите за Олимпијада кај нас во Македонија да се одржат.

9. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Сакам да кажам...

С да му К на БОРЧЕ МЕККЕЛЕБОВСКИ, да не се срами толку многу!
    Срцка тој, колку е скромен и повлечен.
    Љубим му тоа нигерско устенце. :*

10. Sparks

Sparks Популарен член

Сакам да кажам...

Исто мора и љубов да се даде кон коментаторот Игорче - кој ми стана исто толку мил колку кошаркарите со неговите шашави коментари.

Игорче, you :rock:

Едноставно, натпреварите немаше да бидат толку впечатливи да не беше тој :D

11. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека е убаво. НЕВЕРОЈАТНО убава сцена, нешто на што не сме навикнати и нешто што одамна не се случило. Единство и сплотеност на генерации кои ја делат среќата, радоста за тоа што сме и да е уште поубаво-не е поврзано со политиката...
    Радост и солзи кои доаѓаат од срце и душа заради тоа што сме, тоа што го имаме и делиме под ова наше, македонско небо :)
    Браво за нас :bow: :clap: :clap:

Grunge likes this.
  12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Сакам да кажам...

Луѓе ова чувство не може да се опише! Жалам што не можевте сите да си ја исполните желбата да дојдете во Скопје и лично да ја почувствувате таа магија!
    Ја имав честа автобусот да застане точно пред мене, и заедно со нашата гордост-кошаркарите заедно во еден здив да пееме дека едно име имаме, дека наше ќе биде и Солунското поле (тоа е и наше), а она црнчено срамежливо со насмевка гледа, се радува, ништо не разбира, но оваа љубов кон нашата земја е тоа што го прави толку единствен, незаменлив. Не само Борче, туку сите! И Предраг, и Антиќ, и тренерот и Игорче златен, се исцепи од пееење. Абе немам зборови за да опишам како се чувствував тогаш. Срцето ќе ми излеташе од радост. А Владо, се протна меѓу сите и со неговата позната реченица: „Луѓеее што направивме!" сите ги дигна на нозе!
    Ах Македонци, едни и единствени сме!
    Тоше насмевни се и запеј горе од небото. Се исполни твојот сон и желба, да не видиш вака сплотени сите!

13. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Сакам да кажам...

СДК дека инспирацијата ми цвета, посебно тогаш кога сум (нај)депресивна, (нај)разочарана, е ова е иронија!
    Си шмркнувам од горкото кафе, (пробувам да) исправам криви дрини и да го ''спасам'' светот од лошите тетки и чичковци - жими се' најмило до десетто колено!
    Понекогаш се прашувам како по ѓаволите можам да пијам толку горчливо кафе и да уживам во неговиот вкус, кој иако горчлив, како да не го осеќам воопшто. Зарем толку ми е горчлив, сив и неубав периодов, та не реагирам на вкусови? Боже мој.
    Нејсе, не ќе да е до тоа.
    Наводно ќе пробам да се извлечам од дождлививе и повремено облачни периоди со шопска, ова де - шопинг терапија.
    Здогледав прекрасна кошула, магнолија боја - како што често љубам да кажам и веднаш секундарно ја склопив во комбинација со новите фармерки и тазе некупените кафени штикли на кои ептен им се намерачив и кафенкастото болеро кое секое утро ми се смешка од излогот и ме моли да го купам - ме отече, и ќе го купам, само да не ми досадува повеќе, зш немом да го гледам.
    Ќе арчам пари и на козметика, па нека, што ако.
    Волим паре, па макар и фалсификоване. - не, не, не, не сум материјална цурица, туку само сакам преку материјалното да се извлечам од оваа нематеријална криза која ме обзема.
    Нема да дозволам неканети ''гости'' да ми влегуваат во потсвеста, ама баш!
    8)

14. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Сакам да кажам...

Многу сум горда.
    Бев уште од 9 пред Борис Трајковски . Над 20 двокатни автобуси беа паркирани.
    Полни беа буквално . Од најмало до најголемо бевме .Стигнавме на аеродром и ги чекавме 2 саата .
    Таму пеења , играње оро, трубачи , знамиња огромни . Преубаво беше . Ако и некој друг бил на аеродром знае :) Стигнаа баш кога и кажаа , алал да им е .
    И после сите назад заедно . Саат и нешто се возевме до плоштад . Колони и колони , интересно беше што каде и да поминувавме во град беа исклучени семафорите за да поминат сите автобуси без проблем .
    Уште ме боли главата од што излегов на прозор . И знаме ми дадоа и на сите им мафтав :lol:
    Имам некои слики , ќе ги поставам во темата сега :)

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Сакам да кажам...

СДК се заљубив у овој Дамјан Стојановски...дајте луѓе лек не можам повеќе. :D

sweetyears, blueeparadise and Smilly like this.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Сакам да кажам...

Сдк дека сум многу срекнаааа
    Најнеочекувано враќајки се дома со Мама, пред моја зграда да ти бил Кошаркарскиот сојуз, и сите кошаркари тамуу ...

Се испосликав со ПЕРО АНТИЧ срцка колку е само он убав :inlove: :inlove:
    и сите други :* :* :*

ете така :D

17. Smilly

Smilly Популарен член

Сакам да кажам...

Бо,срцка..Македонија те сака! :l:

18. CIA

CIA Популарен член

Сакам да кажам...

дека стварно имам мн за учење а треба до 7 најкасно да научам а јас уште си дремам на компјутер оти ми е страв да ги фанам книгитееееее.........абе оти мора да одиме нашколоооооо? :@ :@ :@

и ми се јаде многу ама незнам што да јадам и планирам да штрајкувам со глад за да не учам :devil:

Абе го сакамм Боо и дај некој ако најде видео каде што Бо ќе пушти солза после натпреварот со Шпанија нека ми прати линк по лп ;)

19. snake

snake Истакнат член

Сакам да кажам...

СКД прекрасна беше атмосферата на плоштад момциве заслужија ваков пречек се изнарипав и се изнавикав за сите пари сеа се ме боли грлото ми е фатено ушите ми се затнати али не ми е криво БРАВО момци

20. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сакам да кажам...

Ама и Војдан е срцка! ^_^ :inlove: :wasntme: Признај! :D

Сега кога ве читам сте се испосликале, ово-оно, ми иде да се изнаплачааам.

sweetyears, Smilly and baguf4e like this.
Thread Status:
Not open for further replies.