Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Сакам да кажам...

^ го мразам, бљак, дожд ужас, вирчиња, чадори кои ич не ги поднесувам, те прскаат колите, одвај стануваш наутро и се мислиш колку е часот зашто од времето не можеш да препознаеш дач ден е ил ноќ. Неќу и неќу есен. Па грмотевици, погрдо нешто нема.
    Стануваш наутро 10 минути порано за да имаш време да си облечеш хулахопки, па боди, па маица, па фармерки, па џемпер, па шал, па капут, па чизмите дур ги навлечеш.... абе пролет па и лето пријатно убавина, сонце позитивна енергија, облакаш фустан сандалки и да те нема, уживаш во деновите.
    А сеа ти доаѓа да го земеш чипсот, да го ставиш лап топот до тебе во кревет, и да не станеш со денови, зашто врнежливата есен те депримира те мрзи да го мрднеш газот.
    Е така не ја сакам оваа есен!

snake, LilBaby, Go-Girl and 5 others like this.
  2. Hiii

Hiii Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк тенќу гад што се сети после 3,4 месеци да ни пуштиш малку дожд.И ние да се освежиме оти веке исцркавме секој ден на 40 степени.Времето е само за спиење а јас треба да учам :headbang: Што убаво брат ми си спие како бебенце (па и бебе е само малку поголемо) ми иде да се џитнам до него, да го гушнам и заедно да си сиеме.Ахм што убаво сонувам :( Туку да земам да учум се додека не станал и не ми го дигнал притисокот.Кога се гледаме од милост и на двајцата ни доага да се испотепаме :tmi:

3. blond

blond Популарен член

Сакам да кажам...

Една година постара...
    Си го пијам првото утринско кафенце и размислувам за годината што измина. Оцена десетка. И нареднава нека е таква. Од многуте добри работи, најдобрата сега спие во креветчето :l:
    Би било нефер да не ве почастам, еве изберете си кој што сака. Не, не, не е скржава мама Блонд не.
    Parental advisory.Not recommended for persons under the age of 18.

4. tanjusskat

tanjusskat Истакнат член

Сакам да кажам...

сакам да кажам дека го мразам дождовв! :(

5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Сакам да кажам...

СДК

не сакам да бидам зелка на есента и зимата! Додека се облечеш, како зелка! Ма нема ли си сонце, нема ништо!

И СДК дека вчера се сликав со Антиќ ^_^ и тоа во....Рамстор, во....

УАН!

требаше да се стваи главата во тоа црното, и мисијата, завршена! Сликана со Антиќ. 8) :D
    Едит: А јас бев Самарџиски! Е кај го има ова? 8) :D

Attached Files:

Elennaa, blond and tanjusskat like this.
  6. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека обожавам есен!(и зима! Ама рано е за зимата :lol: )
    Нема нешто по убаво од чувството кога ќе се разбудиш и ги слушаш капките дожд како удираат по лисјата на дрвјата, по лимените олуци.. Ме разбуди кутрето мое, си го прибрав лап-топ-от во кревет и веднаш си се приклучив на фемина. :inlove:
    За жал имам уште малку време да поуживам во оваа атмосфера затоашто после сум во школо.

De-lovely, Monna.Monna, eli25 and 2 others like this.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Сакам да кажам...

Малку можда сум чудна, ама јас обожавам кога врне, кога грми, и кога нема струја. :wasntme:
    Мене искрено исто ми се фаќа, а има шлаканици, а нема. Ја и да идам у пустина ќе најдам некое вирче, и ќе се шљапнам у него. :x
    Баш затоа, и цело лето го поминав во патики и чорапи. |( Таман ќе облечам апостолки, и доаѓам со кал до колена. Секогаш кога облакам апостолки ми се дешава ова. ]:) Или некој миел дуќан, или поминувале тие да ги прскаат улиците. Или автобусот, ќе ја отвори последната врата, баш пред некое вирче. Колку пати, накај идење за у школо, у најголемата вруќина, ја се брзам пред првиот час, да се вратам до дома да се пресоблечам, затоа што паднав у кал. Фармерките лом, а патиките, ко што ми беа бели. :x А надвор 40 степени. |( Не сум баксуз, ич.
    Како и да е, идам да си мијам глава, иако знам дека дождов по втор пат ќе ми ја измие.

TeddyGrey likes this.
  8. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Сакам да кажам...

И кој сега да се шлапка во тоа вирчињата? |(
    Се оди ли на факултет во вакво време-невреме???! Додека да стигнеш, риби ќе ти пливаат во нозете, и по една ајкула-ништо страшно :lol:
    Шала на страна, за спиење е океј, за одмарање, за денгубење и читање на омилената книга е океј! Но за извршување на секојдневните обрвски воопшто не е океј! :x

Have a nice rainy day!

tanjusskat, IndieGirl and GarpovaV like this.
  9. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Сакам да кажам...

СДК една другарка ми рече, браво Литл, секоја чест, како си горда на себе. Некои други би западнале во депресија после раскинување на 2 годишна врска.

А мојот одговор беше ваков: Секако дека сум горда, во мојот живот јас сум на прво место, тој што ме изгубил, тој губи, а не јас. Тој што ме изгубил, кога- тогаш ќе сфати што изгубил.

Нели е така?!

СДК исто така, БАРАВ да залади времето, не викам НЕ, но не побарав да врне и да е ВОЛКУ ладно... :?:

10. eli25

eli25 Форумски идол

Сакам да кажам...

Сивило уште од сабајлечки.Ама го барав.И не се жалам.Станав уште во 05 :yawn: .Да ми тргне денот си направив мало задоволство.Признавам дека уживам во секоја голтка кафе,а уште пак и ако е утринско :coffee: Му направив и на љубовчето ама тој не заележа со каква љубов го спремив .Mрчеше колку ли обврски го чекаат денеска.Само гледаше да го голтне побрзо.А мене ми фалеше и цигара уз него,ама му ветив дека нема повеќе :wink: Не оти знаев да пушам,ама си пафкав уз кафето :lol: .Како бев замислена отсабајле,богами првпат да посакам силно цигара.
    Епа драги мои Феминки,кој го онерасположил дождот отсабајлево ,нека повели кај мене на по едно вакво :mm:

Attached Files:

LilBaby, Strumfeta93, Go-Girl and 3 others like this.
  11. starbucks

starbucks Популарен член

Сакам да кажам...

Од 10 за 1 до 7 и пол фул часови :clap: |( Полошо не можеа да го направат распоредот. Ем има критериуми за оценување, волку да знаеш за 2, толку за 3.. ем некои си глупави дополнителни и додатни часови, ем изборни предмети, па кога ние ќе учеме, кога?
    Не е хумано ова, не. :(

12. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Сакам да кажам...

Конечно залади!(не за друго туку сега имам повеќе алишта за носење дека повеќето ми се по долги ракави :lol: )
    Временцево сега е само за излежување во кревет со ќебе и за гушкање :inlove: Ама не јас ќе одам во школо. :^) А така убаво ми тргна годинава , те скратени часови, те утакмици па не идење во школо...
    Има некој доброволец кафенце да ми направи? мене ме мрзи. :worried:

Имајте убав ден сите :*

13. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Сакам да кажам...

Тоа што јас сакам да кажам има нешто врска со тоа што кажа ЛитлДевил. Како прво, браво, алал да ти е. :* Второ, не се другите силни како тебе. Жив примерок сум јас... Се сметам за силна личност, но колку пати и да ја повлечев линијата и да се колнев дека веќе нема да посакам да сум со него, сепак ме прогонуваше прашањето Зошто...? Зошто не се борев, кога веќе го сакам и знам дека никогаш нема да бидам истата и никогаш нема да сакам друг како што го сакав него...? Се работи за љубов, вреди! Но дали е така...? Дали навистина е така...? Едно нешто заборавав секој пат... Дека за љубов се потребни двајца. И колку да го сакам јас, ако таа љубов не ми е возвратена, нема јас што да барам со него.

http://www.youtube.com/watch?v=A_OnFHJou4o&ob=av2e
    И дека... http://www.youtube.com/watch?v=R7dDzeVNjRY&ob=av3e

Толку многу се мислев на него, што заборавив на себеси. Заборавив како е да си сакана, да ти пружи некој внимание, да чека трпеливо за твој одговор, и пак да се обиде ако велам-Не сум подготвена, или не сум сигурна, уатевер...
    Заборавив дека и јас заслужувам љубов, и сега знам како се чуствуваше таа личност. Секогаш сум рекла-за да ја сфатиш љубовта, треба да скршиш срце, и срцето некој да ти го скрши, бидејќи сепак на нештата им ја знаеме вредноста тогаш кога ќе ги изгубиме... Сега кога знам како е, подготвена сум за the real thing... I'm ready for Love!!

Pelikuna and LittleDevil like this.
  14. Linn1

Linn1 Популарен член

Сакам да кажам...

Кога исчекувањатати се сосема различни од вистината.
    Да, баш така се разбудив утрово верувајќи дека е рано наутро, 7 или 8 часот. Се надевав дека онака силно ќе ја почувствувам убавината на утринските часови. Па мирисот на ветрот кој продира низ отворениот прозорец. Мирисот на влажната земја која се топи во синоќешниот дожд. Благо сонце кое ги скокотка моите очни капаци. Е, тоа го сакам.

Но, утрово ме разбуди вресок од сапуница, разговорот на сестра ми и мама која меѓувреме си миеше заби. Ех, каде се оние времиња кога станував прва и сите ги дочекував со насмевка надевајќи се дека се спремни за играње.

Е, така, која сум јас? Никоја и ништо. И не ни сакам да бидам. Немора никој да ме приметува. Ќе си живеам сама. Не ми треба никој. Ми е гајле за другите, па и они се луѓе зарем не?! Ми се смачи од обидите да се биде популарен денес иако сите знаеме како се доаѓа до тоа.

Треба да се туширам, а вчера без толку мрзлива. А колку ли само се испотив на прославата. Колку ли.. Ете така, срцето ми е полно.

Епа, чао мои форумџиски човечиња.

Ако го читаш овој пост, знај, колку и да мислиш дека си никој и ништо, колку и да не си задоволна од својот изглед, и ако никој не те сака.. еве, јас ќе те сакам.

Бидете ми поздравени. :*

De-lovely, lovely91 and Rock-a-Fella like this.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

Доаѓај навака, јас цело сабајле барам друштво, сите спијат. :D

СДК дека се надевам дека нема да се загубам. Кој нуб сум, се кладам дека ќе направам некоја глупост, ама нека ми биде. :D
    Времево е перфектно, каква меланхонија. :D
    Барем нема да ми биде досадно во школо, ќе гледам како врне низ прозор. :D

IndieGirl likes this.
  16. Zoza

Zoza Истакнат член

Сакам да кажам...

од недела кога е почнал овој дозд никако да сопре до утрово нека не врне морам до гросупље аман веке...и да на оваа ладно јас сеа морам коса да перам да бе и после нека ми се смее некој што ке имам капа :tmi:

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам да кажам...

и јас барам друштво за утринсково кафе и добра долга серија на квалитетни муабети...

Дождов е прекрасен, посебно зашто немам обврски денес!
    И кафево е прекрасно, и јас сум прекрасна, и тој е прекрасен.....
    И фемина е прекрасна!

mims-89, Smilly, tanjusskat and 2 others like this.
  18. Theodora

Theodora Популарен член

Сакам да кажам...

Моето долгометражно излежување во кревет кое ми беше првобитен план на агендата за денес беше прекинато од мојот мачор Марко кој буквално ме влечеше за нозе да станам. Така денов ми почна со насмевка поради будењето кое не го барав, а го добив. Контра на она што сум не сум добила, а барала и пак кругот магично се затворил и рамнотежата во вселената се остварила.
    Двобојниот пудинг е готов шумско овошје и карамела, кој е за повелете, има. И кафе гратис, аф корс.
    Марко е хиперактивен денес и галопира наоколу, ми пренесе добра дневна доза од неговиот ентузијазам.
    Добри се деновите кога од погачата на среќата и крадеш мали парчиња, колку едно залче и пак си сит.
    На вакви денови искрата на животот го тера и дождовниот црв да ја допре светлината и полжавот да ја прошета својата куќичка.
    Тмурниот ден и не мора да е тмурен ни мамурен. Само треба добра агенда. И малку добра волја :) .
    На мојата агенда за денес после стартувањето со облажување е примена на донкихотерија во пракса, дали има заинтересирани, :wasntme: ?!

mims-89, zhap4e, LivingGlam and 5 others like this.
  19. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

Уште од 8 часот ги испраќам моите. Им сварив кафе , помогнав во пакувањето и ги пратив во село на селска слава, па и на поседок. Сама дома, не за долго. Кај и да е ќе стигне бебиситерката :lol: Не се жалам ми одговара, ќе ме разгали, плус нема да морам сама цело време да мијам садови и да готвам :wasntme:
    Денес не се жалам за времево мх, мх колку ми е убаво. Пижами и чорапчиња, уште едно кафе и чекање на гости. Ама кој ќе оди до продавница. Не е далеку ама кога врне ни гумени чизми не ме спасуваат.
    Имајте убав ден. Ако врне, доброто друштво секогаш е добро ;)

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Сакам да кажам...

Дефинитивно и официјално знаеш дека си почнал со факултет кога имаш пола саат во двојка за читање книга. Ги обожавам тие утра јас, книгата и бабата која ми ѕирка што читам.

Ми треба некој инспиративен лик околу мене. Сите се тмурни и загрижени, изгубени и збунети во својот мал свет кои сами си го прават комплициран. Каде се деновите кога се седи и се дискутира за големите прашања, каде се идните водачи на човештвото. Ајде нека дојде Диоген и тој со мене рака под рака да бараме луѓе.

Да бидам во тек со настаните и да го изразам своето огромно задоволство за времето денес. Овој дожд не е залуден, не кукумјавчете. Овој дожд паѓа за да ги измие покривите од старите згради, за да ги испрља тазе измиените коли на новопечените скопски богаташи, за да измами насмевки на лицето на една обична девојка како мене и сите необични девојки како вас. Затоа уживајте во него. Да беше полна месечина ќе терав и еден гол танц ама ептен сум настината не за друго.

la-chicka, mims-89, De-lovely and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.