Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dulceee

Dulceee Популарен член

Сакам да кажам...

Кој сака нека писка и нека мрчи, времево е најубаво, најромантично, најсмирено..
    Можеш:
    - да си уживаш пред компјутер, со кафенце во рака, со фемина и некоја смирена музика во позадина (рок балади..)
    - да пуштиш филмче, да си грицкаш пуканки..
    - да излезеш надвор под чадорче со некој што многу ти значи :inlove: :inlove: .. и да уживате на дождов.
    - или ако си на факултет/школо, да си се загледаш низ прозор и да уживаш додека некој во позадина ломоти цело време.

Ај, не е најубаво?

http://www.youtube.com/watch?v=dZYj7U00b1Q

2. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Сакам да кажам...

Ама сум се успала! :worried:

3. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Сакам да кажам...

Што не си отвориме ние една тема
    Како вие ги доживувате (преживувате) временските услови денес :?: :wasntme:
    :rofl: :rofl: :rofl:

Не за друго сакав и јас да си промрчам за времето, ама викам ај сепак не... :lol:

4. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Сакам да кажам...

Убаво ми е....Временцево ми дојде како порачано...убаво ме разнежни...

5. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

Тема на денот - времето. :bow: :D

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК се чувствува есента во воздухот :mm:

7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Леле стварно еј, времето па времето :rofl:

Абе британска крофна еј!

Тоа ти се вика Гоу - само Чак Норис може да пише во СДК а да не го спомне времето :D

Инаку овај, мене ме чека Џемс Бонд викенд. Кога ќе затерам со вотка мартинито, има да викам.

Бонд.
    Џемс Дин.
    :D

Битно да е интересно. И да не се мрчи дека ништо не се дешава.

А времето денес е.....вистинско за чаша вино и за една порција тестенини. Апетит ми отворивте со темана за виното, ама ептен. Дизната ми ја отворивте :D

LilBaby and Go-Girl like this.
  8. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Сакам да кажам...

Значи браво за бреметоо,конечно лакше се дише :lol:

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Gordana10 and Go-Girl like this.
  10. starfish

starfish Популарен член

Сакам да кажам...

Знаеш дека есента доаѓа кога излегуваш пред влез и газиш на скапани лисја.
    Кога шеташ низ маало и ти мириса на ајвар. Кога во 7 саатот е темница и нема деца што си играат надвор.
    Кога ќе падне првиот силен есенски дожд и ќе те направи лом.
    Кога за првпат после 3 месеца си зимаш џемперче за надовор.
    А јас знам дека официјално доаѓа есента, заедно со мојот роденден. Има нешто симболично во тоа. И не какнувам, зошто многу ми е убаво. Особено ми е убаво што си седам на тераса замотана во ќебе, со турско кафе и си уживам во мирисот на дождот.
    И да им се позлатат рацете на тие од Алкалоид што го измислиле кафетинот.

11. ljubam

ljubam Популарен член

Сакам да кажам...

Нека грмат љубови, нека истурат бакнежи! Од тоа се живее! Љубов!

12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Сакам да кажам...

Многу чуден и бурен период за мене.Некако потежок.
    И не е заради учењето.Не е заради пријателството.Не е ни заради времето.Не е ни заради домашниве.

Е од љубовта е...
    Караница,две,ми се нарушува душевнава состојба.Немир,нервоза...
    Ама ќе помине,не е ништо битно ни големо. Само...само сум навикната на многу љубов.

Друго...чист воздух,прошетки на дожд,бакнување на дожд,спиење додека врне...мх мх,убавини.

Но :!: ... трчање по автобус зошто си зашлапал во кал,па си морал да се вратиш.Те испрскал некој будала,и цел ден ќе ти се пое*е заради него.Врне,истура,а тебе чадорот ти се расипал...

Нооо...потрудете се да си го разубавите денот и ако ви се случи некое вакво...сра*е. :sun:

Чајче,какао,книга,филм...или под ќебе со саканиот. ^_^

И така...

eli25 likes this.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Сакам да кажам...

Она најубаво чувство кога ќе те избања студен солен дожд, џоа на море да си бил :angel: |(

Вторнична и петочна забава по автобусите на ЈСП пријатна арома од пот, лук и ракија :puke: :fubar: :swear: прекраснотии :worried:ilent: |(

14. Sparks

Sparks Популарен член

Сакам да кажам...

Јас не знам што е толку трагично времето што врнело, баш напротив јас обожавам кога врне. Некогаш дури и кога не можам да спијам, си пуштам јутјуб, пишувам rainy mood, пуштам балада некоја и сонот одма ми доаѓа. Најубаво се спие на дожд, најопуштено се чувствувам тогаш а и за некое чудо најмирна сум, зошто кога се временските услови погодени, неретко знам да излезам и да правам работи од кои на останатите косата им се крева.

Што сакав друго да кажам? А да, размислував да заминам на некој викенд сама негде, не многу далеку и да се одморам. Летово немав шанса целосно да се исклучам и да го осетам, но затоа кога сега си завршив со обврските, се дури не почнале новите сакам да го извлечам максимумот. Не можам само да лежам и да се одморам, тоа не сум јас. И не сакам никој со мене, сакам сосема сама, целосно да си се посветам на себеси, без обврски, без галама, без ништо.

И конечно, да не одам во темата честитки, овде ќе упатам до ривалот во фудбалско навивање Најти, да ти се множат успеси и да ти се отвораат се пошироки и пошироки врати. Многу ме радува кога гледам како амбициозноста победува и како се оди напред, а не назад.

А вие останете ми убави и сакајте го времето, капките дожд не се правопропорционални со лошо расположение и тмурност. Бидете :sun:

15. CIA

CIA Популарен член

Сакам да кажам...

и мене ми заличи на Офи и кога ја дадоа си викам леле Офи и на телевизија почнаа да ја даваат :rofl:

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Сакам да кажам...

Сдк дека не ми е јасно како може некој да го сака времево |( излегува соседката надвор и вели е што убаво си врне :^) Убаво? Прашај ме мене :devil: жива вода накистана, со извиткана коса :devil: згора на тоа не ни можев да ги завршам сите работи низ град :doh: Убаво е да седиш дома и да си гледаш како врне, да, ама кога имаш обврски :shake: :shake:

17. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Сакам да кажам...

Е готово значи! На секој чекор се вика се писка! Абе што ни стана многу сме нервозни :^)

18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека уживам во топлината на мојот дом, и во звуците на мојата омилена Still got the blues, не размислувајќи за времето таму надвор, како да сум отсечена од светот, и имам само контакт преку мобилниот. Ќе му ја мислам утре за на факс, а дотогаш гаам илузии како сум со мојот сакан, во кревет гушнати, водиме љубов и гледаме како паѓа дождот. Слично како за 1ви мај.

СДК 2 овој Борче ми е испод мира-триста вира :D Преку ден, мирен, повлечен, тивок, нерасположен, доаѓа вечерта, сигурно и поодморен, стапува во акција, мува Скопјанки :D Абе Борче, Борче..
    Изгледа си ги ми го прочитал постот во „Mакедонска кошаркарска репрезентација" :lol:

Во секој случај, сакате или не, уживајте во овие денови, и најдете ја убавината на жолтите лисја, поладното време, ако мислите дека ја нема. Нека ги разбуди ова време помалку или повеќе скриените страсти, и нека ви донесе бура од емоции. Уживајте во денот што остана!

Ви праќам :hug: and :* !!

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам да кажам...

Најдов + уште една причина зашто обожавам есен... Покрај сето тоа што го имам наброено негде низ темава, да додадам, дека на есен почнуваат нови сезони на сериите :)
    Есен... Ах...

20. EleMental

EleMental Популарен член

Сакам да кажам...

СДК :@ :@

Немам апсолутно ништо против малцинствата во Македонија, да не се пецне некој на форумов, и не гледам Парламент скоро воопшто, НО...!!!

Ме ужасува, буквално ме тероризира фактот дека некој учествува во носење закони што влијаат на ТВОЈОТ живот, а ти не можеш ни да го разбереш што збори. ДОТИЧНИТЕ управуваат со држава чиј ПРВ, ФАКИНГ ПРВ ЈАЗИК не се трудат ни да го научат.

Тоа, барем за мене поставува цели нови стандарди, го РЕДЕФИНИРА зборот ДРСКОСТ.

Еве...не беше за времето (кое го обожавам бај д веј). Си кажав што СДК.

Ако е за бришење , бришете.

sesilija, Phyramide, Neytiri and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.