Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

ДОМА СУМ, фајналии.
    Хоум, свит, хоум. :inlove:
    Како ми започна денот? Многу убаво, ако се лажеме.
    Од дома, до автобуска, си отидов фино лепо со чадор. Стигнав, го затворив, и ми се скрши. И така, си кисев на дожд едно 15тина минути.. Стигнав некако до школо, ајт.
    Арно ама, дојде и голем одмор, од можни три другарки, само едната има чадор, а надвор истура. :up: Стигнавме до пола пат, и им текна. Еј, ај се вратиме, ќе седиме под стреја. |( Они си идеа со чадор, ја пред нив, така како водич, накисната, што да ти кажам. 8) Ај заврши голем одмор, ама како да се вратиме? :worried: Ај пак, ја без чадор, они со чадор.
    Ja сум очигледно од тие вторите. Кога влегов, главата ми беше ко крава, а јас си ја музев косата. Ми беше гад да си ја фаќам. :tmi: Се исушив, едвај.
    И сега, чекавме автобус, и јас уште толку се намокрив. И денес по 4ти пат сега ќе одам да си мијам глава. :nod:

На angel92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

СДК дека ако на уште еден сајт видам приказни за Ким Кардашијан ставам пиштол во уста и пукам!!
    Што толку го дрват не разбирам?! Свадбата, па медениот месец, па фустанот, па вецето на Ким, па облеката нејзина... Вај вуд енибади би соу кјуриос абаут ит?! :x

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Сакам да кажам...

Леле времево е страшнооо!!! :x

4. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

Сите се жалат за времето а јас пакувам куфери за утрешното заминување во Охрид.
    Да да, добро прочитавте. Охрид!
    Дождот нема да ме спречи, јас доаѓам! ;)

Онака.. нема да биде лошо некоја од охриѓанките да ме извести каде да се движам деновиве во градот, бидејќи поради дождот ќе бидам ограничена, а не сакам цело време да го поминам во соба.
    Секој предлог во мојот инбокс е добредојден. Однапред се заблагодарувам, па за возврат ќе частам :d: :)

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК
    Готово, помина летото... Дојде есента. Ах, таа жолто-црвена есен, долгоочекувана.
    Колку време требаше да помине за да почувствуваме чист воздух, пресни врнежи од дожд, а?
    Ама добро е, барем начекавме. Сега пак им се враќаме на старите есенски ритуали.
    Ги обожавам глетките кои ме пленат во есен. Кога ќе погледнам во некоја улица, лисјата жолто-црвеникави лежат низ тротоарите, ветерот дува и пред тебе го гледаш и последното листе како паднало.
    Обожавам да ги газам веќе исушените паднени лисја, сакам да слушам како крцкаат под моите стапала.
    И најсимпатично е тоа што есента ме потсеќа на Македонија. Црвено-жолтите бои ќе бидат насекаде во природата. Нон-стоп ќе си споменувам и за македонската репрезентација...
    И кога ќе се сетам какви состави пишувавме кога бевме помали и секогаш почнувавме со „Ни’ пристигна принцезата есен...“ .
    Ах...
    Чист воздух.
    Ветре.
    Свежиот мирис на дождот.
    Јас со џемпер, топло какао.

Е, тоа ми фалеше цело лето.

На Cynthia, la-chicka, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    720
    Сакам да кажам...

Сакам есен, ама не сакам промени од 40 на 20 степени. Убав е дождов, убаво се спие, се е супер, ама драги мои алал да ви е ако издржувате таков пад на температура. Мислам ќе се срушам! Ако е точна временскава на нет, утре ќе пророси и од задутре 28 степени. Едноставно се плашам, очигледно секоја година се повеќе и повеќе ќе бидат изразени вакви нагли промени, а јас едноставно не ги трпам :puke: :worried:

На eli25 и Acerola им се допаѓа ова.
  7. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Сакам да кажам...

СДК
    :bow: :bow: :bow: за бекстејџ лом ги направија "интелектуалците" наши :bow: :bow: :bow:

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cvetka24

cvetka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да кажам...

сдк гуд ивниг фемина :) после многу трети смени поминати тука, (ама само како трета страна) решив да ви се придружам :)

9. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сакам да кажам...

И јас мислам дека се повеќе ќе бидат изразени ваквите нагли промени на времето.Одамна веќе немаме вистинска есен ниту пролет,како некогаш.Сега наеднаш доаѓа зима после летото,а лето после зимата.Тоа е,ретко кој не е осетлив на ваквите промени.

Сдк-убаво ми е.Исполнета сум и мирна.Убави работи ми се случуваат,јас сама ги предизвикувам,а на тоа влијаат и сите околу мене.
    Внука ми е посебна приказна и обожавам кога сум со неа.Среќно и интересно дете од 3 години,кое пред некој ден го однесовме со дечко ми во една блиска црквичка,додека бевме на излет, за да запалиме свеќа.Таа сакаше она сама да запали свеќа,ја запали,ја остави и...ја дувна :D за неа секоја свеќа значи хееепи брдеј туу јуууу :lol:

На firequeenn и Jojoba им се допаѓа ова.
  10. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    Сакам да кажам...

времево ме депраси :| ра

11. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сакам да кажам...

Домашен кечап... и сите ваши проблеми се минато. :inlove:

На Monna.Monna и crazylady им се допаѓа ова.
  12. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам да кажам...

Сдк иако пола ден не пишував да знаете дека цело време ве читам од училиште :angel: Не може човек од 1:30 до 7:30 да седи како кукла мора да си најде занимација :angel: :!: И да тетрис пукам цел ден :lol:
    http://www.tetrislive.com/ :lol:

13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    6.817
    Сакам да кажам...

Се изнаспав денескаааа ..до 2 и пол :$ па немаше кој да ме разбуди ...на третиот час стигнав да отидам на школо и закаснив , ме запишаа, баксуз невиден сум :D
    Ама не ми се случува секој ден ова да се разбереме.
    Цел ден ми помина во гуд мун расположение , со весели лица околу мене смеење, повеќе ова денеска како забава ми беше отколку школо :$ Се договоривме викендов цел клас да одиме в кафана заедно со двајца млади професори , интересно ќе биде . Замислете да ги очукаме и да си ја отворат душичката :D
    А ..да не карам сеа ај , нема смисла...времево ја претерува, сакам пак топло да биде и да си ноам корсетичиња и фустанчиња , а не со дуксерки да шетам |(
    Дури ни на правење ајвар не се веселам , волим овај режим кад сви раде а ја лежим .. :lol:

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Еднаш ќе седнам да гледам лисјата..
    И како ми иде да ја зачукам оваа Хајрие преку екран. :devil:

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  15. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Сакам да кажам...

Ма колку сака нека е никакво времево, јас си го живеам најубавиот период од животот! :rock:
    И најубав бил животов со вистинските личности покрај тебе. :inlove:

16. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

Денес како храброста да ме сместила во удобна фотеља, а трпеливоста ме прегрнала цврсто.
    Прв пат зборував со татко ми, без да ги навлажнам очите. Прв пат прифатив хирушки зафат, што треба да се случи утре. За прв пат оставам на времето, да тече. Да донесе и однесе се што треба, се што јас неможам да го направам сама, сега.
    Иако се движев по лизгави улици, со накисната облека, чекорев сигурна во себе. Зависна сум само од мене, од никој друг. И не, не оставам простор за лаги и колебање, каење и фрази веќе слушнати. Денес сум толку сигурна што можам да се откажам и од медицината, без да добијам гадење и да повратам од мака. Денес можам се, затоа што сакам. Оставам да тече и дождот и му пружам раце, ниеден план не е уништен. Оставам да го измие минатото, сите болки и сомнежи... а јас ќе чекам, смеејќи се.

На LivingGlam, mims-89, teddybear и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Сакам да кажам...

Времево само за на екскурзија. Ако, пак најубаво ќе си поминеме. 8)
    За саат-два ќе се одјавам од Фемина и се враќам за 3 дена. Држете ми среќа да биде се' како што треба.
    Belgrade, here we come. :*

На Hiii и BeYourself им се допаѓа ова.
  18. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Сакам да кажам...

ЛЕЕЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :o :inlove:
    Да ви кажам што ми се деси на англиски :$
    Иам еден тип у група лани беше не грд али онака.. СЕГА КОЛКУ Е УБААВВВВВВ, часов само у него глеав дури и непријатно ми стана :$
    Ме мрзеше да идам на англиски, али од денес едвај чекам да идам :lol:

На TheCandy880 и Hiii им се допаѓа ова.
  19. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

Кога почнав да пишувам на фемина бев една обична разгалена тинејџерка полна со каприци и хирови. Западната во едно триаголниче за кое барав совет. Читајќи ве осознав многу работи, научив, сватив. Денеска се откажав од чуствата без кои неможам,а за кои знам дека во иднина нема да донесат ништо добро. Или можи ќе донесеа?! :^) незнам.

Повторно сама. Пак онаа иста тага. Онаа иста осаменост. Безволно станување од кревет за на училиште. Исполнување на обврски кои ужасно ме исцрпуваат. Во вакви периоди сакам само да легнам да спијам да читам или едноставно да безделничам. Никогаш не бев работохоличар. Нема ни да сум. Знам дека пак секогаш ќе е тука,ама откако ја испратив таа проклета порака веќе ништо не е исто. И дождов ужасно ме нервира. Зошто се вака наеднаш после онолку радост вчера?! И него го видов се беше толку убаво. И наеднаш ја снема магијата.

За неколку дена,на 23 поточно,1 година помината без него,оној кој се уште ми недостасува како првиот ден,кој никогаш нема да го заборавам. ТЕШКИ ДЕНОВИ ДОАЃААТ. Есенски. Лисјата ќе почнат да паѓаат,а и јас со нив ;(

А толку многу материјал ми се собра за на училише...ах верверичке мора некако да го пребродиш сето ова,мора!! Ама,како кога не ми се станува од ова стол,кога веќе немам сила? На кому ли пак да му досадувам на телефон. НЕ ќе издржам сама како и секогаш. Долга е ноќва. Можеби и ќе научам нешто. :doh:

Одам ајде :hai: феминки. Ќе досадувам деновиве со депресивни постови,ама није до мене.

На Hiii и belieber им се допаѓа ова.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

Не сакам да се наоѓам во оваа ситуација.
    Лани цела година заедно бевме, заедно седевме, шетавме после школо, сега се’ се смени. Но, не поради мене, туку поради неа. Жал ми е за неа, се оддалечи од сите нас, од цел клас, но јас не сум виновна за тоа. И‘ кажав дека се оддалечува од нас, дека сама е секогаш и дека треба да биде со нас. Се здружив повеќе со Д, јас неможам да бегам од другите за да бидам со неа, да седам со неа во клупа и да си одам со неа.
    И‘ се извинив, не го прифаќа извинувањето, ништо не и значе. Јас не сум таа што бега, ти си таа.Ова не го очекувала од мене, сум требала да и‘ кажам дека нема да бидам со неа и оваа година. Неможе така, не можам да не се дружам со другите, како ти тоа што го правиш. Жал ми е, но не те чувствувам повеќе блиска, како Д што ја чувствувам. Со Д имаме многу различен другарски однос, за разлика од оној со тебе. На крај краева што е битно кој со кого седе на часовите, битен е односот кој го изградивме и кој го градиме меѓу нас. Ако ти се дружеше со мене лани само затоа што седев со тебе, не значи дека и оваа година ќе биде така.
    Се‘ се смени, за мене на подобро. Ново другарство кое и те како ми значи.

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.