Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сакам да кажам...

Help someone when they are in trouble and they will remember you when they're in trouble again.

Реалност. Неменливост. Класика.

На Monna.Monna, Theodora, la-chicka и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.274
    Сакам да кажам...

this tuesday night do it all again..
    Епа тоа вие е мои феминки средношколски живот. Веќе 20 септември,а јас не можам да си го подмрднам г*зето од стол. Учи, учи.. Сношти седев до полноќ, вечерва претчуствувам ќе седам до уште покасно. Па како ме запукаа, секој ден, по секој предмет земаме по три нови лекции.
    Вечерва на репертоар се нудат: основи на право, основи на бизнис, конституционо право, математика, информатика и англиски.
    Направив јас пауза колку за едно нескафе, да ме одржи во живот :yawn:
    Ајт, ојдов јас.

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Сакам да кажам...

Абе луѓе, јас се заљубив :wasntme:
    Одамна не сум се осеќала вака..

На Elennaa, kristii, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Сакам да кажам...

јас сум од оние кои го сакаат дождот..уфф уфф што убаво врне надвор а јас тука си седам и си слушам музика и ве читкам феминки мои :)

5. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам да кажам...

Сдк1 мразам кога на некого треба да му ги теглам зборовите од уста како со клешти :headbang:
    Сдк2 се прејадов од чоколадо и уште јадам :x уф тешко ми е :(
    Сдк3 се чуствувам заљубено а нема врска.Сигурно ми се размешиле каналите во глава :drunk:
    И да ова главичка :drunk: ми стана омилена(не сум пијаница)
    И извине што досадувам ама имам потреба да си ја испразнам душата и да си кажам се што ме мачи :)

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

Е аман овој дождов. Цело сабајле му се радував ама затоа у школо на одмор кога се засили и се направив лом, цели 4 часа сум седела така жива вода затоа сеа ќе се тресам. :swear: Ама сепак супер ми беше денот, без нервози, опкружена со позитивни и добри луѓе. :)
    Очигледно сите освен мене приметуваат дека сум ослабена и ми викаат дека изгледам ептен поинаку, јас си се гледам иста, без ниедно кило минус. :^)

7. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    409
    Сакам да кажам...

Си сварив чај. Колку ми е прекрасен овој момент.Не сакам ова мислење да биде бајка,само кажувам дека долго време не сум си посветила 5 минути на себе. Го пијам чајот и гледам низ прозорец.Јас не го мразам дождот.Уживам во него.Уживам во секоја капка што прави звук. И колку е убаво чуството кога со најдобрата другарка одите под ист чадор,се смеете и ги гледате капките што паѓаат на улицата.
    И размислувам за се'.Колку бргу ми се случија некои работи.Колку времето лета. И колку работи се променија.И колку оваа година ме направи поискусна. И се чуствувам некако поголема (ќе си речете смешно). Но некои работи ме направија посигурна,ми дадоа поголема желба.Ми дадоа мотив.
    И сеуште не ми се верува дека ја срушив најголемата препрека. И доста филозофии,не сакам да пишувам роман,туку сакав да си ја искажам прекрасноста на оваа ноќ.

8. zizela111

zizela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    68
    Сакам да кажам...

СДК дека денес за малце ќе експлодирав во автобус. Си спијам јас така сабајле и ми звони една другарка за на кафе да сме иделе. И ок ајде станав ... па и не беше баш сабајле...12:40 беше. Кревам глава собата како атомска да ми паднала...насобрав се набрзинка во ормарот тaka нафрлав се. Погледнав ни прозорецот...дожд се разбира како и цел ден. Ги облеков чизмичките и излегов... Се качив во 5...леле внатре...старци милион! Почна да се шири некој неподнослив мирис...ми идеше да почнам да пискам на цел глас...се симнав после 2 станици...идев 1 станица пешки...ама јбг кога не се трпи неиде... среќа моја си носев чадорче па не наврнав. Накај дома добро е што беше празен автобусот, ги немаше старците. Претерано е ова со пензионерива што се возат бесплатно. Да разберам дека имаат обврски или здраствени проблеми во ред...ама сите бе? Како да не се возеле никогаш во автобус. Па и ако седнеш ако не станеш на глава ќе ти се качат. Срамота незнам што таму....

:@ :@ :devil: :devil: :devil: :punch: :punch: : :Down: :Down:

9. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк убаво е понекогаш да бидеме љубопитни. Понекогаш мораме да бидеме љубопитни.
    Но мораме и да се запрашаме зошто сме. Не џабе рекле љубопитството убива.

На Monna.Monna, Miss-Independent, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    Сакам да кажам...

Сдк еден врнежлив ден и сите ги исповадија мантилите,капутите,омилените чизми тако звани каубојки,на пуна пета или не знам какви,гумените чизми кои првобитно биле наменети за у штала,ама овие имаат цветичи што не го менува фактот дека ти ја поти ногата и ти ја прави потенцијален дом за габи,одма почнаа муабети од типот,леле топло чоколадо,леле чајче,се на топло,мож и грло почна да ги боли.А летото утре официјално си заминува или што?! Сепак,до вчера носевме сандали и температурата сеуште не е под 15 степени,туку е непријатно спарно и тотално непотребни се жешки напитоци или па можда и сакаат да му прикажат на светот дека уживаат у животот.
    Во четврток временцево ќе даде масовен шах мат и температурите ќе бидат тро високи,да не речам ко вчера.
    Море филмомани бе.На женска со фстан кој поише открива,отколку што сокрива и има генерална намена за подигање на машкиот полов орган,не и верувам дека е добра у кревет,ко што не им верувам на оние што љубат реклама да прават за нивниот попрекрасеннајпрекрасенуживателен живот! Не дека не би сакала да им е таков,напротив,посреќни би биле и помалку би замарале со тривијалности кои у мојов,а и у животот на било кој друг не знам колку менува и значи.Се убедуваат себе си на крајот изгледа.
    Мене времево,освен сексоповикателно,не ми свети во ниедно друго светло.Не дека не ми прија,туку многу го гледам со перверзни елементи,дури и кога ја зимам хефталката у раце,кога лижам пликоа,кога трепкам уморно во мониторот и све тоа проследено со рекордно низок притисок.Ми прија и за со кафе и за со гушкање...ама не ми вклучува есенска облека,ќебето е само изговор за да се стискаш под него,а клима местиш на најниска температура да ти лади!
    И чисто ко тизер информација,здравството повторно ја мати водата.Информирајте се!Водата на коњите!
    Значи уште еднаш,покрај толку масовна количина на вода невозможно е да не сме забележале дека врне и освен мајка ви што е среќна што не ви се утопиле чорапите пошто сте носеле гумена чиЖма,мене ич не ме боле!Не мора да постирате статуси,ниту песни кои вклучуваат рејн,рејни деј и слично! Глупи сте!

И ова не е накурч,само онака,мрч.Ме потресуваат еуфорични реакции за било која метео појава или било што еуфорично,а е толку очигледно и обично.Збунето гледам и трепкам! Ваљда лошо примив денес,пошто втор пут цапам у вир вода од летото навака дур се трудам да мајсторишам,па настинувам сега.

На GeorGinnA, Neytiri, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Сакам да кажам...

Сдк дека мене дефинитивно не ми прија вакво време.Се чуствувам тмурно и празно како и денот.Ми го расипа расположението.Не знам зошто.Имам некое грдо чуство,дека треби нешто лошо да се деси не знам оти али така се чуствувам
    п.с изгледа ја утнав темата

12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сакам да кажам...

Така е, убаво е човек да е љубопитен, но не и премногу, а и поради тоа човек и да каже нешто одма следуваат прашања „ а што, како, зошто, кој “ |( и одма толкување на кажаното :doh: секако по сопствено убедување, а нема врска со вистината :fubar: мора човек да стави до знаење на некој кој е премногу љубопитен дека не треба така.Сепак ова е нешто што би требало во блиска иднина да го направам, па без разлика на се и до таму е стасана работава да око нема да ми трепне, премногу сум мека :doh: што е многу, многу е :fubar:

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Сакам да кажам...

СДК дека вчера се препотив, премногу топло ми беше, а денес смрзнав. Плус сега од Маврово идам па таму камен ладно, не знам кај ми беше паметот што не си зедов јакна. Времево значи не е нормално, 4 годишни времиња се менуваат во еден ден.
    СДК и дека тотално сум разочарана од се, ама баш од се. Колку повеќе добро им правиш на луѓево тие со дупло полошо ти враќаат. Ама ако гледа Господ, се се враќа. Ќе дојде време кога ќе им треба нешто од мене па тогаш јас ќе бидам таа што малце ќе подразмисли. Толгку големо разочарување, за толку кратко време од блиски личности немам доживеано. Повеќе може да ти помогне непознат одколку некој на кого си верувал.

14. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Здраво.
    Пошо денес по се изгледа е редот да се спомне дека врне-истура и е струдено..
    кој мрчи, на кој му е прекрасно..кој му се сака, на кој не..
    ич не ми е гајле.
    Мене ми е убаво, а си мрчам..класика.
    Прозоров зад мене е отворен..а ладно ми е. Рано ми е за гумени чизми...а и онака, од сега па до мај месец ќе цмиздрам дека ми е ладно. И дење и ноќе..по дифолт.
    Ми се направи меракот под еден чадор, со толку многу дожд..со него.
    И не е никакво заљубување,ниту пак терање романтика..
    Туку, љубов..голема.
    :)
    Животов е таков каков што е, разделби, средби..спомени. Биле, поминале..ќе се.
    Си поплакав со мајка ми што догодина ова време нема да бидам дома, и нема да бидам со нив.
    Којзнае кај ќе бидам.
    После се посмеав..
    Падни, стани..
    Ја отворив сезоната на јаболка, сега чекам портокали со напумпана цена 80.
    Портокали бе!

На Monna.Monna и angel92 им се допаѓа ова.
  15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

СДК ми треба нешто вака во моментов :$ .
    Мислам дека само тоа може да ме опушти во ваква напната ситуација.
    За се нешто се нервирам, а сега па пред ПМС мислам дека ми чури од ушите од нервоза :devil:

Прикачени фајлови:

• 111.jpg
      111.jpg
      Големина на фајлот:
      40,1 KB
      Прегледи:
      185
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    На TennisBabe и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.437
    Сакам да кажам...

Игра со зборови.. Игра со емоции, со најдлабоко потиснатите чувства.

Времево дозволува се` скриено на дното, да исплива на површината.
    Среќа, не чував многу работи во себе периодов. Си дозволив да бидам среќна, затоа што немав ниедна причина да не бидам. Гледав зад несовршеноста на работите, сфатив дека таму се кријат милион насмевки и убави моменти. Едноставно е..

Друго, скоро патувам. Спомени ќе донесам и од тоа патување, ќе видиме дали ќе бидат добри или лоши. Важно знам, ќе бидат мои. Доживеани, а не раскажани.
    И ќе ми биде убаво на душава и покрај се`..

За другото - ќе мислам подоцна. Шалтерот за неубавите работи останува затворен уште некое време. Нека чекаат на ред сите зли луѓе и дела. Услугата е сведена на нула и боли ме брига. :)

Сега конечно одам да се гушнам со перницата и ќебето и денов може да заврши. Задоволна сум, спокојна и с р е ќ н а.

:hai:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Сакам да кажам...

Не се замарам повеќе со вашите постапки.. Доволно ми е тоа што го имам и среќна сум што го добив тоа што го барав :hai:
    Good bye and good riddance, all the best ;) !

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

СДК мразам деца шо бистрат политика а поима немаат од истата. Една работа - кога во нешто не си упатен подобро ќути отколку да се резилиш |(

На Monna.Monna и BoaVista им се допаѓа ова.
  20. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    246
    Сакам да кажам...

Што убав ден ми беше, абе ова луѓево расипани уф! Луѓе get a life! Пуштете ме да живеам на раат, што ви е гајле вас јас што што ќе одам со такси или со автобус? Терај си твоја работа и немораш секој ден да ме замараш. Значи, молим ти се. И да, ми поминаа сите рокови за запишување на курс, више преку глава ми стана, до 19 биле уписите, жими газов. Човек ќе побара едно нешто од тебе и толку, неможе повеќе, ни тоа едно нешто не го правиш. И не, исто било центар за странски јазици и челинџ, а кога тргнав да се запишуам у челинџ, не, не ве учат таму ништо! Губи се човеку ни ти не знаеш што зборуваш. Па што фина другачка иам пу пу, подобра никогаш не сум имала. Доверливост, нула кон тебе од сега. И нула е многу за тебе. Оној па смотанион, прееска на автобуска дреме ко некоја будала па зјапнал, терај си таму твоја работа човеку! Поздрав праќал паметниот, мрш бе :swear: Јас тебе не те знам оддамна, толку завршен муабет со тебе. Засекогаш. Толку. Времево нека има среќа утре топло да биде, ќе си го извадам фустанот ич не ми е гајле веќе! Не вака облечена не така, више крајот не ви се наоѓа! :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.