Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк јас сум силна личност. Од многу малку работи се плашам.
    Но денес искрено ми се превртуваше се во стомакот, за тоа како ќе поминам на преглед.
    Помина добро. Сепак беше рутински преглед. Но утре морам да одам пак.
    Можеби ќе има и нешто хируршко (не сум сигурна додека утре не ми кажат), но мене ми е страв сега :doh: :sweat: .
    Праќајте ми поддршка ќе ука*ам у гаќи :| :sweat: .

Се преправив втор пат, не видов :tmi: :$

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Caroline, јас ти се молам поправи се и редактирај си го зборчено :rofl:

Да не ти напраи некој нешто што не си ни барала :wasntme:

Извини, сакав да те насмеам малку - ти дувкам позитива и ти држам среќа, не се плаши ;)

И да - овај сериозно! Ако уште некој спомне нешто за времето ќе земам ќе ве тепам сите групно со мокра јамболија! Ама сериозно. Мислам не сум му ни прва братучетка на Чак Норис, ама можам еј :D Абре човек нема воља да отвори СДК сите го отековте втор ден по ред за времето - свртете хулахоп, пуштете си некое ведро музиче, прајте нешто да му се сневиди. Па кај ви е младоста еј ало?!
    Кај ви се дечковците бре? Јас одма би го викнала на ваше место, би се шмугнала под ќебе во кревет и би правела палавштини.
    Би ставила капче на глава, би се качила на точак и би им пркосела на сите вирчиња низ градот.
    Би ги облекла моите гумени чизмичиња со бубачки - рррр - и би ги плашела стоногалките и црвите. НА!

Би правела се само да не паднам во депресија. Ајде плис, бидете умни и не мрчете :) Што ќе правите тек зимата кога ќе пркне, е тоа не знам :?:

la-chicka, 2468, mims-89 and 3 others like this.
  3. Shana

Shana Истакнат член

Сакам да кажам...

Знам Џули, една магична земја по име Канада, каде пред се функционира општеството, сите се намирени па немаат потреба да си забиваат нож во грб :^)

Патриоти, ке ве замолам да не ме бомбардирате со критики

julie77 and Offspring like this.
  4. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Сакам да кажам...

Што убаво си се наспав, се најадов топло ајварче си направив нес кафенце со шлаг и прелив одозгора (додека го декорирав лигите ми течеа) па си седнав надор на тераса си гледав како капките дожд паѓаа и релаксирано си го пиев кафето .. многу мотивира времето на кафе :P пак ми се пие :lol:
    ако е некој за ајде :)

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК - ПИШМАН АЏИЈА е работава! Не си дојдов во Велес, не не, се држам уште. :D

Значи, си го повлекувам постот дека :

- убави работи ми се случуваат :!:
    - ќе немам интернет до октомври
    - ми се наредија коцкичките во животот :|

Да појаснам. :D Се вселивме во едни руини, фаќавме уајарлес само од абсофакинглутли невозможен агол на тарасата, чистевме како БУДАЛИ од неделата, уште не е исчистено. Сите пари ги дадовме на МИЛ, Доместос, РАИД, за да ги уништиме сите прашинчиња, ѓубренца и бејби лебојатки. Започнав оупен рилејшеншип со џогерот и метлата, ганц нови од пластичарскана. Се испоразболев, ми се фати гласот. Трагикомично. Врв беше кога денеска инвестиравме 1800 денари во интернет врска, прибидејќи немаше смисла да го цицаме Палмие бистро во Веро. Јавна благодарност до нив, бај д уеј. Е, значи се во државичкава наша, оти нели напредни, бла бла, оди преку интернет... Оди па немај интернет, отсечен си од цивилизација. Распоред на факултет - САЈНС ФИКШН! Организација - нула кома нула. Никој ништо не знае, не е информиран и не е задолжен да знае. Да ми го бајт они мене инглишкиот ес. :swear:

Е, вчера, тек вторник, надвор лиеше, како за инат, немавме интернет, се пукнавме од чистење, изрибав три паркета со доместос и политура, јас најискрено ќе почнев да плачам. Ми идеше да викам, МАМООООООО, МАМОО, мамо маа, сакам дома! ;(

Мислам дека и самата не бев свесна во што се впуштам. Кризи, зелени, плави, црвени аларми ми светкаа во главата, моментално се чувствувам како џангл. Измешано е се во мене. Страв, неизвесност, неспокој, незнаење, што ќе биде и како ќе биде.... Сепак, на крај, дигам раци, се препуштам и оставам да течат работите, без да се обидувам да ги контролирам. Шта је ту је, не можам ништо против тоа. :)

Ќе се дружиме пак, ноу уориес. А таман се испративме, стварно се чувствувам како пишман аџија. :D Сега одам да си каснам, цимерката си отиде за Велес, другата е до 7 на факултет. Ако сака некој да ме дружи, ПЛИС нека ме исконтактира оти ќе се збрлавам до вечер.

Фала на пажња, фино лепо, одам да ве читам. :D

6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сакам да кажам...

[​IMG] ;)

Gordana10 likes this.
  7. cecilia

cecilia Популарен член

Сакам да кажам...

j'en ai marre

8. nicol

nicol Истакнат член

9. Dayse

Dayse Истакнат член

Сакам да кажам...

Временцево!!! :tmi: Ама ај ке одиме на гости кај другарка ми!!! Барем малце ке се разведрам. Само ми се спие...

10. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК дека пред точно три години прв пат ме бакна дечко ми, пред три години мислев дека тоа ќе остане само на една убава вечер на која ќе се сеќавам секогаш. Но, не , не излезе така. ПО таа вечер имаше многу долги телефонски разговори, крадење на мигови за да отпатувам до кај него, многу пропуштени негови часови за да дојде тука. Помнам првиот пат кога го чекав неколку пати поминував покрај излог за да видам како изгледам, да не не сум му убава, помнам како секое испраќање завршуваше со солзи и ветување за повторно доаѓање. Поминавме многу падови, а исто толку пати се кренавме на стаклени нозе кои се кршеа и кршеа. Раскинувавме безброј пати, но не поради далечината, туку поради тоа што бевме несозреани. Сега можам да кажам после три години дека научивме да се сакаме и почитуваме вистински. Сега нашата љубов е цврста и знам дека тој е ТОЈ. Двајцата се променивме заради нас, двајцата се откажавме од многу работи заради нас, се боревме против сите за да бидеме заедно. Не жалам за овие три години, горда сум што со него поминав толку работи. За нас љубовта не е секој ден те сакам, за нас љубовта не е повици на 5 минути, за нас љубовта подршката во добро и во лошо.
    Го сакам!

Go-Girl, IndieGirl, eli25 and 32 others like this.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Offspring likes this.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Сакам да кажам...

е навистина Македонскиве вип фаци глумат ко во холивуд да се :tmi:
    вчера на промоцијата во аце палас групата некст Тајм обезбедени од сите страни, никој да не им се доблизи, а за сликање со нив едвај да собереш сила да се пробиеш, уште тој црниот Мартин бираше со кого сака да се слика |(

ај да си ја пробам среката, аплицирав за прв пат до сега за работно место што од секогаш го сакав, во едно од нашиве министерства, и требало да бидат документите ставени во плик(не пишуваше во огласот), а бидејки незнаев ни што од документи требаше да однесам , си ги испринтав цвто и апликационото писмо
    (како и за сите фирми до сега)(ниту назначено од документи што да носиш :!:), и додека го лепев пликот, и запишував се што е потребно, ги слушав слузбениците од архивата, како се смеат ко нешто да им фали на Боки 13 интервјуата :fubar: а што архивата изгледаше ко кочина тоа е друга приказна :wasntme:

13. Gea

Gea Популарен член

Сакам да кажам...

СДК
    најмногу што мразам е кога ќе го слушнам гласчето на тетката од T-mobile кога ми вика:
    „Исклучени сте поради неплатени сметки!“ :swear:
    А башка...
    скиснав како избањат глушец и седнав на едно кафенце со колешките после работа.Во меѓувреме косата ми се исушила,ама немав пред себе оледало.Кога стигнав дома бев накострешена како да сум се чешлала со петарда!
    А сега ми е јасно зашто една група мажи што седеа блиску нашата маса, цело време коментираа и гледаа накај нас...дааааа, беееее, гарант мислеле дека сум пуштена од Бардовци на домашно лекување...ццццц :x

Miss.Ricci likes this.
  14. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Сакам да кажам...

Ова времето не да е глупо, од школо не водеа на манастир во Лесново и цело време врнеше кога си појдовме огрeа сонце |( |( :@

Бев целата мокра и што се смрзнав се смрзанв ама од преска не можам а се стоплам :(

Ако не се стоплам се облекувам вака

[​IMG] :lol:

15. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека не сум многу денес расположена,ваљда заради времето или заради тоа што се труди некој да ме направи будала.Ама важно не се давам,ке идам до крај па што сака нека биде.Плус студено ми е.Аман од времево.

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Колку и да се трудам, јас не сум дел од нив. Јас не сум како нив, јас не живеам како нив... Зошто Господе, ги стави во мојот живот??
    Не можам да ги сварам, не можам да ги слушам, а сепак морам секогаш да им се насмевнувам!! :@
    Ми доаѓа да експлодирам кога ќе ми текне на нив! Сакам да им викнам на сите дека тие се такви и никогаш нема да се сменат, ама не можам! Т.е. можам, викам, ама никој не ми верува!! Сите ме убедуваат во спортивното!
    Секогаш наоѓам друг мотив за да им се насмевнам нив и тие да мислат дека насмевката е искрена.
    Секогаш се трудам да не ги слушнам оговарањата упатени кон овој или оној, секогаш се трудам да сум на нивна страна иако во себе си знам кого бранам!! Секогаш јас сум таа која жртвува дел од себе...
    И јас сум таа која го добива тоа што го сака!! :)
    Колку и да се мачни, напорни, глупави, колку и да не се на мое ниво, колку и да не се како мене, колку и да морам да глумам пред нив, јас можам тоа да го издржам! Можев да заминам оттаму, но не сакав! Не го сторив тоа бидејки имам неколку долгови за наплата! И ќе ги наплатам! Јас паметам, не заборавам и не простувам! Некогаш мораш сам да реагираш, бидејки кармата решила да одмори. Таа нека одмара, а јас ќе бидам вредна!! ;)

17. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Сакам да кажам...

Епа ептен сум си расположена! До дождот ке е :D :D

18. Breezy

Breezy Истакнат член

Сакам да кажам...

Hello, you've reached Breezy. I'm currently on a trip to dreamland and will be back next Saturday. Leave a message after the beep. *BEEP*

Еве вака ви кажувам официјално дека ќе ме нема до следната сабота, да не речете Бризи ваква, Бризи онаква. :D

Сонце, небо, ливади, зелена трева, и тој.
    Онаму каде што не постои времето, просторот.
    Каде што не постојат мислите, лошите сеќавања.
    Светов е мил.

Сега одам, ме чекаат празниот голем куфер, очекувањата и позитивните мисли што ги понесувам со себе!
    :hai:

19. anneyy

anneyy Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека најмногу мразам лицемерие кај луѓето...МНОГУ МНОГУ мразам...Тоа е една од најиритирачките работи...
    И воедно тоа беше причина за моето денешно разочарување...

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека жена може да се заљуби на прв поглед само во ЧЕВЛИ !!! :D

Thread Status:
Not open for further replies.