Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

МНогу работи не ми се допаѓаат, но кој ме прашува?

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Сакам да кажам...

Хелоууу, се прашувам дали сум една од ретките што пишува во ова време, под услов сега да станува, а не уште да не си легнала :!: Обврски од 7 саат, епа у пм! Вчера и завчера не ми беше тешко станувањето (нооо беше покасно, а не во 6 па добро уште е темница надвор :o :worried: ) ама денес надокнадувам. Феминки имајте убав ден, јас пробувам да се расонам и да го издржам и денов. Ќе биде :party:

3. girl.23

girl.23 Истакнат член

Сакам да кажам...

Конечно сонце :D :D :D

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Кога има многу сонце, топло е аман кога ќе заврне. Кога конечно ќе заврне - аман со дождов до кога вака? Депресија ме мавна. Кога ќе престане да врне, аман дај нека дувне ветре некое развигорче и нека го исуши дождот. Кога ќе дувне ураганиште, леле аман со ветров ме однесе, па на вакво нешто човек не може да оди.
    И така вечно перпетуум мобиле на незадоволното живо суштество - хомо сапиенс. Имаш едно, сакаш друго, дојде друго, посакуваш трето, ќе ти се залепи третото а ти веќе одамна си сонувал за нешто четврто се додека не наидеш на четвртото и сконташ дека она првото и не било така лошо.

Господе воскресни ми некој физичар да можам да ги разберам закониве кои владеат со светов денес. А физиката секогаш ми била слаба точка, црна дамка на мојата скромна интелигенција, признавам :wasntme:

Вака или онака, сакав да кажам дека имав уште едно од оние физички активните утра, кои ги започнувам порано за да го зае*ам петлот и да му рикнам на уво - КИКИРИКУ! Будало! :emo: и сркајќи го кафето да сконтам дека многу го сакам гласот на Викса кога ми посакува добро утро и тресе зезалици од типот на - Перо Антич, а ние сме антички :D

Го САКАМ! Жими се.

Ајде добро утро и немојте да сте вечно незадоволни со она што го имате. Еден ден - ќе го нема и ќе го посакувате назад :)

5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Сакам да кажам...

Многу сум среќна кога мама не е на работа.

Кога ќе ме разбуди со кафенце, вкусно и мило. Ќе ме погали, како петгодишно девојче, ќе ги дигне ролетните и ќе го отвори прозорецот. Уште со првото отварање на очите знаеш дека ти тргнал денот. Мојата мама... По топло и помило човече немам запознаено од неа. Таква е и сестра ми. Јас сум феферонче како тато!!!

Мајко многу те сакам :hug:

unique123, Neytiri, la-chicka and 6 others like this.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Сакам да кажам...

Мислев дека сум оттрпнала.Мислев дека знам како да се носам со луѓето,како да пливам во секакви води,како да играм и да се поставам.Како да ги прифатам луѓето со сите нивни мани и доблести и да ми е гајле само за најблиските.
    Но како само сум се излажала.Сабајле ми потекоа две солзи.Затоа што син ми не знае.Колку е мал и невин.Колку не знае дека светот околу него е суров и колку и децата уште од мали знаат да бидат злобни.Како да го научам?Како на едно невино и наивно детско срце да му објасниш дека никој ама баш никој освен семејството не ти мисли добро.Допрва ќе учи.
    Не ми е јасно како некој може да го проектира незадоволството свое врз детето???И детето да биде негова копија.
    Децата се огледало на родителите.Колку е само ова точно...

7. MissSpark

MissSpark Популарен член

Сакам да кажам...

А зошто па сите се депримираат од есен? Зошо скоро никој нејќе есен?
    Веројатно сум една од ретките кои земаат чадор, излегуваат надвор на најголемиот дожд, шљапкаат со патиките по вирови, и од патика тоа нели станува брод, па можеме да кажеме дека пловат по вирчиња. Слушалки на уши, Fool in the rain, и не се чувствувам толку fool-есто.

Или да те буди лупање на дожд во олук. Прајслес! Озбилно, убаво ми е.
    Мирис на дуња, јаболки и круши. Ах. Колку ја сакам есенва, чудо едно е!

Почнува нешто ново. Знам. Чувстувам. Исто како што чувстувувам кога комарец ме јаде, исто така. За некое време и на нив бабаи ќе им кажам.
    А јас, вчера, доцна во ноќта, завршив со старото. Па и доста беше. Па и редно беше. Ставив стоп, црвен знак, маргина, на она мазохистичконо у мене. Она, што пати се‘ да се повторува, во круг. Е не може веќе.
    Ако другите не се свесни, јас знам колку вредам.

Ќе ја терам баба ми да ми плете калчунки.
    Ќе ја терам мајка ми да ми прави штрудла од јаболка.
    Ќе си купам дреч жолт чадор. Како оној на мистериозната мајка од ‘Како ја сретнав мајка ти‘. И ќе си ја пеам по влажни и празни улици - Кој си носи чадорче, не наврнува. Но сигурно настинува. Да да, на баксузи како мене не им бега настинка. Јас ја немам, ама кај и да е ќе дојде.

Има дана када не знам шта да радим, како на пример вчера, и ставив слушалици и пешачееев километри. Многу еј. Скоро 2 саати. Од една страна на Вардар кон другата. Ама го одев подолгиот пат :)
    И така. Имајте убав есенски ден, никако надвор со пеглана коса, чадорче задолжително во ташна и гледајте. Гледајте ги тие убавини.

8. eli25

eli25 Форумски идол

Сакам да кажам...

Карактеристики : Близнаците се први од воздушните знаци. Тие се радознали и зборлести. Секогаш постојат стотина работи кои излегуваат од нивниот ум. Речениците кои се типични за Близнаците почнуваат со зборовите : Како? Зошто? Каде? Овој знак може да биде дупло активен, дупло зборлест. Близнаците се друштвени, брзи, радознали, спретни, комуникативни. Може да работат повеќе работи истовремено. На лицето имаат маска. Го сакаат знаењето поради самите себе.Изгледот и духот им се доста младалачки.
    Aх Близнаку љубопитен во мене!За тоа дека Близнаците се најљубопитни и најрадознали-потпишувам со две раце!
    Цело лето ја тормозам сестра ми да ми покаже на Скајп што ми купила од Америката.Ама таа категорично одбиваше.Но,синоќа ја изнервирав со тоа мое настојување и зеде се по ред да вади и да ми покажува.А јас,место да и речам НЕ,седев до ниедно време додека не извади се од куферот-читај дури и шминка и долен веш.Е сега?Со душа чекав да дојде и да почнам да вадам од куферот-ама сега ако ми е :fubar: .Нема да ми биде интересно.... :worried: И на зафрканција и реков-да ми купи уште нешто ама да не ми го покажува,зошто нема да ми биде интересно кога ќе си дојде :lol: Уствари не беше на зафрканција баш,ако сака може и уште нешто да купи. :wasntme:
    Но,благодарение на мојата љупобитност-случајно демек,имам откриено големи тајни,на некои луѓе и тоа животни тајни :lol: што само они си ги знаат.Да не се исплашите од мене дека сум пророчник некој,ама ко детектив сум бе,што ви треба слободно ангажирајте ме!Ветувам дискретност и решен случај 100 посто.Не сум јас крива што тајните ме сакаат мене :P Не се шегувам јас,за ова озбилно.А најмногу ме мачи што морам да молчам пред нив и да дозволам да ја слушам нивната приказна,а во себе се смешкам.Тоа ми е џокер,да знаат они да не си играат со мене,оти јас на времето гледав многу шпански серии-и знам кога да го најдам вистинскиот момент за нејзино откривање. ]:)
    Шала на страна но навистина ме мачат некои работи што ги открив :sweat:
    Само не дај Боже ,со мојата радозналост напред ,да најдам веренички прстен кај дечко ми ^_^ Е дури тогаш не знам како ќе глумам изненаденост :o

TheCandy880, Magnolija and MacenceEna like this.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Сакам да кажам...

Јас ја сакам есента, ма и не само неа туку секое год. време си го сакам, не зависам од временските (не)прилики побогу.
    Малку изгледа тажно есента, но има магија.

Да ве предупредам сега нешто. Ќе ви препорачам да ме скролате наредниов период за да се поштедите од моите патетики зашто сум заљубена, може многу да го тупам по форумов, така да активирајте си го скролот :D

Ми текнува пред 2 год. станував рано за да дремам на интернет да му правам друштво на бившиот додека беше на работа пошо норламно досадно му беше |( добро бе, уште ли памет не ми дојде па сеа се фаќам како го правам истото иако Г не побарал од мене такво нешто. Ах Мимс you freak, disconect now and go to факс!!!
    Го правам тоа, шибам надвор, а вие имајте убав ден :)

Attached Files:

10. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека доколку уште еднаш ми се јави мајка ми и ми рече ако касни автобусот да не го чекам, туку да одам со 2 ќе се пикнам во Спејс бег и ќе се фрлам во Вардар.
    Секој ден истиов муабет го слушам, некогаш дури и по 2-3 пати дневно. Како малоумна да сум по 456809507 пати ми повторува што дома, што преку телефон.

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк дека несакам да одам на работа

12. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Сакам да кажам...

сдк дека си ја купив хари потер и полукрвниот принц и сум хепиииии ...најпосле ја имам :)

Doozy, Buttterfly, Theodora and 2 others like this.
  13. zizela111

zizela111 Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК само што се разбудив :smirk: и гледам надвор :sun:

14. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК i just came to say hello :) :D :D
    http://www.youtube.com/watch?v=kK42LZqO0wA

15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Сакам да кажам...

Проектот „Скопје 2014“ требало да гласи „Достигнувањата на мажите во македонската историја“.
    Од толку жени, бре женишта, истакнати, зрели, успешни, една не се најде да ни го краси центарот на главниот град?! Ни центарот ни периферијата дури! :^)
    Фала Богу што барем жива жена може да се прослави во земјава ни. Откако ќе појде курбан - никој не и признава заслуги.
    Ах мори Ибе, Сирмо, да бевте живи ќе ви речев „отепајте се, за кого се мачите?!:^)

Скопје 2014 го замислил и го реализира класичен шовинист.

Арно си напишав во темана „Останаа ли машки во Скопјево?“.
    :|

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    :wasntme:

parrot, karak, unique123 and 10 others like this.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК дека сигурно и порано имало прости луѓе, ама ова денес ми се чини дека е кулминација на проститулакот. И што е најтрагично, социјалните мрежи станаа место каде што се докажуваат кој од кого е попрост. Страшно :tmi:
    И наместо на раат да си го испише кафето пред компјутер, не бре мршојатците не те остават. Тие се уфилмани дека светот се врти околу нив и затоа мора на секој две минути да менуваат топици, за да ние обичните смртници, нели прочитаме кај се, со кого се, кога ќе одат во веце, како ја минале вечерта, колку големи патриоти се итн |( . Од патриоти брате мили, кои немаат поима и тврдам дека не ни знаат што е патриотизам, преку шмизли кои патат за внимание и лајк, па се до деца кои радо би пред компјутер наместо да излезат надвар и да си уживаат во детствто, све отишло во к***ц.

Monna.Monna, marama, julie77 and 8 others like this.
  17. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Сакам да кажам...

И надвор пак си е ладно! Епа Наташа и такво ќе е веќе! Навикни се :@

18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк ако на некој му треба совет за како најлесно да се запознае со нов колега слободно нека се јави на рецепција кај мене 8)

Денес трчи ваму трчи онаму,седнав на факултет и почна предавањето пред мене седе згоден,убав колега јас онака само љубопитно се трудам да му го прочитам името од тетратката пред него. :tmi: во стилот не те гледам ама те подѕирнувам :lol:
    Во првите минути од предавањето не успеав да дознаам како се вика но затоа направив брзинско,најлесно (и најзасрамително) запознавање :tmi:
    Само што се откажав од ѕиркањето и земав да пишувам од еднаш гледам нешто прелетува пред моите очи и шљап во образ на колегата пред мене и јас таква :o (чиво е пенкалото што прелета? т.е. чива е миничката од пенкалото што прелета и го тресна колегата по лице?) :?: МОЈА !

Пенкалото пола во мојата рака а миничката и федерчето во скутот на колегата а тој се држи за образ :tmi: :tmi:

Пу Кенди Кенди што правеш мори смотано една :rofl:
    Јас на него извини ,он на мене ништо и на крај ми го даде неговото пенкало,срцка :*

И така започна мојот викенд од утре Пастрамалијадата (а јас ни леб јадам ни месо).
    Повелете во градот под Исарот.

la-chicka, crazylady, Hopeful and 3 others like this.
  19. Nika666

Nika666 Истакнат член

Сакам да кажам...

Денес денов во школо ми еее со господ напред :| сите часови што ги имам а богами и утре.. ама за денес посебно.. :@

20. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Сакам да кажам...

СДК се спремив... Кошулчето и панталоните на мене, искапен, исчистен, среден, намирисан... Програмата за конференцијата проучена, бизнис и економските термини повторени, и материјалот за толкување подготвен. Нека тргне на добро, првите 15 минути ќе треба да зборувам/толкувам со новиот американски амбасадор во Македонија, Пол Д. Волерс, па со самото тоа што мразот ќе го скршам со човек чиј мајчин јазик е англискиот, мислам дека потоа ќе немам проблеми.

Сепак, јазиков ми е во срце и со него сум од најмали години, кога ги имитирав цртаните ликови на Картун нетворк. А и немам трема, само сепак, ова е прво вака официјално искуство за мене...
    Да, толпа зрели и возрасни бизнисмени, инвеститори и други уважени личности на едно место...
    Плус едно амбициозно 23-годишно студентче кое себеси се гледа како иден успешен толкувач (и преведувач) и ништо помалку.

Епа да, после 2 години професионални преводи, денес е мојата прва професионална обврска и како толкувач. Држете ми среќа! :)

Thread Status:
Not open for further replies.