Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека се мрднав тотално - дење скитај, ноќе учи.
    Вторава смена ме излудува, нема време за ништо. Единствено ме радува фактот дека утре е петок... ^_^

На IndieGirl и L-enna им се допаѓа ова.
  2. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

Во Охрид ова време од годината -НЕ!
    Уствари можеби и да, доколку си имаш некој со кого ќе си се топлите под кебенце.
    А вака сингл, песните на Адел и повеќе кебенца спасуваат ситуација. Или па не.. Песните поттикнуваат депресивна состојба и несоница. Студена и долга ноќ е пред мене.. Инвентивност, креативност, моментално непознати поими за мене. Мислам дека ќе биде здодевно.. :yawn:

На L-enna и Grunge им се допаѓа ова.
  3. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Сакам да кажам...

Зарем е можно, скарани бевме повеќе од 1 година, вчера се смиривме и денес пак за глупости се искаравме. Можно е да сме толку различни? Толкава радост, за што, за 1 ден само, подобро речи за ношто. А толку се трудев да не се искарам :@ :@ :@

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.587
    Сакам да кажам...

Сдк дека максимално ќе го искористам викендов, последен слободен викенд ми е :( од понеделник на факултет,учење,гледање на неподносливи фаци на колеги и професори |( мрцварења секој ден со два автобуса до Аеродром :envy: утре одам на шопинг :wasntme: а сабота и недела ќе си прошетам некаде со братчето, од кога само не сум го прошетала некаде, срце оно, а нон стоп ми вика :angel:
    А, да,жив ќе го изедам оној мојон утре ]:) жив :geek: да знае дека со мене нема трте-мрте :!:

Добра ноќ феминки :hai:

5. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Сакам да кажам...

Неможам да се одлепам од грдиов фб а морам да си легнам сабајле рано треба да станам, имам обврски цееееееел ден !!!

6. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК

Како што се дознава на подалеку и пошироко за новата цура, така полека полека почнаа...А колку само ги предвидев овие потези, колку на моменти сум си полничок со себе за ваквите читања, а додуша и немам основа да бидам..

Немам основа да бидам бидејќи се скоро предвидливи како што знаеме дека после денот иде ноќ. Немам основа да бидам бидејќи тоа е можеби дел од женската природа, дел од психологијата чие анализирање ми е е слабост...

Почнаа да фрчат постови на ѕид и мејлови со покани за кафе и средби "чисто онака", за да се видиме, брееј колку време не сме се виделе, ЕлеМентал кај се губиш бе? (смајли што прекорува)...

Сите тие што ме шутнаа во зона на пријатели уште пред да кажам КЕКС, и со чии бивши не можев да се споредувам...Што ме гледаа како ми светат очите во нивно присуство, додека се правеа на Тошо и бившиот им беше секој трет збор во уста...
    Што ми плачеа на телефон, на рамо и во прегратка, но колку што беа блиску толку беа и недостижни, бидејќи...when was the last time giving a good guy a chance made any sense?

Но, нема. Нема ни со прст да мрднам, ни со око да трепнам. Ете таков карактер сум, нема да се нафурам на кафиња со некогашни симпатии убедувајќи се дека тоа не е игра на манипулација и да си ја секирам лепотицата...

Не чувствувам потреба да им глумам недостижен на чавкиве, не чувствувам потреба да ги дружам, да пијам кафе со нив...

Сите мои потреби моментално се задоволени. Јас сум исполнет.

Вие ме имавте на тацна, и сега сте минато.

На sesilija, easyyyyy, Neytiri и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    Сакам да кажам...

Ja pominav Cela vecer so decko mi,no nema nisto poslatko I pomilo od pogledot na moeto mace,sonlivo sripa koga ja slusna nadvoresnata vrata,dotrca I trgna po mene mi sedna vo skut I sega.prede,mmm kolku e slatko I mekicko dusicka moja.. sega ke si go gusnam.
    Dobra nok feminki

На eli25 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Сакам да кажам...

Се смешкам под мустаќ кога луѓето си го билдаат своето его :)

На julie77 и najubava2010 им се допаѓа ова.
  9. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Сакам да кажам...

Dependence. Can do nothing against.

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк на сител го има боки 13, аутфитов му е убиј боже, поготово карминов :rofl: :rofl: :rofl:

На Gargamel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

СДК дека Вовед во анатомија е најглупата серија ever made. :x |(
    Пропала инвестиција.
    Џабе имаат толку јаки quotes, од медицинско нема ни м, а приказната им е онака.

Друго.
    Не знам дали утре да одам на први.
    А треба и у град да одам, ле-ле.

It's gonna be one hell of a day.

На Monna.Monna, Trendafilka и EleMental им се допаѓа ова.
  12. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

I wanna be just as close as the Holy ghost is..and lay you down on a bed of roses... :inlove: :(

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Сакам да кажам...

СДК дека Скопје е магичен град кога е празен навечер. :inlove: Јас, цимерката, Карпош 2, милион булевари и додека стасавме до дома... Просто човек да се заљуби, да беше жив, сигурно ќе беше тип на типовите, оноа, горџес! :D Ленинова е приказна сама по себе во ноќта, прекрасна атмосфера владее на таа улица. Сега разбирам зошто е толку фејмос, зошто дава толку голема инспирација.

Неколку пати се загубивме, ама нема врска. Битно јас почнувам да го засакувам Скопје. :inlove:

На Lux, Strumfeta93, Monna.Monna и 15 други им се допаѓа ова.
  14. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Сакам да кажам...

Ух, златен петок, со нетрпение те чекав.

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.626
    Допаѓања:
    126.313
    Сакам да кажам...

Чекај тек да ја видиш Орце Николов во есен со пожолтени дрвја или на пролет на зајдисонце. Тек тогаш ќе се заљубиш повеќе.

На Smilly, Doozy и Phyramide им се допаѓа ова.
  16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Сакам да кажам...

Cдк дека снношти ми беше една од најубавите вечери :inlove: :inlove: :$
    Cакам пак :)

17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.818
    Сакам да кажам...

Јас кафено - зелена, моето симпатично викенд куферче - портокалово, патики - бели, мислите - црвени.

Есенва - шарена. Официјално денес почна. Летово замина а јас понесена од звуците на една песна од еден од моите најомилени бендови ever станувам носталгична за она што си замина како дувнато ливче од ураган. Како поминато TGV. Како стрвно изедено колаче. Како на екс испиена текила.
    Зашеметена, стресена, со малку киселкав вкус на лимон, ми текнува колку е убаво во летните ноќи да седиш на тераса и да го вдишуваш воздухот на градот кој трепери. Да го впиваш калабалакот и џагорот под терасата и ич да не ти е гајле што толкава џева има на неколку метри од тебе. Луѓето уживаат, дегустираат, се смеат. Сите се потат и мрчат. Ти се фрлаш во водата и замижуваш под силното сонце. Остануваш се додека ноќта не те проголта и го следиш зајдисонцето. И се предаваш на тишината. Се подготвуваш да правиш гревови кои се слатки. Мрчиш кога ветрот ќе ти го надигне и онака краткото, лелеаво фустанче. А всушност и не ти е гајле - лето е. Ги поттргнуваш бикините за да споредиш - бело - црно. Со задоволство се смешкаш и со уште поголемо го нанесуваш бронзерот на лицето. Пудра повеќе не ти треба :)

Лето бе лето. Фиу - gone! Есен - welcome :)

А за бендов - навистина се наежив кога слушнав вчера дека повеќе не постојат. Постои онолку колку што имам јас години. Родени во истата година. Никогаш нема да заборавам на мојата прва оригинал касета од нив - Automatic For The People. По некоја случајност - албум на сите времиња. А јас гордо го поседувам. Го убивме од вртење на одмор со другарките. Во време кога фразата - „ја излижав касетата“ не беше сеуште архаизам, ниту веќе надреализам. Сосема реално и со сето срце и душа ги вдишувавме нивните песни и се палевме на можеби најоригиналниот глас на сите времиња - оној на Michael Stipe. R.E.M. ви благодарам за сета убавина која ми (ни) ја дадовте. Јас воедно ќе ве помнам по едно прекрасно лето и прекрасна песна. А лично на мене ми дадовте многу повеќе од тоа.

Nightswimming deserves a quiet night.
    The photograph on the dashboard, taken years ago,
    turned around backwards so the windshield shows.
    Every streetlight reveals the picture in reverse.
    Still, it’s so much clearer.
    I forgot my shirt at the water’s edge.
    The moon is low tonight.

На Buttterfly, Monna.Monna, Theodora и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да кажам...

уф уф баш сега се залетав да пишувам за нив. Nightswimming ми е една од омилените. Да не ги заборавиме и:

http://www.youtube.com/watch?v=xwtdhWltSIg&ob=av2n

http://www.youtube.com/watch?v=1hKSYgOG ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=CEhT2QlR ... re=related

Мене ми се препознатливи по прекрасните текстови и енигматичните спотови... Баш ми е криво, ама ни оставија доволен материјал за слушање и дивење :)

That's me in the corner
    That's me in the spotlight, I'm
    Losing my religion
    Trying to keep up with you
    And I don't know if I can do it
    Oh no, I've said too much
    I haven't said enough
    I thought that I heard you laughing
    I thought that I heard you sing
    I think I thought I saw you try

Every whisper
    Of every waking hour I'm
    Choosing my confessions
    Trying to keep an eye on you
    Like a hurt lost and blinded fool, fool
    Oh no, I've said too much
    I set it up...

На IndieGirl и Phyramide им се допаѓа ова.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Сабајлечки и почетно есенски сум обземена со носталгија. Се радувам на сабота, секоја чест на оние што се сетија да одбележат 100 години улица Македонија. Им се радувам на немите филмови, на бозата и лимонадата, на пајтонот.

Есенска романтика, тоа е тоа. Варено вино со цимет, топли колачиња и големи шалови. Беретки и крзнени чизмички. Магијата кога дувнува ветер и листовите играат балет. Може ви звучи патетично или трагично ама јас сум денес романтичар во душа. Се смешкам на загубени погледи и излапени мисли, на заборавени насмевки и скришни допири. Ете тоа е тоа. Ви кажувам официјално дека почна нова сезона. На се прекрасно и обоено со топли и пригушени бои, на се миризливо и опојно.

Есента ме чешка, а и Френки исто. Топло ми е на душичкава, би рекле некои.

http://www.youtube.com/watch?v=wxMeu34o ... re=related

На Strumfeta93, la-chicka, caroline.costa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Сакам да кажам...

сдк дека некои луге не заслужуват ни поглед а камо ли прст да им дадеш...не ми е јасно како може да има толку себичен народ...си го пуштил да живее кај тебе ајде демек да се помогне,он кретенот те третира како слуга...додека има во флижидер тоа што му паше тогаш си јаде мака нема кога нема си купува он за себе-шо е битно бе дали си оставил некој гладен...ти влева во спална ко демек ти си кај него не он кај тебе...чинија да си дигне после јадење оо па то је тешко бе луге...и на крај ти му велаш цигаре само во дневна-е не он си пуши и во соба кај што е и во купатило-чекам ден кога и во спална ке ми запали па да иде у пм....и сега е касно овој мој дечко да се нервира за неговиот братучед (кој недела дена живее кај нас и почна захтеве да си има)кога он си даде на знаење дека дошол овде на печалба и неможел да дели пари и за кирија---морееее ке делиш како два и два....неговата облека посебно да сум ја перала? Јас ли бе да те перам копук еден па не му одговарал и омекшивачот ауф во оваа вашево село таму питање е колку си и користел омекшивач па тек 10 дена си во сло и веке почна од се да се разбираш (а пред некој ден праша зошто сме давале толку многу пари за омекшивач прашок и другиоте сретства)

така денот ми почна благо речено со мала кавга и му реков: ти мене да ме ебеш во памет нече мочи,до крај на месецот да те нема од станот...сега ми е јасно зошто мојта будуча свекрва толку се противеше да не дојде овој кај нас...и добро ми рече зокоооо они се секават на роднините само кога им треба помош и пари...епа будуча свекрвице во право си била ете и син ти вчера го рече тоа...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.