Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Сакам да кажам...

Не понесувам лицемерни суштесества, до вчера другарка а денес? Денес зборува за мене. Ете тоа е, од оној кој не очекуваш, тој ќе те разочара. Ама ако она губи, она ќе се растури со нејзината нова другарка, неа во град ќе ја зборуваат, а јас можам само да жалам што некогаш сум и верувала и сум и била другарка.

И да кажам дека денешниов земјотрес, сите во Велес го сетиле освен јас :D Надвор бев бе луѓе тоа време ништо не сетив, ништо. А татко ми па уште и ми се јавува да ме праша дали бил силен заемјотресот а јас :^) човеку каков земјотерс? Тоа е бе јак човек и земјотресот не му може ништо :muscle: :muscle: :rofl:

Ете така феминки мои,јас ве поздрвувам со оваа песна и отанете ми среќни, весели и вљубени. :*

http://www.youtube.com/watch?v=lK_tv0ulC4w

Кажи ми кажи дал постои друга во животот твој....

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cvetka24

cvetka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да кажам...

сдк ми требаше три дена да се соземам заради тебе, стоко една директорска исфрустрирано-патетична! :envy: живото ми го скарати! знаеш да се дереш, а после вртиш наоколу како гладен стар матор, а да кажеш извни не знаеш, а? :envy: мореееееее, слушнав на радио, ќе паднел некој метеор на земјава и тоа ни мање ни више со големина на автобус бил.... да даде господ во двор да ти падне, а ти да те испече како виршла свинска што се пече на скара :swear: аааааааааа!!!!
    и кога ќе јадеш, да ти застане залакот, да се задавиш! да погледнеш во таванот ти твој директорски, во големата канцеларија, и да речеш...... прости ми цветка! ама нема бре! немаааааааааааа!!! ајт марш! гоу то хел :devil:

3. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

[​IMG] :rofl:

На FortuneTeller.xD, Marcey, GarpovaV и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

Да имам можност да го вратам минатото би сменила толку многу работи...
    Сепак неможам да се водам од мислата "Немој да жалиш за нешто што си го направил во минатото, бидејќи токму тоа било она што си го посакувал во тој момент". Неможам бидејќи направив многу грешки и што? Ако си велам "Смири се Ричи, тогаш така си сакала - така си направила, неможеш ништо да смениш" ќе ми биде подобро?? Ма јок! :shake: А и да се измачувам, џабе. Ќе сменам ли така нешто? Не!
    Чаре?? Да продолжиш со животот нели како ништо да не се случило, но како??
    Е да се пишуваа грешките со молив, па да му удрам едно бришење :tmi:

Па добро ако ништо друго, научив доста од тие грешки :!: Барем затоа можам да здивнам и да кажам дека сум на вистинскиот пат!

На la-chicka и LilBaby им се допаѓа ова.
  5. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да кажам...

Сите ги знаеме овие мудри мисли, но во животот не е така лесно да се применат. Сите тие грешки што сме ги направиле, придонеле да бидеме она што сме денес. Од некоја причина требало да се случат. Нормално дека некогаш жалиме што не сме ги направиле работите поинаку, но битно е да не се оптоваруваме со тоа. Ако си направила нешто што премногу те оптоварува, обиди се да го исправиш, ако не можеш, продолжи понатаму, знаејќи дека си направила се што е во твоја моќ. Поголемо е каењето за работите кои си можел, а не си ги направил...Останува само да се помириш со тоа. И уште нешто, некогаш ќе ти се укаже шанса, да преземеш нешто, да ги исправиш работите. Но нема да тргне во саканата насока. И тогаш ќе сфатиш дека првиот пат си го направила вистинскиот избор, вистинскиот потег, но не си била свесна за тоа. Најлошо е да живееш во минатото, мислејќи како се можело да заврши со поинаков исход, се разбира ти очекуваш се најпозитивно, а можело да биде многу полошо...

На Miss.Ricci, ines.h и MandyLane им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    24.309
    Сакам да кажам...

СДК вчера убаво си поминав, после долго време пак излеговме со другарка ми во кафичот во кој ни помина младоста :lol: Денес рано станав, и на нива :D Да, да, на нива кај баба ми и дедо ми, цела фамилија се собравме да береме пипер за ајвар! И еве сега го печиме, па здравје утре ќе јадам топол ајвар! Конечно, лигите ми потекоа! Па ајде кој сака нека дојде да помогне, а утре ќе јадеме заедно :)

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Сакам да кажам...

Знаете кога сви ја претерале работата? Еве сега ке ви кажам

Кога седите на форумов истовремно пиете кафе читате постови и сушите коса со фен :lol:

ај заминав да се спремам ко човек

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

СДК прв пат у животов осетив земјотрес :D Саглам здрма... Мачето ми лежи врз еедната рака, а со другата пишувам |( :D

На GeorGinnA, Strumfeta93 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Сакам да кажам...

Cдк дека сношти ја сонував Ludoto се запознавме,и имаше своја кола и сакаше да одиме Cкопје кај мајка и на ручек,се изнервира нешто и сврти за Oхрид :D
    Kојзнае од кај ми дојде на сон :rofl: A дали имаш тазе положено? :lol:

Cдк дека дефенитивно нема поголема мрза од мене :swear:

На ludoto19 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  10. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам да кажам...

Сдк го правам моето омилено јадење :mm: :mm: ^_^
    :!: Не ве канам на ручек,не се знае уште дали ке биде за јадење :rofl:
    Мамо ќе видиш дека ќе биде домаќинка од мене :)

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Сакам да кажам...

Е вас ве буди земјотрес мене будали луѓе кои во 9 часот бараат патлиџани. Патлиџани! Е златни да беа ама ако бев дома сама немаше да им станам, па уште кај да се мачам да станувам , требаше и да им ги однесам до улица. Безобразни!

Во позадина ми пее О Јано, Јано убава си Јано. Посебно ја сакам песнава затоа што баба ми се вика Јана. Можеби некогаш би крстила дете на неа. Морам да кажам дека баба е најпрекрасната жена на овој свет. Ги прави најубавите пишии. Оди два саати од село и два назад за да ми ги донесе моите омилени јаболки, баба го прави најубавиот грав на цел свет, баба е најмилата жена. Не сум ја видела една година, а многу сакам да ја видам и гушнам. Не ми дозволува да ја бакнам затоа што била стара, грдо било, е мене ми е толку убаво да ја гмечам, да ја бакнувам... Додека го пишувам ова се разнежнев и солзи ми надојдоа Страв ми е дека ќе умре пред да ја видам.
    Сакам да ја земеме да живее кај нас, ама таа не сака да се двои од својата куќа. Таму живееле со дедо ми, таму родила пет деца. И нејзе и е страв дека може да умре тука и никогаш пак да не се врати таму.
    Ја сакам баба :(

На la-chicka, GeorGinnA, Strumfeta93 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

СДК ... одамна не сум ве потсетила(вклучувајќи се и себе) на малите животни правила кои се важен фактор за по убав и релаксиран живот, за среќен е релативно :) Воалаа ... :)

Тешко е да се живее животот според лекции, но животните совети од некои мудреци ни помагаат полесно да ги совладуваме тешките моменти и повеќе да уживаме во среќните. Овие 20 случајно собрани древни совети нè потсетуваат како да го постигнеме тоа.
    20 кратки случајни животни совети :

1. Давајте им на луѓето повеќе одошто тие очекуваат и правете го тоа со задоволство.
    2. Стапете во брак со маж/жена со кој/а обожавате да разговарате. Како што ќе стареете заедно, способноста за комуникација ќе станува многу важна.
    3. Верувајте во љубов на прв поглед.
    4. Кога ќе кажете „те сакам“, мислете го тоа.
    5. Кога ќе кажете „извини“, гледајте ја личноста во очи.
    6. Бидете свршени најмалку 6 месеци пред да се земете со вашиот партнер.
    7. Насмевнете се секогаш кога кажувате „ало“ на телефонската слушалка. Соговорникот може да го почувствува тоа.
    8. Никогаш не смејте се на соништата на другите луѓе. Луѓето кои немаат соништа, немаат многу.
    9. Сакајте длабоко и страсно. Некогаш може да бидете повредени, но тоа е единствениот начин да го живеете животот во целост.
    10. Кога се расправате со некој со кој немате исти ставови и размислувања, правете го тоа на фер начин. Без навреди!
    11. Не судете ги луѓето според нивните роднини.
    12. Зборувајте бавно, но мислете брзо.
    13. Кога некој ќе ви постави прашање на кое не сакате да дадете одговор, насмевнете се и прашајте: „Што би сакал/а да знаеш?“
    14. Запаметете дека големата љубов и големите успеси вклучуваат големи ризици.
    15. Кажувајте „на здравје“ секогаш кога некој ќе кивне.
    16. Кога ќе изгубите во некоја ситуација, не дозволете да ја изгубите и лекцијата која од неа сте ја научиле.
    17. Почитувајте се себеси, почитувајте ги другите и бидете одговорни за сопствените постапки.
    18. Не дозволувајте малите несогласувања да уништат добро пријателство.
    19. Кога ќе сфатите дека сте направиле грешка, веднаш преземете нешто за да ја поправите.
    20. Поминувајте време сами со себе.

На Extraordinary.girl, Strumfeta93, velesanka и 11 други им се допаѓа ова.
  13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк ми фали нешто :!:
    Дефинитивно!

Воспитна од некој да се свестам каде сум,што сум,како сум... :punch: :punch:

Од се' ми е доста од се'

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Тема на денот: Земјотрес

затоа,
    СДК
    Ако јас некогаш осетам земјотрес, на тој ден, секоја година ќе се месам погача! Сама. :!:

Што ќе да бев, ништо да не се осетело. |(

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Сакам да кажам...

I need a shopping shopping, shopping is what I need!

На FortuneTeller.xD, la-chicka, Strumfeta93 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

СДК дека денов е измислен за учење,а на Верверицава книга не и се фаќа.

СДК 2 дека пред неколку месеци ја направив најголемата грешка во мојот живот, з’ш решив да живеам од чувства и еве ми сега мило за драго ми се врати-уши низ цел град,кај и да излезам некој ме следи,го знае секој мој чекор.

СДК 3 дека решив повеќе да не се замарам со никој и ништо. Нека се убиваат околку мене со прст нема да мрднам. и

СДК 4 дека ова под 3 досега многу пати го имам кажано ама никогаш го немам исполнето ;(

17. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Сакам да кажам...

Сдк дека чекајќи ја мајками од работа си прочитав уште едно поглавје од книгата што ја читам,ми остана уште 100 страни кои ќе ги оставам за утре...Па сега време е да се фатам за работа:D

18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека еден ден ќе си умрам од физикава.
    Ми се наполни внатрешноста на главава со куп информации од кои нема да имам никаква потреба во животов. Ама неееее, мора Синтија да учи формули, неразбирливи дефиниции, мерни единици и што ти ја знам таму за професорката да мора да и стави солидна оцена.. Трескај глава од маса Синтија, така ти е.

Пак иста приказна како лани, чекај си да пројде цела тема па тогаш седни и скапи над книга! :@
    Мозоков пача ми се стори од толку што ми е врела главава.

На Miss.Ricci и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  19. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Сакам да кажам...

Зошто бе ме преодредиле да живеам во олку глуп град во кој нема ништо? Ништо ново, ништо модерно, ништо трендовски. Се се сведува на неколку продавнички од кои јас не сакам да пазарувам!
    Зошто ме предодредиле да живеам во ваков град, а притоа ме предодредиле да ја сакам модата, технологијата и шопингот??
    Зошто, зошто....???
    Никогаш никој нема да ми го одговори ова прашање...

И уште нешто, само овде не иструбив ама дома ги потеков: ме пофалија за мојот стил на пишување. И тоа најкомпетентната личност...и тоа не беше пофалба, беше пофалбиште...ејј.. :D Пред поширок аудиториум!! А јас само победнички погледнав низ сите и си се насмеав за себе! Фин шамар им се удри на некои... ]:)
    И тоа ми е тема на викнедот, а ќе биде и на следната недела...си се знам јас!
    И решив да си се честам нешто за тоа!! Ама, не кажувам што!! ;)

20. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

сдк...

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: