Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bright

Bright Популарен член

Сакам да кажам...

СДК 1 ... дека сум му благодарна на Господ и семејството
    СДК 2 ... дека денес моите слават 29 години среќен брак!

:f:

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Сакам да кажам...

Сдк, Роки ме каса по раката со непцињата :inlove: Убав тој, пораснат, го љубам :inlove:

Gordana10, Strumfeta93 and irenna like this.
  3. Zoza

Zoza Истакнат член

Сакам да кажам...

сдк дека е лошо кога ке те фати европската машинерија куча посао посао куча...се радуваш на викенд и оп додека видеш си отидол и он...си поминавме доста добар викенд со бишенцето мое ама ете од денес прво јас на работа таман си доагам дома ете го он веке спреман да иде он...вечер ке дојде во 22ч и едно кафе два три збора и ке гледаме што поскоро да фатиме кревет....и тоа не е живот

4. MissSpark

MissSpark Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека џандарите тепаа.
    И тато поздрави го.

Ете онака еден безначителен поздрав. Упатен кон човекот што се нарекува мој татко, а јас не го чувствувам тоа. Нажалост.

Толку, толку бе волку.
    Не ми се кажува ништо.

Ми се иде кај Бугарките и ми се купува евтини алки и менѓуши. И така.

Останете ми поздравени. :)

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Сакам да кажам...

Lost in space and between planets, today I feel like in slow motion. So much nothing to do and yet always so busy. I feel as an observer, that is a silent one. I look at the people around me known and unknown and I ask myself What is your story? How did you get here? What did you had for breakfast?

Thinking is a curious thing. Unnecessary for some people unstoppable for me. My mind is like a hamster in a wheel, it just keeps going and going. I think I used to be scared for not knowing where the end is. But now, I just stopped caring. Now, I enjoy the ride. After all, I am the one riding the wheel. I guess I have grown up.

Со сите должни извинувања кон Кирил и Методиј и сите непознавачи на англиски кои сакаа да го прочитаат ова (иако се сомневам дека има такви), јас едноставно денес размислувам на англиски. Тоа е, и мозоков мој е по странци.

innablood and Strumfeta93 like this.
  6. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека никако неможам да се наспијам! :|
    Ова е веќе сериозно! Сабајле кога станав си бев наспана, полна со енергија, еве ме сега ми паѓаат очите, уморна сум... И ќе идам да си легнам!
    Срамота. :x

Monna.Monna likes this.
  7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Сакам да кажам...

Уште еден земјотрес! :tmi:
    Аман луѓе, страв ми фаќа, стиже 2012.

:o :(

8. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

innablood and Bright like this.
  9. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Сакам да кажам...

СДК...иии јеботее :lol: Пред неколку секунди се случи првиот земјотрес што многу јако го осетив...Се нишаше мостот над мојот златен компјутер, за столчето под мене да не збориме-уште малце ќе ме однесеше на другиот крај на собата... :rofl: Wow, what a feeling 8)

10. eli25

eli25 Форумски идол

Сакам да кажам...

Aу не да здрма,овој добро го осетив :sweat:

11. Squirrel

Squirrel Популарен член

Сакам да кажам...

Веќе не учам во училиште туку во затвор.
    Од денес и ни е забрането да излегуваме во ве-це за време на час,ако не сме можеле да истрпиме во училница :fubar: :fubar: свашта.
    Ај што за време на одморите не смеевме да излезиме во дворот бидејќи вратите ни беа заклучени,ај што ни ја заклучуваја вратата на утро во 7 и 20,а часот во и 30 почнуваше,сега и ако оправдано отсуствуваме само 1 час истиот неоправдан бил :x

И кажете мои феминки како да имам желба да станам утре и да одам на училиште,аа?! Кога се чуствувам како во најголемиот ноќен кошмар да одам... А и професорскиот кадар е стручно одбран,кој од кој по образован :!: .... Важно на први му стигнува плата на сите и живеат без око да им трепне.

12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Едвај отворив очи, а сонцето влегуваше дури и низ процепите на жаузините... :@
    Полека се протегнав, си ги истрив гурелките и станав.
    Косата буф!! Прв пат во живот се будам со коса разбушавена која не може да се среди со чешлање!!
    Вложив напор и ги притегнав рачињата и прстињата за да ја испеглам. И се зачудив од резултатот: изгледаше фанстастично! :emo:
    Ставив малку пудричка, римелче и креонче, униформата и патичињата на мене и трк на школо!
    Ова беше прв класен час во оваа и минатата учебна година јас да влезам пред саканата ми класна! :D
    Па не сум јас крива што таксито ми касни секогаш во понеделник наутро, бее...!!
    И очекував некоја уау реакција од неа, а таа како да е скроз нормално што јас сум си на место, ме поздрави и си седна зад катедрата!! Не ни рече како тоа сум стигнала на време!! :o
    Добро, може претерувам...не требаше да очекувам таква реација од неа...ама сепак... :|
    Нејсе, денов во глобала помина во смеење. Наместо да се тресам зашто по ниеден предмет немав книгичка отворено, ги искулирав сите и не добив ниедно единиче!! :lol:
    Ја сфатив тактиката на неколку професори: ако се тресеш прв си на список, стави си :) не отварај книга да прочиташ уште еднаш пред час и не те чепка!! 8)
    И повеќе на слаби не помагам: ем им кажуваш ем не разбираат... Е па драги мои, јас на вас живци не кинам! Ако сакате и паднете ја годината, мене окце не ми трепнува!! :wasntme: ;)

13. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Сакам да кажам...

добро бе како сите сте го осетиле земојтресот а јас не осетив ништо? :^)

Annie.mk1 likes this.
  14. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

Моите стигнаа, ги пречекав на автобуска , ги изгушкав и си ги донесов дома. Тетка ми пресреќна ја гледа мајка ми, ко да не се виделе со години. Ах, сестра што значело! Понекогаш ме нервираат нон-стоп се на телефон ама колку се сакаат тоа е чудо.
    Па паничарки и двете здрма ова земјотресот, се фатиле за рака што ќе прајме? Е што де? Ќе помине, бре!
    Јас не сум јас ако не се успијам првиот училишен ден. И така ко некое прваче, мада не сум трчав до автобуска. Аууу стигнав и јас до четврта, апсолвент, кога ли поминаа годините? Денес сум нешто возбудена и убаво расположена, менувам муабет на секои две минути и не знам со кој што тема сум почнала. :wasntme:
    Ми се јави љубениот само да ми каже дека е уморен и дека ме сака.
    Го видов охриѓанецот, бре што се разубавел! Ама ако , нек си тражи друга јас заузета сум :rofl:
    Ај одам на моите ручече да им спремам.
    Имајте ми убав ден.

15. EleMental

EleMental Популарен член

Сакам да кажам...

СДК

Се присетувам на еден час од факултет, со мојот најомилен професор, човек пред кого без двоумење се поклонувам. За неговото знаење, искуство, мудрост и трпение кои ни го посвети на сите нас. Иако ретко кој знаеше тоа да го цени...

Зборувавме за маркетингот и адвертајзингот, и начините на кои тие допираат до луѓето. Тој сподели една приказна...

Доаѓајќи на работа едно утро, основачот на маркетинг компанијата Saachi & Saachi во Њујорк, видел питач како проси за пари на влезот од зградата. Кога почувствувал нечие присуство блиску до него, питачот си побарал ако може да му дадат паричка. Основачот на фирмата, кој бил Евреин, рекол дека нема пари да му даде. Но ќе направи нешто за него.
    На знакот кој го држел питачот, на кој пишувало ЈАС СУМ СЛЕП, бизнисменот напишал ЈАС СУМ СЛЕП, А НАДВОР Е ПРОЛЕТ.

Наравоучение, феминчиња? Во секоја сфера од нашите животи, ако сакаме да оставиме впечаток, да постигнеме, да успееме, да изградиме, мора да побудиме емоции кај луѓето.

Викендов, после неколку недели кубење коси и одложување, успеав да договорам 15-минутно кафе-интервју со заменик директор на странска фирма во Македонија.
    Уште пред да завршат тие 15 минути човекот ми рече Нам, како фирма во подем во Македонија ни се потребни млади претставителни луѓе со цврст карактер.
    Договоривме и втора средба.

Ништо не правиме ако не допреме до луѓето...

sesilija, Neytiri, teddybear and 5 others like this.
  16. snake

snake Истакнат член

Сакам да кажам...

СКД време е за промени и тоа огромни и драстични промени се враќам во нормала доста беа глупирања треба малце да станам посериозна
    СКД убаво ми тргна недела

17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Сакам да кажам...

;)

Attached Files:

18. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК ... не можам да верувам што се случи за не цела година со нашиве студенти кои се во странство на размена или работа ??! :x Трагедија до трагедија, четири жртви, луѓе, за неколку месеци!? :(
    Тешко на родителите кои своето дете здрави и право го пратиле надвор од државава за да прошета, да се до усоврши, а назад им го враќаат во сандак. :worried: :( Немам зборови ... не знам што се надви ко црн облак над македонскиве млади деца?!
    Животов е бесмислена трка чија цел е смртта ... :|

Нека почиваат во мир !

19. love.edward

love.edward Истакнат член

Сакам да кажам...

Сдк незнам што е со мене. Еве до пред некое време летаа непожелни пеперутчиња во стомак, и изгледа уште си прелетнуваат. Ни на мене не ми се верува, ама изгледа почнува да ми се свиѓа Петко. Ајде де, Петко како Петко, ама бре луѓе од клас ми е! Јас стварно незнам што е со мене, денеска буквално си се фатив кога одбиравме проектни активности, класната ни ги читаше и го гледам овој си се пријави и незнам уште кој таму, и фаап ме гледаш мене послем тоа си дигам раче :?: Да беше некој убавец, па да кажев ајде де, ама срце ми е многу, ептен. Што да правам ни сама незнам. Цело време нешто ми се смешка, си праиме муабет, се зезаме ама тоа онака чисто другарски, и + Петко изгледа свиѓа таму некоја си Станка, ѓубренце бе ѓубренце, тоа сум. |( Уф неможам више. Несакам да ми се свиѓа Петко луѓееее, од клас ми е. :| Ајде, поздрав.

De-lovely likes this.
  20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Сакам да кажам...

Нешто се случувааа.
    24/7 мислам на - скара.
    Ај навечер што сонувам мањебитно, ама преку ден бе, а замижам нешто одма пред очи ребренца, плескавици.
    По цел ден еј, само на скара мислам.
    Анбливбл.

Thread Status:
Not open for further replies.