Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dulceee

Dulceee Популарен член

Сакам да кажам...

Хух, ама ден. Се изморив многу, ама вредеше. Се надевам дека ова ќе го мислам наредните три (со Господ напред и 5 години :D ).

Прекрасно е, од професорите, колегите, факултетот, предметите.. :l: :l:
    Само вака да продолжи и се ќе биде супер. И едвај чекам предавањата да ми почнат. Лелеее, уживав.
    Ми се полни душава кога ќе ми текне каде ќе ги поминам следниве години.
    Денеска не ми се верува дека ќе можам, ама утре обавезно, со задоволство одам да си ги набавам работите кои ни ги побара професорот. :)

Ах, убав живот.

dancing.queen and MacenceEna like this.
  2. De-lovely

De-lovely Популарен член

Сакам да кажам...

СДК зашто правиш слона од мене.... :)

СДК 2 е значи најмногу мразам кога треба да се најдам на кафе со некои плитки и површни личности, чисто ради колегијалност, дека ме тераат другиве не за друго. И сега или ќе се отепам од ќутење или ќе мрчам нешто, па сите ќе се нафрлат врз мене. Спреми се Де ловли за днавна доза од епизодата „ Ми се скрши ноктот, ми пропадна светот“. Ах, мразам драма квинс....

Ајде напред, со јуначко срце и образ од ку**а, шо би рекле оние од Солунски патрдии...

TeddyGrey likes this.
  3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Сакам да кажам...

СДК влегов во втора недела од предавања! Јухууу, разбираш. ;)
    И така си викам, овој судентски живот допада ми се. Идеш/не идеш, али ваљда тој впечаток ќе ме држи само извесен а богами и краток период. За некоја среќа/жал кај Јустинијанот сум.
    И супер ајде, си почна Лил со факс, и одма роднини: „Почна Лил да оди на факс? Ај со среќа, само 10ки да реди!" Е арно луѓе, уште непочната почнавте да ме условувате, само 10ки да сум редела. Ко ја да нејкам?! Абе глејте си го гзот. Со среќа, и толку. Ама ајде, редот бил таков. |(

Сега за сега тоа сакав да кажам.

И прееска све се здрмна, ама нозете ми се притресуваат од време на време сеуште.
    The end is coming. Uuuuuuuuu! SCARY. ]:)

4. Lilit

Lilit Форумски идол

5. Offspring

Offspring Форумски идол

mims-89 and wild.cat like this.
  6. Magnolija

Magnolija Популарен член

Сакам да кажам...

Мера го нарекувам она што нема да ти донесе мака! - Питагора!!!

Ох, мако моја слатка ти клекнувам на колена. Овој мазохист плака за тебе, солзи му солзи, тешки ко деновиве...

Ту бре од кај била маката. А се си мислам кај сум грешела, што сум правела и зошто, како, со кој... Еве ти го одговорот - умереност! Ова е баш да те тресне од земја. Јас, која чуствувам таков револт кон секаква мера и си живеам од еден екстрем на друг, ја разбирам точноста на овој, Питагора.

Златните стихови му преповедуваат само за таа мера, Биди мирен, бити кроток и доблесен! Мерата во се била најдобра. :^) Епа за некои работи ич не ја сакам. И премн. стабилни и умерени луѓе не сакам. Дури ми се страшни, ги замислувам како одат еден позади друг, како војници, сите облечени во сив костум и како се сите дотерани во мера. Се љубат со мера. Си го мерат креветот, а потоа легнуваат во него :!:

Чат пат, животот бара од тебе да ја слечеш униформата и да трчаш гол ;)

mims-89 and caroline.costa like this.
  7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Сакам да кажам...

Балетанките на нозе, ташната на рамо и правец низ градскиот хаос :lol:
    Убаво пропешачив, дел на тротоар, дел на улица (заобиколувајќи ги контејнерите кои го блокираат тротоарот и паркираните возила), дел под дебели сенки од бетонски згради, дел под жешкото сонце чекајќи зелено човече да светне на семафорот :rofl:
    Можев со јсп - несакав, сакав да зјапам по излозите, да се разминувам со разграканите средношколци :lol:
    Битно завршив работа, беше љубезен чичкото позади шалтерот.....прво убаво ме загледа, мислеше сум утнала што одам натака, ама кога ми ги подаде документите назад средени ми рече - повели моме :wasntme: :rofl:

Си мислев на враќање зашто да не бидеме љубезни, зашто да штедиме една насмевка, зашто да не речеме повели, благодарам, извини.....да го тргнеме намуртениот лик, да ја разбиеме напнатоста....подобро ќе се почувствуваме и ние и ликот спроти нас.....на крај краева луѓе сме и го можеме :!:

На враќање сретнав еден пријател, ми вика што вака во мое маало, ех велам зарем неможе тука да прошетам....е зашто баш од тука, па можеш по другата улица.... Абе човек остај ме да си врвам по патот, ако ми се сака од капиштец до кисела вода ќе одам пешки и тоа не низ центар туку одозгора!
    А денес ми се сакаше баш тоа 8)

Ако ме видите, насмевнете се, поздравете ме и оставете ме да си поминам по патот..... ;)

green.eyes, Nightwalker and Yipman2 like this.
  8. Gea

Gea Популарен член

Сакам да кажам...

„Делејќи памет“ по форумов, детето си го оставив гладно, а макароните ги ќумурдисав на дното од тенџерето и најкултурно ве молам, сите што сте добиле корисен совет од мене, да дојдете и да засукате ракави, заедно да го изрибаме тенџерево и понесете алатки од типот брусалица, шпакла, тесла, шмиргла,.... ааааа, да, ќе заборавев и ОЗОНЕР!!!
    Па затоа е форумот, да си помогнеме, нели? :wasntme:

9. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека многу убаво се чувствувам кога на време ќе си ги завршам обврските, ќе си легнам да поспијам да ги наполнам батерииве и сега си пијам кафенце на раат. :coffee: :smoke:

Иако преска бев нервозна, сега сум смирена и задоволна од денешниот ден.
    Сепак станува збор за ПМС, простете. :*

10. blond

blond Популарен член

Сакам да кажам...

Читајќи за макароните на Геа, ми текна дека и јас ставив макарони, среќа не беа поцрнети :rofl:
    И така ги средив макароните, ама :!: на излегување од трепезарија во ходникот забележав мало гадно Џери како се прошета низ ходникот.
    И сега седам со нозете качени на стол, плачам и чекам мажето да си дојде од работа да го фати.
    Имам ФОБИЈА од глувци ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Сакам да кажам...

ние пак кога имавме порано, Мишко си го крстивме. Куќата ни беше лом! Мама не можеше да заспие со непоканет гостин во нејзината дневна. Па разместивме се живо. Среќа што се залепи таму на некој лепак...

12. Gea

Gea Популарен член

Сакам да кажам...

Јас се чудам како да ги крстам моите мравки - Атомската мравка и петте милијарди кинези?
    Аххххх, има ли лек, сега убив едно 50 што се насобрале на едно колаченце во кујната!!! :@

13. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК ... влегов во кујна, изматив шлаг, си варам кафе ... го истурам во филџан, додавам лажичка шлаг врз него, во 2 сек го вртам погледот од него и потоа го враќам и ми застанува закочен ... Шлагот како што се разлеал и малку се измешал со кафето верувале или не створиле форма на срце ... Во средина бело и наоколу, а обележано со кафено ... цело големо полно срце, е ај сега?? И си стоеше и дур го пиев ...
    Ова не ми се случува прв пат.

Само сакав да кажам :wasntme:

14. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Сакам да кажам...

СДК и како обичај, пак не почувствував земјотрес и многу сте се изнапишале, едвај ве изпрочитав. Се немав уклучено од вчера. :^) :lol:

15. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

На баба ми и подготвив прекрасен оброк. Една убава, полна и сочна порција со разни бои.
    Убаво сервирано, направено со љубов и благодарност.
    Се под конец наредив како некогаш што таа правеше за мене. :*
    Колку само се израдува жената, ја гледаше чинијата 5 минути и пропратно разговараше со мене. А и се гледаше задоволство и сјај во очите.
    Мојата бабичка, која ме вади од такт со нејзините моменти кои ги носи староста, и која ја сакам премногу.
    Ме порасна, ме направи млада дама, е сега мене ми е ред да и посветам внимание, во знак на благодарност, од љубов.

Monna.Monna, snake, mims-89 and 15 others like this.
  16. MissSpark

MissSpark Популарен член

Сакам да кажам...

Јас можам да истресам милион глупости, да ги заборавам во истиот момент, а ти ќе се мислиш и ќе разглабаш што значи тоа, вртејќи се во круг, ќе донесуваш одлуки за наредните реченици, и пак ќе изгледаш тонтаво.

17. I.v.a.n.k.a

I.v.a.n.k.a Истакнат член

Сакам да кажам...

И јас си ја сакам баба ми пре пре пре прееее многууууууууу...ноќеска спиевме заедно како кога бев мала, ме гушна и си спиев слатко ко малечко бебенце :D :D :D

18. Gioia

Gioia Популарен член

Сакам да кажам...

Денес сменив расположение може 100 пати..добро оправдано! Си се враќам од факс и лепо фино едно мало детенце трчка околу мене, се смешка сироткото цело разлигавено со розево лигавче,топчесто буце убаво..се смешка и трча да ме гушне!? Ги шири рацете да ја даде најголемата прегратка на светот,и да! Ја добив мислам најтоплата прегратка евер и тоа од детенце кое првпат го гледам во животот,и кое ме изненади и мене и неговите млади родители кои восхитено од страна се насмевнуваа! Како да не се разнежниш? Ми го разубаве денот таа мила прегратка,тоа мало човече кое не е свесно колку му е убаво сега додека е дете..сега ќе си го завршам денот онака окезена осеќам..ми се разбуди желбата да бидам меѓу деца повторно! Всушност ја сум едно големо дете! Засекогаш! ;)

MacaLove likes this.
  19. barby

barby Популарен член

Magnolija likes this.
  20. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Сакам да кажам...

Денес и кучињата и мачињата и цело животинско царство можат да станат пеачи, или ѕвезди во која било област, модни креатори whatever |(
    Мислам, нели пеач можеше да биде само некој кој стварно поседува квалитети за тоа?? Нели за да си Famous треба да имаш стварно нешто посебно во тебе што ќе те прави познат?? :^)
    Ок, не е битно, и онака парите и порничите го вртат светот ( се извинувам на изразов но така е) :!:
    Друго ништо не сакам да кажам, толку... :hai:

LilBaby likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.