Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zizela111

zizela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    68
    Сакам да кажам...

Добро утро феминки (за кого утро за кого попладне :P :lol: )

На Gargamel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    Сакам да кажам...

... цело лето си реновиравме по малку во станот на баба ми, сменивме прозори, и' ставивме нов тепих, сошивме нови завеси, им ставивме кабловска (да се мавнат малку од белите и црните бумбари) :lol: , варосавме, а кога бабичка и дедо видоа што сме направиле со мајка ми, мислам дека се шашардисаа од среќа.
    ^_^

"Еј, ја дочекуваш мајка ти ко кинеска краљица" - и викам на мајка ми. :D
    "Мајка ми цел живот работеше за нас, додека ние одмаравме. Сега е време јас да работам за неа."

И не знам зошто, ама убаво се натажив. Онака среќно-натажено дете.

На teddybear, BoaVista, Monna.Monna и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Ми се спие!
    Губев три часа, се вратив од школо, само си облеков пижами, ни два ни три, заспав. Сега станав, доручкував. И пак ми се спие. Ама јас па ќе си одам да си спијам, па после да поучам нешто. |( И да се пофалам, добив 5ка ликовно, во списокот во компјутер. Ликовно, ликовно, кој ти ја дава. :geek: И ќе заборавев, ми се спие! :nod:

4. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сакам да кажам...

СДК-сфатив дека мене есента ме потсеќа на жолти лисја и...дуњи. :o
    Но, ни Д од дуњи,неколку години немам јадено а бога ми и ги немам видено така во моја блиска околина,ама битно ги имам во мојата перцепција за есен. :D

Убаво ми е што е есен.Официјално ја затворам сезоната на комарци,уште споменот на челото од еден насилен комарец да ми помине,и готово.Бај баај,ќе смислам некој подобар одбранбен механизам за нив до наредното лето.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.911
    Сакам да кажам...

Цело време ги напаѓам луѓето дека немаат човечко во себе.Повеќето,се наоѓаат и исклучоци.
    Но денес,како да не полудиш?
    Мислам дека знам од каде им се фрустрациите и завидлукот,и се прашувам- дали почнав да ги сфаќам :^) па и оправдувам?
    Не е фер поголем дел од животот.Некому се,некому ништо.Златна средина-нема.И пак се бориш,ајде да не губиш надеж.Собираш сили и се бориш,но јок-пак не иде!Пак ќе се јави господин тој и тој ,и твојата борба оди во бестрага! Си велиш-што заслужил тој а што јас? Ново разочарување,нова фрустрација,душата се повеќе и повеќе се изобличува.Па така со тек на време,станува скроз ладна од сите удари животни,па и да бараш ронка човечко,тешко дека ќе го најдеш.
    Борба за опстанок.Бездушност.Ама не е фер!
    Всадија исфрустрираност ,направија да се почувствуваат бетер од животни!
    ДРЖАВА РУЛЕС :rock:
    :swear:

На crazylady и Squirrel им се допаѓа ова.
  6. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

СДК дека си седам јас, си ја листам темата „Интересни веб сајтови“ ама онака релаксирано, оптегната на столицава, и го кликам следниов линк кој беше во еден од коментарите:

http://t.co/DAXnsSm

И кога фатив да врискам да рипам, мајка ми пустата којзнае што си помислила.. Земала трча од кујна со тенџерето и дрвената лажица во рака накај мене во соба. Застанува така целата задишана, ме прашува што се случило ама нај смешно беше тоа што не престана да ја меша манџата. Па сега замислете си визуелно како би изгледало сето ова. Се пресмеав до солзи.
    Ах, мамичке моја да знаеш само колку те сакам! Никој како тебе не знае ниту да ме насмее, ниту да ме налути а уште помалку па да ме расплаче.
    Те сакам женичке златна :l: :D

Вака некако изгледаше сето тоа, само што дејствието се одвиваше во мојата соба:

На funkygirl и eli25 им се допаѓа ова.
  7. penuska

penuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Сакам да кажам...

E eli25 takov e zivotot i jas go delam istovo mislenje nekoj se nekoj nisto no toa ti e sreka vo zivotot a da se barem nesto podobri nisto i toa kakvi rasapini luge pa poveke dobivat i se poceneti,tie se luge so dve lica ili podobro dvolicni mnogu znaat da se prepravat a toa nosi sekogas do pobeda.
    [mod-kirilica:3aoth0bc][/mod-kirilica:3aoth0bc]

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    409
    Сакам да кажам...

СД и' К на Cynthia дека и мене сега срцето ми застана скроз ! Еј кој ѓавол ме тераше да стиснам на ова..

Инаку ти се изнасмев на постот горе :D :D :D

На Cynthia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

уште кога почнав да читам си ја замислив како седиш на столица и потоа и јас одеднаш го отвораам линкот и почнувам да се смеам затоа што прво се сетив јас како изреагирав кога го гледав,потоа и тебе те замислив,па и мајка ти.... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Убаво ме насмеавте и двете денес

10. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Сакам да кажам...

Ќе напишам петиција вторник и петок да не одам веќе во школо. |(

11. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

;( тужна, знам дека можеби овој пат не сум во право...но никој неможе да се меша во изборот на моето срце, најмалку ти тато ;(

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

СДК ... денес сите ве скролам. :$ Не дека не сте ми интересни, туку сум ептен мрзлива да читам, а за пишување бетер. :wasntme: Дури и не ми се седи пред компјутер. Си го искористиве денов за една добра 4 часовна прошетка и уште подобра трансакција продај - купи, се подновивме дома ... И сега имам намера прво еден туш после да го искористам сонцево дури се смее ... па форумов може и да почека, нели :wasntme:

Останете ми сончеви и насмеани :sun:

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...не ни пробувајте да бидете дарежливи, ако дадете еден прст, ќе ви ја земат целата рака :swear:

14. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК

Од денеска ќе почнам да ги собирам сите епизоди од Македонски Народни Приказни. Толку меморија на компјутерот сум искористил на невидени глупости, а за такви убавини од филмчиња не сум нашол место...:fubar:

Ефенди Кадијо...Честити...ЦАРЕЕ :D

СДК 2
    Го има на торенти.

Ова е старо видео, мислам од 1986 или така нешто, од Брајан Трејси, страшен човек едноставно...Ме потсети и ме поттикна да верувам дека навистина секој од нас има нешто посебно во себе, нешто што може да го понуди на средината.

Ова тука е делумно развлечено и од мене, но ми доаѓа од мотивацијата од видеото.

Со цврста волја, посветеност и вложен труд сите ние можеме да станеме подобри личности. Сите ние можеме да поставуваме нови стандарди во секоја област од нашите животи.
    Имаме капацитети да се истакнеме и на работното место, колку и да не е пријателски настроена средината, сите ние имаме некаков простор за маневри..
    Сите можеме да им пружиме на партнерите врска каква што немале до тогаш, да ги направиме родителите повеќе од горди на нас, да бидеме столб на поддршка и сигурност за важните луѓе во животот...за пријателите, брат/сестра...

И не треба да се плашиме од ваквиот приод кон животот, поради можноста некој да не искористи или повреди..
    Затоа што ние сме станале подобри и посилни личности, и другата страна ќе биде таа што ќе губи. Другата страна доживеала нешто што го немала претходно.

Едноставно, сите ја имаме можноста да бидеме ретки.. Да, тоа е клучниот збор. Ретки.

Мислите ли дека е тешко во вакви времиња? Кога луѓето се неписмени, мрзливи, немаат почит кон ништо и ориентирани кон минливи задоволства? Во време кога повеќето не живеат ни од денес за утре, туку од сега до после?

Смешно е дури колку е лесно и колку ни е пред очи..

И се почнува од карактерот и личните ставови.

На sesilija, teddybear, Neytiri и 2 други им се допаѓа ова.
  15. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

Ги обожавам ваквите прекрасни сончеви попладниња каде што не сакам да правам ништо освен да играм wedding games на интернет и да ги слушам фолтин. :)
    Уживајте во уште едно прекрасно попладне :*
    http://www.youtube.com/watch?v=CDAfPjYK ... re=related
    And if you touch me I'll die, I'll die, I'll die.. :music:

На Magnolija и Wild.Child им се допаѓа ова.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сакам да кажам...

СДК мразам кога некои работи ми се случуваат ненамерно, цел град го превртев, однесов документи тоа што требаше да однесам, а најважниот го заборавив дома |( и на крај ми текна кога се вратив, е браво, алал да ми е :@ |( баш сум изветреана |( ама ова за памет ми е нареден пат :D :fubar:

17. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

СДК како што реков, така и направив. Ги изгланцав патиките, светат од таму далеку, заслепуваат. :lol:

Земав ги избришав од сите страни, и бидејќи незнам да одам, исчукани се од напред. Пораснав, уште незнам да одам... И тие исчуканите делови, земав да ги корегирам со боја (бела), ама не иде... Туку, како и секогаш, си земав темперна боја и ги офарбав. Потоа им прснав
    и сега се спремни за трчање. :rock: Кога уште повеќе ќе застареат, планирам да си ги офарбам во различни бои. :angel:

Слушам Антена 5 и ептен ми се свиѓа времево. Сега слушнав дека цела недела, и половина од следната ќе е вака. YES! :lol:

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Викендот замина, еве уште "само" неколку дена друг ќе дојде, а јас уште не можам да се свестам од овој што замина.
    Свадба+вотка+бебе што спие & баба што го чува сето ова дава добар фидбек= мама и тато лудо се забавуваат надвор :D
    ____

Ве читам и не можам да ве дочитам. Особено оние новите, уф уф како се распишале по сите теми што асоцираат на секс. :rofl: :rofl:

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Од што ти е тешко, од тоа лечи се. :D Така викаат, а тоа знаеш што значи, нел? :wasntme:

20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Кога ќе ги собереш сите насмевки
    и кога од нив ќе ги извадиш сите солзи скриени,
    кога почетокот и крајот мирисаат исто,
    кога повеќе нема да се чуствуваш убаво
    во свежината на новото утро,
    кога студот ти ги нагризува коските
    а надвор е топло и луѓето шетаат голи,
    тогаш и вистината да ти е соголена пред очи
    нема да го има истиот вкус,
    ниту ќе изгледа поразлично,
    затоа што одамна ти е сеедно
    и си навикнал да живееш во светот
    а да дишеш во сопствената слобода...........

На teddybear, BeYourself, innablood и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.