Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

Од денеска сум официјално робот. Им копам гроб на моите емоции и ги закопувам на пуст остров. Ме проголта машинеријата на денешницава, само си зијан од емоции и искреност. Не си ги навлажнувам повеќе очите освен ако не ми влезе раска во окото. Не се трудам да разберам, зашто тоа е исто како да чекаат во Сахара да заврне снег. Колку повеќе даваш, толку помалку добиваш. Толку просто, а толку тешко да го сфатам. Премногу драматично ги доживував работите и ставав на срце, доста е. И не знам зошто се плашат од апокалипса, кога апокалипса на човештвото одамна настана.

На julie77, crazylady, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Се топам од нешто, збунета сум од што.

Во последно време се наоѓам себе си како многу размислувам за посилниот пол. Е зошто де зошто. Филмчиња ми режира мозоков, ма ни Вуди Ален ни Стивен Спилберг не ми е рамен. Врска без врска.
    Есента е во полн ек уште само да личеше на есен. До душа денес ништо не личи на тоа што треба да биде така да на овој начин и таа се поклопува. Се смеам во автобус на Кишон, мил Кишон. Каков писател, какви раскази. Ми ја голицкаат душата со пердувче и снажно ми го масираат мозокот. Фала и на мама што не запозна.

Му се спремам на креветот, а тој се надевам мене ми спрема слатки сонови. Знаете од оние прекрасни сонови кога не си сигурен дали е сон или стварно се случува. Ама сакате искерно сакате да се случува.

Со шолја мирисен чај од портокал, to all a good night.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.395
    Допаѓања:
    13.261
    Сакам да кажам...

Го викнав прво брат ми да го ѕирне и не изреагира. А јас пак пискав :fubar: .
    НИКОГАШ ПОВЕЌЕ

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.989
    Сакам да кажам...

Чај од шипка и хубискус со лажица мед :smirk:
    Пренајубаво - што би рекле вие феминки :D
    Ја отворив сезоната пак, наутро и навечер по чаша чај.....пробајте, нема да зажалите ;)

Денес направив сериозен муабет со бато :!:
    Срце на дада тоа збунето е цело - каде да се запише во средно, а после на факултет :?:
    Збунка е целиот, ама убаво му објасни дадичка :wasntme: сакал да биде програмер :clap:

Ако имате брат или сестра, или како мене - и двете.....гушнете ги, можеби не се до вас, можеби се далеку од вас, но не дозволувајте да бидат далеку и од вашите срца и мисли....тие се непроценливо богатство, дар од Бога :)

На BeYourself, julie77, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк на латас само манекенки му се вртат у глаа :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сакам да кажам...

Марфи - немора секогаш да се докажуваш.

На teddybear и Magnolija им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.911
    Сакам да кажам...

Мене навистина не ми е јасно што мислат нашите новинари,дека мене ми е интересно да гледам како татко плаче по својот син и болно ја држи неговата слика?Не се нормални еј :fubar: На луѓето им починал син,трагично,денес за таа девојката на Флорида,овие со цел ум-што го немаат очигледно,им поаѓаат дома бе,дома! Што очекуваат да кажат во тие моменти па тие не се ни свесни!Не,мене новинари,тоа не ми е интересно да го гледам.Јасно е дека се обвиени и скршени од болка и тага,нема потреба да потенцирате!!!!Нема потреба да одите со камери по луѓето па и на погреби зошто знаеме дека тоа боли,и нема што да чуеме ,нема ништо интересно во тоа.Зошто не ги оставате луѓето на мира да жалат!
    Уф безобразни створења :puke: Очигледно им се нема случено такво нешто,епа ви посакувам да доживеете и да го видите чувството-а и сигурно нема да ви биде драго да ве следи камера на погребот и да ве прашува-што ќе изјавите :swear: :swear: :swear:
    Денес претепале две жени во Виница,а со цел ум им пошле дома :x Не не ,ми се гади :puke:

На mims-89, Strumfeta93 и Magnolija им се допаѓа ова.
  8. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Сакам да кажам...

СДК деновиве времево е за пофалба. Многу е убаво,дува ветре, сонце грее, најубаво е вака. Мириса на пиперки цело маало, сите спремаат зимница :D :D Убаво е!! :inlove:

9. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Некогаш сакам да кажам многу но од толку што не ме разбираат не сакам да го губам времето со зборови на кого од една страна му излага од друга влага .
    Мислам дека чувствата не треба да ги имаме .
    Сакам да најдам кутија да ги затворам
    Ниеден човек освен моите родители незнаат да ја возвратат љубовта во количина како што ја давам .
    Не ми треба да ми каже некој дека ме сака .
    Сакам да ми покаже .
    Не ми треба богатство .
    Ми треба една прегратка .

Имам проблем со самата. Некои ми дадоа дијагноза емоционална незрела личност. Личност што не ги контролира чувствата.
    Веројатно имам некоја психичка болест. Тоа е желбата сите луѓе кои ги сакам , да им покажам . Кога грешат да им кажам. Некогаш се изгубени , па им давам совет.
    Ама некогаш сакам да сум сама. Еве сега.
    И многу ми е криво кога тие не разбираат .
    Тогаш следуваат 1000 прашања Што ти е ? Како ти е? Но тебе ти треба спокој . И тогаш ги повредуваш . Исто како што они те повредиле пред половина час .

На teddybear и firequeenn им се допаѓа ова.
  10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Кога ќе исфрлиш некои личности од твојот живот...почнуваш да сфаќаш дека воопшто и не ти биле потребни!

На Strumfeta93, julie77, Monna.Monna и 5 други им се допаѓа ова.
  11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да кажам...

СДК гори темата на фудбалски натпревари :devil:

Кој сака да фаќа сеир повелете ^_^ ^_^ ^_^ ...
    Да ви опишам ситуација е трагикомична :tmi:

12. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    Сакам да кажам...

СДК денес имав прекрасен ден, видов некои личности кои ми го разубавија денот максимално :) :rock:

13. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Собава ко ураган да ми ја поминало ми е.
    А и како нема да ми биде од волку комарци- фрлај по еден книга, по друг ташна, по друг прибор.
    И уште дотичните на уво доаѓаат ми зујат. Мајката !
    :!: we shall meet again.
    Следното лето уште на почетокот собата има бункер да си ја напраам, па дур да најдете начин да влезете, ојде вашето време мили мои :devil:

14. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Сакам да кажам...

жими се се мрднав јас од ова читањево јас од чоече кое не чита брзо и не читаше мн да можам да прочитам толку....па не сум нормална бе :D

15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека ја обожавам есента. Плени со инспирација, убавина и релаксираност.
    Би сала се` за едно дождливо саботно утро поминато на балконот по стара блуза извалкана од темпери, заедно со поезија, мирис на врело кафе и парче добра музика за совршен ден.
    Си поставив цели, викендов имам само уште една шанса. Една и единствена за да не бидам скршена. Можам да загубам или да победам, но нема да се разочарам. Доволно сум храбра и решителна за да бидам повредена.
    Се` ми е како еден бродолом. Сеуште не можам да ги соберам сите работи на едно место, но полека, ама сигурно се` си доаѓа на своето место.
    Би сакала да имав шанса да се запознаеме повеќе, ќе дозволев. Ретки се оние кои ме познаваат целосно, оние на кои сум им го дозволила тоа ми значат, таков можеше да биде, посебен за мене.
    Го сменив парфемот, ќе ја променам и фризурата, не ги слушам повеќе песните што ни се допаѓаа, не чекам автобус на истата постојка, ниту пак одам по оние патишта по кои чекорат неговите стапала...
    Знам дека знаеше уште од првиот ден, знам дека знае дека ми е слабост, но се трудам да го променам тоа.
    Ништо не е вечно, се` има свој почеток и свој крај.

http://www.youtube.com/watch?v=HNOR36mPtbk

На IndieGirl, lovely91, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам толку работи...
    Повеќе незнам што чувствувам. Омраза, копнеж, љубов, револтираност, разочараност или едноставно на моменти НИШТО. Изморена сум од моето талкање низ минатото и барање на грешките, изморена сум од моето планирање на иднината и размислување за настаните на кои неможам ни најмалку да влијаам, изморена сум од самата себе и обидот да се остане јак и да се издржи...
    Револтирана сум од безнадежноста на нашиот образовен систем, од глупостите со кои не ги полнат главите, од здодевните и монотони предавања, од фактот што на речиси неписмени луѓе им се доделуваат дипломи...
    Всушност ми треба ОДМОР од се...
    И да мора утре да го видам колегата :inlove: - една од причините што барем малку го сакам одењето на факс :$

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    Сакам да кажам...

СДК......... Во светот има 4587635818 мрзливи луге,а ти си толку мрзлива што не го прочита ни бројот... :D :D ]:)

инаку вечерва планирав да легнам пред 12 ама ништо.. :lol:

18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Сакам да кажам...

Конечно полнолетна .. 18 .. да пораснам и јас (пораснам :^)? )

за секого по нешто, земете почастете се :rofl: :rofl: :*

Прикачени фајлови:

• chocolate-cake.jpg
      chocolate-cake.jpg
      Големина на фајлот:
      68,7 KB
      Прегледи:
      139
    • torti4ka52.jpg
      torti4ka52.jpg
      Големина на фајлот:
      41 KB
      Прегледи:
      139
    На GarpovaV, IndieGirl, Strumfeta93 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк ова скапаново време не го можам |( преку ден топло навечер ладно!
    Aјде нека се одлучи више аман, да знаеме што облека да спремаме!
    и по навика сител ми е на тв, го гледам ова шоуво на лила ако може така да се нарече, анти-таленти по пеење леле мори мајко, а лила начисто ме изненадува со нејзините фистани ала торта :rofl:
    Kо вазна и е фустанов, го гледам и се смеам и не можам да престанам да се смеам :rofl: Kај го ископа господе боже, па уште и ружи од страна :rofl: Jао, добар модел за свадбарска торта нема што :lol:

На manja666, 2468 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Сакам да кажам...

И официјално признавам смотана сум.
    Денес сум во специјално смотано издание.

И сдк дека се разболев по чевлите, ве молам веќе да не постирате штикли, сандали, чевли...или да ми ги заклучите тие теми. Или како трета опција може да ми ги подарите, бројче 37-38 , адресата ви ја праќам во ЛП. :wasntme:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.