Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк таман да си легнам и на алфа го начекуем RESIDENT EVIL и ајде иди спиј :rofl:

2. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Aрно си гледаш сител, што ти е требало да пушташ Алфа. :D

На thelittle17 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

па хрчко го даваат :rofl: а навика ми е со упален тв да седам, и си свртев по програмиве и оппааа ]:) што имаме тука :D

4. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.818
    Сакам да кажам...

Ау, јбт, какво утро!

Со посебен шмек му напраив how ya doin'? ^_^ , рачето партизански го стаив на чело, со очи на пола копје уловив по некој сончев зрак и направив - друже команданте, здраво!
    И онака секси сабајлечки неубава во моите инфантилни хелоу Кити шорцеви ме изненадија мајсторите кои ми го праат балконот.
    Комшике, ај да ни помогнете.
    Да важи, еве сега ставам бикини и земам по некој чекан у рука, а потта ја бришам со марама. Кафе може?
    Може.
    И си пиев кафе со мајсторите на балкон бе :D Срцки. Само нека ми го направат балконот џоа Ромео и Јулија а каде што не Јулија туку јас ќе бидам сонцето а она онаму истокот! А Ромео, нека се качи после да го видам :^)

Се стокмив, се средив, навлеков чевличињата, направив преобразба а ла пепелашка, да не си мислат мајсторите дека немам талент за маскирање сабајлечка грдост, шприцнав од она апсолутно неодоливото парфемче и им посакав убав ден. И тие на мене.
    Еј, се дружам со мајстори, ха! 8)

Како и да е, по утрото денот се познава. Кога ќе ги испружите прстињата од под јорган и ако ве тера да се насмевнете, насмевнете се. Мене ми е веќе докажана теоријава...да плукнам 3 пати, онака културно против уроци, и како што гледам - so far so good :)
    За песимистите имаше слична реплика во еден француски филм кој се вика Lа Haine. Jucqu'ici, tout va bien. Рече типот решен да се самоубие во моментот додека паѓаше од балконот.

Со други зборови, сконтав дека кога и во најмрачното нешто ќе воведете малку светлина на еден Рембрантовски начин, цел свет изгледа поинаку.

Ве скокоткам сите - гили гили ;)

На lolyta777, mims-89, sesilija и 6 други им се допаѓа ова.
  6. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Smile when it hurts, that way people wont worry!

Таа под нож, мене срцето распар.

Има несебични луѓе. Богати, способни да дарат некому надеж. Наша Ливинка ми влеа надеж ми даде помош, и даде шанса за живот на мајка ми. Не требаше ни да се познаваме за да го стори тоа за мене. Ливинке јавно ти кажувам должник сум ти додека постојам. И би сторила се за тебе.. ама баш се... ме расплака досега 1000 пати за тоа што го стори и ти и брат ти..

На kate21, Divinebutterfly, L-enna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Сакам да кажам...

Damn..

8. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Шо љубам вакви развлечкани утра..
    ..кога се чувствувам дека можам да победам на Олимпијада.
    Ама нејќум, не друго.
    Ми се јадеше ајвар, но се задоволив со путер и џем од шипинки. И чаша портокали.
    Имам време.
    Да дремам,да читам,да возам точак..
    Имам и желба за љубење..и љубам. Кој феномен е животов..какви чудни работи.
    Ми се шета со ранец на грб и мапа в раце 8)
    Леле , леле..какви работи сабајлечки :)
    и цело време така..разговори, насмевки, плачки..
    убаво ми е. И ми беше убаво..а сега можам без негова помош. А ми фали неговото друштво. И ко будала, од тема во тема се возам сама себе. Од шо сакам да кажам многу..а нема збор. Една слика, 1000 зборови.
    Крај краева, мразам разделби..но жедна сум за почеток. I'll do my best!
    Сериозно љубам студени ноќи и развлечкани утра..
    ај бе, везден нека биде утро и ноќ..мм ?

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Како ќе издржам, какоооо?
    Утрото ми започна во 7 часот, а тек допрва ми почнуваат обврските.
    Сега ме фаќа дремка у пм. |(
    Пробувам да се ококоравам со кафенце и со свечено читање низ темиве. :D
    Have a nice day feminki. :sun:

10. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Сакам да кажам...

Среќна сум бе и имам причина! Мој ден е денеска,роденден ми е :angel: Веќе нема да ме заебаваш мило дека сум малечко,пораснав :rofl: Кој друг рано насабајле ако не мајка ми ке ме изненади со торта и свекички? А ако ги виде некој сликите јас во пижами,неизмена и бушава коса како дујам свекички готова си! Форумџики ве чекам на торта :)

На la-chicka, GarpovaV, IndieGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  11. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.274
    Сакам да кажам...

ајде женцки и јас ви пораснав ^_^
    ви благодарам на сите на убавите желби
    ве љуби мама-миа! :makeup: :*
    :party: :dance: :d: :pizza: :^:

На GarpovaV, Adi888, IndieGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Сакам да кажам...

Јас сум си, ако може воопшто така да се каже, народен човек. :D

Како да ви објаснам што подразбирам под ,,народен човек,,. Го знаете нараторот од Гатсби, нели ?! Заради голема трпеливост, минимални предрасуди и вродена толеранција, луѓето му се доверуваат. Така и јас. Можам да направам, комплетен странец, да ми се отвори и да си муабетиме, чиниш се познаваме со години.

Сакам да помогнам, да сослушам, да бидам другар. Да направам нешто добро, не само да се допаднам некому или за да си го наполнам сопственото его... Не, не. Сфатив дека кога правам нешто убаво и добро, се чувствувам убаво и добро. Мислев дека сум себична, сега сфаќам дека јас воопшто не сум. Овде видов што е себичност, а јас дефинитивно не се класифицирам меѓу тие луѓе. Не сум таква и со надеж, дека никогаш нема да бидам. Не сакам да се трујам со негативни емоции.

Точно, луѓето го искористуваат тоа. Ќе те цедат и цедат и цедат, додека не ги соберат сите потребни капки, после - марш! Ама, имало бе, некој кој го цени тоа. Имало и добри, нерасипани души, вистински другари. Е со такви, можам многу лесно да се прилагодам. Затоа што и вреди да се прилагодиш.

И уживам во добрината на луѓето. Ги жалам тие што не ги интересира ништо подалеку од сопствениот нос. Но насмевката на потполен странец може да ти го разубави денот, дури, ќе се дрзнам да кажам, да ти го промени животот. :hai:

п.с. Инспирирана од Големот Гетсби и моментот кога вчера во станот собрав 5-6 нови колеги и колешки, сироти немаа каде да одат а требаше да чекаат 3-4 часа. Не ни им ги знаев имињата, ни па кој од каде е, но сега сигурно знам дека многу добри пријателства ќе испаднат од тоа. :)

На Extraordinary.girl, la-chicka, BeYourself и 9 други им се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

Доброутро/добарден
    сакам да казам дека ми недостигате многу, и дека сега имам шанса само еднаш дневно да се друзиме ;( оти компјутерот е во катастрофална состојба, па се надевам дека наскоро ке биде подобар :lol:
    ве сака срцекршачка :* :hug:

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

СДК ... мила Екстраординери јас веќе одамна ова го направив.

На Extraordinary.girl и lovely91 им се допаѓа ова.
  15. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Сакам да кажам...

Ahh one more left .......You can do it Tinkerbelll :D

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Сакам да кажам...

Главава ми е претворена во мешалка за малтер!! А тоа што е во неа е малтерот!! Се е така убаво, фино измешано како него откако мајсторите ќе ја исклучат мешалката...
    Уште фали некој да земе и со тој мој малтер да мачка по куќите па се да излезе на виделина!!

И додека си пијам кафенце, кока кола и си чукам по тастатурата овие мисли ми доаѓаат...
    А пијам кафе со една цел: да ми се среди главата!
    Чудно, зар не?

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.195
    Сакам да кажам...

Интересно е... Како од дрво со помош на другарката хемија се прави лист на кој подоцна ќе биде испечатен текст кој на некој може да му го промени денот... :)

Се сече, се потопува во вода, па се суши, па се додаваат уште 300 тртканици за да може да излезе еден лист од А4 формат. Лист на кој може да биде напишан бројот од некој што ти се допаднал, лист на кој подоцна може да си шараш кога зборуваш со некој на телефон или лист на кој би прочитал каков ќе ти биди текот на животот во блиска иднина.

Nature. Не можам да и се донавоодушевам.

И да, сакав да кажам дека очајно ми треба масажа. Било каква.

На Strumfeta93, LivingGlam и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Мајка. Само 5 букви, а значење - неограничено. Па да, овој поим е стварно долг и широк.
    Мојата мамичка е цветче, абе, прекраснотии, што да ви кажувам? Срце мое мило.
    Жената која што ме донесела на овој свет, ме гледала, се смеела со мене, плачела со мене. Жената која што се гордее со своите деца, жената која ги советува своите деца. Тоа е мајка. Жената со мајчински инстинкт. Мајчинска љубов, цврста, силна, некинлива.
    Мајка е жената која те сака најмногу од се’ . Онаа која ти дава смисол за живот. Онаа која ноќи не спие кога не ти е добро. Тоа е мајка. Таква е и мојата.
    Едно мило суштество, кое заслужува многу! Најмногу!
    Ех, колку си ја сакам мамичка.
    Жената која ме исправи на нозе, ме научи како да им се насмеам на грешките и да продолжам напред, како да се гордеам со тоа што сум, како да се научам да бидам своја. Жената која ме учи дека без разлика што ќе се случи, главата треба да ми биде дигната, дека во животот се случуваат многу работи, но во секое лошо има и нешто добро. Жената која ја сакам најмногу на свет - мамичка.
    Мамичке најмила, Среќен Роденден! Уште многу години да си со мене!!!! :* :* :*

На Buttterfly, Extraordinary.girl, la-chicka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

Конечно времево заличе на есен.
    Ги има оние жолти листови по улиците, а и времето е одлично ни премногу топло ни премногу ладно.
    Вакви денови ми предизвикуваат насмевка.
    Сватив дека не треба да ми се случи нешто посебно за да ми биде денот прекрасен, а од кога почнав средно секој ден ми е многу убав за некое чудо ^_^
    Убава работа ова животов, ќе кукаш и кукаш и после оп убав период! :)
    Не ми текнува еднаш да сум се пожалила после школо дека денот ми бил тапа, секој ден сум среќна.
    А ме радува тоа, и тоа многу!
    Во исчекување сум на екскурзија, и да ви кажам едвај чекаам! ^_^
    Ајде да не досаѓам, имајте прекрасен ден мили, уживајте. :) :*
    Ве поздравувам со една прекрасна песничка која ми е баш за времево :)
    http://www.youtube.com/watch?v=516ZUtOeWMg
    :inlove:

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Денеска сум во расположение од стилот Yo no soy tu verdadera madre...
    Искрено, не знам какво е тоа расположение... Битно не сум депресивна!
    Се` си е супер, под контрола ми е се, останав уште јас да се доведам под контрола...

НЕ МИ СЕ УЧИИИИИ!!! Ми се води љубов!

На mims-89, innablood, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.