Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Squirrel

Squirrel Популарен член

Сакам да кажам...

Одамна се немав вака чувствувано,како камен, без никакви емоции.
    Мислам дека сум само една обична празна кутија фрлена на патот. До толку отфрлена што ќе се задоволам и со тоа ако некој ме згазне,само да почувствувам нечиј допир.
    Одамна веќе никој и ништо нема пробудено во мене никакви емоции.
    Само ТОЈ единствено тој сеуште без мака го минува лавиринтот до моето срце и успешно го растреперува. Но, и него веќе го нема. Не нема ни НАС.

Веќе немам ни инспирација, а имам тон мисли во главата кои неуморно навираат и сакаат да се преточат на лист хартија. Ама незнам,немам идеја како да ги сврзам зборовите. Па, затоа остануваат таму некаде во мојата глава и се складираат една врз друга и ме мачат,ужасно ме мачат. Ми создаваат некој чуден умор.
    Каква е таа поетеса која незнае мислите да ги преточи во зборови? Заслужува ли воопшто таквата жена да го добе тој епитет??

Се поглднувам во огледалото. Не,тоа не сум јас. Темни подочнаци,некоја сериозна замислена фаца, очи во кои нема сјај, а усните залепени една до друга. Јас не бев ваква. Девојката што ја знам не беше ваква. Имав некој чуден сјај во очите кој постојано блескаше,бев насмеана 24/7 од 6ка до 6ка,здрачев со позитивна енергија. Бев среќна и тоа беше очигледно. Бев синоним за позитивна личност. Поминав низ многу,пребродив многу,излегов како поразена,но сепак бев среќна.
    А,сега,сега го немам веќе него и чинш немам ништо.

Проклета да сум. Не научив да живеам живот без емоции.

2. softqueen

softqueen Истакнат член

Сакам да кажам...

Ненаспана сум , падната ми е концентрацијата , мислам дека не можам ни да мислам како што треба денес , а не смеам да спијам за половина час имам обврски . Па седам овде на форумов , читам , ама мене само уште повеќе ми се спие од тоа . Уф кај надојдоа баш денес обврски , вчера , завчера , се молев да заспијам , а не можев , денеска најде ... И ниедно кафе не ми помага ... |(

3. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК ... И кога си мислиш дека сите ти се восхитуваат и ти се поклонуваат, тие веќе пред своето огледало си се восхитуваат и се поклонуваат сами на себе. - Жива вистина

4. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Сакам да кажам...

Секогаш кога сакаш нешто да оттргнеш од мислите, тогаш тоа најмногу ти се врти во глава. Колку и да се трудиш, колку и да се убедуваш себе си дека не е така, и колку и да сакаш да го докажеш спротивното...неможеш! Штом почнеш да се сеќаваш на нештата кои ти го исполнувале и разубавувале денот...и се` останато...едноставно неможеш!
    Но добро, се' се врти, се' се враќа, се' се памти, се' се плаќа!
    Ќе почувствува и тој како е! Кога - тогаш, ќе почувствува! ;)

5. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Сакам да кажам...

СДК... :o Денеска бев ваква :o Цел живот сум мислела дека сум најнепопуларната личност на цел свет :emo: Но, некако судбината се потруди да ме демантира.Денес се видов со толку многу луѓе и сите беа многу среќни што ме гледаат.И уште еднаш ми се потруди една интересна работа-Ако си непопуларен кај популарните, може да си популарен кај многу непопуларни, а добри луѓе :talk: :$

eli25 likes this.
  6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам да кажам...

СДК Не знам како може толку многу работи што на други им се интересни мене воопшто не ми се :?:

7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека цела нок немам спиено.ФалаЧаоПриијатно

Annie.mk1 likes this.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да пијам Малибу и да ме дувка јужно ветренце што мириса на мир. Да пушам цигара што не смрде, лежејќи на некој рид, гледајќи го зајдисонцето...

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Сакам да кажам...

Сдк дека форумот се претворил во арена, во која секој гледа како очи да си извади, да се скара. Неможе една здрава дискусија да се развие, а притоа темата да не биде заклучена.
    Што е тогаш ова? Форум?
    Не е тоа форумот кога јас се зачленив, уште на самиот почеток.
    Не го препознавам сега, да ти одмили!
    Но тоа е отсликува и нашата реалност, всушност.
    И во секојдневието, секогаш некој гледа да ти мрчи, да ти соли памет, а не дај боже да развиеш некоја дискусија. Сезнајковци на куп!
    Оваа не е виртуелен свет, оваа за жал е реалноста.
    Вакви луѓе не опкружуваат, со ваков народ живееме.
    Епа нема да не биде.
    Од главата си патиме! Никој не ни е крив!

julie77, Chocoholic and Phyramide like this.
  10. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Сакам да кажам...

Мразам кога немам обврски!
    Цел ден дома, сама...а уморна како цел ден да сум копала :P
    Досадата е лоша работа...морам да најдам жртва за шетање зошто готова сум :D

Magnolija likes this.
  11. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сакам да кажам...

Еј.
    Имам жолто цветче. И го имам задоволството прво мислење после илјадарчето да го напишам во оваа тема (иако нема да се брои де) и да ве почастам.
    Искрено, не мислев дека толку далеку ќе стигнам... :wasntme:
    Епа, частовките се во спојлерот. :D Има и за оние што се на диета (салатички некои). :lol: :!:
    Наздравје!
    :*

п.с. многу частам бре денес :wasntme:

GarpovaV, Monna.Monna, Adi888 and 3 others like this.
  12. blond

blond Популарен член

Сакам да кажам...

Те мразам бе!
    Си ми изел два пудинга од чоколадо, си ја издупчил кесичката со ленено семе, си ги нагризал Јадран наполитанките.
    Проклет да си Џери !!!
    Се јадеш, ама од отровот никако да пробаш :swear: :swear:
    Умри бе, гнасотијо мала што ми направи голем проблем.
    :devil: :@ :devil:

Marilyn-Monroe likes this.
  13. pink4ever

pink4ever Популарен член

Сакам да кажам...

Не си личам на себеси :emo:
    едната страна си ја преобразив во остро бодликаво сечило, доволно е само да ме чепнеш, се свртувам и враќам тродупло :^) Премногу, претерано...

Не сум јас ова, само се плашам... :doh: Се плашам повторно нешто да не се сврти наопаку, ми е страв да бидам мека, за да не се повредам, дувам на се, понекогаш и на она што не треба.
    Се штитам со дирекна одбрана, таму ја пронајдов заштитата, сигурноста, безбедноста, спокојноста.
    Нејќам ова да ме надвладее, премногу тешко ми е да балансирам, да одлучам што е добро, а што не, каде треба да избувнувам, каде да си траам...

Вчера ми сметаше преголемата отвореност кај мене, си ги кажувам своите маани уште пред да ме запознаат, се здружувам со секого и никој не ми смета ( иако со скоро сите немам заеднички карактер) не ми е битно, ги прифаќам такви како што се, не ми смета ако ни се судираат интересите, ставовите, пронаоѓам забава во се нешто.

Убаво е кога овие две нешта ќе се спојат во едно, но кај мене се случуваат во различно време, едното денес, другото утре, од крајност во крајност.

Незнам, каде, како.
    Балансот ми е слаба страна.
    Ме имачува, ме кочи, ме замислува.
    Мене постапките ми се побрзи од умот.

Секоја ситница за мене е пропаст на светот, ме гуши, ми тежи како во воздухот да се вгнездуваат се повеќе штетници..

14. femina90

femina90 Популарен член

Сакам да кажам...

Извини Блонд, знам дека имаш мака, ама смешно ми падна кога замислив како Џери твој ти ги јаде пудинзите по дома. :D

mims-89 and blond like this.
  15. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Денеска денов од пред време е завршен за мене.
    барем така изгледа.

Денеска сакам да плачам.

А до прееска бев во расположение да го пишам најубавиот пост и да си го крстам сакам. Ама после продлабоченото размислување сфатив дека уствари многу сакам, па го оставив за нареден пат кога ќе ме фати еуфорија .... оти во пмс таков убав пост не иде.

Сакам да плачам без причина. Сакам убав филм кој тера на плачење и носи цврста поука.
    сакам да го гушнам и да плачам.

Знам дека така ќе си утростручам главоболкава што ме вие цел ден ама ако.

А како заклучок ...

Со него сум скарана, значи нема да го гушнам.
    Убав филм немам моментално да ми се фаќа за очи ... значи нема филм.

Има само тажна музика, спомени, страв, и солзи на мојата перница.
    Сакам и вино и чоколадо ...

Но ќе се задоволам со зелен чај, причина плус за плачење.

Тешко ми е тешко. Без памет тешко е знам ... ама ме напушта вака на моменти. Добро барем срцево е тука ... да ми задава уште поголема болка ... тотално непотребна ...

Свесна сум ама ај ... ќе си мавам со главата во ѕид. Па ако е бал нека е маскембал ...

Adi888 likes this.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

EleMental likes this.
  17. Whatsername

Whatsername Популарен член

Сакам да кажам...

СДК учебната година за мене започнува денес. Иако одев на школо, од денес ми започнуваат сериозните обврски, кои се инаку еден куп. Да дочитам што има ново и отидов да поучам малку. Се заборавивме со книгиве...

18. creshicka

creshicka Популарен член

Сакам да кажам...

СДК Имам една мала бубачка дома која цел ден ми шета по зидот. Се мислев да платам убиец (татко ми) да и го скине вратчето, но кога ме погледна со тие крупните очички, онака тажно, еве вака
    едноставно душата не ми даде да и го завршам животот. Одличив да направам нешто користно за бубачко-општеството и да ја оставам да живее :angel: Инаку и си ја крстив, се вика Павлинка, ама на галено ке ја викам Пале. Ши ис мај бест френд нау :wasntme:

ViktorijaMari likes this.
  19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Сакам да кажам...

Денес сум најсмотаното суштество, не е можно :x

Како и да е препекав по чевлите и ромбовката :doh: ..Мама и Тато знам дека сте срцкии,кога тогаш ќе ги добијам :D

СП до Брат ми шо ми ја расипа Симсот, и сеа трццц нема Симсс :fubar:

П.с официјално од денес сум на диетаа :D :rofl:

Чао.Кисссс :l:

20. Bright

Bright Популарен член

Сакам да кажам...

ЛЕЛЕ!

ама долг денов! :lol:

Феминки мои драги, јас моментално седам пред драмски и крадам интернет за да ве поздравам :hug:

и сакам да кажам дека конечно ќе си потрошам дел од времето со цимерката моја најсакана! Само да знаете колку многу ми недостигаше!

Ве поздравува Брајт од Скопје :*

Smilly, Gordana10 and Annie.mk1 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.