Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. starfish

starfish Популарен член

Сакам да кажам...

:hai:

Hopeful, Buttterfly, Theodora and 5 others like this.
  2. CIA

CIA Популарен член

Сакам да кажам...

Колку сум самооооооо среќнааааа :D :D ....еве на пинк 15 повтороно го даваат Бекство од затворот...сега е 1 сезона....и таман на пинк 15 ми е од 17:15,а на фокс крајм од 18:30, таму е третата сезона....и еве воа ќе ми биде 7 пат што ја гледам серијава,а 3 пат во рок од 6 месеци :rofl: :inlove: :inlove: :inlove:

3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Сакам да кажам...

За дел од секунда се изнервирав со блогов, не ми го прифакаше пасвордот, ама хух се среди и си пишав едно сонцесто навидум есенско постче, ама со подлабоко значење и содржина..
    ..ама тоа јас го разбирам. И тој. Преку сите тие слики и текстови, ете ги, двеве изминати години.
    И се што сакам.
    Не е само врска. И не е само годишно време. Двете ми се инспирација.
    И еве нешто прекрасно:
    http://www.youtube.com/watch?v=hSH7fblcGWM

L-enna likes this.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Сакам да кажам...

Чувствата ми се менуваат од минута во минута.
    Убава сум.

Strumfeta93 and Smilly like this.
  5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сакам да кажам...

http://www.facebook.com/photo.php?v=2469243291098
    Животот понекогаш е толку суров, а ние се жалиме на непотребни, глупави работи.
    Како не ни е срам бре?! :fubar:
    Видеото кога го гледав се расплакав. Ах...
    Што ни е нам бре? Себични, патетични, хистерични... А кога ќе се запрашаме дека имаме и раце и нозе, уста, нос, уши, кога ништо не ни фали се жалиме на глупости. Ами човекот што да прави? Осуден на вечни маки... Не може работа да си најде... Едноставно не може да функционира - во било кое поле.
    Ах...

Monna.Monna and crazylady like this.
  6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк го испив најубавото турско до сега 8) .

7. marama

marama Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК не сум плитна и површна ако ме интересира модата.

Друго, се повеќе се тргам од интернетов. Ако порано бев зависна и прво нешто што правев кога станував беше да го вклучам компјутерот или да го земам мобилниот за да проверам што има, сега не е така. Радо би се напила со некој кафе, него да куцам. Радо би се чула него да си зборам сама со себе дур куцам. Навистина, се фаќам како зборувам дур пишувам.
    Уште не можам да се откажам од форумов, а и не би сакала. Вие сте ми ко да читам еден куп раскази од различни правци.

Hopeful, julie77, BoaVista and 5 others like this.
  8. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Сакам да кажам...

На мислењата со :wasntme: смајли,сум сакала да ставам :?: ...но поради тоа што кога и да погледнам секогаш прво :wasntme: го погледнувам... па сега ... :$ :$

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Сакам да кажам...

СДК во моментов ги слушам Ареа, колку прекрасни песни имаат, и со текст и со музика и со се...до денес им знаев само 2 песни, но еве сега почнав да ги истражувам.
    Нешто најдобро што излегло од Македонија. :)

snake, Hopeful, Bright and 1 other person like this.
  10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Сакам да кажам...

Пред некое време некоја феминка имаше пишано дека сака да доживее романса како онаа на Кери и Ѕверката (се извинувам ако се навреди доколку се препознае), ама требаше да се спремам за на факс и не можев да пишам коментар на тоа. Поради таквити желби и поистоветување со филмски драми и дешавки ќе се полнат темите од типот на Дали останаа машки во Скопје итн. Најдобронамерно, животот не е филм, а најмалце Секс анд д сити.
    Второ, смешно е кога читаш некоја феминка и се насладуваш на скоро секој збор си викаш вау што фина и воспитана девојка, со реални погледи на животот, паметна, згодна... и по некој сплет на околности поврзуваш, дознаваш која е, ја знаеш, и просто не веруваш. Зошто тука може да е таква, а аут ин д риал ворлд да е целосна спротивност. Феминки, никој нема да ви замери ако сте добри и културни надвор од Фемина, верувајте. Впрочем побитно е и таму да сте финички, отколку тука. Само стварно светот ги измеша работите, пореален е сега виртуелниот свет од оној вистинскиот надвор :worried:
    И така се пријавил Ѓерасим на конкрусот за работа во Microsoft како "чистач на WC". Директорот го примил на разговор во неговиот кабинет и после кратко време му рекол:
    -"Примени сте, само оставете ми го e-mail -от за да можам да ви го испратам договорот".
    Ѓерасим, збунет му одговорил дека нема е-маил. На тоа директорот одговорил: "Жал ми е, ако немате e-mail, виртуелно значи дека не постоиш, и не можам да те вработам".
    Ѓерасим разочаран излегува од седиштето на Micrsoft. Со 10 долари влегува во еден супермаркет и си купува гајба јагоди. За кратко време од стан во стан Ѓерасим ја распродадел гајбата јагоди и спечалил 60 долари.
    Тогаш сватил дека со овој систем може да преживее.
    И така секоја ден распродавал по 3 гајби јагоди. Работел така една година и со парите што ги спечалил си купил старо камионче. После 5 години станал сопственик на 10 камиони и отворил шпедиција.
    Тогаш помислил на иднината на своите деца и решил да го осигура својот имот. Повикал агент за да може да потпише полиса на осигурување. Агентот на крајот од разговорот го прашал дали има email за да му ја испрати полисата на mail. Ѓерасим му кажал дека нема, на тоа агентот одговара: "Многу чудно, немате email а успеавте да направите империја. А замислите ако сте имале email што би биле сега во моментот."
    Ѓерасим се замисли, и на тоа му одговорил: "Ако имав email ќе бев чистач на WC во Microsoft".

Заклучок:
    Интернетот не ги решава сите проблеми во животот.

snake, Hopeful, Phyramide and 24 others like this.
  11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Сакам да кажам...

Утре имам еден куп испрашувања. Ама сама сум дома, алал да ми е, можам на глас да учам. :wasntme: Само има еден проблем, ме корне грлово, и останува на тоа, да учам во себе. :devil:

12. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Сакам да кажам...

Oва што се случи пред нецели 5 минути, беше моето досега најобилно и најбрзо јадење!
    Јадев како луда. Сркни од овде, земи од лево, тури сол, не, солено е, доста, дај уште, остави за мене, дај леб, измиј се, уште сакам, дај пиперка, дај леб, леб, леб, леб... :o
    Цел еден леб го издов! ццц :x
    I feel like a pig!

Него, сакав да кажам дека навистина чувствувам грижа на совест вака кога не учам, а имам време! :!:
    Го изгубив цел ден. А за еден час сум договорена за излегување.
    Немаше да отидам, но... Договорено е од пред многу време.
    Пак губам. Губам се. Губам и концентрација, а на ништо не сум сконцентрирана.
    Isn't it ironic?

Од главата си патиме. Да, да...

MandyLane and Monna.Monna like this.
  13. EleMental

EleMental Популарен член

Сакам да кажам...

СДК

Не, ова не се полнети играчки купени во Џамбо, ова се живи битија :D. Мрдаат, се играат, јадат и си поткакнуваат од време на време, и би биле најблагодарни на секој што би им пружил шанса во својот живот.

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

sesilija, snake, Hopeful and 21 others like this.
  14. martinuska

martinuska Популарен член

Сакам да кажам...

СДК обожавам да јадам ореви ама кога се вакви, уште не испаднати од зелената коруба :mm:
    Мама со ракавици им ја чисти таа зелена коруба, а јас кршам и јадеме. Како сега што ми се јадат и ми се вкусни мислам дека никогаш друг пат во текот на годината не ми се.
    Кој е за, бујрум ;)

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Сакам да кажам...

СДК ме боли рамото. Ништо здравствено, него онака, од многу тапшање. Јас можам да разберам некој да ти каже-Извини, ама стварно не сум во можност да средам работа. Ама не можам да разберам - Ќе видиш, ќе биде, ич да не се секираш, проследено со тапкање. А од сето тоа останува само болката во рамото, ништо друго. Празни зборови, е тоа ужасно ме нервира.

16. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Сакам да кажам...

Убаво поминавме на екскурзија. :) Како и секогаш.

Тинекс го превртивме за 8737 степени ( :tmi: ) исто и во автобусот беше каша. :lol: Тој возачот 837530 пати викна по нас. ( :$ )

Детска работа, што би рекле повозрасните...

17. barby

barby Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека се гушам од обврски,а сепак ништо не превземам :D :D . Паметот ми е уште на распуст.
    Денес сите ми се чудеа како е возможно да сум толкав оптимист, и како можам и на најцрната работа да најдам светлост. Епа луѓе еден е животот не е вредно да го искористиме во кукање и во жалење. Гледај си се розово и розово ќе ти биде, а не за секоја небитна работа толкави нервози и негативни мисли.

18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Сакам да кажам...

Cakes & Surprises make my day. :rofl:

Абе, торта и изненадување = полн погодок. А и среќна сум што тортата беше за личноста која многу ја сакам - мама. Го заслужува ова, дефинитивно! :)

Smilly likes this.
  19. CIA

CIA Популарен член

Сакам да кажам...

дека многуууууу мразам школоо и дека отидов да учам :@ :@ (прашање е дали ќе научам).

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Monna.Monna likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.