Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сакам да кажам...

СДК дека се окучи срценцето мое,па сега е мајка на 5 кучеца,кои се машала,прекрасни! :D
    Пи*ка ли сум ако земам да плачам? :rofl:

На Neytiri, Theodora, Strumfeta93 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

Мислам дека во секој момент ќе се срушам....а ме чека долга невротична ноќ. И некако работиве се турни ме да кинисам, а пустото шест напред три назад, планина да беше ќе поместев до сега. Вечерва ќе ги пакувам куферите а ќе ги распакувам емоциите, ќе ја празнам мојата соба и ќе го грдам нејзиниот колоритет, секој елемент, секој еден дел, секоја честичка во воздухот во таа соба има значење за мене. Премногу се врзувам за материјалните работи, а не па за живи битија. Се поздравив со неколкумина меѓу кои и жената која ја заменуваше мама добри години....Ми падна тешко, ама стиснав срце, ајт, што се бре три месеци, ја сум дебелокожец, сум издржувала и повеќе. И силна сум си јас се додека не ме погледне човек со насолзени крвави очи. Најтешкото го оставам за утре. Со хероината моја, мама.
    Друго што забележав деновиве додека купував, како стареам така се повеќе се заљубувам во розево, жими мајка. А не ми личи да се правам принцес на овие години, ама ајде де, демек ќе бидам уште куклата на мама и тате, а се справувам со проблеми на возрасни луѓе. Ма таква сум, под оваа површност се крие уште детски лик, зависнам сум од соба полна со играчки, макар и да собираат прашина по рафтовите. Секоја една донесена од различно место во светот, доказ за жртвата на моите, за мојата издржливост. Овој пат, јас ќе ги направам среќни. И наместо плишани играчки ќе им донесам 10ки во индекс. Затоа што ги сакам, и затоа што не очекуваат помалку од мене.
    Одам да се спремам, куфере ме зову...

На Doozy, Miss-Independent, angel92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...нее, тоа е прекрасно...и мојата кучка се окучи пред 1 година, пред мои очи...кученцата беа преслатки...уживај со нив :rofl:
    СДК2...утре ќе биде многу досаден ден, а викендов ќе ми биде уште подосаден.Ќе мора да се закопам во книгите и да не искачам од соба.Ај може ќе падне и некое кафенце со Б.Едвај чекам да се врати и да го видам конечно :inlove:

4. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Имам толку материјал за учење,а многу малку желба да ги фатам книгине... Не знам зошто,ама овие периоди ми се тешки,дур се навикнам... А мора да се учи,ако фатам лошо од сега после тешко мене,ќе почнам книги да раѓам од толку учење.

И... кога сум со тој што го сакам,времето ми минува многу брзо. Еден ден како 1 саат.1 година,како 1 месец...како завчера да беше кога го запознав,како вчера да беше кога првпат се видовме...
    Љубовта,магија ли е,временска машина ли е. Ако сакате да го забрзате времето,заљубете се...
    Ако сте со некој со кого времето многу споро ви минува...епа не сте со вистинскиот.

[​IMG] А, и малку пари. :D

На Magnolija и Smilly им се допаѓа ова.
  5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Tommorrow is friday. Да се радувам, дека иде викенд, или да плачам, оти е петок? Причината е веќе оддамна позната..

На Smilly и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  6. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Сакам да кажам...

сакам да кажам дека би ја фатила за врат овааа и незнам понатаму :swear: :@
    http://www.sportski.mk/statija/8595

7. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Четврток..уш малку де. А ваљда ќе заспијам.
    Едноставен ден.
    Без внимание, со насмевки.
    Ден за дупло кафе..тродупло,ако не и два пати дупло.
    Не се ни сеќавам.
    Едноставен ден.
    Торба насмевки, без значење..ако подобро размислам.
    Прв пат денес размислувам , да. И добро ми е.
    Ден кога знам дека има луѓе што ме мислат, а јас ги мислам дупло повеќе. Така сакам да биде.
    Ден кога сум горда на мама,тато,чичо,тета..но ова, не е ден..цела вечност е.
    Уште еден четврток заедно.
    Муабет сабајле, муабет пред спиење.
    Функционираме заедно.
    А кога размислувам, уште мрдам и не сакам да се скротам. Неможам.
    Рано ми е. А го љубам.
    Четврток во кој разбрав дека на мистериозниот му годело моето внимание.
    Ете, таква сум.
    Четврток..во кој јадев се што ми се јадеше. Џем, палачинки, чоколадо.
    И скршив нокт.
    Четврток во кој напишав глуп пост на Фемина и некој го прочита.
    http://www.youtube.com/watch?v=Tg7KDXmXnuY
    Четврток во кој ја слушам компилацијата подарена од бившиот...и не ме потсетува на него.
    Четврток кој го испраќам во неговата блузата со Попај, подарена пред година, две.
    Четврток бе, едноставен.
    А после четврток, следи петок.
    Нешто ау.

На marama и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Сакам да кажам...

Да сте живи и здрави !!!

уште еднаш ЗДРАВЈЕТО СО ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА..........

9. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
  10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    29.481
    Сакам да кажам...

Сдк...дека смачено ми е од температура, капки, ампули, чаеви, лежење.Едноставно мразам кога сум болна.

11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Сакам да кажам...

Само да ви посакам добра ноќ. Толку од мене за денеска.. Го завршувам прекрасниов ден со топло млеко и уште потопол телефонски повик.

На Divinebutterfly и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

Не постои грда жена , туку мрзелива :!:

На snake, Miss-Independent, Monna.Monna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.818
    Сакам да кажам...

Сакам само да кажам, we are the new Dafnee :D

Абе после туширање ако не се испосамозаљубиш у себеси, готово - поминал моментот. Ма ми иде да си ги продолжам рацете и да изигравам питон гушкајќи се.

Миризливите гелови за туширање и убавите млека за тело се виновни. Guilty as charged!

Се согласувате? Да? Дигнете раче да ве видам. Е така. Ај лека ноќ :)

На LivingGlam, XMaN, mims-89 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам No school tomorrow !!
    Патронатот на Мирко Милески е утре, поточно задутре, но утре ни е неработен ден :) :)

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    5.535
    Сакам да кажам...

СДК ги нема повеќе девојките во модни критики кои секој ден ставаа нови комбинации. Ми недостигаат сите до една. Порано по 10 страни во ден се постираа,а денес одвај 3... :/ Го уништуваме/те форумов ...

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Сакам да кажам...

СДК дека за некоја минута ќе си го пуштам Пирати од Карибите 4 и ќе си се радувам и смешкам со Џек :clap:
    И после ќе го постирам во „последен филм што го гледав“ :rofl:
    Јупиии!!!! Како ретардос се почувствував, ама ако убо си ми е :angel:

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Сакам да кажам...

Сдк ќе си шлапнам шамар!Ваква останав! :o Е ама функционира светов на мистериозни начини,страшна работа!Сега ми се појасни некои работи или па и не...
    И пак ќе кажам,се вчудоневидив ... ми оди да посегнам по чоколадо дур со ококорени очи зјапам во една точка.Дал је могуќе људи?!
    Не бе,ќе одам кај Клеопатра,балканска пророчица,само она може да ми ги протолкува овие опасни знаци!!!

18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Сакам да кажам...

Наместо за земам да учам, дремам на компјутеров ко неандрталка, и ќе си легнам.
    Краснотии...

19. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

СДК,ја знаете онаа теорија-Ако кивнете прејако може да се повредите? ТОЧНО.

I just sneezed the heart out of me.
    Срека што се овие вени и артерии и се тоа па го потегнаа назад!!! :)

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Сакам да кажам...

Добро бе луѓе сте се изнапишале дури отворам јас Фемина :D Ама ако,мило ми што пишите,само не можам да ве дочитам...Супер сте напишале се...Јас да се пофалам дека ми успеа шеќерната паста,се супер(само шо од месење добив тендовагинитис,палецот ептен ме болеше)..А,и денес ми ојде денот во разговори,сите само вклучи се на skype...A па татко ми леле чоекот кефој е што си купив камера и сега на секое ме ѓњави,вика ааа не,што се јави на домашен,јави се на skype,да те гледам хахахаха ко мало дете е кога ме гледа :lol: Ама ако,баш ми е мило,и онака сум далеку,па барем вака да се гледаме.Иако понекогаш ме нервираат да кажам јавно јасно и гласно ВЕ САКАМ МАМА И ТАТО!И им благодарам за поддршката,силата,храброста и љубовта кои ми ги дадоа досега за јас сепак како здрава и добро одгледана личност да можам да одам напред и да успевам. :*
    Шо сакав да кажам,пошто Phyramidе кажа дека се е на тач,ние еднаш па со дечко ми се смеевме,викам јас Па шо и жените се на touch (ајде активирај ме пошто ќе за'рѓам :lol: ) :D и после викам ама и мажите се на touch хаахахахха,абе се е на touch :D
    Trendafilka ептен ти е оригинален подарокот,баш пријатно изненадување :)
    Annie.mk1 не си сама,не има и други такви,па еве си се дружиме на Фемина,иначе незнам што ќе правев в оовие 4 ѕида само со книгите...Аххх одвај чекам да завршам и да си заминам со дипломата под рака,не е малце овај факултетот :swear: И не се секирајте,ќе научиме,ќе успееме,само бидете силни и не се откажувајте!
    JoxyTheFreak па да ги имав и јас тие мали слатки суштества,ќе се расплачев,и онака сакам кученце,ама моментално не можам да имам :(
    И ајде не се карајте,па секој си има свое мислење,а мажите и жените си имаат свои особини и понекогаш колку и да не сакаме,сите ги пројавуваме,така да смирете се исекој да си мисли што си сака...MAKE LOVE NOT WAR!!!
    Јас доста се распишав,добра ноќ од мене и се читаме утре...:*

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.