Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kristii

kristii Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк дека изедов цела чоколада.И сега се чуствувам уште погрдо отколку што бев.Овај пмс е крив,мислам за све.Се искарав со сите од прееска им се муртам дома на сите.Цела ден сум всоба ако излезам све нешто ке ме донервира....И не знам што ќе се деси до вечер

2. creshicka

creshicka Популарен член

Сакам да кажам...

Колку многу обожавам салати во последно време тоа е нешто чудно. Мислам дека од салати живеам. Дефинитивно салатата од марула е најубава и ништо не може да ја замени. Така се вкусни, сочни, мф мф мф, за мерак. Ве честам по една салата да одржаваме тежина ;)

Black.Beauty, la-chicka and Annie.mk1 like this.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Сакам да кажам...

Прав македонски петок - грав, лутеница и леб! :clap:

Да бе, си го дозволив луксузот на лебот, атер за свежа лутеница. :D Сите нормални луѓе, кога ќе кажат јадев ајвар и сирење, подразбираат леб, ајвар и сирење. Јас кога ќе кажам јадев ајвар/лутеница со сирење, подразбирам буквално само тоа. Е не, цицав јаболчиња толку време, па сега да се писнам на јадење - ЊЕТ! Ој, лебој, благој и сокој, иш, иш. :D

Си дојдов домче, чисто колку да не се исфурам премногу во Скопје. Рефил на сите потрошени резерви, од понеделник со нови сили. Мајка ми ми вика дека сум почнала да вметнувам зборови од метрополата во говорот. Чудна работа, баш си зборувам литературно. Ами може ќе ви станам некоја скУпска шмизла! Ху ху, тешка работа, многу тешка. :rofl:

Наполнета со прекрасна енергија што доаѓа од не знам каде, се обидувам да ја пренесам на домашниве и луѓето тука. Ама, наместо да биде, шеринг ис керинг, имам некое чувство дека ме гледаат со други очи, како да сум се променила. Де бе луѓенца, јас сум истата, само се трудам да ви пренесам нешто убаво и на вас. НООО, градов, луѓето, навиките, ме празнат. :x Нејсе, и да ме испразнат до вери лоу батери, од понеделник, пак ќе се полнам за наредниот петок. И така, се полнам и се празнам, ол оувер аген. :D

п.с. Чикенот се појавува пак од некоја страна. Зошто бе си таков никаков, објасни ми ?? БИ А МЕН, човеку! :devil:

Strumfeta93, De-lovely and Annie.mk1 like this.
  4. crazylady

crazylady Форумски идол

Сакам да кажам...

Koлку повеќе ги запознавам луѓето -толку повеќе ги засакувам животните ;)
    Стара изрека ама вистинита . :tmi:

Сакам едно вакво :inlove:

Attached Files:

Monna.Monna and Annie.mk1 like this.
  5. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Сакам да кажам...

СДК Научив да си правам машна од косата јееееееееееееее :emo:

6. belieber

belieber Популарен член

Сакам да кажам...

Вака: последниве неколку дена ама ич не сум активна на фемина, сеа за казна ќе прочепкам во сите теми кај што не сум пишувала никад и ќе пишувам реферати..
    Пробувам да се навикнам на средношколскиов живот, мака ми е али без мака нема наука! :!: :lol:
    преку викендов има се да научам за понеделник, вторник, среда, а во четврток на екскурзија идемееееееееееееее :D :D :D
    Ма да не ми се исполни желбата да одам во Бугарија пошто повеќето немале пасоши и затоа годинава во Охрид, али не е битно местото битно е друштвото нели? :rofl:
    едвај чекам да идам, да заборавам интернет барем 3 дена! Да поживеам малце пошто интернетов ме убива буквално.. Јас сум зависник од интернет :worried: Но морам тоа да го сменам..
    Свесна сум на последиците, али тоа е тоа :(

7. Juicy

Juicy Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека сабајле се вратив од екскурзија од Хрватска и Црна Гора ..
    Беше најубаво и несакав да се вратам дома !! ;(
    Сакам пак !!!
    Добро најважно е дека си поминавме Пренајубаво ! :inlove: :*

8. MissSpark

MissSpark Популарен член

Сакам да кажам...

СДК
    Дека мора да напраам некоја агенда, некаков вид на план, стратегија во однос на организирање на времето. Караванот врви, кучињата лаат. Времето лета, не те прашува дали ти е пребрзо или пребавно.
    Иде колоквиумска, се зачленив во студентска организација, поднесов барање за пракса, пријавив стручен труд, закажав милион кафиња и кафани, а неам прочитано ниедно лекцииче.
    Од утре читална.
    Да си го дорасипам видот.
    Ете, кога сме кај видот - подитно, т.е најбрзо што е возможно, да одам на очно.
    И ќе бидам цвикерка. Зошо сум ќора, така малце. Ми се мати надалеку, де.
    Се прејадов, препив, се изнаодморив, може да изглеам некоја епизодка, онака колку да безделничам.
    Како што ми тргнал денот, да продолжиме.

Вчера успеав да излезам на пијачка, да се вратам, и да го прошетам песот низ населба, без да ме забележат моите. Не дека манијачки на прсти сум внимавала, како да сум казнета, едноставно спиеја. Не ме ни видоа како се дотерав, пф. Ама океј, избегнав бар некои од нив, и така реторички прашања :)

Денес после предавања, и‘ правев друштво на баба ми до пазар, а и плус да искористам такси, наместо бус. И ми се изгуби жената у толпата измешан народ. Косата ми се крена, гласов ми затрепери, почнав да движам наоколу војнички, и така едно 20тина минути ме остави во такво ружно стање, пребидејќи си гледала некои панталони, онака за по дома. Е после дерев, навистина се дерев. И ја сфатив мајка ми, зошто ми се дереше кога бев мал патуљак и WANTED, а јас си дремев надвор.
    И такој. Ќе организирам, планирам, контролирам. Накратко, менаџмент ќе напраам, онака мераклиски и непрописно, да не речам лаички, не смеам :)

И уште еднаш никад више, нема да се стаам во стројничко - посредничка улога. Боже сачувај, баш немаш што друго да кажеш освен тоа, кога ќе те напраат симпатизер на мушката страна. А ти тука сакаш Др. Лав да бидеш. Неврмор, ко што викаше гавранот или гарванот, сеедно.
    И ми се чита поезија. Шарл Бодлер. Цвеќињата на злото. О, да.

la-chicka and MandyLane like this.
  9. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Кој си купи најубаво и најмеко кебенце исто како него?? Мечетооооооо !!!!
    Леле како си се гушкаме ... ма тој може да се уплаши дека ќе го напуштам засекогаш заради кебево верувајте ми.
    Љубов е. Ми иде никогаш од кревет да не станам. едвај додржав прво да се избањам за во ни една случајност прљава да не легнам под новото кебенце.
    И постелнината, и собата, и новото кебе ... се како што сум замислила и зацртала.
    И го сакам. И кебево. И него. Иако комуницираме ептен деловно последниве денови. И ги сакам моите.
    И фалат уште полиците па тогаш ептен ќе се фалам. Па си можааам. И си сакам.
    Ооооооо хепи деј.
    :inlove:

10. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Сакам да кажам...

Дечко ми конечно си дојде иаку само 5 дена ке е тука ама доволно ми е!!! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

MacenceEna likes this.
  11. barby

barby Популарен член

Сакам да кажам...

СДК денес дефинитивно ми е денот. Иако станав од 8, се влечкав по автобуси, гладував, седев на енормно досадни предавања, сепак се чувствувам прекрасно. Чудно е, ама денов ми е преполн со позитивна енергија.
    Денес ќе ми дојде и сестра ми. Ја немам видено точно 17 дена. Можеби тоа што ќе ја видам е нејголемиот "виновник" вака што се чувствувам. Толку сум среќна што ја имам. Сега сфатив колку ми значи :inlove: :inlove: :inlove:

butterfly.93 likes this.
  12. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека по тоолку долго време отворив Фемина асално да видам што има :D
    И си ги читав мислењата.....боже мили :rofl: па јас многу сум си го сакала бившиот :)
    Честитки до феминките што останале верни на форумов и што секојдневно го надополнуваат.
    Бидете ми поздравени, и имајте убав викенд :*

13. Cynthia

Cynthia Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека човечката глупост е навистина бесконечна. :nod:
    До кога вака ќе се разочарувам од луѓенцава? Ноубади ноус.
    Се срамам од својава генерација и од нивното однесување, навистина!

Исто така СДК дека вечерва ќе си седам дома, да одморам глава од секакви(читај никакви) луѓе!
    Добро филмче, полна чинија пуканки(со вегетичка), топло ќебе и кутрето до мене.
    Фала многу, пријатно.

butterfly.93 likes this.
  14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам да кажам...

Само да ви кажам дека ако некогаш решите да ги оставите чоколадите и сл.благи работи... оставете ги кај мене :D

15. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Сакам да кажам...

... неколку работи што ми навираат солзи во очите.

Кога ми недостасува висока технологија зашто за мене е спој на живи битија.
    Кога патам заради недостигот на нечија професионална, а пред се основна култура.
    Кога мајка ми ми носи израсната алое вера, зашто онаа на која и се радував умре за 2 дена.
    Кога на работа доаѓа клиент кој ми кажува дека многу му годи разговорот со мене, но да не го сфатам погрешно бидејќи е женет и никогаш не би ме погледнал како жена, макар јас била и Мерлин Монро.

Бесценети моменти, кои на бес, кои на разочарување, кои на среќа, кои на восхит.
    Преовладуваат оние на задоволство дека и покрај се - не станав камен. :bow:

16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Сакам да кажам...

СДК јас ве напуштам овој викенд.. Одам на заслужено одморче.. И него да го видам :$ Се надевам ќе биде се добро.. Воедно ви благодарам на сите кои ми дадовте поддршка деновиве.. Ве гушка и сака Ани :hug: :hug: :*

barby and crazylady like this.
  17. barby

barby Популарен член

Сакам да кажам...

Добредојде комшивке :* :* :*

Annie.mk1 likes this.
  18. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Сакам да кажам...

Најсреќна сум кога поради мојот труд се гледа задоволство во нечии очи.
    Да, денес го видов.
    И се почувствував корисно и вредно!
    Можеби се изнамачив, ама скратив туѓи маки.
    И иако милион пати сум рекла дека ќе си гледам само за мене, само мене да ми е убаво и дека нема да живеам за другите, не можам бре, да му се сневиди.
    Пустина нека фатат оние здодевни животни фрази кои некој некогаш ги рекол!
    Па не е лесно да се почитуваат, а камоли да се применуваат...
    Барем мене не ми е!
    Не можам да ги игнорирам луѓето околу мене, просто не можам. Важни ми се, ги сакам и не сакам нив да им биде лошо поради мене, не сакам тие да се чувствуваат лошо поради мене и сакам колку што можам да им помогнам!
    И се што сум сторила не било за џабе. Среќата и задоволството во нивните очи мене ми е најголема награда!!

П.С. дали е навистина можно со некој да си телепатски поврзан?!

EleMental and sadbaby like this.
  19. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Сакам да кажам...

можно е и просто е чудно колку многу таа телепатија работи понекогаш , таа поврзаност е најголем феомен и дарба.

20. veri

veri Популарен член

Сакам да кажам...

"Не можеш да веруваш, ако не се надеваш и сакаш.
    Не можеш да се надеваш, без да веруваш и сакаш.
    Не можеш да сакаш, ако не веруваш и не се надеваш".

Вера, љубов, надеж. Една без друга не можат.

Thread Status:
Not open for further replies.