Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lovely

Lovely Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека некое време ме немаше на форумот, но еве ме сега со нови сили и искуства :)

2. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Сакам да кажам...

Чуството кога го гледаш спотот на Адел за песната Someone Like You и се потсетуваш со другарките
    -"Ејј ти текнува овде ко поминвавме"
    Ах паризки спомени :wasntme:

Hipica likes this.
  3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Сакам да кажам...

добро утро феминки
    прво да ви посакам имајте убав ден бидејки како што викаат каков ќе ви биде понеделник така и целата недела
    вчера си легнав у 2 саат го гледав на сител филмот позз до сите што заглавиле како мене до 2 ноќе и после сабајлево тешко беше за станување јас ќе си спиев уште ама треба да се иде у школо :@
    битното е дека јас ќе си јадам сега ајварче мх мх мх мераци
    оваа комшикава лудава сабајле ко нетачна некоја земале дрва купиле кај овие што ги цепат дрвата па и оваа покрај нив аа аха да да така срце така и ти шо ми праиш аха да да нема грешка нема :tmi: |(
    и така да ми виснале подочњаци па сега ќе си напраам капучино уствари ќе се најадам па после и така
    повелете и за вас :)

Attached Files:

Libera likes this.
  4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Сакам да кажам...

СДК дека во последно време многууу изморено се чувствувам .... станувам од спиенје и си викам леле одвај чекам вечер за пак да си легнам :$ :$ :$ :$

5. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Сакам да кажам...

Многу работи на форумов почнаа да ми идат на нерви. Од феминки кои не знаат каде се ставаат интерпкциски знаци до феминки кои два збора не знаат да сврзат, а ако успеат да ги сврзат немаат никаква смисла. |( Мислам ќе дојде време и кога оние кои навистина вредат ќе се откажат од активноста на форумов (како што нели почнаа веќе да се откажуваат) па тогаш ќе читаме коментари од типот "Дечко ми ме штипна, бремена сум? :?: ", "Ја чукнав главата у ѕид, што понатаму?".... |(
    Разновидноста е убава работа, секогаш ти дава можност да избереш помеѓу некои работи кои се разликуваат а притоа и двете имаат вредност, но сега на кој ќе му прдне да се зачленува и да тресе глупости.. нема смисла.
    Затоа ќе порачам, за такви тракатаници, клопотарци и слични глупости, имате еден посебен форум, Гламстик се вика. :wasntme:

Hipica and Phyramide like this.
  6. Lov3

Lov3 Популарен член

Сакам да кажам...

:party:

Hipica, Doozy, Monna.Monna and 5 others like this.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Сакам да кажам...

Сдк дека не иде бременост и диско Не не не ;( ;(

времето е прекрасно убавко запекува сонцетоо :)
    Имајте убав и пријатен ден Феминки :*

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

9. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

СДК ... Јипман ми даде идеја ... :?:

10. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Сакам да кажам...

^ Случајно и ти да не планираш магла да фатиш???? :^)
    Добичеш батине :punch:

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Сакам да кажам...

^ Не не,нема срце Џули да не напушти! НЕ! :!:

Miss.Ricci likes this.
  12. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Сакам да кажам...

Јадам чоколадо, зашто леб нема....битно интернет има :rofl:
    Ме мрзи да купам, ќе чекам....ме ставиле на принуден штрајк со глад :wasntme:
    А убаво ми беше вчера вечер кога си кркав пирошка со бело винце :smirk:
    Добро е, се смеам со дадичка за некои луѓе и ситуации....поубаво е кога не си сам :D
    Она од вчера не помина :| , зашто викаат кога ќе преспиеш подобро е, мене не ми е :tmi:
    Лекот е пет-пари....ама нема м*да :wasntme:

Smilly, crazylady and eli25 like this.
  13. Libera

Libera Популарен член

Сакам да кажам...

СДК

Monna.Monna, Podarok, Smilly and 4 others like this.
  14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Сакам да кажам...

Чудно е, како знаат да ме фаќаат вакви Љ-моменти, ама баш секогаш кога сум во тесно и кога кројам планови за излез од некоја х ситуација.
    Дури мислам дека вистинските вредности ги сфаќаме најмногу тогаш кога сме стиснати во најголемиот теснец што постои и излез не дека нема, ами ти треба да разложиш ова со она за да го најдеш.
    Не ми треба никаков излез - ми требаат моменти.
    Моменти, не обични, ами вистински, со кои би им докажала на оние двајца кои ме нацртале дека ги ценам, почитувам и дека сум спремна да направам нешто убаво за нив, исто колку што се и тие, исто колку што биле спремни да ми обезбедат барем 10 пати поубав живот од нивниот.
    Сакам еден ден мајка ми и татко ми да се гордеат со мене и со крената глава да покажуваат кон мене - е, ова е нашата ќерка, златна е.- не дека сега не се среќни, ама сакам да го достигнам врвот, уште повеќе да им докажувам дека нивниот труд не бил залуден.
    Периодов се молам за силна волја за учење и успех - друго не ми треба.

crazylady likes this.
  15. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сакам да кажам...

Сдк home alone би било ЈЕЈЕЈ доколку немав есејчиња за пишување :geek:

Сите го мразат понеделник јас НЕ !
    За сите работната недела почнува во понеделник за мене во вторник затоа вторник ќе го мразам ]:)
    Денес нема предавања но затоа си држам сама на себе предавања со речничето во рака и пенкалцето :|

Не се жалам добив кафенце од сестра ми пред да замине на школо,но велат секоја услуга се наплаќала па така и сестра ми ми свари кафенце буцили муцили ми се умилкуваше и на крај ми го побара балзамот за усни "Дадо ај ти не го користиш дај ми го на мене :wasntme: "
    Е како бе да не речам не може,и го дадов а за возврат како кусур ми остави садови за миење ај леле цуцето на дада :f:

И така малку пишување па ќе идам да се џитнам под туш натаму наваму кога гледаш минал денот,уживајте во него :hug:

BlackSwan5, Lepaaa, crazylady and 2 others like this.
  16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Сакам да кажам...

Добро бе луѓе,ако го напуштите сите постарите членови форум,што ќе биди овде?Џунгла! Па и нема да е интересно...ќе се откажиме сите така...а сигурно не сакате да ја снема Фемина,нели??? :( Дај ве молам,дружете не,учете не,секој ќе кажи по нешто интересно,но вие сте веќе уходани во постовите,па мерак ми е да ве читам!Форумот е едно прекрасно нешто,кој се негува и не дозволува многу работи што на пример денес во реалниот живот многу не иритираат,барем овде е мирно и убаво,нелицемерно и вистинко,ве молам не го расипувајте сето тоа.Сакам светот да функционираше како Фемина...Ве поздравувам сите,кои сте придонесле Фемина да се изгради таква каква што е во моментов и сите кои придонесуваат и сега за таа да се издигнува упте повисоко. :*
    Патем,налетав на едни блогови,овој ми се допадна,интересни „дезени“ има :) Еве со што си се изнасмеав јас. http://dezen.mk/za-inspiracija/311-guerilla-ads.html Проверете,навистина е интересен блогот како цело,иначе јас сега го разгледувам.

А со ова се пресмеав :D http://dezen.mk/za-inspiracija/304-creative-august.html

Gordana10 likes this.
  17. veri

veri Популарен член

Сакам да кажам...

Eдноставни начини на кои можете да направите нешто добро за останатите :

1. Насмевнете му се на детенцето кое гледа во вас, на момчето или девојката. На старецот кој замислено се сеќава на детските денови.

2. Подарете дел од своето време и посветете внимание некому.

3. Вклучете се во волонтерска организација. Ниту едни пари на светот нема да ве исполнат како волонтирањето и правењето добри дела.

4. Донирајте во добротворни цели.

5. Учете ги другите. Споделете го своето знаење и искуство.

6. Направете нешто кога некој ќе ве замоли.

7. Дајте му лепче на бездомникот.

8. Бидете љубезни.

9. Понудете ја својата поддршка.

10. Пронајдете нешто добро во сите луѓе.

извор : http://www.crnobelo.com/zabava/interesn ... ite-srekni

18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Сакам да кажам...

Колку што сакам да кажам.. не можам, па ќе напишам во кратки црти...
    После дождот... идело сонце... После сонцето идело дожд... и се` така во круг! До кога? Само тоа ме занима... И кога ќе научам да играм на дождот?
    Koга нешто почнува да ми се лизга од рацете, пробувам да го задржам, а всушност така највеќе го оддалечувам од себе?
    Постои ли постојана среќа?
    Или како што има една изрека Every happy ending is just a new beginning, because the good times never last forever... Така ли е?
    Почнувам да се изморувам од овој круг...
    Не ми е ни до плачење, не ми е ни до смеење... веќе не знам ни како да реагирам, ни како да се чувствувам, ни што да направам!
    Да пуштам се да оди само од себе... Да не реагирам никако, да не чувствувам ништо и ништо да не правам?
    Ама како да го постигнам тоа?
    Ништо не ни кажав... само еден милион прашалници гледам низ напишаново! Епа таков ми е и животот моментално.
    Action and reaction, ebb and flow, trial and error, change - this is the rhythm of living. Out of our over-confidence, fear; out of our fear, clearer vision, fresh hope. And out of hope, progress.
    Се надевам...

Miss.Ricci likes this.
  19. XMaN

XMaN Популарен член

Сакам да кажам...

Кога неколку феминки ќе ти кажат да оладиш од љубовни проблеми најубаво е да ги послушаш :) .

А дека има на форумов многу фини личности има, штета само што сме сите некако раштркани и никако да се собереме сите на една дружба ама еден ден и тоа ќе биде :).

У најлош случај ќе ги применам екстрасензорните моќи и ќе ве организирам на една седенка :D.

Поздрав до сите позитивни личности и да имате убав, исполнет и ден полн со смеење :D.

20. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Сакам да кажам...

Вчера конечно ми се оствари долго посакуваната желба.
    Цел,што си ја поставив неодамна,и дур не ја исполнив неможев да дишам и да функционирам како нормален човек у други сфери.
    Незнам како некои луѓе можат да живеат празен живот.Толку се безлични,безбојни...биг шит ин хјумен пакување.
    Баш таквите и го уништуваат форумов,пошто едниствена цел им е да "просперираат'' тука..

Енивејс,да не го дудлам многу,зборот ми беше дека секоја исполнета цел вреди за маката.
    Среќата,гордоста и самопоштувањето се basic особини на човек со успешен живот,јел да?
    Епа така и се чуствувам сега,полна со себе.Како да сум го достигнала врвот на светот.
    Колку ќе ми трае расположениево?
    Дур не најдам нова цел,секако. :D

Лакше се дише.И дур не ми почнат испитиве,ви се препуштам активно на вас.
    Целосно сум ваша,правете ми што сакате.
    ;)

Thread Status:
Not open for further replies.