Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.272
    Допаѓања:
    67.877
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека е време да се соочам со реалноста. Ова мора да престане.

На Buttterfly, crazyinlove19, la-chicka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сакам да кажам...

Се е до психа.

На Buttterfly, crazyinlove19, Shana и 2 други им се допаѓа ова.
  3. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Сакам да кажам...

Some people, no matter how old they get, never lose their beauty - they merely move it from their faces into their hearts.

[​IMG] 1982 год

[​IMG] 2011 год

На Buttterfly, LivingGlam, Phyramide и 6 други им се допаѓа ова.
  4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.206
    Допаѓања:
    5.525
    Сакам да кажам...

:@ :@ :@
    Некогаш е залудно да им објануваш на луѓето. Се обидов на другарка да и објаснам на кој факултет да се запиши и дека економскиот факултет не е за зезање али на крај пак јас крива....! Болна работа се луѓево, најдобро е да молчиш и кога ќе ти побараат помош да си го "тргниш" гзето и да не те боли 2%.

СДК2: Не ги разбирам повторно луѓето ама сега од друг аспект. Општо познато е дека имам врска од далечина на која и се посветувам, и каде што иако ми е партнерот далеку - сепак си го почитувам и сакам итн. Незнам зошто другарките ми вртат муабети да сум побарала некој од мојот град и да сум се гледала со други :fubar: :fubar:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Сакам да кажам...

Многу сум среќна што не пијам и не пушам. Да се разбереме не дека алкохол воопшто не пијам ама во умерени количини и доволно за никој да не ми се смее за тоа што го правам.
    Зборот ми беше друго. Ги гледам на ФБ сликите на една другарка, една година помала од мене и се разочарав. Беше преубава девојка, а од кога почна секој ден да е пијана (летва) и да пуши по 2 кутии цигари сега изгледа одвратно, грдо и можеби 10 години постаро. Се мислев дали да и пишам , да си обврне малку внимание, но се запрашав па која сум јас за да и го пишам тоа. Најверојатно има многу поблиски луѓе од мене кои треба да и кажат дека навистина изгледа лошо. Многу ми е криво кога некој кој го познавам и можел да биде нешто се уништил. А уште покриво ми е кога некој нејзин близок пред мене ја исмева и навредува.
    Не, не сум светица, но понекогаш има во животот луѓе кои не ви се многу блиски, но ви се многу драги. Е оваа личност ми е премногу драга и баш ми е криво што се уништила.

На bal0n43, la-chicka, angel92 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.865
    Сакам да кажам...

Имам чувство како зима да е :^)
    Денес ми е посебно убаво,иако понеделнички-мирен ден.Наоколу тивко,а јас дома под ќебенце[​IMG].
    Сепак ми годи да ме тинтарат :wasntme:
    Свежи јаболка и чаша чај од нане и ментол,убавина :mm: [​IMG]
    Сега за десерт баклава,чоколадна,моја омилена.Абе свеки колку и да ме "сака", знае дека со нејзината чоколадна баклава ќе ме придобие :lol: Ама немам против,колку е добра,не сте свесни. :mm:
    Уште да имаше нешто на ТВ |( и ќе беше супер вечер!

На crazyinlove19, Acerola и starbucks им се допаѓа ова.
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека мн мразам понеделници, не заради тоа што е понеделник..туку заради тоа што ме чека следниот ден .

8. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сакам да кажам...

- :wasntme:

Yeah!!

Понекогаш сликата вреди повеќе од милион зборови!

На teddybear, Trendafilka, angel92 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Бравооооо !!!!!!!!!!! :clap: :clap: :clap: :bow: Колку и да сакав, не можев да ги сопрам солзите.. Погледнте го видеово, навистина вреди..

http://www.rtl.de/cms/sendungen/das-sup ... 76975.html

She's Beautiful... in every single way!

На EleMental и Smilly им се допаѓа ова.
  10. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

Последниот мој пост во Сакам да кажам (за денес, нормално :!: )

There can be miracles
    When you believe
    Though hope is frail
    Its hard to kill
    Who knows what miracles
    You can achieve
    When you believe
    Somehow you will
    You will when you believe

Џаст билив :up: ;)

На crazyinlove19, TeddyGrey, Annie.mk1 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

сдк обожавам ладно!!! :lol:
    фала богу нема веќе сонце, пот под мишка, реа по автобусите и тако даље :rofl:
    Hека е ладно, душата ми се полни :)

На Monna.Monna, lolyta777, teddybear и 8 други им се допаѓа ова.
  12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Сакам да кажам...

СДК... дека штотуку испив енергетски пијалок и полна сум со позитивна енергија,
    спремна за ноќна смена со мојата "најомилена книга",
    спремна цела вечер око да не склопам,
    спремна да размислувам што всушност сакам да постигнам во животов и барем за прв пат да се изборам за она што навистина сакам да е мое!

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Сакам да кажам...

Да не знаете, да не бара некој, некоја будала што плаче по погреби? Би се пријавила. Ноу, ноу. Ај дон`т хев ПМС. :shake:
    Ај ем џст а будала. Ху ис плаче, фор се и сешто. :nod:

14. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

Денес беше ден на ајварот!
    Никој не јаде ајвар кај нас дома, но дали традиција или не знам што мајка ми си прави секоја година. Да имало за секој случај. :^) Така лупев и мешав јас пола ден за некој друг да јаде после или во краен случај да се фрли. ]:) И, не дека јас не сакам да јадам ајвар, туку не го сака мојот желудник па си имам проблеми после. Всушност и не ги сфаќам ајвар-јадачите. Можеби е вкусен, но печен, па пржен, душата им е извадена на пиперките, ништо корисно нема во нив после тие тортури. Витамини? :^) Ај донт тинк соу.

Друго.. мислам дека од трема вечер нема да спијам. Конечно дојде денот што го чекав. Утре е. Можеби ќе помине добро, а можеби и не. Битно конечно мрднав од мртва точка.
    Туку Малерот -јас, не верува дека ќе помине како што треба. Кога сум поминала, па сега да поминам.

Некој паметен човек рекол:
    не знам дали бил паметен де, поима неам од кај сум го слушнала/прочитала ова, но добар совет е

Надевај се на најдоброто, а спремај се за најлошото.

А и уште нешто :!:

Уште не дошле да ме попишат. И за тоа последна ме чуваат. :D

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.272
    Допаѓања:
    67.877
    Сакам да кажам...

Јас веќе не знам што е со луѓево. Па кој е филингот да се китиш со туѓи перја? Како може да те исполнува да си го билдаш форумското его, кога си сосема друга личност во реалниот свет?
    Забога, па каде е чувството за свое јас, принципиелноста? Која е поентата да постираш песна што некој друг ја напишал? Друга личност го пишувала текстот со чувства, а ти му правиш копи пејст. И? Убаво е? Што ако ставиш туѓа слика, кога ти не си тоа? Па и како мислите дека нема да се дознае?
    Срамота е, срамота е да немаш своја личност, да немаш свое јас, да чувствуваш потреба да бидеш некој друг. Макар и на форум. Всушност не е срамота. Жално е.

И девојки, внимавајте на кого давате податоци, дури и по лп, не знаете што се може да испадне, а потоа е касно и нема назад. Само еден добронамерен совет :)

На Offspring, Annie.mk1, Strumfeta93 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    600
    Сакам да кажам...

Се е така совршено ... да можев да го запрам времето.

17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да кажам...

Јас сум ти една гооооолема наивка, не наивка на месецот, на годината или деценијата, туку на милениумот. Ваква ко мене не се раѓа. За жал не во добра смисла. Толку многу верувам на луѓето, толку сакам да верувам дека се и тие човечни, искрени, добродушни...и се повеќе се разочарувам. Таква сум, секогаш подготвена да помогнам и со искрени намери, во живо и тука. И не сфаќам како тоа може да се злоупотреби. Не, не се лутам на никој, лута сум на себе. Додека цел живот се обидувам да помогнам на помалку среќните од мене, тие со мене се зафркаваат. Да беше за во живо, ќе речев, ај наивноста ми се чита од фацата. Жалам што никогаш не дознав што е интуиција. Жалам и што не знам да проценам луѓе, ама веројатно никогаш нема да се променам...и дотогаш, се надевам дека бар 1 од тие луѓе на кои ќе поверувам дека има проблем и ќе му ја понудам мојата безрезервна помош, макар и да не го знам, ќе биде искрен и ќе знае да го цени тоа. Засега, ќе го послушам советот на Rainbow и искрено ќе се тешам дека еден ден ќе ми дојде паметот...

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Сакам да кажам...

Сдкк дека збеснавввввв :inlove: :inlove: :inlove:

19. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.437
    Сакам да кажам...

Реалноста понекогаш е вистински шок. Се затекнувам себеси како правам работи што реков дека никогаш нема да ги направам, љубопитноста работи неуморно, срцево за прв пат само пумпа крв и не се меша во секоја проклета ситуација.

Станувам ладна, ограничена, сурова и тешко достапна. И ме гризе совеста кога седам сама со себе и го анализирам минатото, ама не сакам да попуштам.
    Повредувам, а убаво ми е..

Зошто?

Има и ќе има долга сува тишина. Ќе немам што да кажам, ќе нема што да каже. Ќе ме гледа искрено, но дали и јас ќе возвратам на истото, искрено? Се губам..

Помош..

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.206
    Допаѓања:
    5.525
    Сакам да кажам...

СДК трет ми е постов денеска (што е многу за мене) ама на луѓево стварно нешто им фали. Се потрудив да дадам убав и соодветен комплимент на девојче пред некој ден, за штотуку фатениот дечко. Но, таа го сфатила како да и се потсмејувам и зафркавам и наводно сум се смеела додека сум го рекла тоа. Па алооооооооооооооооооооо, доколку не ми се свиѓа типот нема што тука пред тебе да се смеам. Луѓево се уби боже, незнам дали е до мене денес или до нив.... :x :fubar: :fubar: :fubar: :swear: :swear: :swear:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.