Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Конечно да заличи на есен.
    И не обвинувајте го времево за вашето депресивно однесување.

Го сакам избрканиот редослед на настаните.
    Тепање муви и комарци (мајке ми уште преживуваат на студенилово) , чистење (бидејќи чистото не ми делуваше чисто), спиење, доење, гонење на виновниците што ме искасапија |( спиење, будење сред ноќ :$, спиење,доење и еве веќе цел час сум на нозе. А "спиев" само 5 часа.

Се прогласувам за Блонд Олмајти :!:

Повелелееее на утринско Олмајти нес кафенце...

На zhap4e, girl.23 и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  2. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

Тој е многу побожен. Секој ден се моли да му умре козата на комшијата.

Е, со вакви си имам работа денес и утре! Ај нека дојди понеделник. :?:

3. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Колку и касно да си легнам, пак станувам рано. Уживам во ова саботно утро, едно од омилените утра, во цела недела, уживам со музиката на Антена 5, и ве читам.
    Искористете го денот максимално, и со добро расположение. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=1ClCpfeIELw&ob=av3n

4. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Сакам да кажам...

Добро утро на сите,имајте убав ден иако дождлив,искористете го максимално да бидете цел ден на троседот во прегратка со саканиот и некое филмче :lol: :inlove: :l: :rain:

5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сакам да кажам...

епа си го сакам времето иако некогаш знам да бидам тежок метеопат :D
    мислам време му е,ако не е лажна тревога би и посакала добредојде на есента !
    а јас? јас како и обично,со утринско кафе и цигарче сваќам колку е убав животот,си го чекам утрешниот ми роденден и оправдано подрзаборавам на малите обврски (ќе ги средам ветувам)
    никој не обвинувам,впрочем,такво време е сега,секој си се бори за себе,таква станав и јас,можеби им изгледам чудна на останатите,но тоа е таа промена која ме издигна погоре за да сватам дека е време да се променам,можеби не со сите но се бројат на прсти вистинските личности
    епа имајте ми убав ден :)

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

Сдк дека благодарение на вас овде на форумов јас сум онаа старата.Успевам да почнувам да заборавам се што се случи со личноста која ја сакав и да немам никакви чуства.Не можам да кажам дека потполно го преболев но ја поминав првата и најтешката фаза.Фала ви на сите.Останете такви какви што сте.Оригинални,едни и единствени :*

На Divinebutterfly, crazylady и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  7. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека го обожавам овај дел од денот,кога си пиам нескафе топло покриена со моето најубо кебенце и су пушам цигарче.Добро утро на сите,се надевам саботата ке виде преуба и исполнета еве едно од мене...

Прикачени фајлови:

• coffee_cup.jpg
      coffee_cup.jpg
      Големина на фајлот:
      25,5 KB
      Прегледи:
      189
    На Divinebutterfly и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    116.849
  9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Очекувајќи инвазија од коментари за времето, си го пијам утринското кафе, чекам да допере машината и си велам - Пирамидо мори, активна си ко да е пролет.

И се прашувам дали уште некој сонува како сурфа на сплав од трски на Флорида а кога ќе излезе од вода ја гледа Галичица и кога го враќам сплавот кај локалниот батка мрчејќи дека сум пропаѓала во водата, тој почнува да ми зборува охридски со јамајкански акцент и ми вели - еми за 50 денари ти шо сакаш, да леташ на сурфон уоман? :^)

Нејсе, одам да чистам по дома бидејќи како штурецот си свиркав цело лето.

Добро утро ви посакувам на сите и убав викенд. И секако, по можност ако може да имате помалку мрднати соништа од моите :D

На green.eyes, mims-89, rossonerka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Сакам да кажам...

Како ли ќе го издржам овој ден :doh:
    Ми фали сон, ме мачи вртоглавица, ми недостига енергија за да го започнам денот...
    Колку чаши беа :d: !? Две, три... пет? Литро ќе да беше изгледа :$
    Значи овој мамурлулк е последица на претходната вечер! :drunk:
    Едно знам и сум сигурна дека нема да има промени...вечер ќе си останам дома |-)

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    116.849
    Сакам да кажам...

Денеска сум станала рано. Во 8. Што е за мене невообичаено. Надвор облаци, ладничко, есенско. Како секој ден пред мојот роденден. Последниот ден од мојата 32 година, за која не можам да се пожалам, го почнав домаќински. Сум нпаравила пржени кришки со сиренце за доручек, кафенце и цедевита. Милина. Облациве не ми даваат некоја желба за шетање, па чекам да ме развесели Вуди Ален и неговиот Midnight in Paris. Додека го гледам ќе се прселам во градот на светлината и ќе сонувам со отворени очи. Ај нека ви е убав денов на сите.

На Monna.Monna, la-chicka, Theodora и 8 други им се допаѓа ова.
  12. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Сакам да кажам...

Ете...И кај нас полека но сигурно започнува оваа зимничарска идила. Цел викенд збогатен со пиперчиња, доматчиња и како краен резултат ајварчето...
    Има да се печи, лупи, мели, пржи. Времето нема да не исплаши и да не спречи. Му го најдовме чарето и на тоа ;)
    Па ако сте за по 1 кафе во вакво расположение, ве очекувам ;) :) :*

13. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

Тој е толку добар...Најдобар на целиот свет...Прави да се чувствувам посебно,за разлика од другите точно знае што сакам..и совршено ме разбира..Отидов кај него и му реков дека ми треба промена..."без гајле,се ќе биде ок" ми рече и јас знаев...дека тој е вистинскиот.Секогаш е тука за мене да ме слуша, моите трачеви,проблеми,сочувствува со мене,ме смее,ми го поправа расположението и ми кажува колку сум убава..не ми е ниту маж ниту љубовник...едноставно е посебен и поразличен..да тој е тој..неговото височество...Мојот фризер ♥

На I.v.a.n.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Сакам да кажам...

Сдк дека треба да учам. :|

Книга отварам-очи затварам |(

сдк 2 Еве уште еден доказ за тоа колку паметни сме ние женуриите :lol:

Прикачени фајлови:

• 2-3.jpg
      2-3.jpg
      Големина на фајлот:
      43 KB
      Прегледи:
      332
    • 1-1.jpg
      1-1.jpg
      Големина на фајлот:
      42,1 KB
      Прегледи:
      332
    На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

СДК дека мојата среќа всушност е во мојот топол и хармоничен дом(понекогаш без овие епитети ама нормално е да има кризички, зарем не?)

Сабајле ме разбуди татко ми со една топла и прекрасна прегратка, заразна насмевка и со зборовите: се наспа ли злато мое?
    Мајка ми ми спреми доручек, ми свари кафе па излегоа. Има ли други луѓе кои некогаш ќе си сакам повеќе од моите родители? Ноу.

Сакам само да кажам дека ги сакам овие луѓенца и ми значат премногу!
    И нема да се жалам за нешто што не сум добила од нив, туку ќе бидам благодарна за она што ми го дале а не сум го заслужила. :)

И исто така СДК дека премногу го сакам и него!
    Злато е бе луѓе. :)
    Фала многу пријатно.
    Имајте убав ден и еден топол поздрав од мене со песничкава:
    http://www.youtube.com/watch?v=_ZyJm9qhNWI

На la-chicka, Divinebutterfly, Go-Girl и 5 други им се допаѓа ова.
  16. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    487
    Сакам да кажам...

Добро утро! И еве ме мене но не од Мак туку од Италија. Прексрасно е. Ви посакувам пријатен ден.

На BeYourself, la-chicka, x.Daisy.x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

СДК не знам дали да се смеам или да плачам. :D

Касно излегов синоќа, по дефолт, касно и се вратив. Решавав труднички проблеми на фемина, раскревав, диплев, постилав, си ја вадев шминката, играв Дајмонд Даш и си легнав кога кокошките стануваат.
    Но, тоа не е трагичниот дел за кој дојдов да ви кажам.

Знаете моите домашни животни колку се тивки насабајле. Рипнале, сиротите, па да не претерам, ама два саата откако си легнав јас. Свежи, полни со енергија, спремни за викање. Па како и да не бидат, за викенди спијат по 8 часа. Тоа не им годи, ама ич. :D Е, значи станале, и си работат разни работи. Немојте да мислите дека нешто од тие работи е тивко. Не не. Исклучиво нешто иритирачко. Звуци од метла како мете - шкрип, шкрип, шкрип; тегли за зимници како се чукаат додека се мијат - танг, танг, танг; НЕШТО што не открив што е, ама исклучително ми навлезе во мозокот. Ме хипнотизираат бе, намерно. :fubar:

А јас СПИЈАМ меѓу сето ова.

Најинтересно е, кога нешто ќе се потскараат, одма се префрлаат на војнички децибели. УАЛЛААЛАЛА ГАБРРРРРХ ЛАЛАЛА ГРРРРРМРРРРРРРРР, и по 10 минути дерење, мајка ми ќе ја искара сестра ми - ЌУТИИИИИИИ, дада ти спие. :rofl: Баш ти фала мајко, ми го зачува сонот, морам да признаам.

Сега ја јавнала правосмукалата и шмука, ми тропка пред врата на прагот. Сака да ѕирне дали сум станата, но пусти страв да не ги карам, не отвора врата. Бучи тоа правосмукалката, ВРРРРРРРРРРРРРРРРРРР, а они шепотат. :rofl:

Бог да чува луѓе, подобро влезете ми во соба и разбудете ме, отколку вака. |(

п.с. Само што објави сестра ми - АБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, станала оваа. :rofl: :rofl:
    Ајмо, журчееее... :party:

п.п.с. До среда сум дома. :tmi:

На green.eyes, la-chicka, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Драги мои Љубам ќе ја има својата четврта изложба на 31 Октомври во Кавадарци. Убава вест, убаво сонце, убаво чувство.. Нека трае...

Каталогот се спрема а ова ќе го пишува во биографијата од прва рака информација :

(Родена 1983 во Скопје. Две работи ја осмислуваат суштината на нејзиното постоење, ќерка и Мила и апаратот. Завршила средно медицинско, а потоа ПМФ, отсек за биологија, моментално е на постдипломски студии во Шведска. Своја прва самостојна изложба “ Capsula da cultura” је имала во април 2010 година во "Дом на млади" во Штип- во склоп на „RUN“ фестивал, втората “ Milestones and Memories” во декември 2010 во Њу Делхи и својата трета самостојна изложба во центарот за “Фото и филмска култура на Срби” - Белград. На тема “SHE”.. Учествувала на неколку групни изложби – Фото Салон Куманово 2010 добива прва награда за LIFE Фотографија.

Приказната што излегува на хартијата е боја, виножито.Таа е клопче со емоции што го отвара пред нас.Таа е тоа што го допира и слуша, чувствува и пие. Тоа е ТАА поголема од разумот. Лудило и страст.

Петар Шокаровски – Фотограф

Прво ги видов нејзините фотографии. Потоа го видов нејзиното, во тоа време воопшто непознато, име. Не ми значеше ништо. Продолжив да ги гледам нејзините фотографии скоро секој ден. Можам да кажам дека сум имала среќа што и покрај импресионираноста од нејзиното портфолио, таа постојано објавуваше фотографии преку кои од ден на ден се повеќе и повеќе грабеше дел од мене.
    Преку нејзините автопортрети се запознав со една страна на жената која што никогаш не сум ја забележала низ фотографии. Онаа страна која губи. Која боли, плаче, и копнее. Но, и онаа страна која љуби. Која посакува, дарува и се надева. Фотографиите на Ирена го имаат сето ова. Ја прикажуваат жената која што ја знаеме само од романите и филмовите. Никогаш не помислувајќи дека таа може да е покрај нас, а понекогаш и ние самите.

Елена Фидановска- фотограф)

На Lepaaa, BeYourself, Monna.Monna и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Сакам да кажам...

дека го обожавам месецот октомври ја обожавам есента
    и посакувам да можев да бидам на местава :)
    да,да есента знае да биде волшебна :)

Прикачени фајлови:

На Divinebutterfly и Cynthia им се допаѓа ова.
  20. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Да кажам нешто или да си траам :x :x
    wtf :o

Ова во Скопје е или мене така ми се причинува :^) :o