Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

ХеЉоу.

Ако имате мерак да се возите со брод, кајче или слично, изнајмете едно и дојдете кај мене на улица :rofl:

А бре до продавница отидов супа да си купам и се направив вода од глава до петици. :D Добро не баш толку, ама од петици до колена. Омилените тренерки ојдоа вперална, ама и тоа не ме спречува да го сакам дождов и времево. Ај кулирам ол деј ол најт денес. Не е дека имам за учење некои 400 страни ... абе ви се молам, кој видел аир од учење, плус уште не е дојдено јајцето на га*от. Има време, нејЌум да ја уништам саботава во која уживам со ментални биохемиски механизми и слични ми ти на тоа шитови. :P

Па уште еден комшија ми пука сеир ааааа да не се наводени? ахахаха се моча од смеење, а тој пустиот уште да земе прашок да си ги запере чорапите во барана :rofl:

Ех све одлепило. Позитивно секако.

Празен новчаник. Уствари и во минус навлезен ама налет.
    Две нескафиња во мојов желудник и една цела диња.
    Тренерки и дуксер од ле папа.
    Три свеќички ванила чоклит и третата е некоја мешавина ама одлична е ми горат низ собава.
    Симс.
    Филм.
    И за ди енд книгичка.

И денов ќе биде мх мх мх. :D

Плус да не ја заборавиме спешл супата што си ја бутам во моите цревца на секој саат до два :rofl:

Татко ми сабајле путуеше па ми се јавил да ме слушне ама јас сум спиела и не знам по која моја замислена логика сум го разбрала дека му го украле мобилниот и сум го тешела сиротиот човек 5 минути па видел не видел ми рекол добро тато ај после ќе ти се јавам ... И сега ми се јави и ми кажува а јас се чудам ... :D

Не знам што ми стана ама што и да е, убаво е. :emo:

Сега одам а вие чувајте си го здравјето зашто во спротивно ќе ви ја пратам баба ми да ви одржи еден симпатичен не многучасовен говор. Ова е тешка казна, поарно послушајте ме.

Уживајте во најубавиот ден од неделата.
    Сакајте се, и сакајте ме :rofl:

Ајттт се гледаме на трпезата со супа :*

На Trendafilka, Buttterfly, la-chicka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сакам да кажам...

Сакам да ви кажам една жива вистина.
    Внимание: вознемирувачка содржина!!!
    Точак. Ај не сакај го! :fubar:

На Monna.Monna, Divinebutterfly, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Сакам да кажам...

јасенице снег овде дожд ветар ладно нек си ебе мамата...да бе уште сега парно пуштање уште сега почна секој месец 30 евра повеке давање? Се смрзнав кога си дојдов од работа мислев дека ушиве по пат ми паднале...значи страшно...не бива одма такво ладно време бе кај е есента м?

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сакам да кажам...

Сдк конечно сум си дома, не бев си дошла од коа почнав со факултет. Ах убаво викаат сегде појди дома дојди, само збориме за инат ама топлината што си ја имаме дома нигде ја нема.
    Иако звучи клише ама се повеќе се соглесувам со кажаното дека не знаеме да ги цениме малите радости и истите ги губиме во потрага по голема среќа.

Си седам дома по тренерки опуштено, со врзана коса и малку кремче на лицето се смеам со мајка ми и среќна сум што сум со нив. Тато ми ловеше вчера свежа риба, мама ми ја приготви највкусно на свет на ред е да се проба. Толку малку, а толку многу ми е убаво сега. Никогаш не претпоставував дека такви ситници ќе ме прават среќна се додека не станаа поретки. Како поминува времето учам да бидам задоволна и да се радувам на најмали, а убави работи. Не е многу, но повеќе е од доволно.

На la-chicka, LivingGlam, BoaVista и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам да кажам...

Сдк пресреќна сум.Денес добив голема шанска како што велиме цела група животна шанса.Сепак ќе се исплати цел мој труд и потрошено време.Помина времето кого мојот труд не се ценеше и игравме во сали од кој не знаеш дали ке ти падне кровот на глава.Претходната година настапувавме во Фламинго а оваа година најверојатно во Принцест а потоа продолжуваме и во Струмица :rock: Па и нема да играме 1,2 песни како што мислевме туку многу повеке.Ова е сон :| Сега не ми е повеке мака што цело лето станував во 9 часот и кога легнував да спијам мислев кореографии а не спиев.Конечно дојде време да го покажам својот талент ^_^ ^_^ Има да грмиме на сцена 8)

http://www.youtube.com/watch?v=54XRNQ2C2x0 Денес за задача ја добивме оваа песна :rofl:

6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

СДК дека ја јадев најпрекрасната салата и се наропав лук :rock:
    Денес сум лукосаната Ана.

7. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.271
    Сакам да кажам...

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Сакам да кажам...

Ќе врне. Се чуствува оној мир и тишина кои како да порачуваат дека не останува ништо друго освен дождот кој и онака беспотребно тежи и ја прикрива светлината... Нека врне.
    Го сакам небото после дождот.

Прикачени фајлови:

• a rainsunset.jpg
      a rainsunset.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      210
    На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.320
    Допаѓања:
    158.403
    Сакам да кажам...

Дождов,вака-така,не прави проблем само на канализацијата,туку и на сите шити идеи и размисли у главата,па настанува таква бура од емоции,потресености по социјалниве мрежи,тоа е чудо.Сета мисловна фекалија,бам,ете тука пред очиве! :puke: Јадев,ми се згади...
    До душе,ни јас не сум поарна,а ваљда ми се лоши од други причини. Гледам не сме толку уникатни.Која е случајноста во исто време,да размислуваш за исти нешта со неколку луѓе на форумов.Имав све о свему,ефективни 30 часа во размислување дур си гледав зелени и жолти шљакотини на мајката ни природа и профил кој знам дека засекогаш ќе остане профил кој преоѓа во алтер его и скроз се повлекува до следниот спектакл. Ми направи момент ко да сум на мостот на воздишките (ако ме прашувате мене,овој е едно сто пати поубав од форсираниот на препотентните италијани!).
    Вчера некаде по градска гужва,некој низ неа,ми замириса на колонската вода на дедо ми.Колку ми недостига не можам да пронајдам соодветни зборови.Инстантно ми дојдоа солзи...а тоа потоа што се случи,а ќе го задржам за себе во овој момент,не опишува колку е важен балансот,дека можеби кармата и не е баш карма,туку нешто друго,ама се случуваат ЧУДА!
    Не ја видов Кате,време е за чај со неа.Да ми рече,добар ден,фала ти многу,искрено да ме гушне и да рече чао и те сакам! Кате нема телефонски број,ја среќаваш случајно,а ја познаваш по искрените очи и насмевка! Последен пат една глуперда ми превте очи и ми рече,како не ти е гад и реков ми је,од тебе.Чао!
    Пријатели е темата на муабет...

На Phyramide, green.eyes, Buttterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    Сакам да кажам...

сдк
    дека на денешниов свет ако немаш искрени другарки, немаш ништо ;)

На Hiii, la-chicka, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Сакам да кажам...

Колку убаво чувство е да се разбудиш во твоето креветче, да се излежаваш дома цел ден, да се топлиш во твојата собичка. А па храната на мама... ммммм, немам зборови.
    Денов максимално го искористувам да си се излежавам во креветчето, да надокнадам, да ме држи уште малку кога се вратам во Скопје. Колку сакам да можам сао понекогаш да пчрелетам до дома, да се вратам на ручек, па да си јадам слатко како денес, да ги гушнам сите, да си поседам малку дома во мојата собичка, па да се вратам на обврските.

Еве, мајка ми ме вика од кујна да пржиме крофни заедно.

Ги сакам чевличињата на Дороти, па да можам и јас кога сакам да си идам до дома, зашто едноставно дерс ноу плејс лајк хоум.

http://www.youtube.com/watch?v=zJ6VT7ciR1o

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сакам да кажам...

СДК дека дури сега откако се зачленив, сфатив колку многу се изменил форумов од првиот пат кога го посетив.

Тоа беше некаде пред можеби повеќе од година ипол кога при секојдневната посета на фемина сајтот (првенствено заради хороскопот :lol: ) дознав дека има и форум. Во тоа време како најактивни форумџики беа Hipica, Annath, Gordana10, kate21, sesilija, annnni, Offspring, SummerGirl, WinterGirl, Pain, emce-kremce, Lilit, Lux, Go-girl, babyketi, irenna, Lizalka, LaRagazza, Unfaithful18, wolf4e, Shelea, ozbilnazena, Ariel, Marley, Boyfromtown... сигурно ќе заборавам некој.

Тогаш немаше толку многу членови, имаше поинаков дизајн, сеуште немаше модератори и не беше толку посетен и разработен како сега. Но, постоеше една толку убава и позитивна енергија која владееше тукa, искрено пријателство меѓу феминките, несебична желба некому да се помогне и да се даде совет. Не постоеше омраза помеѓу некои членови, не постоеа табори кои меѓусебе се заштитуваа, а еден против друг војуваа.
    Едноставно, беше еден прекрасен форум, со прекрасни членови. Но, во тој период јас веќе активно членував на два други форуми (од кои едниот беше исто така женски форум, сличен на фемина) и решив дека уште еден форум едноставно ќе биде too much за мене.
    И после неколку месечно одмарање од форуми, блогови и такви чуда, еве ме и на фемина.
    Гледам дека форумов сега станал посериозен, многу посетен, многу поразработен и дека за среќа сеуште постои пријателството и позитивна енергија. Гледам многу нови членови, многу паметни и прекрасни феминки.
    Само сакам да ви честитам за прекрасниот форум кој ВИЕ со текот на времето го изградивте. Се надевам дека како таков ќе го сочувате.
    И голем поздрав до bilkata, Mihajlo, Dijana и Emilija кои во времето кога немаше модератори, мака мачеа со дуплите теми и офф топик мислењата. :)

На ozbilnazena, Marley, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Хехехе СДК дека си се пресмеав со сликава :rofl: :rofl: Иако денов ми е... :x 8)

Прикачени фајлови:

На sweet-star и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  14. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Сакам да кажам...

Сакам дожд. Секогаш кога врне читам книга или пишувам нешто, тоа ми е како ритуал. Не знам зошто, ама ми носи добри спомени и убави мисли.
    Кога бев мала застанував до прозорот или излегував надвор и фантазирав. Сакав да бидам сама со себе, си правев разни слики во глава а после си зборував како да сум дел од некоја приказна или како да раскажував таква. Може мислеа дека сум луда, ама не ми е гајле. Само сакав да останам таму засекогаш.

...А после дождот ги гледаш вировите на земја и сакаш да скокнеш преку нив за да не се натопиш.

Сакам вирови. Не сакам да згазам во нив. Сакам дожд.

На lola-86 и Special.Someone им се допаѓа ова.
  15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Уф, ептен ми се свиѓа времето денес, ама ептен! Ги гледам капките како паѓаат, секоја со различна судбина, со различно место на слетување. Исто како луѓето, сите се различни...
    Излегов пре малце, ме наврна, ама ако. Малку не прочисти овој дождов. :lol:
    Во многу добро расположение сум! Нека врни, нека истури, сакам и да грми, и да светка! Ладно е, ама тука е ќебето. :D Е само штета што си ја завршив книгата, ама ај ќе најдам нешто друго интересно за читање, или пак вас ќе ве читам. :)

Бидете добро расположени, како мене сега. Се смеам за ситници, и не ми смета ништо. :sun: :rain:

http://www.youtube.com/watch?v=gck1WZ-tF9s

На WhiteAngel и Breezy им се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сакам да кажам...

Сакам кога е вакво времето, сиво и тажно. Си има шарм есента, зборете што сакате. Надвор мириса на печени пиперки, цело маало е обвиено во таа миризба на спремање зимница. Кој вика дека високата класа не прави зимници се лаже. Ене ги, распространети со ќумбиња, вреќи пиперки, модри патлиџани итн... ок слугинките печат ама тоа е тоа.
    Капат капки од небото, лисјата се наведнати, свеќињата веќе ги спуштила своите пупки, ладно им е, ќе почнат да жолтеат. Пак ќе биде убаво.
    Свежо е, можам да ја наполнам плуќата со чист и свеж воздух, да го вдишам животот.
    Поспана но истовремено полна со енергија и планови.
    Топол чај и книгите чекаат, а јас се зачитав се што сум пропуштила, а сум пропуштила многу.
    Некои луѓе едноставно незнаат да живеат. Греота :(

На Phyramide и Neytiri им се допаѓа ова.
  17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

Готово ми отиде и последниот топол сончев есенски зрак и доаѓа онаа нељубена есен дожлива, ладна, со ХУ во воздухот. Не ме топлат ни дебелите пижамчиња, ни дебелиот дуксер, ни новите папучи-чизмички, ни новата лилјакова прекривка и новото јастуче. Го меркам парното и ако продолжи вака деновиве ќе почнеме да се дружиме, за жал.
    Но не ме спречува дождов да си облечам високи патики, фармерчиња, дебела јакна и марама и да отидам на трачарско женско кафе. И да вее и да коси и бура да носи ние ќе си се дружиме со топло кафе/чајче и колачот да го пробаме, вајда е проверен.
    Вечер ќе си го гушнам него, ќе си ги гушнам кебенцата и ќе гледаме Suits. Трендафилче фала за постот за серијава што го напиша, верувам и јас ќе се навлечам :wasntme:

На Trendafilka и Yipman2 им се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сакам да кажам...

Сакам да ви кажам на сите кои што се нервирате што некогаш при пишување на долг пост, не сакајќи, се` ќе ви се избрише, дека со CTRL+Z се враќа ;)

На Annie.mk1 и Hipica им се допаѓа ова.
  19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК, не дека не сте приметиле, ама ни заладе времево :D
    Бррр шррр треска врне, лигаво е, не ми се допаѓа, кој ме прашува |(
    И навистина времето ви влијае на расположение - забележав кога ни во еден часот попладне не ми се стануваше од кревет и сакав само да ја префрлам прекривката преку глава и да продолжам да спијам. Тмурно е никакво, ми доаѓа и јас да му се муртам и да ми се искривам еднаш така квалитетно.

Ех... пред само еден месец... :sun:

20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Сакам да кажам...

Октомври не е убав.
    Октомври е единственото совршенство.
    Октомври е и јас сум дупло заљубена.
    http://www.youtube.com/watch?v=SFBD7epzARg
    Вози, богами...

In the motions and the things that you say,
    It all will fall, fall right into place
    As fruit drops, flesh it sags,
    Everything will fall right into place.
    When we die, some sink and some lay,
    But at least I don't see you float away.
    And all the spilt milk, sex and weight
    It all will fall, fall right into place.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.