Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Сакам да кажам...

Куферот сам се спакува и ме чека да го изнесам на прошетка. Ќе почека уште некој ден.
    Ќе шеткарам низ Македонија. Ќе се запознавам подобро со школските, бар се надевам.
    Се надевам и дека нема да бидам црната офца која што ќе се делам од една причина. Ги молам сите светци на небото да бидат разумни и да ме прифатат дечкиве онака каква што сум. Но сега и не е тоа толку важно.
    Или ќе тргне работата кон подбро или ќе отиде се` во пропаст.
    Препознав една форумџика. Се надевам дека ќе биде фина, како што ја замислував по некои мислења од темава. Не ја запознав добро на форумов, но од неколкуте мислења имам добар вчетаок за неа. Нека не ми ја уништува половичната слика која ја имам создадено за неа.
    Се надевав дека ќе се логирам на форумов и ќе ја пронајдам темава и ќе ја споделам радоста со вас. Но рано е сеуште. Ни конкурс има, а најмалку пак резултати. Ми велат има шанса, но мала е. Или ќе бидам доживотен баксуз или ќе ми се насмевне среќата бар за миг.
    Петочно утро. Би сакал да излезев десетина минути покасно од дома. Чекорев кон автобуската постојка до која ме дружеше само северниот ветер и мислите за автобусот. Авотуската беше празна, а Сонцето веќе ги беше пуштало жолтеникаво - портокаловите зраци. Наеднаш се собра старото друштво. Како секој поединечно да сакаше да ми каже нешто. Сета со прашалници ја свртев главата и бев како во некоја филмскa успорена сцена. Ја препознав личноста која едвај се гледаше од едната страна на улицата. Па како да не го препознаам фамозниот ми Антонио Бандера.. Крвта ми зовре. Телото ми се стопли. Незнаев дали чувствувам гнев, среќа или љубов. Се` беше испомешано. Климнав со главата исто како да му реков Добре ни дојдовте проклетнику. Во неговите очи се гледаа спомените од пред неколку години. Беа малку подзаборавени. Како да сакаше да седнеме на клупата која беше од три даски дебели и да се потсетиме на тие денови. Деновите кога официјално влегувавме во пубертет. Но секогаш постои некој кој мора да го уништи и она што го сонуваш. Створени се за тоа.

На zhap4e, Smilly и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

Cд и к на Cефора :bandit: :bandit: :bandit: :bandit: :bandit: :bandit: ти идам на гости :D сите шминки има да ти ги соберам мор :) :D

3. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Сакам да кажам...

Значи.. сакам да и кажам да Вајлд , дека ми е жал што не и го честитав роденденот :(

Среќен роденден Вајлд , да ни бидеш жива и здрава , среќна и весела уште многу години :^:

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  4. aloxa

aloxa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
  5. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Сакам да кажам...

Дупло частење до вас. Роденден + Годишнина.

Со еден трошок да се помине де, нели е економска криза. :wasntme:
    [​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]
    Cheers! :d:

На Monna.Monna, LilBaby, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Сакам да кажам...

СДК
    I'm back 8)
    Некој можеби забележа, некој можеби не но ете цела недела ме немаше на форумов.
    Се шеткав наоколу па може затоа. Да де, супер си пројдов не велам не.
    Три градови, три прекрасни градови. Ах колку убавини се изнагледав, рај за очиве мои ненаспани.
    Долго ќе се памети неделава, многу долго.

Инаку друг ден ќе бидам поопширна.
    Сега бидејќи нели очите ми се лепат
    редно време е да си легнам и да се изнаспијам за седум дена.

Бидете ми поздравени, сите бре :*

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да кажам...

:!:

На I.v.a.n.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Пуканки style и сите други благодети што ги нуди саботната вечер.
    Мислам на Плазма со чоколадо, нормално.
    Незнам за вас, но мене ми е сеедно. Можеби и убаво.
    Ко можел Ајнтштајн, можам и јас. :nod: плус две нови сезони Симпсонови.
    Па , ако се наздравува со млеко , тогаш ЖИВЕЛИ !
    А да, без црвени траги од кармин.
    грррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррмам
    некој за муабет,..ма шо било ?
    Баљум баљум..

9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Застанав на терасата гледав кон небото. Боженствено е да ја гледаш секоја ѕвезда како паѓа..

На la-chicka, JoxyTheFreak, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Сакам да кажам...

Аххх иако не ги сакам дождливите денови, овај ден ми беше преубавввв ..од сабајле до вечер :)
    Јас, Тој едно до едно на маса, погледи да фрчат, ахххх колку беше само преубооо, НЕПОВТОРЛИВО :inlove:
    Имам најлудо друштво шо е најважно на бегање се изнасмеавме..Ве обожавам :*
    Сега си уживкам завиткана во топло ќебенце, со добра музика и ќе си заспијам.. |-)

Имајте Добра ноќ :*

11. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    Сакам да кажам...

СДК дека сега ќе си направам сега едно кафе и ќе уживам во дождливата ноќ пред мојот лаптоп и сурфајќи на интернет до раните утрински часови до 4-5 најверојатно. Ах си наметнав лош биоритам да седам до касно сабајле и да спијам после до пладне морам да го регулирам тоа. Ништо не може да го замени спиењето преку ноќ, тогаш се лачат сите потребни хормони за да нашето тело се одмори најдобро. Затоа, спијте преку ноќ... :)

На zhap4e и CIA им се допаѓа ова.
  12. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=AMH_doEGQ-c

прекрасно е да бидеш дете и да се сеќаваш после толку години на својата детска љубов :inlove:

13. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сакам да кажам...

Што да кажам а да не е малку а :D
    торта има за сите бре,или нека нема торта ама дај да се пие да се залие :D
    Убаво е убаво,знаете денес се чувствувам како центар на светот,ма немам ни проблеми ни грижи ама баш ништо 8)
    бидете ми поздравени отидов да допијам
    ви праќам гушки и бакнежи
    ваша цигарче :*

п.с ќе заборавев има цигари за сите пушачи :D

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Сакам да кажам...

СДК.. Го слушам дождот како ми тропка на прозорецот. А јас на компјутер со неколку коцки од најубавото чоколадо, сок од боровинка, фемина пред мене, што е можно потопло облечена и седам на прилично удобниот црвен стол, додека другите се журкаат.

Цел ден сакам да учам, но некако ме мрзи, па цел ден предност му давам на компјутерот.

Друго, денес сте ми многу пасивни. Се надевам дека е така бидејќи е сабота :wasntme:

Имајте убава пијана вечер :*

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

Бре романтична вечер...
    Надвор врне, гледам девојки напнале штикли и шлапкаат по вирчињата со чадори во раце, таксисти фураат притоа не гледајќи дали "случајно" ќе направат жива вода некој минувач покрај патот, на пример мене :devil: Вери романтик, мхммммм :devil:
    Ноќва е створена за романтики, да да. Па дури и би излегла сама така, да прошетам во паркот со чадорче во рака, да ги избистрам мислите, да вдишам свеж воздух, ДА ОДМОРАМ! Штета, ова не е Америка. Овдека да излезеш сам да прошеташ во ниедно време или си манијак или си наркоман. Пуу бре да не може човек да си го издува умот сам, на 5 минути, мора да ти фали нешто ако не си со друштво...
    Како и да е, доволно ми е што го слушам дождот, абе делува смирувачки бе! Барем за мене, за вас не знам...
    Nevermind....
    П.С. Редно време е да почниме да ги цениме и ситниците околу нас, не жалете се на дождот, постојат луѓе кои воопшто не ни можат да го видат, постојат луѓе кои не ни можат да го слушнат, но затоа ВИЕ ја имате таа чест. Уживајте во таа привилегија и не гракајте многу.
    Пријатна вечер, уствати пријатен ден.... :hug:

На LilBaby, la-chicka и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.880
    Сакам да кажам...

Не издржа срце јуначко да не пише. Навика сте ми и место за одмор.

Вчера не успеав да напишам колку ми е најубаво внучето пу, пу да не го урочам. Се прашувам ако толку сакам дете кое ми е внук од братучед, колку ќе го сакам моето? Ги гледам вчера тројцата совршени заедно, со малиот ангел. Мераци!

Не се жалам на времево затоа што обожавам чизми. Алергична сум на ладното, но тоа не ме спречува да го искористам секој есенски и зимски ден. Најубаво е романтики под јорганче, но одлични се и долгите разговори со другарките уз шоља чај.

Имајте слатки сни :*

На Monna.Monna, crazylady, LilBaby и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК штотуку се вратив од работа... Иако смрзнувачка, една песна од соседниот кафич каде што имаше жива свирка ми го згреа срцето. Една од списокот песни во кои се наоѓаат и 2-3 од Пилоти... Песна која ја барав одамна, на чиј звук се присетував но не и знаев наслов... Песна која ме потсетува на моето безгрижно детство, кога беше се така убаво... :doh:

http://www.youtube.com/watch?v=VhTVtozu-1E

...

На crazylady, LilBaby, Theodora и 4 други им се допаѓа ова.
  18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Не постои створење потромаво од мене.
    Ептен ми е тешко.
    Цела куќа ја превртев, и не можам да го пронајдам клучот од дома.
    Сегде кај што бев се јавив и нигде го нема.
    И ете.

И не ми е за клучот туку за привезокот.
    Од него ми е, два саати го бараше во мојата омилена боја со она јас што го сакам да биде, зашто знае дека сум луда по привезоци, и уште толку чекаше одговор дека ќе му стигне и стигна и еве јас после една недела морав да го изгубам. Ама морав :@

И со право ќе се налути кога ќе му кажам, затоа што не е прв пат. И обетки ми купи прашајте ме каде се? едната скроз изгубена другата два пати изгубена најдена, трета среќа и крај. И второто губење на втората обетка, беше пошто на ланче ја ставив а тој ми викаше немој ќе ја однесеме нова ќе направат, а јас не бе па ти ... и кога ја изгубив пак како попарена мачка бев. Ама добро цела среќа ја најдов во глупачкиот сунгер со кој се бањам. Сега е во новчаник.

Во право е ... и јас би се навредила на негово место, и и јас би била повредена. Како да не ги сакам неговите мали поклончиња дадени и најдени со толку љубов ... А знам дека и да му кажам за брзо време пак ќе ми изнајде некоја ситница ...

И многу ми е жал ама што да правам ... ете просто исчезна глупавиот клуч ...
    Ууууу вријам. И пак ќе ја превртам куќава ...
    Иако знам залудно е ...

Можам само да му ги замислам очите кога ќе му кажам дека ги изгубив ...
    и моментот кога ќе ме убие со неговото: знаев ...

Ќе се џитнам од тераса. НЕСМАСНОТИЈА !!!!! :@

На LilBaby и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК Прееска сакав да напишам едно СДК ама убаво што се зафатив со нешто друго и што не го напишав :whew:
    Понекогаш 2 пати треба да размислиш, пред да кажеш нешто :!: :geek: :D

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

И да изброиш еднаш до 10, а може и два пати :) :*