Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

По Битола, Прилеп, Штип и Струга годинава, утре на ред е и Струмица! :party:

Сум бил веќе во овој град, па затоа и знам дека максимално ќе уживам. Има некој посебен шмек, атмосфера, that special touch...
    Едвај чекам!!! :)))

На Asterion, Go-Girl, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Денес сте слабо активни мадамс.
    А јас денес многу имам за кажваЊе. А ако сум ви досадна не мора да ги читате ваквите ми мои чувствителни љубавни постови. Јас не се Љутам.

Меѓудругото, ја добив најубавата, од него рачно изработена свеќа.
    Знае кај да гаѓа, и знае како да ја извади од мене таа една посебна насмевка што никој не ја добива освен тој во одредени пригоди.

Не знам дали сум ви кажала, може и да, а и да не, сеедно де пак ќе си кажам.

Го сакам неизмерно. Го сакам со целото срце и душа. Го сакам кога ме нервира. Го сакам кога ми се качува на глава. Го сакам кога е љубоморен. Го сакам кога ме разгалува. Го сакам кога ќе ми рече знаеш ли колку те сакам? Го сакам кога скришум ми намигнува. Го сакам кога ме скокотка. Го сакам кога се тепаме. Го сакам кога ќе згреши нешто па се лигави. Го сакам што ми верува. Го сакам кога ми попушта за се и сешто. Го сакам буквално цел од глава до пети со се што поседува. Секоја мана и секоја доблест. Го сакам и мој си е. Несовршено човечко суштество, а од мене претставува еден толку совршен ден.

Ме промени на подобро. Ме научи да верувам. Да сакам. Ме научи како е да бидеш сакан. Да те сакаат ... како е на некој да си му се ...
    Затоа што тој ми е се. Јас сум му се. постојано докажува, и докажувам.
    Барем знаете, постојано пишувам за тоа.

Горда сум што после години турбуленции, можам слободно да кажам дека врската веќе ни е прекрасно сериозна, со две зрели личности во неа, а две деца во нивните души. И можам да кажам дека конечно сум мирна и дека постигнуваме некоја стабилизација.
    Не е дека нема да читате пак нервозни постови кога ќе бидеме скарани ... ама и тоа мора да го има. Сегде го има. Но нели, како и до сега така и од сега блејм ит он д пи ем ес.

Е така ...
    Јас сакам да сакам. Сакам да сум среќна.

И среќна сум. Што можам да го фатам за рака и да бидам безгрижна. Да се раздерам на цел глас дека е мој. Мој и само мој. И горда сум. Нели, има една убава (де)мотивација ... Можам да го освојам целиот свет со едната рака, ако за другата ме држи тој. Тој и никој друг.
    :f:

Пс.
    Денес не учам. Пресреќна сум за да можам книга да фатам.
    :lol:

На ines.h, Anja98, LilBaby и 6 други им се допаѓа ова.
  3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Само толку имам да кажам!

На Divinebutterfly, Forgotten, Extraordinary.girl и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Да се надоврзам.

Прикачени фајлови:

• steve jobs.jpg
      steve jobs.jpg
      Големина на фајлот:
      137,2 KB
      Прегледи:
      318
    На Divinebutterfly, Forgotten, sweetyears и 7 други им се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк луѓево си го бутаат носот и кај што треба, и кај што не треба, уште во го*но да го збутаат, и толку е

На Rubiii и esperanca им се допаѓа ова.
  6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Сакам да кажам...

СДК дека сум ужасно разочарани од некои особи кои не по моја вина, ги нарекуваме роднини.

Не сакам да навлегувам во мојата интима, и целосно да се соголам и да ја отворам душата, и не знам дали некои од вас се соочиле со моево, но само сакам да кажам дека конечно сфатив дека иако ќе добијам шок, ќе ми сврти грб некоја пријателка, познаничка, воопшто не боли тоа колку фактот што најблизок род може да ти напакости. Сведок сум на бројни роднински аномалии, и сеуште не верувајќи какви НЕЛУЃЕ постојат, ќе кажам: „Борете за она што сте сигурни дека е ваше и само ваше, макар и не запишано на хартија, не дозволувајте никој да ви го одземе тоа што е во ваша сопственост, само затоа што луѓето се болни да имаат нешто во своја власт, а оној што душата и срцето го оставил за тоа нешто, сега треба да остане со празни раце!“

Разочарана сум максимално.
    Но ова е само почеток. Ништо не е официјално, но според разговорите кои се водат, следува бура. Некој бара дел од нешто што навидум е негово. Говорам, само НАВИДУМ.
    Ставете се на мое, наше место, ставете се на наше место кога сме доживеале милион бродоломи овде. Вие сте алчни луѓе, болни за власт, но нема никогаш да дозволам да земете нешто што припаѓа на мене. Нема!

На MalataNena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

Неќум да учаммммммммммм неќум и никој нема да ме натера
    и тука е моментот кога лажам и кога седнувам на маса -.-

8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакам да кажам...

И официјално започна есента, нема веке маички на кратки ракави и сукни без хулахопки. Нема веке сандали, дојде времето на чизми и дебели чорапи. Во име на тоа денеска потрошив цели 2 ипол часа на средување на гардароберот. Летна гардероба оди на местото на старта, потешко дофатлива. Сватив дека имам потрба од дебели убави дизајнирани хулахопки и едвај чекам да донесат по продавнициве :) Овој студен, ветровит и на моменти можеби дождлив ден, седам дома, јадам јуфки и сиренце и кулирам пред Фемина. Ве поздравувам со оваа песна која некако ми е типично есенска :) Имајте убав ден.
    http://www.youtube.com/watch?v=nhBorPm6JjQ&ob=av3e

9. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Две девојчиња, со чашите црвено вино во рака се оддалечуваат од местото на настанот (воноскоп)....се смеат одејќи низ плоштад....си прават фотосесија на улица македонија.....уште повеќе се смеат додека чекорат по тротоарите на рекорд....си купуваат тазе топли печени кикирики....вртат кругче пак низ плоштад застанувајќи пред 69 и Б2 да се изначудат на редиците што чекаат за влез во дискотеките, да фатат малце сеир....потоа си продолжуваат така разгракани и со чашките сеуште цврсто во рака назад на местото на кое мириса на вино и прженици :rofl:
    На крајот со празната чаша правец во автобус и еден поглед од шоферот :^) (па си ја платив 60 денари бе! треаше цел сервис да си земам од масите ама немав како да го однесам до дома :wasntme: )

Ако случајно сте ги сретнале, јас бев едната :rofl: се надевам вратарите од дискотекиве не ме запамтија, иначе оваа сезона за мене ќе е забранет влез :tmi: :rofl:

Само сакав да кажам.....сум отрпнала изгледа, сеедно ми е веќе и не се замарам со тоа ШТО ЌЕ КАЖАТ ЛУЃЕТО, срамота е, биди мирна и примерна :lol: Да блесава сум понекогаш.....пуштете ме да откачам, сигурно тоа нема да го правам на 60 години....а ако ви е сТрам, слободно поминете покрај мене како да не ме познавате ;)

На teddybear и LilBaby им се допаѓа ова.
  10. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Нема ништо како кога си кај баба и дедо.

Најубаво ми е таму.
    Дедо седи гледа спортска цел ден.
    Баба само го пцуе, не можела Џанан да гледа.
    А па, знае и некоја солза да пушти пошто дечкото Џанан ја напуштил, а она била срце девојка.
    Па така, ќе си седнеме ја и баба, па си збориме.
    Она збори, јас слушам.
    За Џанан и дечко и.
    Па ќе напраи ручек, за цела година да се најадеш.
    После ручек, ќе седнеме една бриџ партија со дедо да изиграме.
    Он мајстор, тепа као Македонија на Европско.
    Јас тапа, дужна као Грчка.
    После тоа, sleeping time.
    Ќе ми даде баба џемперче, па ќе си се завијам, и ќе си легнам во дневна.
    Да ги слушам, да знам дека се таму.
    Бидејќи тогаш е најубаво.
    Најтопло.
    Најсигурно..

Сакам да кажам..

Сите вие што одамна не сте ги виделе своите баба и дедо, бидејќи сте немале време, НАЈДЕТЕ.
    Денес, утре, за Божиќ, за Велигден..
    Отидете. Изненадете ги, израдувајте ги, напрајте нешто убаво за нив.
    Таквите моменти се паметат
    .

На esperanca, Anja98, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.469
    Сакам да кажам...

СДК дека ужасно имам потреба од МЕРЕНДАААААААААА!!!!!!!! и ми доаѓа да " тркнам " до free shop само за најмалото пакување :sweat: Ма не,кога би отишла до таму,ќе си земам 3-4 од големите тубички и ке уживам во единствениот и оригинален вкус!!! На тие што живеат во Грција,баш ви завидувам,признавам!

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Сакам да кажам...

СДК дека ова ужасно (не)време страшно делува на мене. :sweat:

13. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Сакам да кажам...

сдк дека уживам овде со вас и дека ми се печат макарончиња-ммммммммм
    нјам,нјам :lol: :lol: :lol:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

Недела.
    Студ.
    Домашен ручек.
    Компот.
    Македонски евергрини.
    Фурнаџиско лепче.
    Чај.
    Бисквити.
    Топлинки.
    Дуксерче и хеланчиња.
    Филм.
    Ќебе.
    Време само за себе.
    Мили гости.
    Насмевки и топлина.

Убаво ми е. Кратко и јасно. Може не секогаш, не секој ден, ама еве, моментално ми е. :)

На teddybear, Magnolija, sesilija и 12 други им се допаѓа ова.
  15. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    854
    Сакам да кажам...

Одамна ништо не сум кажала тука,на форумот кој знае така да помогне во овие досадни,студени денови...
    Што да кажам? Не сум за ова студено,мрачно време кое видно влијае на моето расположение.Добро,не ќе беше се до толку лошо да не беше Недела :yawn: ...
    Сепак,не е до толку лошо и ова.Кога ќе помислам дека утре треба да станувам во 6 и 15,кога се` уште е мрак,а не сакам ни да помислам колку степени ќе покажува термометарот.Па нема да знам што да облечам на ова време,па нема да сакам да се помрднам од пред греалка и да го зафатам патот кон училиштето...
    Уф,значи сепак досадното Неделно попладне е подобро од студениот Понеделнички почеток во раните утрински часови.Убаво ми е вака,стуткана со јорганчето,сркам топло млеко со корнфлекс,слушам тивко музиче и гледам низ прозорецот.Темно,студено...само тоа успевам да го видам,само тоа може да ни го понудат овие октомвриски денови. :talk:
    Иако воопшто не љубам студено време,има некоја магија што прави да се чувствувам спокојно,навистина есента е магична! :rain: :coffee: :nod:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Се смрзнав денес, ептен. Ептен нагло се смени времето. :|
    Имам за учење, многу... Време е да се фатам за работа. :geek:

Утре прва смена, како ќе станам. :worried: И ќе морам со 92492 облеки на мене да одам, од студ. Боже Петра!
    http://www.youtube.com/watch?v=UBbsZIiz7q0
    Јас ќе имам кошули триста...

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Јас не сум јас ако на првиот студ не облечам дебели хеланки+дебели чорапи+тренерки+волнено елече (оние баба што ми ги плете :D ).
    Зарем е можно да сум толку зимурлива?!?

И да, јас не сум јас ако не заборавам нешто да ставам пропишано по рецептот. :tmi:
    Ај да заборавев сол, шекер, нешто ситно, ај да си опростам, ама да заборавиш цело литро јогурт да ставиш? Очигледно денес не сум олмајти.

Ви праќам топли гушки во овој студен ден.

Блонд (не)Олмајти :hug:

На eli25, esperanca, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    Сакам да кажам...

не си единствената :D
    и јас сум истата, си пијам ЧАјЧЕ и си седам со волнено елеЧе, уф уф мераци :angel: :D

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Сакам да кажам...

страв ми е да ја читам темата Необјасниви случки. почнав и на пола од еден текст се упрпав и престанав :$

и цел ден го поминав под кебенце, не ми се станува. поубаво е под него. :)

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Леле не ни знаев дека постои ваква тема ја отворив и што да видам :x

Статус на темата: