Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

СДК1:
    Врие бе од педофили!
    Секој ден на вести слушаш, нападнале деца таму, нападнале ваму.Очув ќерката секој ден ја злоставувал, попишувач нападнал девојче! :o Какво време дојде, да ти е страв на улица да излезеш.
    СДК2:
    Рацеве ми смрзнаа, и нозеве исто, кукам цело време дека е топло, сега кога залади кукам дека е ладно. :tmi: И на мене не може да ми се угоди.:shake:
    СДК3:
    Имам за учење хемија, еден од трите мои најомразени предмети, а си дремам уште на фб, си читкам тука, гајле немам.После ќе ми биде крив Цацко. |(

На esperanca, Hiii и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Сакам да кажам...

СдК кога времево би било по нарачка, можам да замислам што ќе биде, има во еден ден сите годишни времиња да се сменат :D :rofl: :rofl: хаос :rofl:

3. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам да кажам...

Сдк ми фали онаа патриотско чуство.Ми фалат деновите кога цела Македонија беше среќна,кога сите заедно славевме и се радувавме.Ми фалат оние напнати чувства, урлање, викање,скокање...Деновите кога сите одевме со гордо кренати глави.Ми фалат кошаркарските натпревари :( Времето направи да седам дома и да се секавам на тие прекрасни денови кои ќе ги паметам секогаш.

http://www.youtube.com/watch?v=7TnQJXcl ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=wTiVQaKyLTs&feature=related

Сакам уште еднаш да ги доживеам тие денови
    :(

На la-chicka, ViktorijaMari, Rozich и 5 други им се допаѓа ова.
  4. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

И те како ми фалат. Сите сплотени славевме, навивавме, секој ден со болно грло, облечено во црвено-жолто... Гужвите по плоштадите...

Сега ракометарите, не верувам дека ќе го заменат тоа што беше... :wasntme:
    т.е за победи можеби, ама таа, истата еуфорија, незнам дали ќе се чувствува...

На Hiii и Rozich им се допаѓа ова.
  5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Денес пак ајвар, т.е лутеница. Се скоцкав на времево.
    Бев како манијак за пиперките, дека беа топли, така убави. Само ги пипав, за да се стоплам, ги манијачев. :tmi:
    Си слушав радио фолк. Парти, што да ти кажам, летаат семки сегде..
    И да, прееска поминува една комшика..
    Комшиката: Ај аирлија ајварот..
    Мајка ми: Ама не правиме ајвар, туку лубеница.
    Татко ми: Ама на крај ќе искочи диња.
    А сакаше да каже лутеница, се згазив од смеење. :D
    Друга Комшика: Ајвар праите?
    Татко ми: Не бе, слатко од пипер. Прво сакавме да направиме месо, ама ни побегна прасето.

6. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Со крцкаво колено и истегнато мускулче на левата нога, затоа шо Пирамид на зрели години се замишља балерина повторно и решила да денса и да прави пируети, натегнав УлаОпките, шашавото ми сукњиче, уште побудалестите гумени чизми (оние кои им прават бу баба бу на сите бубачки под моите нозе) и и реков - еј не ме собирај со кола. Сакам да шетам. Ќе дојдам пешки.

На времево ли бре ќерко?
    Е ако де, на времево, што има врска?! Тињасто време - весела Пирамидалиш’ста Пирамид :D

Едноставно е нели? И со Кирца у увце и тачкасто чадорче кое сите ми го завидуваат (ха!) си шетав филмски и шутирав лисја а богами и валканици кои ми го препречуваа патот. Баш е весело кога ќе решиш да си весел.
    А она чадорчено мое, не да не е стабилно, се тетерави, си прави bounce во ритамот на билокоја рап песна, ама слатко е бре. Ми буди насмевка...се фатив себеси како се насмевнувам самата ко удрена, дури и ми дојде да си запеам.
    А еден текст кај Кирил Џајковски, што да ви расправам. Ааааа - ааааа! Знаете де.

Стигам дома и што ме чека? Подарок. Папучи бе! Ама најубави се жими се. И ми вика - гледај бре гледај шо ти купив и си велам, детево во мене е наследено, ќе да ни е у ген. Водолијски, или по друга крвна линија не знам, битно се пресмеав и израдував ко да сум добила бре кола. А добив шашави папучки.

Ја ги, ја :D Ризик јак, мила душа, занемарете ги ноктињата и приЦнете на спојлерот :D

Ја сакам бре, шашаво мое оригинално мајче. Не дека ми е мајка, ама цар е, пак ќе речам и повторам.

И денот добива поинаков мирис. Викендот такоѓе.

Шашав пристап е клучот на се. Како кога де, ама кога немаме на избор, и тоа помага :)

Прикачени фајлови:

• Papuci.JPG
      Papuci.JPG
      Големина на фајлот:
      150,3 KB
      Прегледи:
      298
    На Buttterfly, LivingGlam, la-chicka и 13 други им се допаѓа ова.
  7. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...си купив нов парфем 8) :rofl:

8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

I know you'll be a star in somebody else's sky..................but why ? why???
    Can't it be.... can't it be mine?!!!

На I.v.a.n.k.a и Kasha им се допаѓа ова.
  9. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Се', се', ама кога некој ќе ми го повреди егото се губам! Никогаш нема да страдам од скршено срце, ама кога крунава паѓа цел свет ми се руши! :@

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Сакам да кажам...

Тапа ден. Што може да ти направи времето - никој не може. Може да врне, ама и да дува и да студи - не не не !
    Сакам да врне бидејќи си купив нов чадор, па да го прошетам, да се пофалам
    [​IMG] :)

Енивеј, мене ништо не ме спречува да си ги остварам плановите. Си се наоблеков, и трк на кафе-мафе.Нема да седам дома и да се жалам колку студи надвор |( .

Да бидам искрена, ми се допаѓа временцево. Слатко е. Од кога чекам да залади малку. Да не ги разочарувам оние кои не го сакаат, ќе се подобри од вторник. :)

Феминки, имајте убава недела ! :*

П.С - Секогаш кога ќе ви пишувам тука, ќе ставам по една ваква сликичка. ;)

Прикачени фајлови:

• Eat thing 40.jpg
      Eat thing 40.jpg
      Големина на фајлот:
      58,6 KB
      Прегледи:
      216
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    140.768
    Сакам да кажам...

Неодамна на ќерка ми и беше роденден. Неколку дена пред роденденот и купив пакетче крем-банани за да части во школо. Кога ги донесов дома таа веќе спиеше и не и кажав, а следниот ден кога се вратив од работа само што влегов дома се сретнав со неколку хартивчиња од крем банани :)

Сакав малку да ја закачнам, па и кажав да ги преброи останатите крем банани, да видиме дали има доволно за сите деца и за учителките. Веднаш почна да брои, и излезе дека има една помалку од вкупниот број на деца и учителки. И реков дека сега не може да части, и да каже како да го решиме „проблемот“.Очекував дека ќе ми каже да купиме нови -тоа што јас секако го планирав :), а во план ми беше уште малку да ја зезам, да и кажам дека не може и не знам уште што.

А таа среќна што пронашла решение ми рече: јас нема да земам, ќе им дадам на другите.
    Мене срцето ми се стегна. Од една страна среќна што размислува зрело за своите години, од друга страна тажна - повторно што размислува зрело, и што другите ги става пред себе - особина со која не знам човек во денешно време колку и како може да просперира. Со денови после тоа се преиспитував дали ја воспитувам правилно, дали можеби претерав со лекциите за делење, и дали треба да сменам нешто во воспитувањето.

Вечерва додека ја чешлав и кажав дека косата и е многу убава, и ми кажа - знаеш што, мислам дека косата е најубавиот дел од мене. Разговорот беше поттикнат од еден претходен, кога во училиште требале да кажат кој е најубавиот дел од нив, па нејзиниот тогашен одговор беше - очите, а сега се премислуваше :).
    И кажав дека убави и се и очите и косата, ама дека тоа не е важно, туку важно е дека е многу добра, дека сака да им помогне на другите кога им треба помош, и дека сака да дели со другите. И откако го кажав, а го кажав сосема неплански и несвесно, пак почнав да се преиспитувам на кои вредности треба да го базирам воспитувањето - на оние во кои јас верувам, или на оние кои не го заслужуваат тоа име. И како да знам дали грешам, или не.

На Buttterfly, LivingGlam, lolyta777 и 37 други им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк дека од толку што е ладно боцки осеќам на нозете, а носам чорапи :worried: :worried:
    ]:) Aма го заебав ја ладното време :P :wasntme: :wasntme:
    цел ден си греам бољер, сега кога ќе влезам има да чучам у када дури не се потроши цела топла вода ]:) и после пак ќе си го стоплам бољерот и пак ќе си се топлам у када ]:) :rofl:

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.757
    Допаѓања:
    116.813
    Сакам да кажам...

Ви благодарам на сите што ми честитавте роденден. Еве од мене една торта. Да можев сите ќе ве соберев да прославиме

Тортата ми беше иста ваква :)

На Pelikuna, zhap4e, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.837
    Сакам да кажам...

Стоп за неорганизираноста и неодговорноста! :fubar:

На Magnolija и Hiii им се допаѓа ова.
  15. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    7.307
    Сакам да кажам...

Зарем никогаш не сте посакале да поседувате шишенца полни со среќа, љубов, радост, мир, надеж?
    Да го носите секаде со себе и да го употребите тогаш кога чувствувате дека имате недостиг на едно од овие..

Јас многу често посакувам.
    Не за да имаме сите живот од бајките, туку за да во лошите периоди ја почувствуваме и видиме розевата страна на нештата.
    За да добиеме сила да истраеме. Затоа што секој од нас води некаква борба..
    Дали тогаш би имале повеќе насмеани лица, а помалку тажни погледи? Повеќе убави зборови во замена за сите оние што ни излетуваат од уста кога сме лути, бесни, повредени?
    Дали ќе биде доволно.. затоа што сме ненаситни и грабаме секогаш многу повеќе од колку што ни е потребно.

.. Цел ден гледам фотографии. Воочувам мали ситници кои што се смениле и денеска ме прават онаква каква што сум.
    Зелени мали очиња со кристален сјај, наивна детска насмевка, ронливи запчиња од благото кое што ме радуваше повеќе и од најубавата подарена барбика, натежнати образи, мало носе, буцкасто тело.. Облечена во некои парталчиња веќе носени, затоа што финансиите беа слаба страна.. никогаш не поседував се` ама штета ќе биде ако кажам дека не бев среќна. Самата моја насмевка на скоро секоја фотографија го издава тоа. :)

Убави времиња. Заробени спомени.
    И сеуште сум дете, ја имам истата насмевка, далеку поубави заби :D и ќе продолжам да се смеам се` додека истите не ми паднат.
    Без обзир на се` останато, среќата е личен избор.
    И ја избирам одлучно.

И моето шишенце среќа го подарувам на некој друг, се додека се до мене луѓето од фотографиите не ми треба никој. :)
    Мирна сум и спокојна..

На BeYourself, TeddyGrey, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  16. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Сакам да кажам...

Со кој што се сретнав викендов, сите испомрчија за времето - дека било за никаде, премногу било ладно а сите бараа да е такво. Е мене ми е супер, ми се смачи од летна гардероба. Обожавам да гледам како издижувам, а особено го сакам мирисот на снег... Добредојде есен! :)

На She му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Сакам да кажам...

СДК е го претерав со јадење овие два дена :^) од утре Тинкербел се става во ред,да не плаче пак ако качи некое килце,а и редно е Орбитрекот да престане да фаќа прашина :$

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    На Gordana10, Hiii и starbucks им се допаѓа ова.
  19. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Сакам да кажам...

Ех драга, супер би било кога сите луѓе би знаеле така да го цениме и живееме животот .... жално :(

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Сакам да кажам...

скд. дека од утре почнувам нов живот на работа ! нема веќе смешкање, муабетчиња и трачарење со колегите ! кафето се пие 10-15 мин. а не цел еден час !!! :!: и воопшто не се грижам за ништо и никого, нема ќаскања, нема муабети само работа...работа и работа....да знаев ќе се дојде до ова дереџе од сам почеток ќе почнев со такво темпо.Само..човек додека сам не се изгори нема да знае колку може да боли ! :fubar:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.