Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Сакам да кажам...

Страшното не е висината, туку стрмнината. Стрмнината во која погледот оди надоле, а раката се протега нагоре. Тогаш срцето го фаќа вртоглавица пред сопствената двојна волја.
    Мојата стрмнина и мојата опасност е токму тоа што погледот ми лета нагоре а мојата рака би сакал да се држи и да се потпира-врз длабочината. Абе сакам да кажам дека е тешко кога треба да се носат одлуки од кои зависат многу нешта. А секој на свој начин знае што е правилно, а јас го имам она чуство кога ничии зборови немаат влијание или ефект (одговор ми е она смотано кимање со глава) и си велам "Што по ѓаволите е правилно" или "Ајде и да погрешам-нели еднаш се живее, на грешките учиме" и бла, бла, бла фрази... Време, време ми треба, ама и тоа ти било нешто скапоцено.

2. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Сакам да кажам...

Се нервирам зашто на никој никогаш ништо не им одговара. Зошто не ме викна, зошто ова носиш, зошто е ладно, зошто е ова ламба, зошто ова зошто она. Е луѓе, фак оф - и престаните да се замарате со глупости. Седните прочитајте книга некоја, образовајте се!!!!!! А и немора да седните да читате, пуштите чил музика и релаксирајте се. Па па па, ужас е народов.

http://www.youtube.com/watch?v=acvIVA9-FMQ

Бујрум чил музиче 8)

:hug: :hug:

На lovely91 и LilBaby им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Сакам да кажам...

Леле Плавуша алал да ти е ,се умрев од смеа :rofl: :rofl: не го очекував хахахахахах сама се смеам ко будала :lol: Срценце мало лелеееееееее!!!! Леле,а кај мене в соба се расфлано и јас се пакувам,утре тргнувам за мојот Disneyland :clap: Утре си идам во мојата мила МАКЕДОНИЈА!!! Прво ви идам на гости во Скопје(ако ми ги видите чевличките можи ќе ме препознае некоја :D ) па после си одам во Битола!!! ПРЕСРЕЌНА СУМ! Денес бев на последниот испит за оваа сесија,па утре резултати,дај Боже позитивни :) Ама I DONT CARE! Преѓе баш се замислив во автобусот,ми летна паметот,а и на ова дождливо време,само за летање со мислите...Ги завршив сите обврски за конечно да можам малку да си го пуштам мозокот на пасење :P Е,ќе ми недостигате овие неколку дена,ама после ќе си се читкаме.Ве поздравувам сите премногу и се читкаме..Бај д веј,вечерва сеуште планирам да си пишам тука :*

И еден линк за сите кои се пакуваат ;)
    http://www.kafepauza.mk/zivot/kako-da-s ... patuvanje/

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Утре и ветив на моите дека ќе им направам пица со чили, само да го најдам рецептот. :pizza:
    Јадам тост и уживам во вкусот на печурките.

Вечерта иако е ладна е многу мирна и тиха. Јас сум на сигурно, јас сум повторно во мешето на мама, повторно сум мал фетус и сум табула раса.
    Се знае се како ќе заврши! Со книга и зелено чајче. А да, и фантазии за утре и за далеку. Еротика, љубов, успех...

На Kasha, eli25 и MacaLove им се допаѓа ова.
  5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Сакам да кажам...

Не трудим се? Трудила сам се, а ти ниси хтео ни једним прстом да мрднеш. Не извињавам се? Извињавала сам се, само када ја мислим да сам погрешила! Не опраштам? Опраштала сам много пута, али ти си чинио још и још... Не плачем? Плакала сам и ПРЕВИШЕ, док нисам схватила да се цели живот своди, само на три речи: '' Живот иде даље! :clap: :clap: :clap:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.038
    Допаѓања:
    123.909
    Сакам да кажам...

Најпрво да се пофалам дека конечно ми пуштија парно,уф мерак :inlove: ,ама не од топлификација-железарското :wasntme: ,а како второ СДК дека ми фали кафето на тераса ;(

На snake му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Сакам да споделам нешто со вас, ако не ве мрзи прочитајте, мене солзи ми надојдоа... ;(
    Жално е во каков свет живееме, материјалистички и полн со предрасуди...

8. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Сакам да кажам...

Божеее зар има нешто поубаво од печени јаболка, чај од липа и хармонија во домот. Беценето!

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
  10. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    4.615
    Сакам да кажам...

Сдк:

Секогаш кога е вака поладничко обожавам да си се замотам во кебенце и да си слушам балади не знам зошто но едноставно кога е вакво времето уживам балади да си слушам,и да моментално си осекам некој внатрешен мир,среќна сум..и кога ке размислам подобро си се сакам себеси најмногу поради тоа што не ме интересираат туѓите животи секој нека си прави како што сака и што сака,а оние глупавите и мутави створења, така ке ги наречам, нека се замараат со туѓите животи и со својата простотија нека дозволат животот да им поминува пред очи не гледајќи го она што им се дешава во сопствениот живот...и си го пикаат носот кај што не им е местото!

и за крај на муабетов едно песниче кое ми ги смирува нервичкиве :)
    http://www.youtube.com/watch?v=NmjRaAXHfG8

11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Љубово се млати ми коментира по слики, ми праќа најљубовни стихови, пред олтар ме става.. јас се блесавам со П, љубовџија тежок стана.. ако само среќен нека е... Е заспала кома е... не може човек да ја разбуди...

Јас... јас презадоволна од тоа што го направив вчера. Посакувам студио, големо најубаво на свет... студиооо ах сон... Си ја спремам изложбата, Октомври е мој месец.. роденден на даде, на моја Мила, изложба, богата сум...

Повик да се придружам во фото-клуб во Шведска дознале некако за мене.. ах нека тргнат работиве веќе... надеж!

На LivingGlam, Trendafilka, Rubiii и 7 други им се допаѓа ова.
  12. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Сакам да кажам...

СДК дека осеќам работите се мрднуваат од мртва точка.Не е веќе се‘ така напнато,толку лошо како што беше...
    Осекам некоја сила,нешто ме бута и ми вели дека можам..
    Веројатно големото разочарување влијаеше на оваа промена..
    И некако.. За прв пат сигурна сум дека можам,дека сум планина и дека ќе успеам...Прекрасно е..

И СДК 2 - Се заблагодарувам на една повозрасна личност што ми промени многу ставови мислења и ме направи тоа што сум сега. :)

13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакам да кажам...

СДК......кога веќе не пуштаат парно (централно), одам јас кај моето сопствено парно. Најтопло на цел свет. Што ме грее цело време, не се исклучува навечер ко пе*ерсконо од Топлификација. А и во лето ме грее!! :!: Иако нема потреба, ама ако, знае дека сум зимурлива, за секој случај да не настинам. :) Милото мое грејно тело се грижи за мене повеќе отколку што јас сама се грижам за мене.

Прибидејќи кај мене во соба е поладно до игло (а богами и цел стан, не само мојата соба), спакував она што ми треба и одам на едно happy&warm place. Да се греам на топличко. :) Присетувајќи се на некои грди работи од минатото, по којзнае кој пат се потсетувам колку многу сум среќна со човечево до мене, со најтоплото грејно тело на светот кое работи 24/7 :inlove: Не заради тоа што е далеку подобро од претходното, туку заради тоа што е баш такво какво што е. Топло :*

Имајте убава вечер феминки и феминковци!!

http://www.youtube.com/watch?v=38UrRpYs ... re=related

На Phyramide, Doozy и MacaLove им се допаѓа ова.
  14. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Сакам да кажам...

САКАМ ДА КАЖАМ дека ме има фатено зараза за смеење :D :x ,,,спиев ме разбудија а ја као демек од 22 саат си легнав како примерно девојче и еве ме се кикотам и се распишувам по Фемина?има некој друштво да ми прави?ајде на журка! :rock:

15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека не знам што ми е деновиве, ама имам огромни изливи на емоции. Ми доаѓа секој човек што ќе го сретнам да го изгушкам. :rofl:

На Divinebutterfly, Annie.mk1, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Сакам да кажам...

Сакам да ја видам З, не сме видени одамна. Ми фали, ми фали разговор со неа, ми фали таа, ми фали нејзината прегратка. Фала и на поздравот, ама сакам да ја видам, сакам да ја слушнам!
    Интернет комуникацијата е корисна, ама се уште не е измислено нешто што ќе ја замени средбата во живо.
    Сакам недела да дојде, сакам навистина... Не ми е битно дека ќе дојде од друга причина, битно ми е дека ќе ја видам и ќе ја гушнам!

17. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Некои работи едноставно не можат да се наместат на место.. Кога нешто ќе тргне на лошо, голема е веројатноста дека и ќе продолжи се така да се случува, барем одреден период..

Овој период ама воопшто не ме следи среќата.. Не можам да се пожалам единствено само од НЕГО.. Тој ми е светла точка во се што ми се случува периодов.. Се трудам мислите да ги насочувам само кон него, но не е едноставно да заборавам на работите кои ме опкружуваат и кои ме мачат..

Факултетот пред се!.. Но, кажете ми како да учам коа толку работи ме мачат.. Дома не може.. Сите се збркани, збунети, не се при себе.. Се смеам за да на заплачам, но залудно, често го правам тоа сама, барем неколку пати затворена во соба.. Денес мама ме примети, ме гушна и ми рече "немој да плачеш, немој да ме секирај и ти, те молам", ме гушна и заплака со мене... Ми се кине срцево од градиве коа ја гледам таква... Сакам да најдам излез од ситуацијава, која многу ме боли, но не можам..

Сакам да ја видам и неа.. Потребна ми е.. Не можам никому да кажам како ми е, како се чувствувам.. Таа повеќе не е онаа која ја знаев, која ми беше сестра.. Многу пати се обидов да ја однесам на правиот пат, но залудно.. Еве веќе 6 дена ја немам видено, ниту чуено.. Проклето ми фали.. Нејзиниот глас, нејзиниот допир, незината насмевка, нејзината прегратка.. Ми фалат сите оние денови кои ги поминувавме заедно.. Сите ни завидуваа на нашето другарство.. Денес солзи ми влева секој оној што ќе ме праша за тебе, а јас ќе го излажам, добро е ќе речам, се гледаме, а нема ништо од тоа.. Зашто ме оставаш вака ?!.. Зарем не те боли ова што ми го правиш ? Зарем мислиш дека тој е вреден за да ние изгубиме се што сме граделе 11 години ?!.. Мислам дека НЕ.. Дај вразуми се и побарај ме.. Јас тебе нема.. Не знам дали се сеќаваш колку пати ти простив, те разбирав, барем се трудев и секогаш бев покрај тебе.. Секоја тајна ја знам и вешто ја чувам.. Дај побарај ме, јас се уште те чекам и се надевам...

Те сакам девојче... :l:

http://www.youtube.com/watch?v=1w7OgIMM ... ure=relmfu

На Divinebutterfly и Ivah им се допаѓа ова.
  18. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Сакам да кажам...

Неверојатно е тоа што денес многу луѓе побараа моја помош, мој совет, а јас не приметив дека тие совети веќе сум ги применила и на мене ми помогнале.
    Веднаш се почувствував како позрела, поискусна. Барем малку...

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам доста ми е од многу мудри луѓе, кои ми кажуваат кој е за мене кој не е.. Сакам мир, остајте ме, изборот е мој. Минато си е минато. Од моментот кога е со мене тоа ме интересира.. Јас и тој градиме.. засега е нешто што би посакала секоја жена. Се предавам додека трае нека трае... Мое е!

На ines.h, LivingGlam, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Понеделников немаше да го бидне без антена5 и Love Songs ... :)

Сега можам да ви кажам дека сум потполно смирена, единствена будна личност во куќава, која пикната во меко кебе, во темница седи(лежи) на комјутер со пуканки до неа и пркосејќи му на студот ужива во звуците кои доаѓаат од радиово ... :f: :music:

И туку така добив желба да го француски бацам Енрике :D

На la-chicka, Divinebutterfly, Monna.Monna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.