Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да кажам...

СДиК на Ivah - немав намера да те навредам со постот. Вистина, ти се понудив да ти бидам пријателка и те сметав за многу фина личност. Ама по ставањето на туѓа слика и китењето со туѓи перја, како што кажа една феминка, целата доверба падна во вода. Велиш не сакаш фалење со марки, а користиш прилики да спомнеш дека имаш некое парче од истите. Велиш имаш сопствен став, цврсто мислење, а ставаш туѓи слики. Ако си задоволна со тоа што си, ќе искористиш шанса да придобиеш луѓе со твојот карактер, ете не мора со материјални работи. Навистина немам намера да те понижам и сл., само сакам да објаснам зошто мојот однос кон тебе е поинаков. Кажав еднаш дека лесно менувам мислење поради тоа што веднаш ги ставам луѓето на пиедестал и потоа кога ќе откријам какви се навистина се разочарувам. Ја знаеш приказната со овчарчето и волкот? Е токму така, кога еднаш човек ќе излаже, после колку сака нека ја кажува вистината. Затоа се извинувам што веќе не те гледам со исти очи. Ова можеше да оди во ЛП, но бидејќи претходно јавно ти се обратив, сметам дека и ова треба да биде на ист начин кажано. Поздрав и без лутење, само сакав да го знаеш моето мислење.

2. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

У задњо време стварно немам што да кажам...утре конечно на факС...сега ке се дружам малкуу со Лука :inlove:

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

Сакам уште ова да го кажам денес, само не би сакала да ми реплицираат, зашто немам намера да се карам. Секој што има нешто да ми каже - личните пораки ми се отворени.

Што толку се жалите дека сите си одат, дека никој не пишува, па и вие се откажувате?
    Наместо да се активирате повеќе, и да ги мотивирате другите, некои нови интересни теми да отворите, повеќе мислења да се пишуваат, вие се откажувате? И како планирате да ги мотивирате истите да пишуваат? Или ајде ќе се жалиме, па што биде биде, важно да се пофалиме.

Моето мислење не е наменето за некој, зашто сите ве почитувам, ама ми скисна овие недела две со такви мислења. На секоја 5та страна го има истото. Кај и да отидам истото е. Со задоволство би пишувала повеќе мислења, но немав време. А и после тие депресивни постови, и спомнувањето на истите форумџики кои пишувале такозвани „прекрасни“ мислења, и да имам време не би пишувала.. Зашто? Зашто до некој степен се осеќам на пониско ниво. Не дека викам дека можам да се рамнам со нив, посебно со моите години, ама сепак..

too much drama!
    ..не е прв пат некој да ја напушта Фемина, а и ко што гледате местото се пополнува. Порано не се кукаше вака.

Искрено се надевам дека е период, и дека ќе помине затоа што ако не е.. И би ве замолила да престанете со такви мислења, не ради мене, туку ради цела Фемина, зашто влевате негативна енергија и и да сакам да кажам нешто, ми текнува на одредени реченици кои ме пецнаа, и откако ќе си го прочитам мислењето го бришам..

На crazylady, Monna.Monna, Magnolija и 5 други им се допаѓа ова.
  4. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Утре ќе биде за мене многу занимлив ден. Добив покана да бидам гостинка кај... 8)
    Ќе треба да се средувам апла детално, и тоа рано по сабајле. Убаво е кога со мерак се депилираш, знаеш дека болката ќе се исплати.
    Имам трема еј, ко да ќе ми биде прв пат. Мене ми се чини или вториот е понапнат?! Милион прашања ми се вртат во глава, што, како ќе биде, дали воопшто треба да биде, да не е прерано, да почекам, ама ми се сака, па не знам, те ова, те она.
    И свесна сум дека се треба да оставам на моментот, знам дека кога ќе дојде времето ќе знам што треба да правам, а пак еве ме, тропам и на фемина бре. Е не ми е арно.

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк дека овие од бекстејџ некој треба да ги тужи и жими се на клада да ги спали :@
    отишле по улици да прашуваат зашто славиме 11 октомври,и пукаат сеир јадат гомна ко што ги дал господ за тие што не знаат |(
    и што сега бе
    курвичиња
    едни?
    Hа историчари да не ти личат луѓево, ние сега се ли ќе памтиме овдека?
    па ни мене не ми текна зашто славиме 11 октомври, ама да ме испоругаа вака по телевизија, жими се после латас на вести ќе ме збореше
    кокошки едни скапани
    само да јадат г*мна, такви антипатикус фацки немам видено! |(
    ги слушам и ми иде преку телевизор да им влезам, не со пушка, со топ

На Offspring, MandyLane, Rubiii и 11 други им се допаѓа ова.
  6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

Не ми се верува дека Др.Хаус ќе глуме во филм заедно со Лејтон Мистер :o :o :o
    Значи овие двајца, заедно, и тоа заљубени еј :!: аооооо, ова нешто нема шанси да се пропушти :)
    Оваа комбинација е чудна, баш ме интересира што ќе испадне, за кој го интересира еве линк од трејлер.

http://www.youtube.com/watch?v=AmfJ4FZG0qU

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

Лудото, I totally agree with you! Не само за празникот, ами општо само се ругаат на луѓето, и тоа буквално навредуваат со погрдни зборови. Кој им дава за право - не знам! Само они знаат колку и дали тоа чини.

Инаку не кажувам нешто посебно во последно време, т.е воопшто ништо не кажувам. Можеби стравот во мене влијае, незнам....
    Сум напоменала дека за да бидеш среќен не ти треба многу, само добра воља, да! Тоа е она што не секој умее да го извади од себе, да да дури и добрата воља некои луѓе тешко ја поднесуваат. Штета што денес ги има во голем број, навистина штета.....
    И мислам дека полека ми се разбиструваат некои работи, ми доаѓа паметот полека полека.. ееее не ти е пријател оној кој ќе ти каже два-три убави збора, секако дека не! Ама наивноста ми држи јака страна во карактерот, хах! :^)
    Туку, новиот ден штотуку започна, така да нов ден, нова среќа! Што носи денот, не носи годината, да си го знаете тоа! ;)
    Добра ноќ :hug: :hug: :hug:

На zhap4e, ViktorijaMari и ludoto19 им се допаѓа ова.
  8. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=wU1Lp7YXpqc
    Стомак уште ме боли од смеење, ве молам гледајте го, поише во животов се немам смеено ... Русо Магаре :D

На Buttterfly, NightAir и I.v.a.n.k.a им се допаѓа ова.
  9. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    Сакам да кажам...

СДК т.е. да споделам неколку интересни цитати во врска со среќата со цел да ви го отворам патот до среќата ако сте си го блокирале. :) Сите се на англиски верувам ќе ги разберете и се кажани од различни луѓе решив да изоставам од кои, па така ги давам само цитатите:

When one door of happiness closes, another opens, but often we look so long at the closed door that we do not see the one that has been opened for us.

People with many interests live, not only longest, but happiest.

In the hopes of reaching the moon men fail to see the flowers that blossom at their feet.

There is only one person who could ever make you happy, and that person is you.

The man is happiest who lives from day to day and asks no more, garnering the simple goodness of life.

There is only one way to happiness, and that is to cease worrying things which are beyond the power of our will.

I have learned to seek my happiness by limiting my desires, rather than attempting to satisfy them.

Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.

Happiness is where we find it, but rarely where we seek it.

To be happy, we must not be too concerned with others.

No man is happy who does not think himself so.

За крај ќе сумирам: среќата е во сите нас, само треба да ја пронајдеме! Читајте поговорки, цитати и убави кажани мисли во врска со многу аспекти од животот и со добра контрола на мислите во главата можете да дојдете до благосостојба и посреќен живот! Се е во нашиот мозок и во тоа дали му кажуваме да испушта позитивни или негативни хемикалии!

На ViktorijaMari и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  10. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Сакам да кажам...

Жени... само да се мрчело. Дали било за спорт, политика, мода, јадење, излегувања итн. мора да ги искомплицираат работите... Како и да е, за да не е постов со негативна енергија, сакам да ве советувам да дадете се од себе да не губиме повеќе форумџии т.е. форумов повторно да си ја добие својата слава.

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сакам да кажам...

Не, не сум нормална- во 4 и 15 јас пуштам италијански песни и го читам паралелно текстот :x дали некој друг го прави ова, во вакво глуво доба :devil:

Не можам да заспијам, имам вишок енергија

На beached и Fearless им се допаѓа ова.
  12. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Сакам да кажам...

СДК мои драги феминки ДОБРО УТРО НА СИТЕ И УШТЕ ПОДОБАР ДЕН!!!И помина операцијата на мамичка сега е добро се надевам дека ќе заздрави што побрзо.Денес ќе одам да ја видам.Имав убав викенд со мојот лепотан,од денес пак дома до петок 8) Ве поздравувам :*

На Divinebutterfly, maca99, XMaN и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Сакам да кажам...

сдк дека сум на работа и дека имам премногу гужва,што им бидна на луѓево,сите ли се разболеа,ауууууууууу збудалеа,абе преполни ходници-ова не е нормално ми се вришти!!!!!!!!!

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.719
    Сакам да кажам...

Марама,еднаш морав да бирам помеѓу прошетка во Рим и свадба кај другарка и колешка од работа.И ја одбрав свадбата,а морав да одбирам зашто се поклопуваа временски.И знаеш што?Кога ми дадоа отказ таа не најде за сходно да подигне телефон или не дај боже да дојде да поразговара со мене.А поминаа веќе 6 години значи не се работи за немање на време.
    Затоа преиспитај колку ти е добра другарка,зашто некои луѓе не заслужуваат внимание.Ако барем малку постои сомнеж избери го шопингот или што и да е .Не сакам да ширам негативни мисли ,ова е само мое искуство кое не значи дека ќе го прифатиш. :hai:

На marama и maca99 им се допаѓа ова.
  15. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Сакам да кажам...

Денеска имам испит :( Цело сабајле го повторувам материјалот и веќе ми здосади од се. Значи да е теорија ќе го научам без проблем, ама вакви предмети со задачи ич нејќам :worried:
    Ама ајде ќе помине некако и овој испит.

Поздравче :lol:
    [​IMG] :$

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

СДК таман човек решава да се среди однемува пари |(

17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

На крајот од денот - рекоа крај. 1:1 за нас. Во овој случај, секогаш е за нас. А онаму ги гледаш ко на погреб се собрале, зошто? Затоа што губат позиција и фотељче?
    А мрзливцине пак од друга страна си ги тријат рачињата и си велат - еј ама ги зае*авме. Си ги вртиме сите како сакаме во нашите Гучи растегнати боксерици, и седнати на своето Версаче троседче и им диктираме - gimme some more baby! И овие даваат, затоа што сакаат да земат. А едно мало речиси невидливо човече им се спротивстави и глумеше принципиелност.
    Принцип во овој занает друже НЕ! Мислам јас сосема те поддржувам во она што го правиш, пред неколку години на едно ливче дури и го заокружив твоето име заради интелигенцијата која ја поседуваш и навистина се разбираш во она што ти е специјализација, ама принципи?
    Знаеш, ме натера да се почуствувам како маж чијашто свекрва доживува сообраќајка во неговата нова кола. Ем горчина, ем се тапшам што барем некој им го покажа факерот на оние мрзливцине онаму кои цел е*ен живот, лажат, кријат, па пак лажат, па пак кријат и си живеат ко Аполон и Афродита, со амброзии и нектари, вечно! И по некое непишано правило, ни ги диктираат животите на сите нас. Дали ваму - или онаму.
    Или се тоа ембарга, или со згрчени раце ни ги држат мадињата затоа што знаат дека без нив - не можеме, па во зависност од желба ги стегаат или пуштаат наизменично, или ме тапшаат по глава со тавче за палачинки и ми викаат - драга, ти Пирамид нема да се викаш. Охи!
    Не!

И им трупаме. И јас сум денес утринава многу лута, ама многу! Затоа што светов е зае*ан до коска. До утробата. До последниот атом на лава кој сеуште е врел и крчка таму негде доле односно у средина.
    И цел свет зина денес сабајле - како можеа, па толку се мали! Мали се можеби ама им се може. Додуше малку го зае*аа народот, малку повеќе, ама барем покажаа дека им се може и не се плашат да им се спротивстават на киклопите и на минотаурите, па и на мамутите кои со нивната големина ги диктираат рецептите на крчкањето на по некоја нова манџа. Мене ако ме прашате - на по уште една помија за свињите да ја јадат. А си мислат богами дека сме свињи, си мислат.

Епа свињава нешто да ви каже - fu*k off! Ми се гади од вас, да имав сила и цревава ќе ги исповратев за да ви покажам колку револтирано а истовремено безмоќно се чуствувам пред вас. И од таков свет ми се гади. Од свет кој ги поддржува снобовите, лажговците, крадците, мрзливите. А уствари се грижи за својот задник - ама нека не си мисли дека јас нафта пијам од кај Гадафи домача, јуче скувана, и без трошка лицемерие нека признае која му е целта а не да ме мота дека сево ова е за доброто на сите.

А вие драги мои форумски познаници и пријателчиња - глејте да не бидете здодевни. Не го преземајте жезлото во своите раце затоа што не го поседувате. Кажете си што си мислите, или мавнете со рачето, дискутирајте, дебатирајте и пред се бидете толерантни и почитувајте. Во тоа лежи убавината да се биде културен и воспитан а пред се да се биде мудар човек. Светов денес за мене е помалку убаво место за живеење. Се надевам дека на форумов барем ќе изрелаксирам, одморам и ќе се насмевнам. Барем за миг, м?

Однапред благодарна, вашата изреволтирана Пирамид.

8)

На HardSex, eli25, Miss-Independent и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Сакам да кажам...

^
    Сдк од сабаље откако дојдов на работа ти го чекав постот во сдк прекраснотијо една, цело време проверував и со кеф си го исчитав.
    Секош знаеш како да кажиш, и секој ден ти го чекам со кеф во сдк мислењето :* алал да ти е мори срце :*

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Сакам да кажам...

Ееееее Иксмен ахаахахахахахах јас мислам дрвата кај мене ќе стигнат уште малце ако ги исцепеш сите ќе ти дадам една тегла ајвар и една малиџано :rofl: :rofl: :rofl:

Абе нез и јас што да кажам секој ден исто па исто стани јади учи на училиште врати се јади на пц и спиј. И тоа е |( |( досадно, а најбитното на 15ти се очекува Трета Светска војна со почеток во Битола хахахахахаахахахахахахахахахахахахахахахаха :devil:

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Сакам да кажам...

Вчера пред спиење доживеав криза на идентитет.
    Ама онака, длабоко се запрашав - о, што ли е следно за мене?
    И после тоа потонав во песните на Роберт Смит и веројатно заспав. Денес ништо не ми се прави, освен можеби листање по интернет и една мала домашна пица. Среда, ради реда, повторливо! Ги презирам вториве смени кога не можам да се видам со никого на раат - зошто, нели сите се до 4 на работа, а после 12 сум како хипер верверица и не ми функционира копчето за забава.
    Скопје 13 степени.
    Во срцево трипати по толку.

Нашето интимно заедништво, се претвора во Дома. Ние.
    Убаво е и си се гледаме, ти сино, јас жолто. Небо и сонце.

Менада беше крајпатна станица, за мижуркање попладневно и собирање глетки преку мост. Јадевме шеќерна волна и задоволно грофтавме - што е убав овој живот!

Мармаладот од шипки најдобро се комбинира со млеко.
    Даде најдобро ужива кога и ги средувам веѓите и зборуваме за модните промашувања по скопскиве улици.
    Моиве жени најмногу уживаат во мавровско кафе наутро, бушавење коси по кревети и љубов во сите размери...

Јас? Си имам Се’.

На Springy, TeddyGrey, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.