Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

СДК почна една личност
    ( тој )
    навистина премногу да ми фали. Ах, уште да беше лето...

А и темата СДП ми фали некако :D

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

е баш тоа сакам да кажам. Толку е едноставно.

На Asterion, Monna.Monna и TheIdealMe им се допаѓа ова.
  3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Сега официјално ве поканувам на мојата изложба во Кавадарци на 31 Октомври, во "Домот за култура" во 19 часот.

https://www.facebook.com/event.php?eid= ... event_wall

На FortuneTeller.xD, L-enna, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам да кажам...

Ми треба пријател. Ми треба некој за искрен разговор. Ми треба некој што ќе ме држи за рака и ќе ми биде поддршка кога е најтешко.
    Многу е лошо кога нема кому да кажеш нешто што ти тежи... Никој нема време кога ми треба. Не сум ни помислила дека еден ден ќе биде вака-осамена сум покрај толку многу луѓе.
    ;( ;( ;(

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Зошто толку жалите за СДП?
    Да се зачисти, ќе се врати (изгледа). ;)

6. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сакам да кажам...

A јас обожавам што ниту еднаш до сега го немаш нашишано правилно името на Louis Vuitton,ама сепак зависна си од него! |(

Неверојатно е чувството кога не правиш ништо посебно во моментот,но се чувствуваш среќно,исполнето...
    Ги сакам таквите денови!
    Ме инспирираат!
    А и песнава ме инспирира...
    http://www.youtube.com/watch?v=p30-GI8o32c
    Имајте убав ден Феминки,каде и да сте.
    Јас сум презафатен...уживајќи! :)

На bittersweet, green.eyes, Asterion и 9 други им се допаѓа ова.
  7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК
    Грицки, чоколатца, смоки, чипсови, сокови - снабдена сум.
    Облека - одбрав што ќе носам, уште да испеглам нешто со мајка ми и право во куферот.
    Несесерот со крем, рол-он, паста и четка за заби, стегачи за коса, сјај, маскара, и уште неколку работи. - снабдено е веќе.
    Возбуда - на ниво

Вкупно: 10/10

Тоа е резултатов. Речиси сум спремна. Фалат уште некои работи кои треба да си ги надокнадам.

Па, до вечер ќе се читкаме (се надевам), па дури во сабота вечерта или недела пак ќе се дружиме. :hai:

Бидете ми поздравени, здрави, радосни, среќни, весели, убави...Бидете тоа што сте!

БиЈу ве гушка. :hug:

На maca99 и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  8. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Сакам да кажам...

.. Еве го,господинот Аксел Роуз пее во позадина пее дека му требало некое трпение или време,нешто брчи дека му требала таа некоја да биде до него. Мхм. Брат,тука некаде сме. И јас би му го испеала на некој тоа,само уште да имав глас ко твојот. Уствари чекај. Немам на кого да го испеам каков и глас да имам. Жално.
    All we need is just a little patience…
    Е тука не се сложувам со тебе. Види,јас бев трпелива добри четири години. Ако не и пет. Или можеби само една.
    НЕМАМ ТРПЕНИЕ. Се потрошив од ова. Резерви,залихи,ја поделив и акумулираната добивка,посебно приоритетните акции,земав и кредити од други,ги отплатив и тоа со доста висока камата што се вика разочарувања и веќе немам од ова. Знаеш ти некој друг начин освен овие што ги набројав да си земам од некаде 200 грама трпение? Не,а?
    Не е битно,ќе се снајдам јас. Како што и секогаш се снаоѓам. Не ме прашувај како. Не знам ни јас. Не знам од каде толку толеранција и сила во мене. Не знам како јас постанав рамнодушна.
    Фини беа донекаде тестовите на Бог,мислам дека ги положив,дали со 6 или 10,не е важно,не бркаме просек,али доста беше. Мислам,не сум јас од камен. Ако така изгледам.
    Доста беше. Доста јас попуштав и јас бев попаметната. Доста јас кржев мразови,рацете ми измрзнаа.
    Од тука па натаму,ќе бидам глупата. Не попуштам.
    Што кога животот ме довел до разни ситуации? Што кога го имам сето тоа искусено,што ме направило многу зрела? Што кога знам што сакам? Уствари,не знам што сакам,но знам што не сакам. И тоа е добро. Од некаде да почнеме.
    Додека седев на клупата и пушев цигара,сватив дека сум најверојатно најосамената личност од сите што ги знам. Сигурно таму некаде има многу поосамени од мене,но јас не сум за ова. Или барем така мислам. А што правиме ако сум се навикнала на осаменоста? Тоа би било нешто. Тоа би бил рецептот за самоубиство.

И преѓеска. Се враќам од факултет и едни двајца коа ми се закачија.. Леле види ја какви очи има,па и тоа косата виткана,бла бла бла.. Размислував за тоа дека какви сака очи нека имам и колку сака нека сум убава,јас сум сама. Има нешто кај мене што им е одбивно на машките. Нешто што ги нервира,што неможат да го поднесат. Или па јас секогаш имам грешка избор. Уште неможам да решам.

И сакам да кажам дека тука сум,само што слабо стојам со интернет. Јас не мислам дека му е помината модата на форумов. Секогаш има нешто што сакам да го споделам тука. Ние сме нешто слично како во врска. Ако не се карате,не е интересно. ;)

На bittersweet, green.eyes, marama и 7 други им се допаѓа ова.
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    25.569
    Сакам да кажам...

Абе не 21 век, 101ви, кој сака нека е.. некои луѓе едноставно никогаш нема да научат што значи ДЕЗОДОРАНС. Јбг.

Е само тоа сакав да кажам.

На BeYourself, crazyinlove19, maca99 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Сакам да кажам...

СДК душа ме боли за некого :( :worried: страшно :worried: :(
    Незнам што се случува дали е до времево или нешто друго, се само лоши работи слушам последниве денови :( :worried: од кои немам ни што да помислам, кажам, само ваква фацка имам :o :tmi: :( :x
    што е многу, многу е.

11. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Сакам да кажам...

Здраво на сите, само сакам да кажам дека сум нов тука :D

сега првпат се регистрирам иначе чат пат си подчитнувам тука по малце

се надевам дека ќе имаме интересни моменти 8)

поздрав до сите. :*

На zizela111, Doozy, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

Пишете уште еден плус во клубот на осамените!

Сама сум во станчето мило, убавко, старичко. Само јас и тук-там по некоја мравка, евентуално и превртена лебојатка. Ги тепав и ги собирав до некна, ама денес ми се друштво. Душички, и они се мачат да преживеат некако. Се собрале и ми крадат ронки од умивалникот. А јас ги гледам одозгора, фасцинирана, како којзнае што да прават. Им пуштив троа водичка, па им ја исклучив. Нека уживаат тие барем.

Сама.
    Посама.
    Најсама.

И луѓево, со длабоко извинување до животните, ама сепак, попримаат некои животински особини.
    Кога иде мачката, бега глушецот во дупка.
    Кога е уплашен, се закопува нојот, по нашки, пропаѓа во земја.
    Некои кокодакаат, од јутра до сутра, па ќе најдат некој бисер на ѓубриште, и од што се глупи како кокошките... па знаете како иде приказната, нели.
    Се наоѓа и по некој верен, но наивен пријател, како кучето.
    Утки, сами во ноќта, различни затоа што сакаат нешто друго од останатите птици.
    Штурчиња безработници, удри бригу на весеље.
    Магариња, да, да, со којзнае колкави уши.
    А, мајке ми, сведок сум и на кукавици, кукаат, куку мајко.

Ви викам, исти како луѓето се. Пардон, ние сме како нив.
    Сме собрале од секое животинче по нешто, и ево нас, мудруваме и се правиме најпаметни. Сме се искомплицирале, луѓенцата, до максимум, вртиме, сучиме, тегнеме, влечеме... ау, уа. Убаво ќе беше во секој човек по едно животно, жално е што од едно јагне испаѓаат повеќе волка.

Всушност сакав да ви кажам дека сум сама и ме замараат некои мрачни ПМС мисли, ме замара дали донесов правилна одлука, ме замара тој со неговото константно појавување кога ќе решам да се откажам.... :doh: И многу се замарам за глупости. Нели, убавите работи се случуваат кога најмалку се надеваш. Јас веќе не се ни надевам, а ништо не се случува. НИШТО! :|

На teddybear, bittersweet, senza.parole и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Сакам да кажам...

Се заразив со Angry birds, душата му ја извадив на телефончево :$

14. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сакам да кажам...

СДК дека едвај чекам да ја запознаам Љубам на наредната нејзина изложба! :)
    Бај Да Уеј,ти ги изгледав сите слики на Фејсбук,и си симнав 2-3...
    Ци ги ставам на позадина,ха! 8)

СДК2: Ве молам да одвоите 3 минути за едно навистина талентирано девојче... :)
    http://www.youtube.com/watch?v=UzrMGixg2sE

На martinuska, crazylady, ljubam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. GreenEyed

GreenEyed Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Сакам да кажам...

Ма ги сакам. Со сето срце. Моите пријатели се мојата среќа.
    Да не беа тие, немаше да бидам самата себе. А јас се сакам ваква каква што сум. Мислам дека тоа го прави човека. Ако се прифатиш каков што си, со сите твои доблести, ќе бидиш среќен. Според мене, има повеќе услови кои придонесуваат благосостојба кај еден. Не, не услови или правила. Во среќата правила нема. Ние сами ја играме играта, и потезите ги правеме по своја воља. Се е во главата. Се е до начинот на кој играме. А овде се пријателите да не советуваат дали нашиот следен чекор е правилниот, и да ни помогнат на патот до таму.

16. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Сакам да кажам...

СДК дека сум дупена рака невидена.
    Колку повеќе имам, толку повеќе трошам. Не знам колку пари да ми дадат, ке им го најдам крајот, и то е талент.
    Обожавам да подарувам и да им го правам киселиот дома, и на тие што ги сакам, и да ги изненадувам, и да имаат среќни моменти. Откако земам плата, за мене ништо не сум си купила освен една пудра дека снемав, од мејбелин која 100% си ја згрешив. |(
    Буквално на сите им изнакупив по нешто, или по повеќе :D мајками вика абе Феарлес многу се покажа ти, јас мислев ке стегаш ке чуваш.
    И сега ми текна дека сакам да си купам виткач за коса, преса убава, парфеми, не знам ти шо, ама галје ми е, ТАА РАКА ШТО ДАВА НЕ СУШИ. :)
    И мене ми е уште повеќе кеф, и не жалам.

И друго СДК дека сум разочарана од нивото на култура кај луѓево. Еден дечко возеше на средина на улица со точак. И му свирам јас, и го претицав. И застанувам на семафор, и ме стаса.
    Замисли ми слезе од точакот, и ми вика "Што сакаш мори ти??? Што не ти е јасно??"
    И јас се пулам напред, пред се не очекував дека мене ке ми се здаде, само свирнав јас ништо не го задевнав или навредив.
    Второ кога видов дека мене ми се дери слезен од точак, страв ме фати, леле викам сеа што да правам?? Да не му текне да лупа по прозорот... :|
    И се пулам напред како теле, чекам да помини времево, и дремам како мисирка и слушам се дери како некоја специјалка.
    Е денот ми се расипа значи, готова бев да се расплачам, оти не ни очекував таква непријатна реакција.
    А расположена си бев, и како се разочарав наеднаш, и се усрамив ептен, не знаев како да изреагирам.
    И што да правиш во вакви случаи? Што требаше и јас да излезам тука, да се дерам да урлам како некоја специјалка, и да не зберат за на нервно?
    А ме нервира, ќутам, :@ ми дојде да му излезам да го смачкам, глупав ниеден.
    Не знам оти дозволувам вакви глупости да ми го расипат денот, али ете цел ден нервозен ми е поради тоа, и се чувствам навредена.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Сакам да кажам...

САД ПРЕД ТОБОМ СТОЈИМ,ЉУБАВИ СЕ НЕ БОЈИМ...............

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srn4e

srn4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    111
    Сакам да кажам...

Уживам во уживањето и во многу поголеми количини во не уживањето на овој чуден свет каде секојдневно запознавам одвратни суштества кои преживуваат од животните приказни на другите луѓе.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк бране црвенковски не ги пуштил овие од бекстејџ да му честитаат роденден :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    Tо бранеееее, редно беше некој да ги избрука и нив малце :lol: :lol: :rofl:

На Miss-Independent, crazyinlove19 и julie77 им се допаѓа ова.
  20. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Сакам да кажам...

Топло чоколадо, подготвено со љубов од мама, Фемина, па сега и Госип Грл.
    Можно ли е ноќва да биде поубава?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.