Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

Имам чест да го познавам детево и сторителот на доброто дело, прочитајте феминки, за добра ноќ! :)

http://www.crnobelo.com/vesti/85-nastan ... s-svetomir

Секоја чест. Знаев дека го бива, ама дека освен висока интелигенција, не знаев дека имало уште нешто што му тропкало во главата. :) :clap:

едит - Веќе сте го ставиле линкот. :D Ама не го бришам постов, нека стои како моја лична пофалба до него.

На la-chicka, Neytiri, Buttterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  2. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

Не ја сакам оваа ладна ситуација меѓу нас...сакам да биде како на почетокот...врелооооооооо, тогаш посттоевме само ние двајца...

3. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Сакам да кажам...

Извини Магнолија, ама еве и јас ќе генерализирам...Точно е, тие имиња кои што беа наведени од страна на Геа СЕ ДОКАЖАНИ форумски ликови, имаат свои СТАБИЛЕН СТАВ, имаат свои ПОГЛЕДИ и свој стил на пишување, стил кај кој што и да не го прочитам името, од самата содржина јас ќе знам која форумџика го има напишано тој пост....Е да, ми фалат тие денови !!!!!!! Ми фалат тие денови зашто тогаш имаше квалитетни дискусии...Дискусиии кои што се расправаа со страници и страници и секогаш имаше инспирација за пишување, зашто како што споменав БЕА КВАЛИТЕТНИ дискусии.....Тоа беа времиња кога се изнесуваа факти и интелигентни рециплирања и ми беше кеиф и мерак да читам и да вратам, зашто имаше на што да вратам....А сега искрено нема да претерам ако речам дека 2 месеци немам прочитано нешто вредно за дискусија, (секоја чест за исклучоци кои што ги имало и сме дебатирале)....И да, како што беше спомнато, новите форумски ликови НЕ ПРИДОНЕСУВААТ ЗА ДИСКУСИЈА.....Сакам да прашам дали утре ќе врне, и сакам да кажам дека вчера го видов и ми се насмеа - не се кредитабилни постови.....Ми фали она време кога ФБИ и Пирамида секое сабајле пишуваа по еден пост...Тогаш драга моја форумска колешке, јас станував 15 минути порано секој ден за на факултет, се со цел да ги прочитам овие два постови - на ФБИ и на Пирамида....И тоа беше рутина и ми го разубавуваше денот...Со кеиф читав пост на Лилит, зашто знаев дека ќе изобилува со сарказам и иронија и знаев дека кога ќе пише нешто има што да каже.....Call me crazy, ама и она веќе не пишува како што пишуваше - а тоа фали, зашто беше вредно !!!! Имаше колку толку ВЕРОДОСТОЈНИ ЉУБОВНИ ПРОБЛЕМИ, кои што сепак изнудуваа некаква дискусија.....А не како сега најголем проблем е ДАЛИ ДА МУ ПИШАМ НА ФБ, и како беше она од пред некој ден - дали ме избриша од фб зашто не се свртев кога ме викаше? Извини ама на вакво прашање не давам одговор, па колку сака нека сум кретен...Секоја чест на Елементал за тоа негово трпение да одговори на секое прашање од ваков вид....Потполно ја разбирам Геа што сака да каже зашто потполно се пронаоѓам во нејзиниот пост и затоа зашто ме погоди на лично ниво до одреден степен, ти рециплирав.....

Се извинувам ако сум те навредил некаде...

На EleMental, Go-Girl, Divinebutterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Fasty

Fasty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Сакам да кажам...

[mod-reklama:hf6k0ng8][/mod-reklama:hf6k0ng8]

5. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Сакам да кажам...

СДК дека Ич не ми се оди на ворк ;(
    Ладно ми е па !

6. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Сакам да кажам...

сдк дека животот некогаш знае да биде убав :D

(така викаше еден наш другар) и во право е, за мене живото е сега убав, среќна и возбудена сум ќе си ги видам другарките за некој ден, ќе лудуваме заедно неколку дена во еден прекрасен град во кој сум сигурна повторно ќе не очекуваат прекрасни нешто.

бизнис+ плежар нема подобра комбинација

На TeddyGrey и blond им се допаѓа ова.
  7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сакам да кажам...

Се чувствувам некако напнато :devil:
    се надевам ќе ми помине за брзо време

8. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

I feel so sexy 8)

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

...јас дури сега ја прочитав приказната за Светомир. Нема да ви опишувам колку сум се наежила, ниту колку ми се насолзиле очите.
    Тажна сум што Светомир не е единствениот. Колку дланки постојат во кои што може да се влее надеж и малку љубов?!
    И ми текна само на една работа - татко ми носеше 42. Можеби е време да пробуричкам низ неговите работи и да ги оживеам барем неговите чевли. Знаејќи го и сеќавајќи се колку беше само чесен и знаеше да помогне на буквално секој, мислам дека од некое местенце за мене недосежно ќе ја испружи раката и ќе ми го погали лицето. Илу барем јас ќе замислам дека го прави тоа мислејќи дека и таму каде што е - е среќен и горд со она што го создал пред речиси три децении.

А сепак покрај оваа приказна за Светомир, и после вчерашната преубава вечер со црвено винце, завиткана во ќебенце во друштво на еден извонреден човек и навистина мил пријател, си реков - колку би бил светот тажен без пријатели. Роднините можеби не ги бираме, но пријателите да, или пак тие нас.

Јас им благодарам на оние кои мене ме избрале за пријателка. Не знам што би правела без нив. И знам дека немам време за сите подеднакво, и дека многу околности не разделиле, или многу обврски не делат од секојдневното контактирање или гледање но тие знаат дека јас ги сакам, и дека и после некоја пауза ако им се јавам - знаат дека сум тука и дека се е во ред.
    И знаат дека и да ме разбудат во 4 наутро, нема да им речам не. Знаат.

Ги сакам. Ги обожавам. Им се поклонувам. Без вас - мојот свет ќе беше само една безлична елипса. И ќе ми беше многу тажно.

:hug:

На angel92, Go-Girl, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека или ќе отидам да ги спотепам оние од министерство за внатрешни кај што треба да се закаже за возачка или сама ќе се отепам, два дена вртам или зафатено или тој автоматот стискам 1ца за македонски продузуе да дрдља, е ќе пукнам веке... :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

11. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28
    Сакам да кажам...

Кога ги отворив очите сабајлее сонцето со зраците ми го милуваше лицето.Знаев дека ќе биди добар ден..Како и што велат по утрото денот се познава.Станав онака слободна без некоја посебна обврска.Си направив прекрасен појадок и на балкунот на топлото есенско сонце со топло чајче појадував...ахх кога би биле само толку прекрасни сите денови :)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. softqueen

softqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    123
    Сакам да кажам...

Денеска сум расположена за мрчење |( Ама не мрчам без врска , се е со право :@ ... Но , нема да мрчам на форумов , ветувам :!:

13. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

Ќе се спремам пополека сега и право на школо. Читнав нешто,ама незадоволително.
    Преубаво е времево. Чуда прави ова сонце.

Останете ми поздравени феминки и феминци и имајте убав ден. Уживајте во сонцево.

Сакајте некој и тој некој сигурно ќе ве сака вас! :*

14. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

СДК дека последниве денови бев најголемиот мрчатор.
    Се нешто пререкував. Ама да се разбереме не се расправав! :!:

Што е убо надвор.
    Сонцево залажува ама не е тоа тоа, замина летото, не препушти на есента.
    Го сакам и ова годишно време не велам не ама зима си е зима, особено кога преку ноќ паѓа снег и наредниот ден тепсија!
    Никој не ни стапнал на снегот. Како прекривка изгледа.
    Е тогаш, уште повеќе го сакам Скопјенцево.

И така јас немам многу време да си се искажам и да почнам со моите филозофии бидејќи треба да почнам да се спремам за на школо. Зашто мора во школо да се оди секој ден? |(
    мрч, мрч, мрч :devil:
    Бидете ми поздравени феминки мои и искористете го сонцево додека можете, шетнете надвор со саканиот/саканата, со пријателите, со семејството... Ма уживајте!

Ве сака Синтија :hug:

На Spell, SexyLady и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  15. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Цело утро го поминав во учење бидејки денес од 6 часа 5 професори испитваат а 1 правиме тест.

Зато пуштајте среќата наваму ке ви ја вратам де :wasntme: :D

16. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Сакам да кажам...

Добар ден на сите!

Денов ми започна баш убаво. Се разбудив некаде пред 15-20 минути. Во станов нема жива душа, сам сум што значи дека можам да си пуштам музиче до крај без притоа да ми се пожали некој од домашните.

Идеме... - max volume -
    http://www.youtube.com/watch?v=jtoncUzV6nA

Како малце гладен да сум... домашен ајвар + сиренце ми се врти на ум цело време... ме прогонува :lol:

ама не...прво едно кафенце за да се до-освестам па после. :D

Имајте прекрасен ден.

ПС

Со среќа minne-mouse :)

На zizela111, minne-mouse, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Mistery шо се па ти тука мешаш? И никој не и забранува на нив уште да пишуваат, рацете не и се врзани. Немој да ми кажеш само дека престанале да да пишуват заради „новите неквалитетни„ членови.

Мене па ми фали форумот, таков каков што беше на почетокот.
    И сега јас ај да плакам ох Трендафилке, ох Дарки (оффспринг), ох Соледад... Да, оној форум без СП и драматизирања.

АЈ ЧАО!

СКД2 колку луѓето само сакат да бидат воздигнувани и фалени тоа е чудо.
    И сеа демек треба и јас некој да пофалам за и тој да ми врати со комплимент. Така полека, полека ќе станеме сестри и ќе се дружиме весело во градината на другарството. Ох смешни луѓе...

На angel92, Doozy, Monna.Monna и 11 други им се допаѓа ова.
  18. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум среќна. Ми се јави љубовчето пред пола саат и ми вика :
    -Срце, полувреме е :)
    А јас цела збунета пошто бев зачитана во прекрасните постови на Пирамидка, викам: -Што бе какво полувреме, што збориш?
    -Па уште пола работно време и ќе дојдам да те гушкам!
    Душичка мила, ги брои саатите додека да си дојде дома...

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сакам да кажам...

Ја прочитав приказната за Светомир, се наежив и ми текна дека и татко ми носи чевли број 42, и кликнав на линкот на групата за помош и се зачудив што пишува, па се прашувам дали паричката има две страни.
    А секоја чест за дечкото кој помогнал, навистина https://www.facebook.com/groups/177167712364342/

20. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Фемина наликува на тажна и полупразна сала со изнесени реквизити во која до пред некое време била главната градска дискотека и илјадници души се тискале, верувајќи во добра забава, оставајќи дел од себе, со самото своето присуство, создавајќи пријателства и спомени.

Голем дел од нас имаат оставено добар дел од својот живот низ овие страници, треба навистина да укажеш доверба за да го направиш истото и да веруваш дека довербата ти е оправдана, тука и ризикот секако е вкалкулиран, меѓутоа тоа барем за мене има и некаква обврзувачка моќ и не ми дава така лесно да се откажам од нештото. Периоди на заситеност и монотонија ги има во буквално секој еден сегмент од нашиот живот - врски, кариера, образование...И дали е решение едноставно да се откажуваме? И да го рачунаме за правилен синдромот на скакулци со скок кон нешто ново во невиден континуитет, бидејќи новото може да се покаже и како многу подобро, меѓутоа некогаш е токму спротивното. Почитувам став дека секој одвојува онолку време, енергија, чувства колку што смета по сопствена проценка, навистина е во ред. Меѓутоа не е во ред причините за своето откажување да се бараат само надвор од себе. Дали всушност даваме шанса, ама онака искрено да ги запознаеме луѓето пред да ги категоризираме во „нестимулативните и невредни за внимание„ :^) . Ако некому му се укаже доверба секогаш повеќе ќе внимава да ја заслужи, ама најнеблагодарно е укажување недоверба од старт и искрено доста е површно.

Некои добри времиња будат мили спомени, меѓутоа тоа припаѓа на минатото, нема потреба да ја уништиме сегашноста ни па иднината со носталгии и елегии, земете Кит Кет или земете слободни денови или доживотен отказ, по потреба, ама без сугестии дека она што се напушта е безвредно. Знам јас дека знаков ми ја мати секогаш водата да реагирам на одреден начин на кој и не мора, ама сепак и мора. Сме оставиле дел од себе тука, во главно ги знаеме меѓусебните проблеми, начин на живот и размислување (и ич не е најважно на колку метри висок стил биле напишани кога ќе размислите подобро) и искрено сосема ви е сеедно дали тоа ќе постои и опстои и понатаму или не?! Ај не се занесувајте, секој копнее по илузии за живот во компаративи, сите мислиме дека тоа е некаде таму во друг простор и време, сепак не се плука на стариот бунар кој бил извор на питка вода и во еден миг ти значел премногу, ако не и се‘.

Да, јас сакам да опстои и постои Фемина и апелирам до сите да поработиме на случајот. Се надевам има уште такви борци орни за опстанок на ова наше мало парче виртуелна слобода. Отидов јас по Магнумот, вие збијте редови во меѓувреме :lol: ;) .

На angel92, Go-Girl, Cynthia и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.