Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

СДК и да не ми се налутите, ама денес нема да го сакам Скопје...
    Премногу рутина има... Пред два месеца точно се вратив во Скопје... Тој ден Скопје беше преубаво...
    Денес, не ја можам оваа рутина што ме прогонува... Дождов дури ме израдува, ќе го исчисти колку толку воздухот...
    Ми фали морето... се навикнав на него... ми фали глетката од под чадорот направен од трски...
    Ми фали солта на телото... темната боја на кожата...
    Денес сум носталгична, но ве молам разберете, другарував со морето скоро два месеца... Едноставно душата си ја исчистив(покрај синусите)
    Сеа почнувам да се загадувам овде и морам да промрчам...
    Како и да е, Скопје, мое си, те сакам на некој начин... Ама дефинитивно ти фали море!!!

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Crucio

Crucio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    30
    Сакам да кажам...

СДК дека толку ми е криво што не отидов на екскурзија маааа да казеа да извадев пасош .!!!леле значи..И кај најдоа бе екскурзииве во Октомври Ало?!!!!!!! Мај натаму.. Италија...Плус имаше ии плажа абе ај., Следната година ...!!

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Жуборот на двете собни фонтани ме однесе далеку... Во милата ми Турција.
    Го мразам мирисот на риба, на лој, љубопитните погледи, скриените тела на убавиците, јазикот кој не го разбирам...
    Ги мразам сите овие работи, а сепак ја сакам Турција.

Зошто она што не нервира толку е скокотливо ?!?

Ми доаѓа да се направам и јас :bandit: , да ставам фереџе. Ахххх :talk:

Се плашам ко што Шеги и Скуби Ду се плашат од духови. Ним им е доволно едно скуби снек за да го превладаат стравот. На Попај за сила му треба спањак.
    На човекот никогаш ништо не му е доволно.
    Ми треба доволно спањак и од ужината на Скуби Ду за да го издржам периодов што следи.

4. I.v.a.n.k.a

I.v.a.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Сакам да кажам...

СКД...некад поглед каже све...речи су тад сувишне... :inlove: :inlove: :inlove: :rock:

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сакам да кажам...

СДК дека денес сум исполнета со инспирација! И веќе се фатив со пишување :)

6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да кажам...

СДК

Може надвор е - 15 ама на форумов е +40 врие Фемина врие !!! :rock:

Да ви кажам ми скисна ... Веќе СДК си ја загуби смислата , вртам и вртам и што да видам . Едни жалат за форумџии кои не пишуваат други се лутат што овие не можат да ги преболат ...
    Е аман де :fubar: .
    Точно е мнооогу точно дека квалитетни форумски ликови ги нема од не знам зошто , уште поточно е дека полека но сигурно Фемина еволуира во Гламстик |( .
    Ама жени мажи и дечиња ...
    Гледајте си своја работа . Ако некој се откажал од форумов тоа си е само негова или нејзина волја . Па добро де не е до толку . Ако се сака може да се развие дискусија . Лигавење има и тоа поприлично многу ме нервира фолирање секаде па и тука ама некако се носам со тоа скокам постови читам кого сакам колку сакам.
    Јас барем не сум тука со цел некој да се заљуби во мојата интелегенција или неинтелегенција да ме величи и да ме крева до небеса . Реплицирам кај што ми се сака кај што вреди на кому вреди . Одговарам такоџе .
    Ги поштувам скоро сите . Ги читам не баш сите . Искрено ги има со лопати да ги ринеш што не знаат 2 реченици да склопат , што ги има само по форумски игри и во кафе муабети и што сега ? ! :^)
    Не можам да ги ценам како некои што ги има буквално на секоја тема на форумов кој ме освоиле со начинот на пишување, со смислата за хумор и тако даље...
    Ама да никој не бара споменик да ни се изгради ако напишеме добар пост ...
    Ама преку полов орган ми е за Златните Времиња ... |(
    Ако веќе до толку ве интересира фино лепо ЛП прашајте и дознајте ...
    Вака му иде како само за некои тие некои што се откажале да постојат , овие другиве се тиња не е во ред .

Не се чудите што во последно време тапа е ...

На crazylady, Monna.Monna, cigarce и 6 други им се допаѓа ова.
  7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

СДК зачудена сум од мојата незаинтересираност и колку тоа јас сум можела ладна да бидам.
    Живели за тоа!

На creshicka, crazylady, Magnolija и 5 други им се допаѓа ова.
  8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакам да кажам...

СДК сум станала како трудна жена, што ке ми се науми за јадење веднаш го купувам или го правам. Имам невидена потреба од едно големо чоколадо и сега ке одам во супермаркетот и ке си купам, е така да знаете! Ке си купам една најлепше жеље или нестле аеро па последно да ми е! Што да правам кога сум толку стрвна кобила. |(

Едит. Мојот избор падна на [​IMG]

9. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    854
    Сакам да кажам...

СДК многу сум специфична значи :D Никако не може да ми се угоди,пихх..девица па ти :tmi:
    Секогаш ке земам нешто од маркет и после нема да ми се јади,и со недели ќе стои во фрижидер.А кога ќе нема,е баш тогаш ми се пријадува тоа и точка,неќам друго :worried: Ова повеќе од инает ќе да е,него од желба за некое јадење,знам.И за сите други нешта правам вака,е стварно сум досадна значи :^)
    СДК и дека денес имав еден интересен ден,да,баш интересен.Тој збор најдобро го опишува :)

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.134
    Допаѓања:
    67.267
    Сакам да кажам...

СДК не сум со сите. А не сум ни со самата себе. Поточно не знам кај сум. Ако некој ме најде нека ми каже.

На Go-Girl, anuskaNESTLE и Magnolija им се допаѓа ова.
  11. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сакам да кажам...

Сдк
    после напнатото утро,се чувствувам прекрасно,зад мене осеќам како дождот удира брз стреите,а јас верувале или не,не навлегувам во носталгични илузии,така седната си се смешкам и размислувам што ќе ми донесе утрешниот ден.
    свесна сум дека животот е борба,свесна сум дека те туркаат за да паднеш,знам дека за успех се потребни воља и напор,никогаш и покрај сите успеси неможе да биде се розево,а јас така би сакала да ме има во тој свет на топлоте и шарените бои и никогаш да не излезам од таму.
    свесна сум и задоволна,што полека но сигурно учам од сопствените грешки а се надополнувам со грешките на останатите.Борба е животот,голема борба.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Сакам да се вратам во 1950,Америка.
    Да одам по клубови,да го заиграм рокабили танцот,онака во америчкиот дух,весело,разиграно,како цела среќа на светот да е собрана таму,и ништо надвор не е битно...Да бидам пин ап девојка,која живее среќно и покрај тешкиот живот,и да знае да се развесели и во најтешките моменти...Да носам swing фустан,да ја носам насмевката на лицето и среќата во очите...
    Зошто вака не е во нашите клубови? Зошто ако посакам да излезам морам да играм на бедна песна од Питбул или некое слично куче?!И зошто денешниве машки не сакаат да играат вака?!
    Ахх...сакам да живеев во тоа време...

http://www.youtube.com/watch?v=Rf55gHK48VQ

На De-lovely, LivingGlam, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

Деновиве на соло живеење, за некого се ,,тајм оф мај лајф,, за некои се ,,ливин ла вида лока,, а трети пак жалат ,,за она добра стара времена,, во куќата на мама и тате, со лигавчето на врат и буци баци кашичка на бwaдичето. :D

Мене на пример, деновиве ми се просветлувачки. Ме мавнува едно Сонценце, па ми ги осветлува мислите во главата. Откривам работи за себе, а најголемото откритие ми е дека станав премногу толерантна. Не не, си бев јас и порано толерантна, него сега сум толерантна во буквална смисла на зборот. :D

Не ми сметаат музиките на цимерките, секоја башка песна си свири.
    Не ми смета да јадам благо од пред една недела, ај нидед шугар. До пред некое време не сакав да мириснам нешто стоено подолго од два дена. :D
    Не ми смета кога јадеме сендвич со сув леб, не баш така фино мирисливо сирење или кога јадеме ручек направен од пред три дена.
    Не ми смета ако федерот на душекот ми е изместен, или ако облечам иста блуза во различна комбинација двапати неделно.
    Дури ми е гајле дали ја носам истата ташна, истите чизми.
    Ме заболе дали ќе седам на парно или на стол во предавална, уатевер.
    И за чудо не ми сметаат луѓето што го прават истото. :D

Порано се ми сметаше, приметував некои ситници и баналности, абре од памет се вадев ако видев хулахопка со сандала. Денес, ич не се замарам. Кој, што, како сака, знае и умее нека си прави. Секој пробува да го прави тоа што најдобро го знае. Бре, толеранција, протегната како залепена мастика на нова патика.

Ај отидов да го лапкам блакцето од пред милион недели. Па арно е, не е расипано.
    Ако ме снема од форумов на подолг период, не јадете блакце од пред милион недели. Нат гуд. :D

На Neytiri, Buttterfly, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сакам да кажам...

СДК која е логиката да имаш 18 и да ги имаш сите пороци во крвта и да ја даруваш, а некој ни нецела година помал од тебе, во иста учебна генерација со тебе без ниеден порок да не дарува? Ееееее во каков систем сме бе! Туку, ги жалам болниве, што единствена желба им е да оздрават, сигурно нема да бираат крв де... греота. А може сакав да дарам крв? Може сакам да спасам живот? Не, немав можност...

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк..Indeed!

Прикачени фајлови:

• ..jpg
      ..jpg
      Големина на фајлот:
      22,1 KB
      Прегледи:
      347
    На Neytiri, Monna.Monna, enca.69 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

NEKI RASPUST,GRIP,STRAJK ? NISTA,A? :D
    Ништа, јбг.
    Ај да не почнам да пишувам како сум го поминала денот, очигледно е тапа тоа..
    Ќе кажам само дека чекам да се отвори темата Вашите Нокти. ^_^

17. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Сакам да кажам...

СДК дека денес сум многу радосна...Машала нејсе, секој ден во различно расположение, ко во менопауза да сум :lol:

Сакам да прашам дали некој знае колку е соодносот бруто/нето плата, како одат тие безвезалните проценти (итно ми треба затоа тука прашувам и бидејќи СДП е заклучена моментално). Знам дека се различни процените зависно од сектор или така нешто ама како се отприлика еве ако НЕТО платата е 10 000 на пр. бруто колку би била, 15 000? Може лп да не ја полниме темава со офтопици, а навистина ќе ви бидам благодарна ако некој поупатен ме насочи. :*

18. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...се се, ама логичар не сум-барем не до толку...Мене дај ми да учам, да раскажувам, да правам проекти, ама логика, па посебно онаа математичкана, не ми ја барај :lol:

19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Како што некогаш е редот да се мрчи, така некогаш е и ред да се каже нешто убаво ем пофално.
    Имено вчера бев да си купам фармерки кај нас на пазарче, и девојчето што работи таму беше еднакво на перфекција ... абе да те освои потполно.
    Културна, средена, насмеана, весела, добра.
    Ниту да те погледне на криво зашто прашуваш дали има икс икс ел, ниту да ти рече девојче немаме големи броеви само ес и ел.
    Не ме сфаќајте погрешно, ама после секакви искуства девојкава беше не знам ... како дожд во пустина.
    Па овие ти се поубави овие не ги ни пробувај материјалот не е добар, па види ги овие оваа цена им е таа цена им е ... па овие убаво ти стојат, овие од позади не ти се баш добри. И буквално не гледа само да ти продаде туку да си заминеш задоволен. И на крај и чорапи и каиш ми даде гратис.
    Ако се пронајде некоја девојка, и симнувам капа да си знае.
    Јас ... вака, ептен среќна, гризам и грабам.
    Сеуште го сакам ...
    Додека детенцено мало фатило проливче, и дојде да ми каже дека кака прЕливче, да седам со него.
    Па се лекувавме па триста работи ... па една цела боенка обоивме.
    А бе милина.
    Вчера цел ден денот со него ...
    И додека лежевме на моето креветче и додека му го фалев кебето, се погледнавме, абе во истиот момент кога отворив уста да му речам среќен ли си? ме погледна и ми вика среќна си?
    и се насмеав ... буквално не ни може да замисли колку многу сум среќна.
    Тато го пријавија, значи сигурна му е работата ...
    Мајка ми се поднови со шпорет, по пола со баба ми ...
    А јас им викам шпорет за готвачи, а во куќава освен јас друг готвач нема ...
    па ги креваат носињата па Љути како пиперчиња, па ај им сварив по едно кафе.
    Не пијам турско(македонско) кафе, и не дека се фалам, ама мајке ми најубаво го правам ...
    Дедо болен, ме гушка, ме сака.
    И јас го сакам и му викам да оздраве побрзо, не планирам некогаш свадба без него да правам ...
    и ми вика е дедо бе дедо ... Ах.
    Моето омилено девојче го воспитував, ми кажа која и е симпатија и и гледав на карти ...
    сеуште ги паметам старите финтички еее.
    Ја научив, па и прцулот бараше. Прво одделение а има симпатија ... ми го кажува името и го врти главчето на страна додека црвенее како патлиџанче.
    А јас им се смеам, и не остана покусо па ми рече, не ми се смеј бе ти имаш дечко ве видов бацени.
    Е му викам теленце едно седи мирно и тоа ми се фрли ме стисна.
    Му викам кога ќе пораснеш во голем дечко ако не ме познаваш на улица и не ме гушкаш вака како сега ќе те здробам ... и ми вика што е тоа ќе те здробам ... се насмеав и го бацив па му реков, ништо не е, само секогаш остани вакво мило душиче, ми рече важи ама до кога не знам.
    Си купив и нови штикли, се фрцкав низ продавницата и за прв пат толку убаво се чувствував. Ама сакав да имам еден нормален квалитетен и скап пар штикли, а моите се толкави срциња што не ми рекоа не ...
    И да ... го сакам него, ама имам нова симпатија. Му кажав се намршти ...
    Се насмеав и му реков ма кај те давам јас за него бре ...
    Денес многу насмевки подарив ... заборавив дури и колку ми беше лошо сабајле ...
    Просто е небитно ...
    Седев на улица македонија толку рано,45 минути порано, додека ги чекав другарките слушав музика, и ги гледав луѓето ...
    Гледав како започнува нов ден, предвесникот на петок ...
    Како градот да оживува пред моите очи ...
    И додека си викав среќна сум, погалив едно напуштено кученце, и почна да ми свири омилената песна.
    И продавачот на костени што си ја местеше тезгата ми се насмеа ...
    А јас му возвратив.
    Магично ...
    Скопје.
    Јас.
    Вие.
    Љубовта.
    Се е магично ...
    А се што е магично е и убаво.
    Полно срце, полно меше ... филм со добра приказна, и вечерта може да почне.
    Јас имам план и наредниве денови да ми се магични, се надевам и вие го имате тоа на ум, а ако го немате испланирајте го ...
    Секоја една насмевка вреди ... многу повеќе од било кои пари.
    Уживајте, а јас ви праќам по една топла мече гушка.
    :hug:

На CharmedGirl, Monna.Monna, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  20. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Сакам да кажам...

Ајде ќе ве насмееме и ние со една сликичка од пред 1 сат. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

• 100_7806.JPG
      100_7806.JPG
      Големина на фајлот:
      189,9 KB
      Прегледи:
      251
    На Sparks, velesanka, Neytiri и 40 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.