Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

ХАХАХА, и јас купив од Гари :D , јесте изгледаат баш кинески, ама имам и други работи за купување. ;)

На ludoto19 и Offspring им се допаѓа ова.
  2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Ете така, конечно и јас собрав храброст да си се исповедам за моите Ритуали при извршување голема нужда!. Пост кој го пишував најдолго до сега, и најверојатно најдолгиот мој пост. :D

На martinuska и girl.23 им се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Здравоооо :D
    Морам ама морам да споделам со вас нешто ...
    Баба ми вика кога си среќна ќути си, затоа што ако споделиш побрзо ќе те напушти среќата.
    Јас правам спротивно, се противам на сите закони.
    Небитно е ...

Јас кога сакам сакам, пружам се, вложувам се, давам се што можам па и повеќе.
    Не сум себична и убаво ми е кога ме сакаат и размазуваат.
    Убаво ми е кога ми возвраќаат дупло од моето давање.
    Поготово некој човек, што во животот дали три пати ме видел.

Имено, дојдов да ви кажам дека добив поклон. Поклон поскап од мене целата.
    Преубав сив џемпер од кашмир, вреден 180 евра ... ми се заврти кога видов.
    Ми се заврти и кога го облеков.
    А ми се заврти и од тоа како совршено ми стои ...
    Значи да потонеш во сон со него и да не станеш од што се осеќаш буквално прекрасно.
    Не ме сфаќајте погрешно, далеку сум од материјалист, или од спонзоруша пу пу, но нешто вака дадено од срце, од некој таму што воопшто не ни мора да му текне на мене, па и татко ми ... па ау.
    А бе да не филозофирам, љубам.

Ми го даваат, и јас одговарам ова мене ми е жал да го носам бре во комбинација со фармерки од пазарче или било што од алишта што имам јас... не сум јас таков човек ...
    А ми враќаат, носи и уживај додека можеш ... вредиш ...
    Вредам? не знаеш колку.

Мразам ролки, но ќе одам против себе овој пат и оваа ќе ја носам, со гордост, милост, и полно срце, затоа што ролката не ја ни чувствувам на вратот.
    не ме дави.

И ветувам дека ќе ви ја покажам чим смислам соодветна комбинација која ќе сметам дека е вредна да се покаже.

Одам да уживам ...
    Животе или ме креваш во небо, или ме трескаш под земја.
    Мометално сум 7 метри над небото.
    7 е мој број ...
    Не ни можам да замислам како изгледа среќа поголема од оваа ...

И нека дојдат тешките денови ...
    Подготвена ги чекам , во сивото џемперче ...
    :f:

На BeYourself, ines.h, Neytiri и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Сакам да кажам...

многу е лошо кога си грицкаш Милка со полни лешници и така унесен, отвараш фемина и од страна ти се појавува тема Ритуали при извршување голема нужда :tmi:

На eli25, martinuska и SexyLady им се допаѓа ова.
  5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Сакам да кажам...

... сакам да си кажам дека фатена гуша за гуша со рецесијава, во време к'д су скупе паре и је оскудација, направив радикален план - план за роденденска забава со петорица.
    :D
    Да видиме, дечко, најдобра другарка, најдобар другар, братучед малтене ко брат и бившиот дечко slash најдобар другар бр. 2
    Сите сме на број и има доволно време за малите финеси ( а многу е тешко да се организира забава за 5 души мислам :D
    но, со оглед на фактот дека половина од гостите ги носам со себе во малото градче, на забава + преспивање + цел викенд + највкусни пастрмајлиии кои ќе ги скрцкаме со најфиното црвено вино... па да ви кажам, човек мора да си најде некогаш утеха и смисла во навидум малите работи и уживања. :)
    Останете фини и љубете без оглед на исходот. Вие ќе останете подобра личност во секој случај. ;)

На Buttterfly, marama, Monna.Monna и 13 други им се допаѓа ова.
  7. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    Сакам да кажам...

Oлку долго договарање за вечерва не било ...леле ја сакам оваа еуфорија :D
    Се договаравме саат и пол за вечерва , ама мора да биди посебно , и ќе биде о да :D ..
    Идам јас феминки да се спреммам тој што планира да шетка нека се облечи малце потопло оти надвор камили во несвест паѓаат :) Само без глупости ќе ве молиме :rofl:

На crazylady и Gordana10 им се допаѓа ова.
  8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Јас сум сонувач од далечина. Потполно ме опишува песнава.

http://www.youtube.com/watch?v=qYHQ8JE0Vqs

Сонувам од далечина за една целина. Се што имам е парчиња, дури и нејзе, не сакам така да биде..
    Ми фали делчето од моето срце не е потполно, колку и да звучам патетично ама ми треба да се спои.. пецка вака... не сакам мозаици повеќе.

Избрав денес курсеви за нареден семестар преминав на молекуларна биологија, од јануар преку ден ќе учам на факс молекуларна, преку ноќ земав друг курс ГИС, само да ги направм тие поени побрзо за да ја почнам тезата.. Не знам како ќе издржам ама знам дека морам, за да си го земам она што е мое..

Се што ќе ви кажам борете се за тоа што е ваше!

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сакам да кажам...

:!:

На crazylady и teddybear им се допаѓа ова.
  10. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

Мрчатори! Ги имало, и ќе ги има..... За голема штета на планетава Земја..... |-)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Сакам да кажам...

Колку една личност може да ти го смени денот и расположението не можат ни 100 други.
    На полошо или на подобро не е важно, важно е дека постојат такви луѓе.
    Денес сретнав една таква личност, која одамна не ја имав видено. И ми го смени денот и расположението на подобро.
    Но, овие месец и половина ме разочараа многумина. Толку многу ме разочараа што некогаш посакувам да се откажам од се...

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Сакам да кажам...

СДК ми треба едно јако испукување на една јака журка и една боксерска вреќа да ја исфрлам негативната енергија :rock: :devil:

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Сакам да кажам...

Ај да ве поканам сите на бруцошка на ФЕИТ, ви ветувам само бруцоши нема да има :D
    И една напомена до сите што ме критикуваат затоа што учам пред компјутер, таков ми е занаетот, компјутерџиски.

14. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Сакам да кажам...

СДК не знаев дали да пишам или не за да не се напрегам бидејќи не вреди, ама не можам да не ви кажам што мислам. Како и во реалниот живот, гледам дека и овде постои напнатост и нетрпеливост ама јас искрено не можам да сфатам како може нечие за вас бесмислено мислење да предизвика да коментирате и да пишувате цел пост, море не - пост и пол. Значи може слободно да го прескокнете и тоа е тоа - скрол. Ако пак ги нарушува правилата на форумов ондак ок, ама вака? Навистина не можам да разберам....
    Фемина веќе долго време ми е(или можеби ми беше) едно од омилените места каде што се опуштам после напорниот ден иако најчесто не можам да зберам сила за да постирам мислења, но каде што чувствував топлина помеѓу луѓето, иако нереална нели. Место каде што може да се праша за совет, да се пренесе позитивната и да се изгуби негативната енергија итн. Но во последно време повеќе се замарам отколку што се одмарам на форумот, уште повеќе кога ќе видам некое без основа мрчаторско мислење. И јас сум одамна тука и знам како беше, без разлика што немам милион постови и ќе ви кажам дека форумот не е тоа што бил токму од горенаведените причини, ете го имате одговорот. Имам да кажам уште многу ама немам сили така да ќе ви посакам убава вечер, викенд и воопшто убав живот :*

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Мојот вечен страв од мала просторија, моето вечно стравување дека ќе умрам во некој лифт, во оние тесните тунели каде хероите во филмовите се спровнуваат или уште полошо во некое мрачно, тесно и длабоко местенце, за кое ми е страв и името да му ги напишам, веќе одамна се задлабочи во мене. Не само што пушти корења ами шо убави гранки му изникнаа. Се разгранува во мојот ЦНС и си создаде некои свои „подстравови„.

Не знам дали е клаустофобија да се плашиш од било каква ограниченост. Валјда не е, но јас се толку многу плашам од некоја си статичност и од некоја си мртва точка. Тапкање во едно место, со исти луѓе, со никакви случувања, без никакви промени. Ограничени можности, ограничено место на движење... Бескрајна е само таа беспомошност. Да не можеш да направиш ништо, да стоиш во едно место и да гледаш во една точка. И буквално.

Сите сме страшно ограничени! Никогаш нема да успеам да ги прочитам сите книги и да ги изгледам сите филмови. Никогаш нема да успејам да ги запознаам сите луѓе. Не сум способна да нурнам толку длабоко во сите срца. Само што, степенот на ограниченоста на луѓето зависи од степенот на нивната свест. Како што многумина не се свесни за нивната тупавост оти се тупави.

Бескраен ум и бескрајно срце... Лежиш и апсорбираш се околу тебе, ти знаеш и чуствуваш се. Ништо не ти е непознато, цел свет е твој, сите тајни, сите битки, секој пишан збор, секое чуство... Како цел универзум да е во тебе. Како ти да си целиот универзум ...
    Можеби со право сме осакатени и толку малечки!

На julie77, Buttterfly, SexyLady и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

What the fuck this feel means?!
    Океј у еуфорија сум била,извинете ме ,ако сте ја прочитале реченицава и не сте ја сфатиле прочитајте ја уште еднаш без тоа фил. :D

Него нервозна сум,онака да се рече ,мада се смеам.
    А нервозна сум зашто сите планови за денес ми пропаднаа.
    А сите планови ми пропаднаа зашто имам смотан дечко со уште посмотани другари.
    А имам смотан дечко зашто ќе ме носел на Саша Ковачевич вечер.
    Ама нема да ме носи пошто Саша Ковачевич е утре.
    А он има смотани другари пошто сите групно се договориле да идат со нас на Саша Ковачевич.Вeчер!
    Мислаааам....убичу се!
    :D
    И незнам како можам и понатаму да се смеам,стварно незнам...ситуацијава е трагична,не е за смеење.
    :D :D :D

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    2.473
    Сакам да кажам...

No matter how cloudy it may be, the sun is still shining somewhere.

На TeddyGrey и I.v.a.n.k.a им се допаѓа ова.
  18. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    Сакам да кажам...

The sun is ALWAYS shining. If it's cloudy and we can't see the sun it does not mean we need to give up because clouds are just temporary they will go away and the sun is going to come back with its sun rays. Don't give up easily that's my message for all of you! Follow the tunnel even if it's dark. Don't be afraid, you are not alone. The light is always at the end of tunnel.

Сумирано во убава реченичка: Follow your heart, listen to your gut and never stop! Don't wait for the storm to pass, learn to dance in the rain! That's life!!!

Обожавам да филозофирам на англиски. :D Морав да се надоврзам на реченицата, ми даде инспирација. Не ме бива без филозофирање. :)

На SexyLady и velesanka им се допаѓа ова.
  19. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...имам многу за кажување, а не би да ве замарам...Само на кратко-се што ми се случува е неочекувано, изненадувања на секој чекор, некои убави, некои лоши.Се учам да се справувам со се-да уживам во убавите моменти, а тажните работи да ги заборавам.И уште една работа-The simplest things always fuck me up :devil:

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    259.782
    Сакам да кажам...

СДК се претворам во оние досадни теткици кои зборат само за бебиња, креветчиња, облеки, лекари :tmi: Сама себе не се препознавам, којзнае колку сум им досадна на луѓево околу мене ама што да правам посилно е од мене!
    Одвај чекам да ја видам, мириснам и гушнам. Да не станувам патетична и овде но ја сакам уште од сега :inlove:

На ana-banana, Gea, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.