Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека на форумов не сум ни 2 месеца. И затоа не може да ми се сони каков аватар сте имале пред јас да се приклучам тука. Извинете ако сум ви ги повредила чувствата, ама тоа што сум ставила определена слика, не било од потреба за копирање, туку едноставно таа ми се допаднала. И затоа нема потреба да се нервирате што некој друг ви го "носи" аватарот. Ај ако не, после употреба на слика од страна на секоја форумџика, да ставиме забрана другите да ја користат. Навистина не сфаќам зошто на форумов само за нешто се мрчи, тука сме за да се опуштиме, да споделиме позитивна енергија, а не да се лутиме за банални работи.

На SexyLady, anuskaNESTLE, De-lovely и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека се молам цело сабајле да НЕ ми заѕвони мобилниот. Не сакам да го напуштам мојот топол дом во ова саботно студено претпладне. ;(
    Moжам убаво да си седам дома со друштво, да пиеме кафе, да редиме долги муабети, да гледам серии на нет (нова зараза, не знам како успеав да ја налепам :rofl: ), па дури и да учам. Се` освен да одам на другиот крај на светот во ова студенило! :yawn:

3. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Сакам да кажам...

Ви личи ова на Тоше?! Мене НЕ!

Повеќе од се сакам да имаме склуптура на Тоше, ама стварно да личи на него, кога ќе ја погледнеш склуптурата да ја видиш неговата насмевка, а не да се разочараш од тоа што го гледаш.
    Навистина се изреволтирав, ни малку не гледам сличности меѓу вистинскиот Тоше и овој лик на склуптурата.

Сакам споменик на Тоше, ама во вистинска смисла на зборот, а не колку да се каже дека било направено нешто.
    Ако се работи, нека се работи исправно и правилно до крај.

Како што можеа да ги направат Цар Самоил, Даме Груев, Гоце Делчев да бидат исти како на сликите од учебниците по историја, така нека се потрудат повеќе и за Тоше!

На Peperutka90, la-chicka, SexyLady и 11 други им се допаѓа ова.
  4. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Ладно саботно утро,абе не ладно замрзнувачка само за седење дома под топло кебенци а јас треба да излегвам и нив денес му текна да имам час француски :!:
    Но то е то барем со убо дружтво ке си се топлиме заедно :D

Нешто за уште подобро утро :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Сама сум, сум отворила се ама беш се, ладен воздух ме мава од сите страни, Смитс и Морисеј до даска, усисивач во рака, и ролам.. Сонцево ме гали, елан за чистење мама миа... Денес ќе си уживам во сама себе, во прошетка во блискиот парк, во втора рака продавницата, иако вчера изгубив цели фолдери со слики, глуп вирус.. Ма нека е.. што требало тоа ќе се случи..

Имајте убав ден..

На green.eyes и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  6. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

отидов да ја чувам (негувам) баба ми, цел ден исполнет со неа! Бабичке моја, те сакам

На Doozy, Trendafilka, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Сакам да кажам...

СКД,се разбудив сабајле и отидов да купам леб иии има што да видам. :o :)
    Едно маченце малецко застанало пред врата и мјаука :lol: срце оно малечко.Бев да купам леб,а тоа со мене до продавница и назад.Му изнесов супа и леб. уффф душичеее малецко.

Но дедо ми несака животни и почна да вика.. не го сака,да не му давам да јаде.....

Како можат некои луѓе да мразат животни? Па тие се толку мили,како може да не ги сакаат ? :x

На SexyLady, Theodora, Monna.Monna и 2 други им се допаѓа ова.
  8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

Убаво е кога ќе си легнеш гледајки емисии за Малдиви, а место тоа да продолжи ти заспиваш и имаш грди соништа.
    Па и ПМС измачува максимално, од сите знаци на ПМС што ги набројуваат ја сите ги имам штиклирано во моментов.
    А и ме нервираат овие 3 нови акни, знаеш дека не треба да ги рчкаш а ти од инат истото го правиш.
    Па и кога после доручек ќе земеш чоколадо што е задолжителна исхрана за време на ПМС, по ПМС и меѓу ПМС, а и станува збор за омилено чоколадо и отвараш гледаш не е тазе воопшто, сваќаш дека мора да си станал на лева нога и дека денов не е твој.
    Ах да и кога некој не напишал точно мислење убаво е да му реплицираш и да напишеш дека е грешка. Но тоа на никој не му дава право да биде вулгарен и да те храни со измет. Браво WomanInRed на културата, а како што видов не ти е прв пат. Не знам како ќе се чуствуваш некој тебе така да ти се обраќа. Од мене не го добиш тоа, не ти паѓам на нивото.

Отидов да со го искористам денов во образовни цели.

На marama, Peperutka90, Annie.mk1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

СДК
    ептен сум тресулајка :rofl: За се‘ ми е страв. :D Будала дете.

Него, се заразив со песната
    http://www.youtube.com/watch?v=4x23l6BGu3w

ептен ми се свиѓа утрово, ладничко... :sun:

На Lux, Hiii, Magnolija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк еххх лани на оваа дата АХ !
    беше петок,студентска куќа,братучетка ми,тие,виното,картите,насмевките,матни погледи,улиците ни се лулаа лево десно,штиклите едвај одеа по улиците,со размачкана шминка,ладни раце,несигурни нозе :rofl: страшни бевме за гледање :rofl: Не ни беше битно ништо УЖИВАВМЕ !

Да не беше таа вечер,тој викенд немаше да ги имам овие спомени со нив,поради нив го засакав Ск. :wasntme:
    Колку многу значат некои познанства,некои лица кои до пред некое време ни биле непознаници а потоа со нив сме ги доживеале најубавите спомени.
    Луѓе сме едни без други не можеме.
    А виното :?: па и оно не може без НАС :lol: :lol:

Возможно ли е да се репризираат некои мигови ? just asking :?: :)

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

Занемарете ми ги печатните грешки во постовите, деновиве сум склона кон грешење.. |(

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Одамна не сум пишала некој пост во СДК.. Па еве ме, можда малце ќе забегам... Таков ми е денот...
    Пак се разбудив покрај него... Пуштивме ТВ, ме припокри со ќебето да не ми дува од негде, пуштив Журнал на Сител, а он си се доспиваше...
    И замислете луѓе романтичен моменАт, пуштаат некој прилог за Тоше и на крај од прилогот... почнува Тоше да пее...
    „Четири букви од името твое,
    четири страни на мојот свет
    Додека спиеш убаво ми е
    гледам и сфаќам ти си најубав цвет

Твоите очи виножито кријат
    под него одам со среќен лик
    Зборови барам, зборови нема
    никаков тебе не те опева стих
    .........................................
    Господ ме сакал, за мене те чувал
    секоја вечер се молам за нас
    Додека спиеш убаво ми е
    гледам и сфаќам колку ти припаѓам јас“

Да да, четири букви има неговото име... Да, Господ ме сакал....
    Уште барем еден од нас руси коси да имаше...... Ама не е битно, му направив мини концерт, имав и микрофон, ама не ви кажувам што ми беше замена за микрофонот... :$ Стана макро како и да е.... :$ :D

Се надевам дека со насмевка го испратив на работа...
    Еее луѓе мои, колку сум само тоа јас заљубена... :inlove:

Заљубена во животот!

На Peperutka90, SexyLady, Adi888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

"And this I believe: that the free, exploring mind of the individual human is the most valuable thing in the world. And this I would fight for: the freedom of the mind to take any direction it wishes, undirected. And this I must fight against: any idea, religion, or government which limits or destroys the individual. This is what I am and what I am about."

John Steinbeck (East of Eden)

И како човек да не го почитува? :clap: :clap: :clap:

На HardSex му/ѝ се допаѓа ова.
  14. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    2.473
    На Doozy, crazylady, Hiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.837
    Сакам да кажам...

Студ ептен луд!

Знам дека е сабота кога мириса на панцероти, мама уклучува правосмукалка, и сите прашинки од деновите се апсорбираат во неа. Пијам капучино, слушам Меднес и се депилирав. Вечер ќе му приредам мала ноќна забава на моето либе. Ќе се тетовира денес, а јас ќе го тинтрам. Мојата втора си ја закажав за некои постудени времиња од ова. Да, да постудени, да речеме во ноември. Плус тоа, дизајнот уште го думам и не сум сигурна како да ги изведам иницијалите.

На 19ти ќе ја промовирам збирката поезија на професорката ми, и ме радува што пак ме бараат за наратор и инспиратор. Демек, добриот глас, далеку се слуша! :lol: 8)
    Вчера бев на обиколка низ Чаршија, и беше најчукнатата ноќ можеби месецов. Се наострив да пијам коњак, не ми го донесоа. Пиев пиво. Се наместив да бидам емпатична другарка и да слушам машки жалопојки, Иван се ашкаше наоколу. Потоа, како Медиум, чакрите отворени, ми се чини дека можев да ги видам и слушнам сите темни дамки на луѓево наоколу. Бррр, колку зезнато чувство! И згора на се’, кога се видов со еден куп (според мене небитни) фацки што ме познаваат демек, а јас нив не, имав недефинирано чувство на супериорност. Без зезање, ама вчера мислам дека не можев да се соберам на земја ни на калдрма, лебдев. Слушавме џез во Менада. Или можеби џезот не’ слушаше нас. Во Лакања темнини ем мракови, распаднати срца, а и бракови. Мизерија во вино. Ноќта пеш со Иван, бурек во Тафталиџе, бивши средби, испарување од храна, љубовни спомени и смеа низ она хууууу од студот!

Си реков, ќе напишам песна. Ама ете, прозаично.
    Макфест пројде, се изначитав смешки. Не го гледав, бев на работа. RUN почнува, Фишка ме канеше да одам, ама немам кога. Се надевам дека супер ќе си поминат.
    Прекрасно е, во суштина, кога гледаш како луѓето суптилно, умираат крај тебе. А со нив и ти.
    Сепак, на крајот, ЖИВОТОТ, победува.
    Секогаш.
    Во спомени или сегашност, тоа е.

Намигнувам фраерски, одам да си уживам во топла купка и после на водење љубов.
    Ве сакам :*

На ines.h, Gea, Ema.Sk и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Сакам да кажам...

Секоја почит ама ова стариве некогаш се неиздржливи :)
    арно велеше типов мој :lol: кој да го слуша глава луда .
    Една иста работа 50 пати да се кажело и пак исто чип да има човек вградено ќе му прегори .Ете то

17. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Си седам јас во собава со лап топот на кревет си се тегнам како мачка :wasntme: и слушам од надвор деца викаат под прозор. Си реков пак комшичињата си играат баш под мојот прозор, ама не ми беа познати гласовите, станав мрзливо и погледнав низ прозор....
    Три дечиња поминуваа по мојата улица и едно куче им правеше друштво, сите три беа насмеани и разгракани :D , две од децата играа со кучето, а едното беше во количка (оние количкине што се придвижуваат автоматски за лица со посебни потреби) :worried: Стоев и ги гледав, количката беше нова најверојатно и детето беше пресреќно....другите две трчаа околу количката и си играа со кучето, а ова детенце вртеше лево десно со главата и гласно се смееше.
    Се згубија од мојот видик децава, а јас си размислував.....не ни чинело времето, не ни одговарало друштвото, сме немале што да облечиме, не ни било по ќеф местото каде што одиме....си наоѓаме мал милион глупи пречки и наводно - проблеми за да не излеземе да се дружиме и да уживаме во животот. Ова што го видов пред малку, ете тоа е проблем НО тоа исто така е и личност која го цени животот, која го сака секој момент од животот и се обидува да ужива во него, да го искористи максимално!

Тука некаде ќе прекинам со пишување на постов, ви оставам на вас да си го протолкувате и можеби да извлечете поука, само ќе кажам......УБАВО Е ДА СЕ ЖИВЕЕ БРАТЕ!

На bittersweet, Gea, Ema.Sk и 19 други им се допаѓа ова.
  18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сакам да кажам...

СДК дека за две недели почнува колоквиумска, а јас абер си немам. Материјал колку ти душа сака, ама пуста желба немам. Ова интернетов ќе ме заглави начисто! Ај ова да видам, ај она да видам и оп! - поминале два саати. А два саати се цели 120 минути кои не толку брзо поминуваат кога си врз книга. Затоа јас решив - од денес па натаму, само еден саат дневно пред компјутер. Уклучување на кратко колку да проверам мејл, огласна табла, фејсбук, фемина и да ја наранам типката од Симс. That's it. :|

На la-chicka и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.032
    Допаѓања:
    123.899
    Сакам да кажам...

Среќна сум кога добивам подароци.Ептен сакам :mm:
    Уште посреќна сум кога давам подароци без повод.
    Среќна сум кога ќе усреќам некој од моите сакани.
    Се слуша реченицата-Ама не требало да се трошиш!...А зад неа насмевка кога се отвара поклончето.Скромност,а и среќа.
    Мене тогаш ми е полна душата.
    Мајка ми најмногу се радува на дури една единствена ружа ^_^ Научив дека нејзе ја радуваат едноставните подарочиња.На секое мое одење од мене добива по една ружа.
    100 денари е,а ме прави среќна и мене и неа. :)

На marama, sesilija, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

СДК дека добив ново кукиште за компјутерот :)
    дека денес е убав ден(малку тмурен, кај и да е ке заврне) мене ми е супер, весела , располозена :D
    и и позајмив на една познајничка книга-која верувам дека ке и се најде, и ке и помогне, како и што мене ми помогна :$

и :!: сега ми текна-видов вчера едно девојченце со мајка и додека чекав да пополнам форулар во Работниот клуб во заводот за вработување-малечко, буцкасто, со руси косички и сини очиња :inlove:
    срценце малечко, баш како што сакам некогаш да имам керкичка само со кафена косичка и зелени очиња :) ми го разнезни срцето кога ја видов малечката :angel:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.