Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Сакам да кажам...

[​IMG] :D

На Ema.Sk, Monna.Monna, girl.23 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Фено-мено-мелено осјечам се.
    Се осеќам џоа скисната краста`вица.
    Сум напрај`ла ај`вај, изе`дела га, ами не цел. Сум се изба`њала, ису`шила.
    И чек`ам га дру`гарка`та да дој`ду.
    Па да поч`ну да у`чу.
    И че се понаде`вам, де`ка че ми се диг`не. Оти не сум навикна`та да ми е спуште`но расположени`јто.
    Е сега стварно, и мене ме нервираат овоа дигнативе запирки, ама сакав да го кажам с акценто. :rofl:
    Поздрав. :hai:

3. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

утрово немав време,а и не бев расонета,па да ви кажам сега. Некои знаат некои не... Радиото за кое аплицирав да работам како волонтер,ме одбра и сега имам чест да кажам дека сум дел од 18 најинтелектуални деца на планетава. Се воодушевив од програмата кој беше смислена за денес. Преку игри, прикази на кои требаше да дебатираме, улоги кои ги добивме се запознавме меѓу себно.
    Квалитетно поминат ден,дефинитивно.

А,да и најважното,присутните машки ем паметни ем преубави....Навистина немам зборови. Имам добро претчуство за цлава работа ;)

На I.v.a.n.k.a, eli25, la-chicka и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

Кога некој ќе ме праша зошто уживам во ручеците со така, поблиската, но и голема фамилија, не знам што да одговорам. Уживам затоа што ете, ми иде некоја топлина на душичката, па кафенце после ручекот ќе се напијам, атер за филингот. Ама, дефинитивно најмногу уживам заради смеењето. Среќа моја што поголемиот дел од луѓево имаат смисла за хумор. Прилично асална, добра, абсофакинглутли совршена смисла за хумор. :D Ами, јаболкото не паѓа подалеку од стеблото, нели ?! :D

Енивеј, кога има многу луѓе, се раскажуваат и прераскажуваат многу настани.
    Се пресмеав на ова. :rofl:

Имено, тетка ми работи во банка. А таму, триста луѓе, триста чуда. Се има, а и тоа што нема, ќе наима. Дошле пред некој ден, мајка и син. Починал таткото, стар човек, па да подигнат што имале пари оставено. Им побарале доказ за смртта, нели некое уверение се дава. Мајкава, ни две ни три, цап - ПЛАКАТАТА ја извадила од ташна. :rofl: :rofl: Синот сирот, почнал да и вика, ама онака, полулуто, полунамрштено - Прибери ма тоа, прибери не се глупирај. :rofl:

Плаката бе луѓенца, плаката. Солзи ми течеле.
    Кај им текнуваат вакви работи на луѓево, стварно не знам. Знам дека убаво ни легна ручекот на сета смеа.

Фала ви, луѓе, што ми го продолжувате животов. :rofl:

На marama, bittersweet, Gea и 3 други им се допаѓа ова.
  5. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Нова тема во Политика и Настани од мене. :)

Ситуација кај мене на блог. [Total Pageviwes] 3333 :D тројкиве ме прогонувaат...
    И се започна откако почнав да го читам Пеколот... :D

6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    Сакам да кажам...

Во животот не вреди да плачите за никој .. ако веќе го правите тоа подигнете ја главата високо за солзата да не падне ниско како и личноста поради која плачите.. :hai: :!:

На Squirrel, girl.23, agirl17 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    2.473
    Сакам да кажам...

when sending a text message it's always a good idea to make sure your sending it to the right person :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

8. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Додека читам постови на форумов мене не ми излегува конкретна визуелна слика на форумџиката т.е. може и се случило ама толку ретко и толку нејасно што не оставило некој потраен белег за да се сеќавам.
    Ама па затоа добивам акустична слика за форумџиката т.е. нејзиниот тон, скоро за секоја ми избива одредена боја на глас, висина, паузи во говор, длабочина и успевам да ја чујам Спаркс како велејќи е*аго се смее потоа или па Лилит како извикува ха!

На Sparks, Go-Girl, Monna.Monna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Едвај се движам а ќе излегувам.
    Епа сте заборавиле ...
    Ај ем Шира.

И или ќе оздравам или се гледаме на болничкиот кревет.

Бај д веј, многу глуп туп смотан ден денес ...
    Иш бре ајде, нека дојде недела ...
    А сабота ми (беш)е омилен ден.

Но овој пат, вирусоидно упропастена ...
    Мераци.

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК колку лигава слика |( Ме потсеќа на оние американските филмчиња од типот на Откачената плавуша. Ептен тешка работа, морам да признаам, на луѓето што работат на нива им е многу полесно |(

На Neytiri, Magnolija и Monna.Monna им се допаѓа ова.
  11. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Не , не сум јас некоја посебена девојка со посебни барања. Сакам само да живеам. Да знам да љубам , да се надевам, да верувам , да простувам. Ниедни пари на светот никогаш не би ја купиле мојата среќа. Тие секогаш ќе останат само еден лист хартија што може да биде искинат во секое време.. Додека се она што може да се спакува во мојата душа има моќ засекогаш да остане. Не сум од оние што ќе полудат, ако не го купат она што го сакаат. Има многу поважни работи во животот.

И не ми е важно што луѓето ќе помислат за мене. И така никогаш не ме сфаќаат, кога мислат дека ме разбираат, зошто никој не одел во моите чизми за да знае како е. И јас имам тешки денови. И јас знам да бидам гневна и сурова. Понекогаш умеам да го превртам целиот свет и да ја уништам секоја добра мисла . Тоа не значи дека потоа не можам повторно да го изградам она што сум го срушила. И да, понекогаш знам и да заплачам. Некои луѓе мислат дека е тоа знак на слабост, а тоа е само знак дека сеуште сме живи.

И да, понекогаш умеам и да бидам неподнослива, знам да бидам гласна и бунтовна, да бидам нетолерантна и критична, некогаш знам и да не бидам во право и кога тоа постојано го тврдам, да бидам крајно насмеана или крајно нерасположена, да бидам тврдоглава, но тоа сум јас. Ако би се променила, тогаш би се изгубила себеси. Грешам и пак се враќам на старите грешки, но тоа не значи дека ќе грешам засекогаш. Совршено сум несовршена, но тоа никогаш не ме засегало. Ми било важно само да трчам кон моите соништа. Ми било важно да знам која сум јас и што, и кого сакам. И јас сум таа која сум.

Јас и кога молчам зборувам повеќе од што некогаш би зборувала, и јас чувствувам онака како што никогаш нема да опишам. Јас сум само човек што е во потрага по стабилност и хармонија. Ја барам само љубовта во се нешто што постои, и ѕиркам низ луѓето да ја пронајдам човечноста, ако воопшто ја пронајдам. Имав и јас некои соништа..и не е смешно ако сеуште во нив верувам. Ако не беа соништата, за што тогаш ќе се боревме.. И не е важно колку пати нема да успееш, важно е дали пак ќе се обидеш. Нема да бидам кукавица која ќе остане на подот. Ги имам своите нозе за да се подигнам, и ги имам своите раце за да допливам до брегот кога плимата ќе надојде.

И да, добро е да го привршувам ова. Некој може да го чита, некој само ќе прелета низ него... Не е ни важно. Се занесувам во моите пишувања и преку нив го гледам светот, во нив го опишувам, говорам за тоа што го гледам, а често и премолчувам...Понекогаш е сосема недостојно да употребуваш зборови кога молчењето говори и повеќе од потребно. И отсуството на зборови може да биде поприсутно од било кое друго присуство. Некогаш не знаеш дали со другите преку мислите се среќаваш. Можеш само да се прашуваш, но не и да знаеш. Ништо не е сигурно..

Сигурна сум само во две нешта - во борбата и во љубовта. Научив да љубам вистински и научив да продолжувам понатаму по секој неуспех.. Не барам ништо за возврат. За мене е ова доволно..И секогаш ќе биде доволно додека ти си покрај мене..

На SexyLady, teddybear, Go-Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  12. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Сакам да кажам...

СДК Навистина е чудно колку малку му е потребно на некој да ми се допадне а уште повеќе на колку многу баш тоа малку им недостига :?:

- Официјално си најдов нов симпатија кој чувстувам дека нема да ми остане САМО симпатија :$

13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

СДК АМАН феминки, `потро` кога ставате слики со јадења, десерти..... :tmi:
    На какви слики наидов му го отворате апетитот на човека :P

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    На Go-Girl и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  15. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Студена саботна вечер, а во срцето на Битола постелен црвениот тепих по кој вечерва поминаја познатите филмски ѕвезди,режисери и сценаристи од нашата земја но и од целиот свет.А после нив секако не избежниот Битолски крем со нашите прескоцкани Битолчанки :D
    Многу добра филмска програми од 15-21 Октомви во Домот на културата во Битола па кој има можност нека повели нема да зажали ;)
    "Продложи да гледаш"-Браќа Манаки

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bad-cat8

bad-cat8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    78
    Сакам да кажам...

СДК дека чекам некој да ме критикува во Модни критики (за помалку храбрите феминки) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ( досадно ми е дееее :angel: )

17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Сакам да кажам...

Ми дојде умот на време! Средив, поправив што можев, ветив дека нема да се повтори. Си ветив самата на себе, на никој друг. Тоа ветување ми вреди милион пати повеќе отколку ако ветам на некој друг.
    Жалам што не бев доволно грижлива, но искрено кажано, и немав некои големи услови за поголема грижа...
    Сепак, од сега какви и да се условите ќе бидам погрижлива...нели ветив?! ;)

18. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Сакам да кажам...

СДК дека животов е вреден за живеење. Зошто да го поминам тагувајќи кга можам да се радувам. Зошто да се нервирам и да се жалам кога можам да се гордеам со постигнатото. Луѓето се хранат со нечија болка, се радуваат да те гледаат тажна и скршена на парчиња. Епа тоа нема да го видат од мене. Сум кажала и уште 100 пати ќе кажам- ПОСИЛНА СУМ ОД СИТЕ ВАШИ КОМЕНТАРИ, ЗБОРОВИ ТЕШКИ КАКО КАРПИ, НИКОГАШ НЕМА ДА ВИ ГО ПРУЖАМ ТОА ЗАДОВОЛСТВО ДА МЕ ВИДИТЕ СО НАВЕДНАТА ГЛАВА. ЈАС СУМ ТАА ШТО СУМ, ПОРАДИ ТОА СУМ ПОЧИТУВАНА ОД ОНИЕ ШТО ИМ ЗНАЧАМ, ШТО МИ ЗНАЧАТ. Не можам да бидам како вас, а и не сакам. Не се измачувајте залудно, погледнете си го вашиот живот и превземете нешто во врска со него.

Аххх, иако нема да го прочитаат ова оние на кои им е упатено, сепак мене си ми олесни на душичкава.
    Многу сум среќна денес, се надевам дека така ќе ми продожи до крај. Заљубена сум, силна сум и горда :inlove:

На SexyLady и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  19. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Сакам да кажам...

Додека сите се спремаат,се договараат каде вечер јас веќе си се договорив ќе си се дружам со некое филмче,пуканки и спрајт.
    Ете така.

И убаво ќе ми биде,пукнете.

На eli25, beached и Magnolija им се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК благодарение до Најубава што отвори толку интересна тема во Политика, одамна се мислев да отворам слична, поврзана со Југоносталгијата, ама еве ти си завршила работа. :) Очекувам интересна дискусија, плус и ако се вклучат и постарите генерации од форумов :)

На najubava2010 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.