Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073
    Сакам да кажам...

Од самиот миг кога пристигнуваш на овој свет, здогледувајќи ги нејасните и непознати нешта што се вртат околу тебе, земајќи го првиот здив, знаеш дека си жив, дека тоа е твоето неоделиво право. Додека и наједноставните нешта те засмејуваат, а најмалите шумови те заплашуваат, го слушаш ритамот на твоето срце обидувајќи се да ја минеш најголемата пречка, првите чекори, со кои ги оставаш своите стапки во песокот на времето.

Посегнуваш по највисокото место, работ на масата, обидувајќи се да откриеш, да ја смириш таа љубопитност што те боцка постојано да бараш одговори на непоставени прашања. Се создаваат првите пријателства кои ќе траат вечно или можат да згаснат по неколку години кои ќе пројдат како миг. Ти си феникс кој гори во пламенот на растењето, се провлекуваат и горат многу нешта меѓу пламенот на созревањето, чувството на одговорност, чувството на самоконтрола, самодоверба, на реалност, замаеноста на првата симпатија, експлозијата на првиот бакнеж.

Стануваш човек. Твојот пат е пробиен на овој свет, сега ти го градиш натаму. Сите твои успеси и падови, сите луѓе кои ги запознаваш се циглите од кои е изградена твојата патека на судбината. Овде-онде ќе се најде некоја пукнатина или празнина, но ќе биде поправена, кога ќе се сретне таа посебна личност која со еден поглед ќе те исфрли од тактот по кој одиш и целосно ќе ги испреврти сите цигли.
    Полека ја губиш силата на младешката замаеност и непобедливост, но затоа си ја имаш мудроста и искуството, со кои полека се утешуваш додека останувате сами во гнездото кое некогаш било дом на вашето потомство, а сега остануваат празни гранчиња, сведоци за некогашната детска радост и смеа, солзи и плачки, штрби насмевки и нежни лица полни со мозолчиња.
    Денот доаѓа до крај, па така и овој пат кој го нарекуваме живот.
    Осуден си да останеш сам како утка, кога таа посебна личност не ќе е повеќе овде за да ги пополни пукнатините кои стануваат се поголеми. Но можеби поради некои конци кои ги влече судбината или пак чисто поради нејзина забава и љубопитност, ти си тој што оставаш пукнатини и празнини во туѓи животи…
    Што е животот ? Секој би ти дал различни поими и дефиниции, но тоа се нивни мисли и идеи, не твои. Јас би ти ја кажал мојата:
    .
    Животот е како цртеж без гума. Постојано цртаме со моливот на судбината, засенчувајќи со спомените на веќе заборавените времиња, боејќи со боите на заминатите денови и четките на годините. И тогаш, пред самиот крај, во тој миг на совршенство, ги здогледуваш твоите подеми и падови, твоите среќи и тажалки, твоите љубени и изгубени, ја здогледуваш сликата на твојот живот, на тоа што си бил, на тоа што си и тоа што засекогаш ќе останеш во екот на времето што изминува.“

Тоа си ти, совршен со твоите недостатоци, уникатен и единствен со своите доблести. Тоа си ти, ти, еден и единствен…

На mysterious, marama, Monna.Monna и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

Колку и да се трудам да бидам силна јас се повеке запагам на дното а црните мисли се постојано во мене.
    Ми треба одмор.Ми треба нешто ново.Ми треба радост,срека и љубов.
    Феминки мои,ве напуштам зошто иако мислете дека јас сум силна се лажете.Не се саможалувам туку ова доага од мене,длабоко од душата и ме кине.Не само поради негу туку и поради други работи.Се надевам дека еден ден ке се вратам овде со нова сила.Ви благодарам на сите за пријателството,никогаш нема да ги заборавам кавгите овде,согласувањата,смеите и сите проблеми кои ги решававме..А компјутерот,таа црна кутија оди во канта. :@

Ви благодарам уште еднаш

Сакајте се сите и борете се за она што го сакате. :hug:

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Сакам да кажам...

До Pelikuna

Сонце стварно незнам што ти се случува моментално друго во животот, и искрено малку ме здрма твојот пост
    Што и да е ке помине. Преспиј сега, утре е нов ден, нова можност се ново. Секој миг е шанса.
    те молам Живеј го животот првин за себе. Ти си таа највредната, остави се друго. Сето ова е само период некој во животот од кои се исчеличуваме за да станеме појаки.
    Во животот не може да ни се случи нешто кое не можеме да го поднесеме. Запомни го ова.
    После дождот секад доаѓа сонцето, ама и една најважна работа дека треба да научиме како да танцуваме на дождот.

Од се срце вечерва ти посакувам овоземски мир да те облее и да биде со тебе . :*

4. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Single сум. What a suprise.
    Време за училиште... :|

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Сакам да кажам...

СДК дека пред некој ден ме толку многу ме разнежни едно малечко детенце, за миг посакав да сум мајка, и да си имам едно такво покрај мене. :$

Детенце кое зрачеше со позитивна енергија, хиперактивно, весело, насмеано со широка невина детска насмевка, гласно зборуваше, и објаснуваше на својата мајка колку ја сака својата претходна учителка во градинка, "јас многу си ја сакам, денес пак дојде, ја гушнав веднаш штом влезе , многу ми недостигаше и таа се израдува и ни се насмеа на сите, ама јас си ја сакам и новата учителка ама старата повеќе ја сакам мамичке"
    Така милно говореше ми дојде да одам и да го гушнам силно, срценце. :inlove: Јас го гледам го слушам и се смешкам.
    А пак мајка му, исто така мила женичка уште помило му зборуваше, му велеше да ги сака двете, го гушкаше и го слушаше, на секое негово прашање му даваше соодветен одговор додека тоа задоволно се смешкаше и не престануваше да поставува прашања.
    Вистински пример како да се однесува една мајка.

А сега пред да влезам дома, ете го моето мало комшиче ми мафта, ме гушна силно, ми кажа чао, и ете го трча по мене и вика " дадеее, дојди да те бацам, јас тебе сакам " :*

Дефинитивно се разбуди мајчинскиот инстинкт во мене :lol:

Но децата се најневините суштества и секогаш можат да ти измамат вистинска искрена насмевка.

Прикачени фајлови:

• baby.jpg
      baby.jpg
      Големина на фајлот:
      142,6 KB
      Прегледи:
      243
    На LivingGlam, Gea и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Сакам да кажам...

И љубов, и дечко и сабота навечер, се нека и у п.м!!!!
    Не сакам веќе! Никој и ништо.
    Освен можеби мачорот мој најубав. Ние луѓето сме гадни, не заслужуваме нешто убаво како љубовта.

Ќе гледам Шитфест познат како Макфест и ќе јадам пица.

На Magnolija, agirl17 и MacaLove им се допаѓа ова.
  7. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Сакам да кажам...

СДК дека баш ми беше потребна оваа шлаканица денес. Да ме раздрма малце и освеси дека не се сите за верување. По којзнае кој пат лугето ми покажаа и докажаа дека умеат да бидат многу ниски и подли. А јас уште магарица една смотана се радувам на voicemailot од неа. Дека ете се сетила на мене, што убаво е кога имаш нови пријатели на кои можеш да се потпреш. Е за жал воисемаилот беше случаен. Госпоѓата и незнаела дека се снима се она што го збори зад мојот грб. :tmi:
    А може и дедо Боже сакаше да ја слушнам со свои уши, за да се освестам на време кој се пуштам во мојот живот и моето срце. :?: Како и да е, болеше. :!: . Феминки мои отварајте очи, денеска е тешко да се најде Човек..а уште потешко вистински другар. :(

На SexyLady и PussyHunter им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

на кој канал и во колку?? :)

сдк ја настинав се греам со чај дури од магонос и лимонче :D
    е това ти е, неорганизирани комшии, не се плаќа, и сега нема парно, ќе се мрзнеме :rofl:

9. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Во моментов, на Канал 5. :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Сакам да кажам...

^И мене ми е преку глава од се веќе, и од излегувања за викенд, и од љубов, и од постојаната ОБВРСКА да се докажувам НЕКОМУ :envy: Ќе си седам дома, на топло, ќе си јадам, пијам ,слушам што сакам, гледам што сакам, правам што сакам и ќе си бидам посреќна 1000000000000 пати. Доста е веќе :emo:

На beached и Cynthia им се допаѓа ова.
  11. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Сакам да кажам...

Девојки држете ми многу среќа.
    Утре имам натпревар од кој ќе зависи одлуката на тренерот дали ќе ме пријави во Лига. Самиот тој ми рече да бидам спремна бидејќи ќе ја посматра мојата игра утре.
    Спремна или не - натпреварот е тука.
    Ќе ми треба повеќе памет и концентрација одколку среќа, но сепак држете ми!

На Monna.Monna, SexyLady, Squirrel и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Мразам кога некој од моите пријатели ми е тажен. Си ги сакам премногу за да ги гледам дека патат. П you are gorgeous, смеј се за мене, тука сум.. те сакам најсреќен..

http://www.youtube.com/watch?v=MIQRZn-JvPs

13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=b04Shbta ... 8E893AB075

I would be you, you would be me, we would be one, we would be just fine...!
    Words would fly right from out of my mind, out of my mind into your heart, into your life
    And everything would sound just right, and no one would stop me from drinking my wine...!

Во овој турбулентен и стресен период не ми треба ништо освен копче за пауза.
    Сакам мала куќичка во некое планинско место. Камин, тој, малку :wasntme: и многу цигари и алхохол. Надвор колку сака нека врне и нека биде лошо времето. И луѓето нека бидат лоши и примитивците нека владеат. Ама јас ќе си бидам на топличко и на сигурно!
    Музика, филм, книга, тој! Битно него да има, цел ден би воделе љубов...
    Зошто ова не ми се оствари? Зошто да не добиам трошка мир и не заминам некаде далеку? Мака ми е... There would be no black and white, the world just treat my wife right
    We could walk down in Mississipi and no one would look at us twice

Ама ќе треба да се убијам од учење и од работа за да го добијам овоа. Мислите вие лесно е... е да имам некоја вила и малку пари настрана... Колку има да бидеме среќни цу цу цу...

That's my dreamworld...

И да, слушајте го песничево, ќе ве релаксира. ;)

На MandyLane, Kasha, beached и 4 други им се допаѓа ова.
  14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сакам да кажам...

15. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Сакам да кажам...

Може не знам вака, ама ајвар да ме видиш како мешам :D

На Monna.Monna, Buttterfly, Marilyn-Monroe и 18 други им се допаѓа ова.
  16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Сакам да кажам...

Сакам и уште нешто да кажам.
    Со оглед на тоа дека форумот потешко функционира без темата Сакам да прашам, замолувам побрзо да се отвори.
    Исто и темата Вашите нокти....
    Цела недела се бришат од оф-топици... Цела недела!
    I mean... |(

И Шитфестов, стварно е шит.
    Како да слушам една песна што трае 90 минути. :drunk:

На marama, rossonerka, Monna.Monna и 8 други им се допаѓа ова.
  17. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам ич не ми е добро ке се разболам изгледа, уште тоа ми треба!! :( :devil:

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Коските ми смрзнаа ... ауу!!!
    Креветче мило ветувам три пати ќе размислам наредниот пат пред да те нАпуштам ...

Девојки, буквално секоја ви чест на тие што излегувате по тенки холахопки и подпи*њаци туники ... јас ви симнувам капа пошто смрзнав .... може дека болна ама сепак ...

Не за зафркавање, дури и
    мрсулите
    мислам дека ми смрзнаа :D

Ама затоа чувството кога ќе се стоплиш .... мммм :inlove:

19. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

СДК дека тој што реши да ја заклучи СДП да ми извини, ама го испцув за цела година |(

20. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Jonny la genta esta muy loca ...What the f*ck!
    I couldn't believe what I was seeing.. :x

Мајке ми неможам да му се изнaчудам на Макфестов.
    Ма ја сум уште полуда што го гледав.
    Турни ме да кинисам!

Ах..и заборавив да кажам дека немам дечко.
    И не го сакам више.И така. :?:
    :D

На JuLleE и starfish им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.