Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Сакам да кажам...

После синојќешниот студ, денов каде каде е подобар...барем има и малце сонце за разлика од вчерашниот. Вреди да се излезе да се прошета малце, малце ветрево зеза ама не би требало да претставува проблем за да се помине едно убаво попладне надвор...

Кај и да е за 3 саата ќе се стемни, сеуште неможам да се навикнам на оволку краток ден...се будам во 15:00... се стемнува во 18:30... Човек нема време да отиде каде сака а и притоа да се врати со денската светлина дома.

Нема врска тоа ајде, недела е и онака нема каде да се оди, некој се опоравува после синојќешниот провод, некој се кае што не отишол некаде, некој пак се кае што воопшто излегол и се така си се врти тој круг.

Секој ден гледам разочарани фаци, разочарани од каков е светот, како во некој за кој мислиме ни е пријател во кого и можеме да му поверуваме ја предаваме целата сопствена доверба, се потпираме на него за на крај да биде изневерени, предадени... Мислиме дека ги познаваме лугето околу нас ама никогаш не знаеме што не чека следниот момент, тогаш се појавуваат вистинските фаци, кои и што се они уствари, нешто што никогаш не би ни помислиле дека сме.

Секој ден гледам разочарани од љубовта, си мислиме тоа е тоа вистинското...а уствари тоа е само уште едно ново разочарување. Личноста за која мислевме дека е тоа што нас ни треба, тоа што ни треба за да не движи, да ја држи насмевката на нашето лице, да прави нашето срце и усни да треперерат одеднаш знае да ги снема, личноста си заминува и ние остануваме со забрзан отчук на срцето, не сме свесни што се случува бидејки не сакаме да поверуваме во тоа што е всушност суровата вистина.

Гладен сум, се надевам дека мајка ми спремила нешто убаво за ручек, убава арома се ширеше од кујната.

Имајте ми сите убав ден...

WHERE IS IT?
    http://www.youtube.com/watch?v=WpYeekQkAdc&ob=av2n

На zizela111 и Grunge им се допаѓа ова.
  2. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Сакам да кажам...

Сончково како ме расположи си сија ахх да е ваква есента со сонценце :rofl:

3. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Сакам да кажам...

СДКД ве запоставив поради факултетски обврски и нонстоп ноншалантно гниење по читални.
    Ќе надокнадам, ветувам.
    И така.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк најубаво ми е кога чувствувам дека срцето,душата ми се насмевнува и чувствувам олеснување.

Пред некој момент тоа го почувствував мислам дека срцето да имаше уста ќе воздивнеше најгласно што можеше АХХХХ!!

Само да потрае... .

5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Сакам да кажам...

Преубав ден, да навистина времето влијае на расположението..
    Скокам од среќа конечно дојде и овој ден што со нетрпенит доолго доолго се чекаше 8)
    Тенкс. :clap:

6. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Сакам да кажам...

Дипломирав конечно. 8)

Прикачени фајлови:

На Black.Beauty, BeLLaDona23, Divinebutterfly и 21 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Сакам да кажам...

Сдк ич не можам да го поднесам студов |( ич,ич и точка . :D ладно :worried: |( џабе и клими, парна, грелаки и триста чуда, се наоблеков и па ладно ми е |( шо убо си се топлев сеа на сонцето, таман се стоплив и израдував шо огреа, го снема :D секогаш обратен ефект :rofl: |( сега ќе се мрзнам :| |(

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Сакам да кажам...

Факт број 1: Страшно сум несмасна.
    Факт број 2: Морам да престанам да се однесувам како мало дете.

Зошто? Затоа што можем да се повредам, многу. Денес си настрадав, всушност настрада мојот нос (и мојата глава). Како? Си одиме со либето мое по улица и се клоцаме од позади, и оп, ни се сплеткаат нозете и се спруживме и двајцата на земја. Не луѓе, не можете да ја замислите гледката... За среќа немаше некоја посебна гужва. За уште поголема среќа главата ми остана цела, иако паднав директно на неа.
    Поука: Детските игри треба да ги оставиме за првата деценија од животот, а не за третата. :rofl: :rofl: :rofl:

На Hipica и Peperutka90 им се допаѓа ова.
  11. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Сакам да кажам...

Измрзнав. Ако е сега олку ладно,што ќе правиме во декември? Со јоргани и ќебиња ќе шетаме. Па и таа двојка,пола саат ја чекав...
    Еве слушам Галија и си го враќам филмот што направив корисно викендот. Ах,па не знам од каде да почнам...

Едно огромно НИШТО. НУЛА. КОМПИР. Варен,печен,како и да е..

Гледам само среќни двојки околу мене и уште толку ме маваат бедови. И тоа.

И уствари ништо не кажав,али одамна немав тука пишувано.

Ноу емотиконс дис тајм.

На TheCandy880, martinuska и Grunge им се допаѓа ова.
  12. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

СДК дека и јас заклучив дека сум општествено некорисна.

Еве ме, цел ден така ми помина.
    Кревет, ќебе, нескафе, Нирвана и тоа.

Книга?
    File not found.
    Не знам што ми е, губам концентрација, немам ни волја да се потрудам да си ја вратам.
    Хаус ? Немам скоро 3 дена гледано.
    Идам у школо, ќе си поминам топ ова-она, доаѓам дома и толку ти беше тоа.
    У кревет и те маваат некои депресии.
    А не дека нешто ми фали.
    Само ете, некој нешто ко да ми згрешил.

И не е неделата ништо крива.
    Кој како си ја наредил.

На baguf4e, angel92 и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.134
    Допаѓања:
    67.266
    Сакам да кажам...

Свадбата како настан се повеќе почнала да се помешува со маскенбал. Кога се оди на свадба не значи дека треба да се налупа цела шминка што ја имаш дома на фаца. Не, тоа не те прави помодерна, пофенси, или штотијазнам. Повеќе дава изглед на кловн. Со извинение до кловновите.

Мразам кога некој ќе земе да мрчи дека ич не било весело, бла, бла, а самиот тој мрчатор земал седнал на маса и дреме. Ти ако не си расположен, не значи дека и другите не се. Ваквото генерализирање на основа на субјективност ми иде на нерви.

Од друга страна пак, срцето ми се полнеше кога ќе ни се сретнеа погледите меѓу сите тие луѓе и ќе ја видев целата љубов во неговите очи. Со каква гордост ме запознаваше со другите, Ова е жена ми, очите му искреа, а насмевката му беше залепена од увце до увце. Па ќе ме гушнеше околу половината и ми шепкаше- Со што сум те заслужил јас тебе? А јас цело време си го поставувам истото прашање.
    Со што сум го заслужила јас него?

На Buttterfly, I.v.a.n.k.a, DAngel и 31 други им се допаѓа ова.
  14. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Сакам да кажам...

СДК ова е еден од најубавите денови, (ако не го вклучам во ова мамурлакот од вчерашното пиење)
    Среќна сум,точно 3 и пол години сме заедно, си се сакаме, се поддржуваме и нон-стоп ја докажуваме нашата љубов. Многу го сакам и се надевам дека нашата љубов и среќа вечно ќе трае :inlove: :inlove:

На De-lovely и angel92 им се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк сега го прави татко ми да ми купи супа во коцки, и зема кутивче од 12 и отвараш внатре само 8 :devil: :@
    леле, кражба на велико :lol:

и сдк боже господе секакви дроги измислија, ама оваа новава :x Jас не знам како може некој на себеси ова свасно да го прави

баш и на вести даваа
    страшнп страшно

пс графички слики :puke:

http://www.tocka.com.mk/index14.php?ID=52205

16. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ќе бидам поактивна. После грешката што ја направив се чувствував засрамено, срцето не ми даваше да пишам.
    И, сакам да кажам..as the seasons change, we change.

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

Што е бе?Мислете ке се откачете од мене така лесно? :D сте се излажеле.Ајде имајте пријатен остаток од денот и помалку нервози. :*

Ми недостигавте иако ме немаше пола ден :P

На sweetyears, Annie.mk1 и MacaLove им се допаѓа ова.
  18. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

Е да, знам како да те „убедам“ да се вратиш... 8) :lol:

Ете така, и доста веќе исчезнуваш, прекрати! =)

На Annie.mk1 и Pelikuna им се допаѓа ова.
  19. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Сакам да кажам...

СДК дека кога очајно тераме инает, губиме животни шанси. :worried:

На De-lovely, MacaLove и Buba-Mara им се допаѓа ова.
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК книги, книги и само книги насекаде околу мене. Цел двосед, цело биро, пола тросед, нaсекаде по тепих. Ќе полудам.

Kамо среќа да имав можност за престој во село. Планинска куќичка, чист воздух и ладен ветер. Онаму далеку, каде што сега е празно, малку луѓе ја сакаат есента. Под од бетон и пајажина во ќошовите, мирис на суви дрва кои горат во ќумбето. Да седам на стариот кревет и преку прозорец да го набљудувам дождот со шоља чај и дебела книга. Да скршнам од обврските кои ги имам секојдневно во ова Скопје кое ми е посебно драго, но некогаш премногу ме гуши. Можеби не е виновен градот колку што вината ја носат луѓето кои ги газат неговите скопските улици.

Назад во реалноста. Утре сме понеделник, повторно ќе се соочам со гратскиот метеж, ладните училници, долгите испрашувања и дома ќе пристигнам доцна попладне. :( Очајно многу ми требаат повеќе од 24 часа во денот.

На MandyLane и Cynthia им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.