Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк 20 саата имав проблем дур да влезам на фемина :@ :@

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Сакам да кажам...

Исто.
    За малку ќе се откажев и ќе со легнев.
    :D

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    8.934
    Сакам да кажам...

СДК сакам да имам некој покрај себе што ќе ме гушне во овие ладни денови,некој што ќе ме стопли и ќе ми каже дека барем му се допаѓам,не мора да ме сака...И не морам да го сакам...
    Ми недостигаат деновите кога гушнати шетавме на студот и кога наеднаш ќе се втресев целата од ладно и ќе ја пикнев раката кај тебе во џеб...
    И морам да престанам да лупам глупости безвезе.Свести се Благице,што правиш....
    Како и да е...Само сакам некој покрај себе за да ме стопли и да ме гушне..

На Miss-Independent, crazylady, butterfly.93 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

Нешто ми е незнам што...нешто сакам незнам што... :worried: so confused

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Утре, вторник..
    Во автобусите ќе биде.. уваув. х)
    Добро ќе биде ако не се стркалам низ двокатниве.
    Денес немав време да се симнам, и дека возеше со отворени врати, скокнав. Арно не се струполив. х)
    Како и да е, отидов да си легнам, Добра Ноќ. :hai:

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Сакам да кажам...

СДК како успеавме 4 другарки у еден тип да се затрескаме.. :^) ај неможевме поише. :| трка.

7. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

од утре на диета, ајде зимата уште не почнала јас качив 1,5 кило... за што се МУЧЕВ цело лето а??? :@ :@ :@
    дебела една :@

8. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Сакам да кажам...

не се лажи девојче :)

што ти фали така иначе?

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Епа се решив, утре не одам на факултет.... Доволно е што е вторник, не ми требаат гужви по автобуси...
    Денес се издепилирав...
    Утре има нови епизоди Госип, Ту броук грлс, хау ај мет јур мадер... и уште некои беа....
    И ќе шетам на една долга маршута со другарка... Совршен вторник, ај хоуп соу!
    Ја пушам последната цигара за денес и очекувам убав вторник утре!

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК исто како и ТедиГреј, ја пушам последната цигара и легнувам. Утре - двократно :| Тешко мене. :(

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

доброутро добар ден и овој навидум сончев но сепак смрзнувачка ден :D :lol:
    ден полн со обврски, трчи навака-трчи натака, а пилатес везбите ке бидат јаготка на шлагот :P по кратка пауза,а вечер ке биде интересно на обуката на која треба да учествувам и јас(се надевам дека нема да смрзнам :wasntme: љубовта кон татковината ме грее :angel: :geek: )
    имајте убав ден :)

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Сакам да кажам...

И мене што се случи :( :( ?

13. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Сакам да кажам...

Што прекрасно е чуството во вторник, кога започнува брзото темпо на работа после мамурниот понеделник да си дома. Да домичка, со топло чајче и еден куп лекови. Искрено ич не ми е мака што престинав, па и инекција што удрив, љубовта од утрово па наваму три пати ми ѕвонеше да прашам дали сум му добро. Не ми се грижи толку, добро сум, ќе ти надоместам за пропуштеното.
    Тежок месец испадна овој октомври, сакам што побргу да замине со мисла дека наредниот ќе биде нешто екстра.
    Во исчекување сум на неколку важни моменти кои ќе ми го променат животот, но како што велат се за арно нека е.

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Денес сум ко глупа Дана. Ништо не разбирам.

Не разбирам зошто некој се меша онаму каде што не треба. Не разбирам ниту тоа зошто некој се прави паметен и ми мудрува за нешто во што апсолутно не се разбира. Ниту од елементарни работи.
    Не разбирам зошто некој мора да биде буковец во секое манџиче, кога кутриот не е ни солен, речиси незабележлив па ајде да го убута сегде носето - ја ме ја, забележете ме плис! Ама плииис!
    И не разбирам луѓе кои се вечно зависни од некој друг. Цел живот некој носи, а некој меси. А ако нема кој да меси кукаат - ех да имав ова, ех да имав маж, ех да имав дечко, ех да имав богати родители, ех да имав вујко владика, ех да имав мерцедес, ех Лејди Гага да ми беше сестра а Мараја Кери најдобра другарка. Ех!

Што фајде од живеење во илузија која само си ја создаваме? Место да го мрднат г’зот и да престанат пред се да лелекаат, затоа што „шта би било кад би било“ не им помага, можат на пример да земат барем една книга и да прочитаат нешто што утре ќе ги направи да изгледаат помалку смешно, попаметно плус и ќе можат да го искористат знаење за некои повисоки цели.

Не разбирам и не знам дали сакам да разберам. Акцептирам и толерирам е вистинскиот збор на денот. Два се.

Денес со задоволство акцептирав кафе со мојот 55 годишен колега во кујната кој ми зборуваше за Norwegian Wood, филм кој наводно го воодушевил. А јас смотле, се се од Мураками само ова не, и ми беше криво што не можев да му реплицирам на муабетот. Но да признаам вакво човече со онакво искуство и онолку изгледани филмови и исчитани книги, секогаш се слуша со задоволство. Утре ќе го слушам за Џим Џармуш, задутре за животот во Виетнам, а потоа за Филипините или пак за бигамијата во Либија.

Денес можеби не разбирам но едно знам. Секогаш е задоволство да ги следам како учениче луѓето кои навистина вредат. Денес мојот колега уште еднаш ми го докажа тоа. Не за друго - колку само можам од вакви ко него да научам. Реки од знаење и интересни погледи на работите во светот.
    А на другиве би им препорачала - немојте да се правите нешто што не сте. Звучите и изгледате смешно. Една работа е успешно да маскираш знаење, сосема друга неуспешно да се правиш дека си некој кој не си. А Оскар Вајлд рекол, man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth. Ставeте си ги поарно маските, затоа што кога глумите некој друг сте многу покомични отколку со шаренило на лицето.

Со маска или не, лапнете го вторникот ко урда иако не е петок ;)

На Strumfeta93, tigerlady, BoaVista и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека „многу“ ми се оди во школо, ама сепак кафичите пред него ми се поинтересни. :rofl:

16. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

стварно незнам зашто али и далје ме желе...

Деновиве пропаѓам мислев дека е најлошо но не можело многу повеќе лошо...и сега? И ништо пак ме сакаат...како идијот сум ништо не ми иде...и? на сите пак им требам не ми иде у глава... :x :wasntme:

17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Пошо последните 4-5 дена не бев мрднала подалеку од малската продавница и насекаде со мене си го носев марамчето со мрсоли;
    пошо не сум запалила цигара веќе недела ипол и овој месец не успеав да се напијам греано винце;
    пошо сум грозна последните неколку месеци и само се жалам, а нишо не сум направила убаво за себе
    и пошо одамна веќе на никој не сум му трепнала со окцето,
    кога ќе излезам од овде има лека полека се што сакам да си остварам!

Не само овие бош желбички ами и оние големите. Епа што друго да правам во животот? И така сум премногу темпераментна за да лежам и премногу дрска за да бидам мирна.

Сакам да гледам, да слушам, да читам луѓе со волја. Оние што ќе застанат ко Хитлерови војници и ќе се удираат со таа спартанска строгост, а сепак ќе се сакат и ќе се љубат. И со причина тоа.
    И сакам луѓе што го сакаат животот и што се радуваат на малите нешта, на една шолја чај и нешто блачко.
    Сакам диви жени, ако некој ден ме удри нешо во главата да љубам жена, тоа мора да биде некоја дива и комплицирана со бушава коса.

Сакам луѓе што не се плашат да го превземат кормилото и да уживаат додека е во нивни раце!

На ines.h, BeLLaDona23 и SexyLady им се допаѓа ова.
  18. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Сакам да кажам...

Ајмо девојки, силен ајлајнер, голем волнен шал... и на топол чај, да го пиеме сонцево.

На Miss-Independent, Trendafilka, sesilija и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Ма седам покрај прозор, дожд мава во прозорот, дрвјата се наведнуваат налево, отворена врата да се излуфтира. Ладен воздух ме расонува. Е праќа прекрасни преработки се уште ги нема на нет за да ви пуштам нешто, од наше а вредно. П се разбудил со осмех, и од кревет пишува љубовни статуси. Учам, љубам, се смејам, скокоткам, средувам, не навредувам, правам среќни, ме прават среќна. Се губам па се враќам..

На оваа песна ја слушам преработката, прекрасна.. да си го цениме нашето.

http://www.youtube.com/watch?v=YVPZ5XbAdi4

На Divinebutterfly, TheCandy880, Pelikuna и 2 други им се допаѓа ова.
  20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Ги мразам овие периоди кога некое чудно вонземско чувство ми мава врели шлаканици.
    Носталгија.
    Носталгија по минатото.
    Мразам промени! Всушност, сакам се да си остане во онаа поранешна совршена точка, точка која беше идеал на мојата личност. Непроменливост - тоа е „процесот“ кој што го сакам. Постојаност исто така.
    Да можев само да се свртам и да се соочам со сите предходни проблеми и настани - ех, како би ги прегрнала. Во вакви Г6 моменти би останала така, во еден бездимензионален простор, безперцептивен, безвременски и вечен.
    Блиска далечина, совршено несовршенство... и устата ми се зашива... :x

На Grunge, eli25, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.