Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Сакам да кажам...

СДК дека се гушам. Очајно сакам да земам воздух, замижувам барем за момент да вдишам. Залудно. Нешто ме гуши во грлото. Нешто ме гуши во срцето, ми навира солзи во очите, тага во душата.
    Сама си ја создадов оваа безизлезна ситуација. Сама си направив да немам избор.
    Стојам среде крстопат, а знам дека морам да одам по означениот пат. Си го означив одамна, не можам да се вратам назат. Не можам да оставам се` она што со мака сум го создавала и да заминам.
    Другите патишта ми ветуваат многу, но за овој се борев. Немам сила да го напуштам иако ме убива дел по дел, ме гребе и тоа дирекно во срцето.
    Сеуште стојам. Да продолжам или да одам по другиот пат.
    Се замислувам на другата страна.Ќе бидам среќна или барем мислам дека ќе бидам среќна. Ако продолжам се гледам уништена, ама со многу спомени, гордост и сила да можам да издржам.
    Ова е уште една препрека. Уште едно невреме на кое нема да му дозволам се`да ми однесе. Невремето е силно, патот калљив и трнлив, срцето сломено ама уште силно. Не дозволува ова невреме да го уништи она за што се бореше. Сломена но силна, исплашена но храбра ОДЛУЧУВАМ. Патот веќе сум го обележала. Не сум кукавица-ќе се борам и повторно ќе победам. Ќе бидам среќна. Нема да дозволам едно неврема да ми го замагли умот и да дозволам се` да ми однесе со него. Посилна сум од него. Посилана сум од се`.
    извинете за огромниов пост, ама морав некаде да си ја олеснам душата ;( ;( ;(

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Сакам да кажам...

Обожавам да возам велосипед :)

3. butterfly.mimi

butterfly.mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    103
    Сакам да кажам...

СДК треба да се мисли пред да се дејствува ;)

4. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Сакам да кажам...

СДК се срушив,неможам повеќе.Ти,зарем?Не ме поднесуваш знам,ама сепак иста крв сме,едно презиме носиме,па ме боли кога ќе слушнам како ти е.Ти посакувам се најдобро.И да не сакаш повеќе да ме видиш,не е битно.Ти само биди добра.И не,не сум јас крива за ништо,криви се тие што ти ја трујат младата и уште недорасцветана душа......

5. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Сакам да кажам...

Се уморив од шетање денес. Колку ми беше исполнет денот со убаво друштво и смеа :D
    СДК среќен празник на Бона и на сите други форумџики што слават денес. :f: И дајте по една баклава наваму, да се заблажеме малку и ние :P

На bona му/ѝ се допаѓа ова.
  6. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

СДК дека секогаш кога бев нерасположена,тажна,разочарана се уклучував на форумот..Тука се чуствував подобро и секогаш кога се одјавував од форумот се одјавував со насмевка..Ме расположуваше секоја помината минутка тука..А сега.. |( Само препукувања,попување,дрвени адвокати... :^)
    Да му е страв на човек да си ја олесни душата...Да се мисли два пати како да се изрази...Нон стоп да се пази да не се пронашол некој во твојот пост,па се навредил :tmi:
    И да не ме сфатите погрешно,постот не се однесува на никого конкретно,туку на општата ситуација на форумов...која искрено не ми се допаѓа... :emo:

На annnni, doktorka-an, k.i.m и 2 други им се допаѓа ова.
  7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

дека имам дечко кој премногу го сакам... дека имам дечко за кој правам се за да биде среќен. дечко кој знам дека ме сака, дека знае да ме расположи и да биде со мене.
    но знам дека и претерано претерува и дека не смее да го доживува тоа што му се врте во главата, дека не смее тоа така да биде, дека тоа ја уништува врската :worried: дека едноставно се трудам, се трудам бескрајно за него, ама ако тој не ми помогне не можам ни јас....

и да, сдк дека не сум среќна :( пробав навистина :( и на моменти сум бескрајно среќна, ептен сум хели... ама после некое време на глава ми се качува тоа ;(
    не можам повеќе со тоа темпо ;(

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Бројче се пронајдов во твојот пост...
    СДК инаетот е тешка категорија. Понекогаш е добро да го имаш, но подобро да го немаш.
    До пред некое време бев голем инаетлија ама не секогаш испаѓаше тоа добро... Пробав со убаво да почнам да се разбирам со луѓето, и многу подобро се чувствував. Мислев секогаш се се средува на убав начин. Но, за жал тие го искористуваат тоа. Сум се лажела себеси.
    Страдав... сеуште страдам...ги гледам како се расипуваат, мислат постигнале нешто, мислат капаче ти ставиле,јаките тие, те удриле силно, мислат тие се во право, одат со дигната глава, а јас трпам затоа што знам дека ако ако почнам да го терам инаетот до крај ќе биде уште полошо... го знам јас тоа, знам какви последици сум претрпела.
    Затоа сега седам мирна. Нека го тераат својот инает. Ако, нека боли, можам јас... ќе издржам... знам дека јас сум ја средила ситуацијата со моето попуштање, сум спречила фатални последици. Но, кој го гледа тоа? Ќе ми пушти некој рака? Нема. Гледаат и уште толку се силат.
    Само знам дека оваа тортура ќе заврши. Мора да заврши. Или ќе ми се вратат со добро сите овие работи што сум ги направила, или и јас ќе одам до крајност...ќе продолжам по старо...

На doktorka-an, julie77 и viki44e им се допаѓа ова.
  9. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

сдк декаааааа сакааааааааааааааам пак да се пофтори оваа вечер ама најбрзо што можеееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!!

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

да се повтори мила :!: со в
    :D :D

11. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

мации у овој момент незнам ни шо да пишам ни како да пишувам толку мн сум happy шо ми иде да излезам надвор и да почнам да се дерааам на цел глаааас :rofl: :rofl: :rofl:

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

мило ми е за тебе лудооооо :*
    и јас се надевам дека ќе ти се пофтори оваа вечер :$ со ф :D
    :* :*

13. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    Сакам да кажам...

Дај божеее чул те господ хахаха :* вала хаха со В :*

14. Klara007

Klara007 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    27
    Сакам да кажам...

Знаете што? Се смирив синојка со бившиот :$ Бевме на сладолед и убаво си поминавме :inlove: Туку знам дека не сте во тек со ова случување, меѓутоа прочитајте го ако сакате мојот пост во темата муабети после ракинување и таму има така подетално :lol: Па чекам некоја реакција од вас :) Можда и пак ќе се изгорам од него :^) :worried: :?:

15. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Сакам да кажам...

сдк спиев 12 саати! одамна тоа не се случило... одма се најавив тука за да видам што има и прочитав еден пост со кој многу се согласувам! Потоа го прочитав постот на бројче кој ме потсети на мене, но Бројче, знаеш што? Јас веќе не се трудам толку за него! не се давам целата во нашата врска па да ми биде потоа тешко... Нема веќе така!

сдк треба да учам... најтешкот дел! :lol: Имам многу тежок предмет кој никако не можам да го положам! секоја чест на тие што успеале! Можеби и би го положила, да не беше професорот толку клет!
    Вчера и завчера ми беше убаво... се видов со другарка која ја немав видено 2 години! Беше болна последнава година и не одеше никаде... сега дојде, седевме, истата е! откачена, пријатна и скромна! Исти сме! затоа толку ни одговара дружењето... како помала често одев кај неа, си поминувавме убаво...

16. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сакам да кажам...

Добро утро на сите ! :*

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.849
    Сакам да кажам...

Леле не можам да го препознаам форумов :) Како сте ми девојки? Немам нет во новиот стан, ме префрлија во друг објект, зафатена сум преку глава, ама се иде добро 8) Уште малку па ќе ми стигне комп дома, па ќе ве дружам нон стоп :rofl:

18. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сакам да кажам...

Ај баш се израдував ни се врати Виножитка .Среќно девојко и мило ми е што се е океј ...го заслужи тоа :*
    Поздрав до тебе од Озбилна

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.224
    Сакам да кажам...

Вчера запознав тип што е многу интерсен и страшно ме привлекува. Би сакала авантура со него, само 2,3 дена дур сум тука, ама што ако после почнам многу да мислам на него...

20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сакам да кажам...

СДК толку беше од озбилна се дружиме покасно... има сиротата работа ај душа ми извадија .. нема правдина :) ;) во оваа држава

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.