Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Сакам да кажам...

Кога без оптеретување овде ќе си кажеме што ни се кажува, некако искрено делува и отворено, како што можеби неможеш да се отвориш пред некој во 4 очи, од страв од осуда или што знам што. Па затоа тука се ми е некако поискрено, отворено, во основна форма ми се мислите, не филуваш, не додаваш, чисто и убаво!
    Па можеби затоа е пријатно да читкаш такви мислења, а и се соживуваш со останатите форумџики, како што се соживуваш со лик од книга.
    Ве поздравувам и јас и од мене уште една доза исказ на љубов! :lol:

На mims-89, Go-Girl и julie77 им се допаѓа ова.
  2. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    116
    Сакам да кажам...

еј пирамид, истото и на мене ми се случува ! ;) ама мислам и така е време е за пишување! :up: е, сега да не знаеш можеби ти,или некој од форумџииве каде може да се пишува онлајн дневник, нешто као блог или сл. ама нека е само некоја интересна страница, може и на српски да е само да е интересно, зашо blog.com.mk сосема го расипаа :worried:

3. ana05

ana05 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    35
    Сакам да кажам...

SDK eve me mene pak :rofl: :rofl: :rofl: se raduvam sto gledam deka seuste ste tuka za site nas. :*
    [mod-kirilica:2t56wl3q][/mod-kirilica:2t56wl3q]

4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Сакам да кажам...

СКД дека сум здебелена 5 кг. ама се чувствувам преубаво.

5. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Знаете што?...епа незнаете сега ќе ви кажам :lol:
    СЕ е во вашата глава :!:
    Ахам, се е до начинот на кој ги гледаме и перцепираме работите :nod:
    Ми текна на една ситуација на екскурзија 10 дена и пред да тргне авобусот еден водич во поодминати години со пробелена коса и брада вака ни рече:
    Паметен човек беше тој, нему веќе 20 и повеќе години "низ рацете" му поминуваат тури со секакви луѓе, од сите генерации. Делумно го послушав советот, но сега да се вратам на истото тоа патување или некое друго верувајте дека ќе дадам се од себе да бидам весела и расположена, не за другите туку лично за мене за да си поминам НАЈубаво :)

Сакав да ви кажам....есен е, тервата пожолтува и се суши, времето е врнежливо.....но ако вие сакате може тревата сеуште да биде зелена :f: и сонцето да блеска во вашите очи :sun: .....САМО АКО ВИЕ ТОА ГО САКАТЕ ;)

На Gordana10, Phyramide и teddybear им се допаѓа ова.
  6. Sweet.Heart

Sweet.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Сакам да кажам...

Дека денес не бев на училиште се успав .. и сега ке си го посветам денот скроз за мене ! :D
    Почнувам од ноктите :)

7. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Сакам да кажам...

Сдк преку глава ми е веке од обврските никако да најдам слободно време за мене :@
    Сдк ме боли главатаа се напив далерон и не ми помина ;( ..

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Сакам да кажам...

Sweet се успа или намерно се наспа ;) :D

СДК дека Гоу е целосно во право- секогаш од нас зависи како ќе гледаме на нештата- дали чашата ќе ја гледаме полу полна или полу празна. (btw како е правилно- заедно полупразна или одделно? Некако заедно повеќе ми оди :^) ?) :)

Посебно кога треба да одите на некое место каде што не сте биле- зошто да бидете полни со скептицизам, кога можете да бидете полни со ентузијазам?

Нели е така?

И Сакам да кажам дека уживам во овој период на зимници- секогаш велам дека не е исто кога ќе купиш зимница од продавница, зад неа нема историја- ја нема семејната атмосфера, ги нема малите кавги за тоа кој е крив што не се испечени убаво пиперките, ги нема муабетите околу ќумбето, го нема макањето ајварче....нема ништо.

Ах, што да правам, таква сум јас, домаќински расположена и со традиционален дух :)

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Сакам да кажам...

Денеска сум вредна и им правам ручек на моите, сигурно ќе дојдат гладни од работа па ќе ги изненадам :)

СДК дека денес едни колешки ме погледнаа како со потсмев или нешто слично неможам убаво да го протолкувам тој поглед затоа што и ја отворив вратата на хигиеничарката и ја задржив вратата додека да помине, женичката носеше две кофи и метла, кој лудак не би и ја подотворил вратата? Се запрепастив, и неможев а да не се воздржам и ги прашав „Извинете, каков грев направив?„ и следеше „ха-ха, грев?. ма нишО.„ Не е ни чудно што никој не разговара со нив ццц...

Сега гледам дека сум добила зелено цветче! хихи

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Сакам да кажам...

СДК...кога ќе научите да живеете во склад со самите себе без да ја имате зависноста од другите тогаш ќе ви биде полесно во животот.И ќе бидете поимуни и посмирено ќе ги прифаќате позитивните и негативните случувања околу вас.Секако и различните луѓе кои ги среќавате во вашиот живот.

На Gordana10, babe, Queen.S и 2 други им се допаѓа ова.
  11. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сакам да кажам...

СДК одвај чекам да помине оваа неизвесност, доо кога веќе?????? :devil: Време е да се среди се...

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

Дефинитивно љубовта е најубавото чуство на светот. :inlove:

Ако не те сакам - зошто ми е мака
    кога ноќ ќе падне
    и ќе ми помине без тебе?
    Ако не ми требаш тогаш што ми прави
    кога ке ме гушнеш
    светла топлина во гради?

Ако не те сакам - зошто боли вака
    секој Божји ден
    што ќе ми помине без тебе?
    Ако не ми требаш зошто суша
    ти ми оставаш во душа
    кога и да заминеш?

сдк2 стомакот ме боли, и тоа многу. Ама јака сум јас ќе издржам. :muscle: :nod: :sweat:

13. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    Сакам да кажам...

сдк дека се осеќам како некој дебил, мајка ми се сокапа од работа и од чистење кутрата жена а јас седам и од кревет на кревет се легачам, пуста мрза :devil: ама ич не ми се работи ако не ми е по ќеиф
    сдк2 дека одлично си поминав на факултет

14. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека јас не сум јас кога сум гладнаа ( и тоа многу ) :D и плус сакам да кажам дека сум настината многу и дека веќе 5 минути кивам без престан :( ;(

15. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Сакам да кажам...

..... дека нешто денеска само ми се спиеее и како мозоков да ми бега |-)

16. babe

babe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    4
    Сакам да кажам...

СДК дека не е убаво човек да си дава лажна надеж себеси, зашто кога и да е ќе дојде време кога ќе се разочара ... некои работи ги сфаќаме погрешно, на начин на кој ние сакаме да се случат, а всушност реалноста е многу поразлична и кога го сфаќаме тоа едноставно сме разочарани и постојано ги анализираме работите што се случиле и ги наоѓаме грешките, грешки на другите а воедно и на самите себе. Се што е било, поминало ... се што поминало е било убаво!

17. Sweet.Heart

Sweet.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Сакам да кажам...

Заборавив дека се менуваат смените мислев сум втора па така слатко се наспаав што мислам дека ми е најдолгото спиење во животот од 22-12 :D :D :D

Инаку мислам дека се пишува заедно полупразна некако ми е чудно одделно :)

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

СДК дека имам најпрекрасен дечко на цел свет :inlove:

На Sweet.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека денов е многу чуден... посебен. :)
    Тргна наопаку, но полека се воведе во ред. Се приклучувам во клубот на форумџики што се успаа утринава (не)намерно. :D
    Бар еднаш да се повтори моментот што го доживеав утринава по часовите. :lol: Да не се задржев, ќе ми избегаше...destiny. :D

На крајот од денот... ;)

На Sweet.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека имам страшна главоболка, и дека не ми помина од аналгетикот ми е страв ијас да не изнастинам :sweat:
    плус и биолошка добив супер :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.