Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам да кажам...

СДК ми недостига... Не ме излечи времето овојпат... Како е можно после толку години уште да мислам на него? Што ми направи? Еднаш барем да го видам, еднаш ;(

2. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

сдк песнава ми рока дома на цел глас :rock: :rock:
    http://www.youtube.com/watch?v=0k7-L3akLeo

и денеска батали хороскоп :emo: ...
    не дозволувам никој да ме изнервира :rock:
    вечер женско парти, со моите френдичкиииии :rock: :d:
    вторник било... е ако де :D . за забава не е важен денот ;) :D

BeYourself likes this.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

Двата најтешки теста на патот на духовноста се: да имате трпение да го исчекате вистинскиот миг, и храброст да не се разочарате од она што ќе го видите.

4. annii

annii Популарен член

Сакам да кажам...

СДК денес ја почувствував есента. Од сабајле се дружев со силниот ветер, попладне со дождот и сега со жолтата и убава глетка кон така наречената природа.
    Главата на момент ме заболува, пренајадена сум и ми се спие. Вчера ми се вртеа глупави мисли низ главата, но дали тие се дел од тоа што се случи сабајле? :x Како и да е ќо го задржам тоа. Се разочарав на момент од самата себе. Кога ги видов оценките, не дека се нешто страшни, но има четворки (Тројката не ја кажувам. |( ). Се запарашав за миг: зар неможам да постигнам повеќе? Можам! Ако не за тромесечие за на крај на годината ќе се трудам и ќе ги трансформирам во петки. Математиката не ја спомнав, бидејќи не ми оди и живците ми ги кине. ]:)
    Станот е празен. Поточно дедо ми и брат ми се дома, но спијат што значи исто како да сум сама.

СДК една работа која ја сите ја знаеме, но ретко дали ја применуваме. Ќе ни каже некој пријател дека некој лек му помогнал на него. Сега доаѓа следното. Ние без да размислиме на последиците го земаме лекот и го применуваме кај болниот, при тоа не се консултираме со докотор. Следува дека болниот имал толку среќа има висока температура и паѓа во кома. Го носите во болница го приклучуваат на дијализа. Првиот ден на 2 часа, а веќе другите два по 3 часа. 3от ден човекот го нема.
    Ова се случуваше кај мене во влезот оваа недела. Комшија и мој роднина почина, бидејќи неговата жена му дала сируп кој му помогнал на некој си пријател нивни. Сето тоа го кажав погоре, да не се повторувам. Затоа внимавајте со лековите.

5. maja8

maja8 Популарен член

Сакам да кажам...

Ме нервираат долгометражни коментари од типот

Неам друга работа ќе читам реферати :lol:

blond likes this.
  6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Сакам да кажам...

^^ „Долгометражните“ коментари не ме нервираат, напротив треба да има добро содржани мислења. Но кога се превзема текст од друга страна и друг автор треба да се напише чие е делото. Преочигледно е дека текстов е превземен и дека најверојатно се работи за колумна. :)

Пред сите ветувам дека ќе почнам да учам. Еве веднаш станувам да ги научам сите лекции што ги предадоа денеска. Криво ми е што знам дека имам капацитет и можам, а воедно и сите ми го кажуваат тоа, но не се трудам. Сакам да ми дојде убаво на душата кога ќе ме фалат наставниците. Денеска една другарка ми рече: „Вајлд, зошто не учиш годинава? Да бев на твое место и да ги учев лекциите со сфаќање на неколку читања мерак ќе ми беше да учам. Можеш да бидеш најдобра во цел клас.“ Ете ова навистина ме подзамисли.
    Да ме искарате ако не донесам некоја 5ка деновиве. :) Можеби нема за тромесечие, но на полугодие сакам повторно да сум 5.00. :)

П.С. премногу сакам да си направам суканици, ама после нема чаре освен шишање. :(

x.Daisy.x likes this.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Сакам да кажам...

Значи вилицата ми падна од тоа каков убав дечко влезе во салон. :o
    Фин, шармантен и насмеан, и воспитан, леле, вид пред изумирање.
    ...
    Во ПМС, ми се јаде блашко, решавам судоку, се мислам што фино да зготвам вечер и да си ја исполнам душичката со убавина.

Сакам да кажам настапува време кога фејсбук ќе биде преплавен со Јелена Карлеуша и Цецана, |( и пак ќе морам десен клик и хајд и пак ќе немам живо пиле на Wall... Ги отпишав сите со би-сокчиња и би-млеко, и one мобилни телефони... Просто луѓево се многу прости.
    Се кладам дека ако има некоја таква наградна игра со книги, никој нема да го мрдне маусот.

mims-89, Phyramide and x.Daisy.x like this.
  8. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК дека нашава мила земјичка ја сочинуваат само намуртени фацулиња!

Било кого да прашаш за било што ако имаш среќа добиваш коментар проследен со иронија... Велам ако имаш среќа, затоа што во 90% од случаите ќе те изигнорираат! Не дај Боже да ти падне на памет да го замолиш нешто... Аууу, може и ќе те претепа на сред улица!

Туку ај случаен минувач, ќе си речеш, може не му е денот на човекот! Ама, на луѓево од нашава државна мила администрација, кога им е денот бе луѓе? Неверојатни намуртенковци се сите!

А, јас па едно расположено, културно, воспитано, си влегувам си прашувам и одеднаш ме пречекуваат 10 намуртени фаци кои мислам дека ако не беше забрането со Закон, ќе станеа и ќе ми ја залепеа една на лице место! А, сакав само да прашам каде да го оставам документот...

Сега ми е јасно зошто е измислено Правото :lol:

Ах, мили мои напатени македончиња, никаде вака нема да стигнеме да знаете! Затоа и си тапкаме во место...

julie77 and Phyramide like this.
  9. maja8

maja8 Популарен член

Сакам да кажам...

Следниов оглас

Интернационална нутриционистичка компанија заради зголемен обем на работа има потреба од 3 млади амбициозни луге за советници околу здрав и активен начин на живот.Предност имаат спортисти и лугје кои имаат интерес за велнес и здрав живот.

значи со месеци го објавуваат на сите можни места каде што има огласи за работа.. Нека се помират веќе еднаш дека никој не сака да иде на работа кај што треба да ПЛАЌА, а не да му плаќаат... кога и да читам огласи тоа па тоа.... АМАН!!! :devil:

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Сакам да кажам...

Сакам да кажам ова е неверојатно! Не е можно само јас. :o I rule! :rock: :geek:

Не сум многу голем нарцис, ама сега, мора малце да се пофалам. 8) :rofl:
    П.с. не кажувам што е да не излезе дека се фалам.

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Сакам да кажам...

Лелеее па колку било убаво вака! Ги нема повеќе тие точките од кои не можев да читам.
    Да, конечно ЈА ИЗБРИШАВ ПРАШИНАТА ОД МОНИТОРОВ :D и не само од мониторот, туку од цело биро :!:
    Среќна сум што се решив на овој храбар потег, кој донесе одлични резултати. Сега ќе можам да ве читам и да пишувам без никакви препреки и мали точки 8)
    Ајдеее ќе биде некој ден и тастатурата. Само трпение :rofl:
    Ве охрабрувам сите да си ги исчистите мониторите. Крпата не била толку страшна колку што мислев :rofl: :rofl: :rofl:

12. 2468

2468 Популарен член

Сакам да кажам...

Дејзи, ајде пофали се ма :wasntme:
    нема да испаднеш нарцисоидна, не се секирај :D

x.Daisy.x likes this.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Сакам да кажам...

Е па кога се жалиме само на форумов, може и да се пофалиме нели ;) Па ајде да слушнеме добри вести :)

14. savana

savana Популарен член

Сакам да кажам...

СДК многу сум нервозна, зошто секогаш јас сум таа која е крива, јас сум таа што е лоша и што вика, што се лути за без потреба??? :@ Епа не може веќе така ќе терам инает и ќе попуштам јас кога ќе сакам :@

15. teddybear

teddybear Популарен член

Сакам да кажам...

Јас ке ви се пофалам ... ги положив двата последни колоквиуми :geek: :geek: :geek:

и Сдк "Бидете она што сте ... секој човек има различни таленти желби и способности...никој не може да го завземе твоето место свати го тоа ... Ако се обидеш да бидеш нешто друго од твоето вистинско јас.... дури и да успееш да го измамиш цел свет... ке бидеш 10 илјади пати полош отколку кога би бил ништо ...не мораш да успееш во се ... единствено мораш да бидеш искрен кон самиот себе ... така во душата ке знаеш дека си го постигнал најголемиот успех на светот".

TheKiketoo and k.i.m like this.
  16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Сакам да кажам...

Ајде, ама не сум нарцис да знаете. :!: :D

Многу сум била подобра од лани почетокот во врска со учењето и дисциплината, и само мене просекот ми е 5,00 од целото оделение. :$ Всушност само јас сум одлична. :wasntme: :$ :$

Wild-GirL likes this.
  17. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Сакам да кажам...

СДК Многу ме расположи песнава... Ја немам чуено од дете! А толку е позитивна...

Уживајте...

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SjcmwiVUxUc?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SjcmwiVUxUc?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Trendafilka and Phyramide like this.
  18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сакам да кажам...

Бокичке кај ти текна на песнава? Ме врати со спомените во многу убави времиња да си знаеш :*

Оваа касета ми беше најизлижана од слушање кога бев дете...Браво за изборов!

Bokicka likes this.
  19. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Сакам да кажам...

Кажи Пирамидче а? Јас колку си се израдував кога ја чув, викам овој момент ќе го споделам со моите Феминки ;)

Уживај си Пирамидче со прекрасно песниче и со спомените од детството!

:*

20. julie77

julie77 Форумски идол

Сакам да кажам...

Thread Status:
Not open for further replies.