Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

сдк дека временцево е преубавооо и дека се чувствувам многу чудно, чудно убаво, чудно заљубено... чудно како никогаш до сега..

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

2 дена без цигара :muscle:

На mims-89, Trendafilka, blond и 2 други им се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк срцето ми е исполнето .... пак се чувствувам жива ... :$ Малце романтики ... сериозен муабет ... борење... галење .. добар секс ... па за крај чоколадо и сок се рецепт за совршена вечер .... :$ 6 саати летнаа како 6 минути :$ сакам пак !
    ненаситно створење :lol:
    :$ го сакам !! :inlove:

На bona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сакам да кажам...

И да додадеше и некоја чашка алкохол..... ;)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

:rofl: :rofl: :rofl: хахах е да малку црвено вино немаше да е на одмет ... :lol: ајде другиот пат :$

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.670
    Допаѓања:
    11.401
    Сакам да кажам...

СДК задоволна сум од сама себе и сакам да си се пофалам самата себе...Првите оценки ми се сите петки..И НЕ ЛАЖАМ! 8) Браво Багуфче,да продолжиш вака..Нели е најубаво кога ќе ги завршиш обврските и релаксирано ќе си уживаш викендот...?

На 2468, blond и teddybear им се допаѓа ова.
  7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Сум рамнодушник.
    Скроз.

И ми е гајле веќе.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    940
    Сакам да кажам...

СДК дека сум разочарана од оцените од полагањата стварно очекував повисоки не дека ми се ниски ама сепак сум мн разочарана,исто разочарана сум и од цимерскиот живот не ни оди некако со цимерката па се мислам до година дали да си патувам или па кај братучедка ми да седам ....

9. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Сакам да кажам...

Сдк дека смачено ми е да ги гледам девојките во косите по default. (пеглани со кркми - Клеопатра style)
    И не само во косите, туку и во алиштата што ги носат од две продавници во нашиот ни град.. 'ко дресирани бре и ајде во град !
    Досадни сте веќе, ве знам на памет, знам кој што ќе каже, знам кој кога ќе се насмее, plastics !
    Сивило и загушливост постои за време на викенд.
    И да, јас сум таа што не се пегла и не се шминка навечер. Јас сум таа што сите ја гледате попреку оти зборува на handsfree. Оф. :x

На Shelea и Fearless им се допаѓа ова.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Сакам да кажам...

... дека имав најубав роденден досега во читави 25 години, побогу ! (добро, освен родендените под број 1,2,3,4, можеби биле лудница, ама од оправдани причини не се сеќавам). :D
    Ќе кажам пак - големо благодарам на сите што ми го честитавте и бевте дел од мојата среќа...
    Еве ми го подарокот на вечерта, воскликнав од среќа, hand made се, само црни (нормално) :D детето талкало низ Скопје за да ја најде мојата омилена дизајнерка на обетки ... :inlove: :*

На Queen.S, BeYourself, zvezdakoska и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

Вајлд се бори некако да не заспие и ви посакува добро утро. :hai:
    Ќе дрмнам едно кафе и една кока - кола по пат. Се надевам дека ќе останам читава до 7ми час. :D
    Можам јас, само кога ќе се сетам како останував по цели ноќу будна на распустот.
    Што е најтрагично, знам дека се` е џабе и дека нема да знам ништо кога ќе го видам тестот, ама тато ми вели:„Да имаш слаба оцена, а да сум те видел дека учиш нема да ми биде криво.“ Е тато, тато... тебе нема, ама мене ќе ми биде. ]:)

И да, имам најодвратно косиште на свет моментално. За жива глава не сака во репче да влезе.
    Тоа што се ишишав ми беше една од најголемите грешки во животот.

12. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

сдк дека денес вајл чајлд ме предвари во посакување добро утро :D :D ама ако и посакувам многу среќа денес и само смирено.

сдк дека сум премногу разочарана и дека имам во план да ја раскинам свршувачката.

сдк дека нема да се потресувам за тоа немам сила да се грижам за се, ми треба време да се средам ќе биде тешко.

сдк дека ми е мило што ве имам вас да споделам се и силни сме ние ќе пребродиме се .

ве сакам и ви посакувам убав ден :*

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Сакам да кажам...

Нема да ве држи место затоа што ќе очекувате да дознаете нешто или да се случи нешто важно. Смирете се затоа што поради вознемиреноста може да донесете погрешни одлуки.
    Луѓето се посклони да ве слушаат кога и вие ги слушате и се сообразувате со нив. Некој отворен разговор ќе ви донесе важни лекции од туѓото искуство.
    Jа сакам Фемина, нема утка со хороскопот :*

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Добро утро од мене,денес Лукс е ранобудна,од пред еден час сум станата,конечно петок :)
    Едит: Спичлес каде си ? Недостасуваш тука...

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК денес спиев малку повеќе... Станав во 9 :) :) :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Сакам да кажам...

Добар јутар феминки!

Па јас сум станала зелена бе еј! Сега забележав :) кога успеав толку да изнапишам на форумов?! Да се чудиш, што би рекла мојата 4годишна внука.

Леле петок! Не знам дали да се радувам или да сум тажна што уште една недела е зад мене, а кога помина?! Ни самата не знам.
    Сепак поминала. Минатото не можеш да го промениш, но сегашноста можеш лесно да ја расипеш мислејќи на иднината.

Уживајте во моментот феминки и убав почеток на уште еден викенд ви посакувам ;)

17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Добро утро девојки ... мене денес ме разбудија комшииве што бучат од 8 саат како да не е цел ден пред нив ... ама ајде им простив нека тераат работа :lol:

сдк Спичлес стварно фали ... нека се јави на рецепција побрзо ... а ми фали и чика ... не знам зашто не напушти . :?:

и сдк папагалчево е психички пореметно ... ме збудале од сабајле :lol: :wasntme:

18. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.259
    Сакам да кажам...

СДК...Петок...конечно!
    Едвај станав сабајлево...уште ми се спие... |-)

19. sugar.nn

sugar.nn Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    15
    Сакам да кажам...

Сдк денес пак болна ајдееее... :(
    И како ќе си искочам денес со срцето а во недела си оди..
    Ииии сдк дека немам време ама баш за ништо и не сум си седнала асално да видам што има на нет, тоа е :D
    Добро утро феминки :)

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

СДК најдов едно преубаво писмо на црно бело и сакав со вас да го споделам не знаев во која тема да го ставам па еве тука .

Најубавото проштално писмо
    Ова е проштално писмо на еден гениј. Габриел Гарсија Маркез е најпознат колумбиски писател, најмногу по неговото дело “Сто години самотија“.

Тој се повлече од јавниот живот заради здравствени причини. Има рак на лимфните жлезди и состојбата постојано му се влошува.

На своите пријатели им испратил проштално писмо кое се шири низ светот, и од кое може да извлечете навистина убава поука за животот. Прочитајте го бидејќи е кратко и уникатно, а напишано од еден од најпознатите писатели на денешницата.

Кога барем само на момент, Бог би заборавил дека сум закрпена марионета и кога би ми подарил само уште едно крпче живот: ВРЕМЕТО би го искористил многу подобро и поинтензивно.

Најверојатно не би кажал се' што мислам, но би размислил што зборувам. Би ги оценувал работите не според нивната вредност, туку според нивното значење.

Помалку би спиел – повеќе би сонувал, затоа што во секоја минута во која затвораме очи, губиме 60 секунди светлина. Би продолжил кога другите ќе застанат, би бил буден кога другите спијат.

Кога Бог би ми го подарил тоа парче живот, едноставно, би се сончал долго, не само моето тело, туку би ја отворил и мојата душа.

На луѓето би им докажал дека се лажат кога мислат дека не можат да се заљубат кога ќе остарат. На едно дете би му подарил крила, но би му препуштил само да научи да лета. На старите би им порачал дека смртта не доаѓа со староста, туку со заборавот.

Од вас драги мои научив многу работи. Научив дека целиот свет брза кон врвот на брдото за да живее од високо, без да знае дека вистинската среќа лежи во подножјето на брдото.

Научив дека кога новороденче за прв пат ќе го допре палецот на татко си, дека го врзува за цела вечност, засекогаш.
    Научив дека човекот има право да гледа на другиот од високо само кога му помага да стане.

Има толку многу работи кои ги научив од вас, но наученото нема да ми помогне многу кога ќе лежам во ковчегот – за жал веќе полека умирам.

Кажи секогаш што чувствуваш и направи го она што го мислиш.

Кога би знаел дека денес ова ми е последен оброк, силно би ве прегрнал и би го замолил Бога да ми дозволи да бидам ангел – чувар на вашата душа. Кога би знаел дека ова се последните минути во кои ве гледам би ви кажал “ве сакам!“.

Секогаш постои едно утро и животот ни нуди една прилика за да направиме се' да биде подобро... но, што ако се лажам и ако Денес е се' она што ни останало.

Утре не се знае дали ќе дојде. Денес може да биде последен пат да видиш некого кого сакаш. Заради тоа - не чекај! Направи го тоа сега, затоа што ако не дојде утре, ќе зажалиш за денот кога не си имал време за една насмевка, прегратка, бакнеж , само затоа што... затоа што си бил вработен!

Побарај ги луѓето кои ги сакаш, шепни им колку ти се потребни, сакај ги и биди добар. Најди време да им кажеш “Жал ми е“; “фала“, “те сакам“ и сите останати нешта кои ги мислиш.

Никој нема да те запомни по твоите скриени и тајни мисли. Замоли го Бога да ти даде сила и мудрост за да можеш да изговориш се.

Кажи им на пријателите и на драгите луѓе колку ти се важни.
    Она што е вредно е ОВОЈ ЧАС И ОВОЈ МОМЕНТ
    :) :angel:

На TinaM25 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.