Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Сакам да кажам...

СДК дека денес избегавме од физика поради испитување. :rock:
    И тоа не цел клас туку само 9 деца.А јас како претседател на класот прва низ вратата. :lol:
    Ама пак затоа тие што останале ги испрашале и добиле единици. :devil: А им реков дека ќе добијат.Но сепак нивни проблем. 8)

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.819
    Сакам да кажам...

СДК поладнево имав многу продуктивен разговор и една понуда за работа што ме стави во мисла.
    Уф, мразам промени, а најмногу да менувам работно место. И ај сеа?!

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сакам да кажам...

Абе морав малце :D Шо се 10 цм за мене пак ми е долга знајш колкава ми беше. :D
    Знаеш колку време не бев онака убо ишишана? 4 и пол години. :x

4. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Дека некој е решен да си најде женска на форумов. Знае Ким за што зборам. :D :D

5. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Точно Ангелче, дежурен 24/7 само да се најде некоја како за него :rofl:
    Ама и за совети е тука :!: Љубовните маки веднаш знае да ти ги реши :D

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

СДК дека моментално ја читам „Зошто мажите лажат, а жените плачат?“ од Барбара и Ален Пиз.
    Знаете ли што се добива кога по еден психолог претставник од двата пола ќе седнат заедно да напишат книга за машко - женските односи. Се добива вечер или две смеење до солзи со тоа што ќе сфатиме колку е таа книга искрена и колку смешни изгледаме во милион ситуации едните во очите на другите.

Ова не е книга која ќе Ве заспие од досада преку толкување на психата, откривање на причини за некакво однесување ниту нешто слично. Ова е книга која низ примери нè тера да се видиме самите себе ( едниот и другиот пол) какви сме ние всушност.

Милион ситуации се раскажани во оваа книга и додека ги читате само ќе велите: Колку е само ова точно... леле да, навистина е така... хахаха не ми се верува, ова ми се има случено... Јас прв пат ја отворив додека седев со пријателките кај една од нив па со кафенце листавме и читавме делови од книгата бидејќи беше многу забавна. Секоја од нас успеа да се пронајде во повеќе од опишаните ситуации. Одлична, забавна книга, чистка петка кога Ви треба нешто што ќе Ве насмее.

Опишува една ситуација со која сака да каже колку сме различни и колку не се разбираме едни со други и вели: После сексот, дечкото и девојката остануваат да лежат во кревет. Тој е тивок и таа почнува да си прави филмови. Го прашува што му е, но тој вели дека не е ништо, ништо важно. Таа уште повеќе се замислува, има друга, не беше добро, не е задоволен, не ме сака веќе, погледни колку е отсутен со мислите... А тој всушност мисли, сексот беше добар ама го пропуштив натпреварот вечерва, којзнае кој победи...

Ви ветувам и лично јас Ви гарантирам, доколку сте љубител на овие книги, побарајте ја Зошто мажите лажат, а жените плачат...

Решив да ви напишам некои цитати кои се вистинити и смешни:
    * Жената се грижи за иднината додека не најде маж. Мажот никогаш не се грижи за иднината додека не најде жена.
    * Ако жената му удри шлаканица на мажот на јавно место, сите претпоставуваат дека е виновен.
    * За жената е доволно да запознае еден маж за да го разбере целиот машки свет. Мажот, меѓутоа, може да ги познава сите жени, а да не разбира ниедна од нив.
    * Судиите покажуваат дека оженетите мажи живеат подолго од неоженетите. Некои мажи велат дека тоа само изгледа подолго.
    * Кога еден маж ќе праша друг за совет, тој што е прашан го смета тоа за комплимент.
    * Зошто за пронаоѓање и за оплодување на едно единствено јајце се потребни четири милиони сперматозоиди? - Зошто ниеден не сака да се распраша за правецот. :D :D :D
    * Кога мажите одат во тоалет, никогаш со себе не водат група за поддршка (што е случај кај жените).
    * Жената се облекува внимателно, имајќи предвид какво е времето надвор, кое годишно време е, модниот тренд, кои бои и одговараат, каде тргнала, како се чувствува тој ден во својата кожа, со кого ќе се види, што ќе прави. Мажот просто ќе го помириса парчето облека што го нашол префрлен преку потпиралката на столот и ќе го облече.
    * Кога тој ќе ја види неа гола, останува без текст, кога таа ќе го види него гол, не престанува да се смее.

Секоја жена и девојка мора да ја прочита книгава. :)

7. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

охх ко ја да пишам:) зато и сум си без дечко :|
    а јас сдк имам нов симпатијааааа уфф преубав е, ама и стариот не го давам бе па и тој е убавеццц :)

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК...ОМГ Симон4ето ми го украдила аватарот :tmi: ;(

9. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    956
    Сакам да кажам...

СДК
    Не можам да разберам како постојат толку препотентни личности.
    Во една мили секунда го менуваат мислењето а гледано од нивна страна тоа е во ред, а кога некој друг тоа го прави крив е другиот, СМЕЧЕНО МИ Е ОД НИВ |( |(

10. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Сакам да кажам...

СДК ја изгубив силата, неможам веќе, смачено ми е од се...веќе преку глава ми дојде од глупави и прости луѓе, кои мислат дека се паметни |(

11. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да кажам...

Girls are like apples. The best ones are at the top of the trees. The boys don't want to reach for the good ones because they are afraid of falling and getting hurt. Instead, they just get the rotten apples that are on the ground that aren't as good, but easy. So the apples at the top think there is something wrong with them, when, in reality, they are amazing. They just have to wait for the right boy to come along, the one who's brave enough to climb all the way to the top of the tree...

На x.Daisy.x, Ema.Sk, angie и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Сакам да кажам...

Абе браво за тебе девојко ! Најучена и најпаметна си, како се роди таква?
    Мила, мирна.... Душичка. :@
    Get lost !

13. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Не мора да се согласувате со секого, ниту да се трудите да им се допаднете на сите.

Тоа од мене останете ми со здравје.

:* :*

14. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк ... Можеби ... Но само можеби :!: Не е се така црно како што понекогаш ни изгледа :) :angel:

15. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Сакам да кажам...

Сдк, ретко ме има на фемина. А и па немам некоја посебна инспирација за постови.
    Се надевам ќе ми извините.
    Ќе надокнадам се. Да да баш се!
    Сонував чуден сон.. и опседната сум со еден дечко кој е НАЈУБАВ ( совршенство! ) ама ... има девојка. Се сврте кругот и цел живот ќе се каам за тоа.
    Ko' u snu.. Volio bih da si tu. :wasntme:
    Си чекам 00 саатот да дојде да си се изнаслушам љубовни песнички, и така да си заспијам.
    П.С. Кога ќе видам некоја како ми превртува очи за непотребни работи, ми доаѓа очите да и ги ставам на ражнич и да ги изпечам и така крцкави да ги дадам на кучињата. Хард Кор мислење, ама морав! Исфустрирана од такви селанки.. :devil:

16. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Сакам да кажам...

С јавно Д исКажам голема благодарност до Теди за нејзината анализа!

Ти благодарам Мече :hug:

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Сакам да кажам...

СДК многу некако е во филм влезена младинава. Ваљда ја следат кампањата на Владава - Животот е мојот филм. Е ако де нека си се филмаат, нека летаат ама кој високо лета се прави лом кога лошо ќе слета :) Не велам дека и јас не влегувам во некои филмови понекогаш али моиве филмови се онака розеви, птиците пеат, ветрец во коса ми дува, се гушкам со некое неодоливо гушкало на некоја клупа покрај езеро - мераци. Е нивниве се онака акциони, мафијашки - ќе ја ќарам најјаката женска во градот, ќе возам мерцедес и ќе носам брендирана облека и обавезно еднаш неделно ќе се истепам со некој колку да не ме заборават луѓево. Аххх до кога вака?
    Ме боли глава, а треба да учам :(

18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека живци искорнав со рутеров. За*би и wireless и се`. :x Златно модемче, со три универзални џека. Два пати го поврзувам, едвај ми стигнаа каблите за на крајот да сфатам дека во проспектот нема упатства за инсталација за Виндоус 7.
    Па одозгора на се и татко ми што се меша како џокер во покер. Како што не му се мешам кога ја поправа машината, така не сакам ни тука да ми буричка. Па одозгора на се паметен ми се прави - не требало со телефон да се поврзе. Да не требало, како не.
    Што им беше тешко да пратат човек да го намести не знам. Срамота искрено. Крајно се непрофесионални.

Како ми тргна, секоја вечер си плачам, се корнам се трескам. Само не знам дали ми е подобро или веќе се навикнувам? :^)

Ме боли стомак цел ден и сум крајно омалаксана. Едвај чекам да научам и да се фрлам на спиење. :yawn:

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Сакам да кажам...

сдк што е причината за солзите да ги гледаат цел свет?? која е болката која те натера да заплачеш?? дали кога би собрал некој храброст би те застанала и би ти понудила помош за болката твоја. колку ли само трпиш и што е тоа ?? дали некој ке се најде да застане и да заплаче на вашата мака .... колку ли луѓе во денот плачат а не ја знаеме нивната мака .... како ли само за миг да направам да нема тага да завладее само радост и среќа.... сдк дека понекогаш немаме одговор за сето ова но ми паѓа тешко кога пред мојте очи ќе помине натажено лице, беспомошен човек, кога ќе приметам тага и тежина во нечија душа....
    ова ме инспирира да го напишам една девојка која липташе од плачење на улица а јас жално ја здогледав од автобус...

На 2468, baguf4e и teddybear им се допаѓа ова.
  20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк бокичке ноу проблем :)

Карак :( .. жалосно стварно :( Секое магаре свој товар носи . :(

и сд и кажам на модераторката од литература која и да е ... да ми извини што во ваши дела постовите ми се еден по друг ама денес некако инспиративна бев и како ми доаѓаа така ги пишував. Ако е возможно нека ги спои :* Ако не јавно ја замолувам да не ми ги избрише :angel: Горде била сега испитав... Знам дека нема да биде лоша :* :* :wasntme:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.