Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сдк ... си добив жолто цветче :rofl:

и сдк Сите патишта се исти: никаде не водат! Поминав многу од нив, и сфатив дека "вистинскиот" пат е оној кој носи радост и светлина за душата. Побарајте си го вашиот пат. Точно, нема никаде да ве однесе, но барем насмеани ќе чекорите… :angel:

На karak и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  2. Shila89

Shila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    205
    Сакам да кажам...

Честито жолто цветче :rofl:

Иначе... сдк дека си се средив све и сега си го чекам мажето на гости ммм :inlove: Ќе има бурна вечер :tmi: :$

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  3. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

I seriously need more than 24 hours in a day !
    Денес немав многу време за да пишувам и да ве читам но да знаете дека ве мислев. :!:

Останете ми со здравје !

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

Стреми се кон тоа кое можеш да го направиш, а не кон тоа кое не можеш да го промениш ...

5. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Дека утре одам во шопинг на книги!! И затоа сум премногу среќна!! :rofl:
    Ќе си го потрошам фондот за црне дане. :D

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

СДК вистина било дека кога ќе добиеш нешто што долго си го чекал, не ти е интересно после

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Дали кога на некој ке му речеме не се секирај се ке биде добро тоа допира до него ?
    Дали кога ке му речеме не е се така црно мисли дека му се ситиме на маката ?
    Дали кога ке речеме ајде насмеј се се ке помине влеваме барем трошка надеж во нечие срце?
    Дали кога слушаме внимателно и плачеме од срце со некој тој го цени тоа и се тера себеси малку да размисли ?
    Дали за секој проблем има решение ?
    Дали некогаш ке се освестиме и ке сфатиме дека пораснавме ? Удари ке имаме уште многу.
    Дали секогаш кога ке заѕвони телефонот во нас има скриен страв дека ке ни кажат некоја лоша вест ? Дали некогаш ке научиме да им се радуваме на малите ситници кои се и премногу значајни ?
    Дали блиските пред да донесат некаква енормна одлука секогаш ке решаваат сами? а тоа има влијание и на нас?
    Дали ке продолжиме толку лесно да ја симнуваме главата пред предизвиците ?
    Дали сеуште ке дозволуваме да губиме драги особи за глупости ?
    Дали сме свесни што всушност е вистинската вредност на животот ?
    Дали болката од загубена личност некогаш поминува?
    Дали доживотно ке ни седи во глава врежан последниот момент?
    Дали после смртта има живот?
    Дали треба некој да изгубиме за да знаеме колку тој ни значи ?
    Дали човек може да се смени ?
    Дали за неизлечивите болести ке се најде лек?
    Дали некој ги знае одговорите?

Дали дали дали дали !!!! Уште илјада прашања а ни еден одговор !!!! Ете ова сакав да кажам. Тежи. Стварно многу.

На Lux и Angelche им се допаѓа ова.
  8. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

сдк дека не можам да ја најдам темата „барам песна“ а ужасно „барам“ една

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сакам да кажам...

Жени мои..најсреќна сум на светот :rock: :rock: :D Не ми се верува сеуште :x Денеска си ги подигнав парите, уплатив нов тикет и пак фатив на спортска :rock: Значи и мене среќата почна да ме служи, како што велат иде сонце после облаци :) За два дена два пати фаќам, пред неколку часа само ја подигнав претходната добивка.Ова не ми се случило мене досега..Па до вчера да се обложев дека ќе падне мрак ќе останеше ден 24 часа.. :D

Basel 1 - 0 CFR Cluj
    Chelsea 2 - 1 Zilina
    York C. 2 - 0 Southport
    Ajax Amsterdam 0 - 4 Real Madrid
    AS Roma 3 - 2 Bayern Munich
    Partizan Belgrade 0 - 3 Shakhtar Donetsk
    Auxerre 0 - 2 AC Milan
    фала им на тимовиве што победија вечерва ..и ме направија насреќна :D

Славаммм, сите ве честам..ми носите среќа дефинитивно..Повелете,послужете се 8)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Има од се да пробате :*

На 2468 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  10. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

muzika/baram-pesna-t430/ :)

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.930
    Сакам да кажам...

Сдк убаво е човек да си се пази од слаткоречиви луѓе кои не штедат на комплименти,па уште и први те довикуваат со истите...еее истите тие,обично имаат интерес од тебе или те сметаат за сериозна конкуренција,а посмешно е кога доаѓаат од некој што не ти е од рамења,има навика да тоне во своите с**ња,па од рандом причина сака кога веќе не може да те победи,да те стави во истата каша.Е нече мочи,ове ночи!Јас не сум идиот,ниту муле,јас мојата работа си ја сработувам на време,до ниво на беспрекорност.Може сум досадна,можеби тупам,можеби не оставам ништо да лебди,ама темелна сум!Не дозволувам да ми речат тука ова фали,тука она фали!!!А ти,ако сакаш да се влечеш по мене или сработи како што треба тоа што ќе ти речам или тргни ми се од рамења!Услуга е и упатството да стигнеш до саканата цел,е сега и да ти џвакам...малку утре!
    Е некое вакво идиотче утре штом начека некоја личност на која и се плаши,а знае нема шанси кај тебе повеќе зошто си ја научил,веднаш ќе те предаде и тебе и нејзиниот гз,само за да биде под нечија закрила!Влечуга одвратна!Па уште кога ќе застане зад она НИЕ сработивме,НИЕ направивме,НИЕ,а треба да биде јас неуспеав и згрешив!Никогаш извини,никогаш каење!
    Чисто за да ја дополнам сликата,безобразни се и агресивни кога работата станува лесна.Една ваква личност ме изгреба од лакти до прсти еднаш...буквално.
    Е тоа сакав да кажам!Пазете се од слаткоречиви луѓе,пасивни,неамбициозни,а лакоми по пари,луѓе кои не знаат да се забавуваат и не пијат,а излегуваат за да бидат видени!Ах да...и кога ви раскажуваат за животи на луѓе кои не ги познавате!!!И луѓе кои немаат тронка уметност,романтика,креативност,а ви раскажуваат за некои врамени правила и емоции кои во реалноста не постојат,туку ете така слушнале дека се раскажува!Трули душевадачи!
    Од утре лоша!!!Ахам,да...малце подлажнав сега!

P.S.Карина честичкииии,се сеќавам на едно пропаднато ливче кое требаше да биде заедничко! :D

На lylaby, Fendi и Fearless им се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

Има случки за кои сакаме да веруваме дека во некоја друга димензија поинаку се одвивале и поинаку завршиле. Тогаш СИТЕ веруваат во паралелни светови се‘ со цел да се утешат дека на некое друго место се среќни, задоволни и исполнети. Во еден таков паралелен свет тие не се појавија на прозорецот, тој не ја пушти нејзината рака. Напротив, и‘ ја зеде и другата рака во својата. Ја гледаше право во очи и тие моменти на испраќање траеја вечно. Полека и срамежливо ја прегрна околу половината со едната рака и ја припои кон себе. Со другата и‘ ја тргаше косата од лицето, таа долга бујна коса со бел цвет зад увото. И‘ рече Тамара, јас навистина не знам што да ти кажам. Се надевам дека сфати и самата, затоа што ми е тешко да објаснувам. Таа само го погледна со своите продорни светло-кафеави очи, го фати за тенката маица и го привлече кон себе...
    http://www.youtube.com/watch?v=atY4lRHr-Ic

P.S. Алал да ти е Карина. Ете, и фудбалски експерт имаме на форумов :)

13. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    116
    Сакам да кажам...

голем противник сум на јадењето пред да си легнеш ама овој пат прегладнев ! :roll: иако ручав пак многу ми се сојаде -лепче, и киселка туршија мммм.... баш примамливо :P

14. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

1. Допира онолку колку што кога нас ни е најлошо и најтемно, некој на кој му значиме ќе се најде да ни го осветли видикот.
    2. Не мисли. Мисли дека се наоѓа во најлошата состојба што може да постои, но дека сепак некој се обидува да не утеши.
    3. Како што се вели - „Надежта последна умира“. Тој има сеуште надеж, некаде длабоко долу во своето срце и битие. Ние не му ја влеваме надежта, ние му ја пронаоѓаме и му ја покажуваме.
    4. Човекот цени се’ што му е понудено, го цени секој кој му помага и сочувствува со него, ги споделува чувствата и мислите со него. Притоа тој СЕ НАВЕДУВА НА РАЗМИСЛУВАЊЕ ЗА ВИСТИНСКИТЕ ВРЕДНОСТИ ВО ЖИВОТОТ.
    5. Се разбира. Како што за секое „зошто?“ има „затоа што.“ така и за секој проблем има решение. Само што најчесто тоа е добро скриено, прикривано од други или невидливо за сите. Треба дамо да го побараме и ќе го најдеме.
    6. Никој нигкогаш нема да сфати, прифати, признае и нема да се чувствува пораснат, бидејќи колку и да е стар човекот има младост во себе. Во секој жив човек се крие едно мало, палаво, игриво дете.
    7. Тоа е нормално. И не само со телефонот. Најголемиот страв на човекот е ЛОШАТА ВЕСТ.
    8. Никогаш. Човекот секогаш се стреми кон она што го нема, она невозможното, она што е повеќе од тоа што го има моментално. Т.е. кога подобро ќе размислам, ќе научиме, но тогаш ќе биде премногу доцна и тие мали ситници ќе бидат наше минато, ситници кои успеале да не направат среќни но ние тоа не сме го ценеле.
    9. Одлуките треба да бидат донесувани во корист и согласност на сите. Но, најчесто не е така – одлуката е донесувана во корист на една или две личности...
    10. Предизвикот е само една етапа од нашиот живот. Предизвици ќе ги има многу – и нешто што НЕ СМЕЕМЕ ДА ГО НАПРАВИМЕ Е ДА ЈА СПУШТИМЕ ГЛАВАТА ПРЕД ПРЕДИЗВИКОТ.
    11. Тоа сепак е наш избор... Има личности кои влегуваат во нашиот живот ненадејно, ни го променуваат од корен и потоа брзо си заминуваат. Тие се тие драги личности. Треба да се обидеме да ги задржиме.
    12. Не! Никој не е свесен за вистинската вредност за животот, ни ти, ни јас, ни никој друг... секој од нас има некои стремежи, тежнее кон нешто по што смета дека е НАЈГОЛЕМАТА ВРЕДНОСТ ВО ЖИВОТОТ. Но, вистинската вредност ќе ја осознаеме доцна, освен ако не се потрудиме да ја осознаеме сега!
    13. Не, никогаш. Таа ќе се скрие, ќе се појавува одвреме навреме, па повторно ќе се скрие. Но никогаш не исчезнува, зашто чувствата и сеќавањата се нешта кои не прогонуваат до крајот на нашиот живот.
    14. Како што спомнав погоре – мемориите и чувствата се неразделив верен пријател на човекот до крајот на неговиот живот.
    15. Тоа никој не го знае, никој не се вратил за да ни каже. Моја теорија: човечкото суштество е составено од материјален(физички) дел и духовен дел. Материјалнот (физичкиот) дел е телото а духовниот е нашата душа и чувства. Откако телото ќе изумре, ќе исчезне каде ќе живее душата? Душата ќе биде слободна во пеколот или во рајот.
    16. Да. Тоа е така... нема да знаеш кој колку ти значи се додека не го изгубиш. Затоа треба да се потрудиме да видиме кој НАВИСТИНА ни значи.
    17. Човекот не може да се смени. Каков е роден – таков ќе умре. Може да ја смени само „маската“ на однесување.
    18. Да, мора. Се што се родило или створило мора да умре. Бактеријата или вирусот која ја предизвикала болеста се создала – па мора да умре.
    19. Со најголеми сили се обидов да ти дадам одговори

:)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Сакам да кажам...

Вечерва сите сте гледам , доста расположени за филозофирање. Е за разлика од вас, јас сум расположена за карање!
    Преку глава ми е дојдено од се веќе. Сакам на се да ставам крај, и се да почне од почеток. Буквално се.
    Целиот мој живот. Родена во погрешно време- ете тоа сум јас!

На al-vik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Ako
    mislish deka sum ubava stavi like... ako me sakash na koj bilo nachin
    stavi ♥... ako sakash da me baknesh stavi :*... ako sakash da te bocnam
    stavi :P... ako sakash da mi bidesh prijatel stavi :) stavi go ova na
    tvojot status i vidi shto sakaat tvoite prijateli od tebe ! ♥ :D

Превземено од фејсбук. Толку.

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сакам да си најдам незнам колку пари и да извадам еден бугарски пасош и да ме снема од ова проклетствие од државичка! Мала а ќе не сотре сите :@ Со толку голем ентузијазам си правел некој работи за на крај да се урнат, да се откинат и да отидат во пичку матер! Ебете се сите по ред! И тие што не сакате да се смени името проклето да Бог да во иднина да молите да се смени, а да не сакаат! Тогаш јас со Бугарскиот пасош ќе уживам некаде, којзнае каде и ќе зимам ПЛАТА а не милостина!

На Fendi и Fearless им се допаѓа ова.
  18. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Сакам да кажам...

СДК ми се плаче... ;(

19. Fendi

Fendi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Сакам да кажам...

СДК дека точно сега кога превртував од последна на предпоследна страница ми се случи Déjà vu
    сигурно сум го сонувала сајтот и страниците точно како изгледаат :? (јас верувам дека Déjà vu се всушност соништа или барем тоа ми е најразумно :) )

20. Lizza

Lizza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    17
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека животот е премногу краток за да се замараме со глупости

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.