Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Еее девојче, ова телепатија ли ќе да е, што ли ќе е? И јас сум смртно заљубена во едни мартинки. :x

2. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

Јеееее :clap: :clap: ...почнав како комплименти да ги сфаќам критикиве за аватарот,ама шо да правам кога јас си го сакам ете :P

Туку Трендафилке жено божја не расправај за јадење види колку е саатот,денеска како шо ми е ифритна душичкава цел ден ќе почнам да копам по фрижидер,во оваа глува доба.Ете мене ми се јаде :$

Едит: Оффи у име божјо ме покоси невесто,значи начисто :D Толку критики изнаслушав,ама нели си објаснив зошто ме бендисува мене,се истрпев женски,ама Лами,Шехерезад,и Фикрет-не,нејќам по тоа да ми го памтите бе аватарот :(

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Сакам да кажам...

Геогина, мене ме потсетува на диво девојче од џунглата што гледа луѓе за прв пат на нејзиниот остров

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

мене девојчево ми личи дека е од од ирак, авганистан палестина таму некаде... ама од белите арапи е!(ако е арапка) мене бар на арапка ми личи :)

На GeorGinnA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

Аватарот на Георгина го имаше во оние 50тина слики кои го потресоа светот незнам за која година се работи точно.
    Мене затоа ми е некако многу болна таа слика, самиот поглед на девојчето е полн со болка и гнев!
    Страшна слика во секој поглед, можеби од таа причина што знам во каков контакст беше ставена таа слика а и кога ќе ја погледнам паралелно ми се појауваат и останатите фотографии специјално сликани за да ги одбележат најболните моменти на годината, деценијата што ли беше...
    Ехх ама никако да ми текне што пишуваше за девојчево, а имаше некој текст, некаде беше сликана...

6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Сакам да кажам...

XStrongerX се слушаш ли што збориш? :!: Мене твојот аватар ми е преубав, значи пре пре преубав!!! :hug: Посладок не може да биде. :)

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Сакам да кажам...

пилешко со ананас :puke: имам пробано еднаш трендафилка и веќе никогаш! првите 2-3 гриза ми беше чудно, после ми се заарни, се најадов, за после тоа благо месо (зашто шеќер имаше во месото) да почне ненормално да ми тежи на желудникот :puke: аууу, никогаш повеќе не би пробала :lol: не е тоа за мојов стомак :lol:

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

Георгина, а може ли да појасниш, баш ме заинтересира ова за аватарот? :)

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.818
  10. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

Ете го сменив веќе,доста му беше.Инаку тоа е една од најпознатите фотографии во цел свет,сликана е точно не знам пред колку години (некаде во 80-тите) од Стив МекКјури,Пакистанско 12 годишно девојче кое ги изгубило своите родители,мислам сликата е прогласена за една од најубавите фотографии на векот,колку продорен поглед има,какви преубави очи а полни со тага.Во 2002/3 не сум сигурна конечно и го открија идентитетот на девојкава,зашто ја бараа нели,ама тешкиот живот што го имала и ја засенил секоја убавина и ја остарел пред време баш гледав имаше објавено и слика. Ете така...мене ми е преубава фотографијата,поради целата таа прикаска што ја крие. ;)

11. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Сакам да кажам...

Дип Бритни е знам , најчесто неа ја имам на аватар , колку ја сакам .Ах да ја имам на само еден ден , се колнам дете ќе и направам :D

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

This is likely the most famous photograph that the National Geographic every put on their cover. Taken by Steve McCurry in the eighties, This 12 year old girl became one of the most recognizable faces in the world without her even knowing it. What is even more interesting is that Steve had no idea what her name was. Her identity was only discovered in 1992. Her name was discovered to be Sharbat Gula. Some twenty years after the photo was taken, Steve decided that he wanted to find her again. The only was he was to recognize the girl was with her bright green eyes. He did successfully find the girl, now a woman who is married with three children. As the picture below shows, life in Afghanistan is not one of the easiest to live.

Еве јас ова го најдов, значи тоа е една од 50те фотографии кои го промениле светот ;)
    Абганистанско 12 годишно девојче! Прекраснотии!

Еве како изгледа по 20тина години одкако ја нашол :)
    Георгина ете ти нов аватар ;)

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.818
    Сакам да кажам...

Да да, од Авганистан е девојчето, не од Пакистан, и после многу години ја најдоа, и и направија повторно фотографија. Се разбира денес девојчево е веќе жена.

Како и да е, ги има најубавите и најпознатите зелени очи ;)

Едит. Георгина, врати си ја назад фотографијата! Преубава беше!

Како и да е, секоја фотографија доколку е добра, крие во себе голема приказна. Не е битна техниката, ниту боите, ниту скапиот фотоапарат со која е направена, доколку таа фотографија со себе носи животни приказни, емоции, пораки.

Лека ноќ од мене, еден обичен љубител на фотографската уметност ;)

И добра ноќ до сите дежурни феминки :)

14. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

Ете така се разреши работата,а мене многу ми се муабети.До прееска бев ко овената китка ама сеа у ниедно време ми се отвори дизната за муабетење...

Едит:Пирамидушке знам дека ти ми ја сакаше сликата :* Сакав малку да сменам,да не станувам досадна :D ....it`ll be back ;)

15. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Сакам да кажам...

( Од ФБ )

Да знаеше Гоце Делчев колку турски серии ќе гледаме, немаше ни со прст да мрдне за нас.

:)

На aquafortune, Phyramide, Mygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Сакам да кажам...

СДК дека утре правам писмена по македонски јазик, најверојатно со тема од типот на „Убавата моја татковина“ или нешто слично. Немам инспирација, а знам дека ќе морам да пишувам како се е супер, сите се среќни и весели и секаде тече мед и млеко. Мразам кога треба да лажам и да преувеличувам. Сакам да напишам тоа што навистина мислам, но тогаш можам слободно да си се простам од петка. :devil:

СДК 2 - немам доволно време. Барем за мене не важи „Се се може ако се сака“. Да, сакам да завршам се на време, но не можам да постигнам. Премногу обврски имам.

СДК 3, ќе се потрудам да не седам многу на компјутер и повеќе да се посветам на учењето. Од наредната недела ми започнуваат полугодишните тестови и морам да го загреам столчето ако сакам да го задржам статусот на одлична ученичка. :geek:

И исто така сакам да кажам дека подобро функционирам кога спијам 5-6 саати одколку кога спијам по 10. Точка, крај. Никој не може да ме разубеди во спротивното.

17. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Сакам да кажам...

СДК нели смеењето го продолжува животниот век! Тогаш денеска си го продолжив животот за минимум 5 дена! :P Цел ден се смејам, ту на моја, на туѓа, абе на сечија сметка!
    Денот беше фноменален, вечерта уште пофеноменална...сакам и утре толку кикотење, толку позитивност, толку блесави мубаети, толку разривање на спомените...
    СДК за некои работи од животот допрва ќе треба да се замарам,затоа си пуштам мозокот да ми одмара до тогаш и не давам пред време да ме оптеретуват!
    СДК пак ме најде 2 саатот...а секоја вечер давам едно исто ветување дека порано ќе си легнувам да спијам! Ама што да правам,не сум јас крива што феминките ми го задржуваат вниманието толку долго! :)

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

Лелеееееееееее неможам да поверувам :x Како 70 годишна старица е :( Ако е после 20 години, значи девојчево на втората слика има 32 години. Имам читано книга за животот во Авганистан, можам да претпоставам колку мачно било, посебно за жените :x

На првата слика преовладува преплашеност во погледот, нејасен поглед, полн со прашања... А во втората, поглед полн со гнев, лутина, омраза :x

19. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Сакате директност? Еве ви директност:
    Ми смета тоа што од мравка направивте слон, во темата фемина собиранка.
    Ми смета тоа како тие што поубаво се знаете на форумот, веднаш се вклучувате во дискусија која што ја започнала една од вас.
    Ми смета и тоа што докторката ја нарековте мој адвокат, бидејќи пиша пост во врска со недоразбирањата што настанаа, па истото го правите и вие, кога напаѓате некој член и се надоврзувате една со друга.
    Признание:претерав на темата за собиранката, бев изиритирана да одговорам скоро на секој пост.Можеше и поинаку да се заврши. Ете,не ми е тешко да си ги признаам грешките.
    Претеравте и вие, едноставно премногу се напнавте за ситница. И колку и да го демантирате ова, моето мислење нема да се смени.
    И јас мразам заобиколување и секогаш го кажувам тоа што го мислам.
    И да, признавам дека сум тврдоглава, упорна и не можам да трпам кога тоа што сакам да го кажам е сфатено погрешно, испревртено, па затоа и не можев да се воздржам од возвраќање знаете веќе каде. Да, на крајот видов дека колку и да се трудам, нема да бидам сфатена како што треба, па се откажав од таа идеја.
    Тоа е се од мене. Не сакам расправии, не сакам кавги, ама ако некогаш почувствувам дека некој прави будала од мене(и во приватниот живот, не само овде), без двоумење ќе го бранам тоа што го мислам. Не се плашам од конфронтирање, само ме нервира кога мора да е присутно. Ама јеби га, тоа е животот, па да сме биле сите со исти мислења и ставови, досадно би било да се живее.
    Како што рече еден лик од филм: мора да го осетиш горчливото, за да знаеш да го цениш слаткото.

П.С. И мене ме фасцинира приказната за девојчето од аватарот на Георгина, ја имам читано уште од поодамна, и уште првпат кога ја видов како нејзин аватар, се наежив. Убиствен поглед има. А жално е тоа што и се случило. Таква убавина прерано згасната...

На doktorka-an, julie77 и Danilela им се допаѓа ова.
  20. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    Сакам да кажам...

Ay MyGirl, ме мрзи да пишувам ама морам. Зошто олку сериозно ти е сфатен форумов? Зошто си толку увредена? Ова е анонимен форум, не е место за градење репутација, и да имаш одредена репутација од мислењата истата му припаѓа на твојот ник. Овдека колку и да негираме, на сите ни се пишувани мислењата, во зависност од тоа како дувнал ветрот кога сме седнале. Некогаш позитивни, некогаш негативни, тоа е и убавото на еден форум. Во твојот пост никаква директност не видов, туку напротив, страв помешан со умилкување. Убаво е да се смири ситуација, но ако си навистина до толку навредена кажи си што имаш, никој нема да те тепа, не еден чекор напред, два назад во пишувањето. Гледам имаш желба да си на форумов, но некогаш е поубаво да си преќутиш, и да си продолжиш, а не само да потскокнуваш и да привлекуваш негативни погледи, истото и во реален живот е поценето. Ако веќе си одлучила да напишеш нешто, кажи јасно и гласно и искрено. За мене на почетокот си мислеа дека сум една ама ептен непожелна форумџика која има отворено друг профил. Си кажав мислење, ми го избришаа прекинав, и си продолжив. Што е олку паники и реплики по сите теми? Навистина нема потреба. ;) Поздрав

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.