Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Сакам да кажам дека некои луѓе не се разбираат од збор,нешто кога ке им кажеш,како да не те сваќаат,па и се упорни и напорни,како слеп за стап работава,исто како на ѕидот да му збориш,па стварно,ми се чини како арапски да зборувам па не ме разбираат,на разбран човек доволно му е да кажеш еднаш и ке те разбере,а на неразбран и сто пати да му повторуваш,па нема да те разбере...е више,стварно се изнервирав... :@ :punch:

2. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

СДК дека денес уште еднаш сватив колку животот е суров....си одиш кога најмногу им требаш на сите и го оставаш семејството кое многу ретко те гледаше....жал ми е,беше добар татко и маж и така ќе бидеш запаметен...СДК денес ми кажаа дека починал таткото на еден мој некогашен школски со кој си живееме многу...па навистина сватив колку треба да уживаме во животот и да ја искористиме секоја можност да бидеме со оние кои ги сакаме....човекот постојано беше на пат се за да заработи и им обезбеди удобен живот...и таман кога го чекаа да се врати...загинал во сообраќајка...што ти е живот еј...сега те има сега не :( Парите стварно се утепувачка....Почивај во мир.... :(

3. pisces

pisces Истакнат член

Сакам да се надовржам на мислењето на Катја.Ефремова животот ни се одвива пред очи,а ние сме слепи за тоа.Заглавени сме во дневна рутина и обврски и забораваме да си го живееме животот.Според мене човек треба да си се заљуби во својот живот и да гледа на него како на неисцрпен дар.Само така може да се увиди големината ,убавината и комплексноста на животот.Се додека не научиме да го цениме животот, времето залудно ќе го трошиме на бескорисни визии.

4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

СДК дека дури сега ми се разјаснија некои работи и сомнежи. :) ^_^

5. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

6. yummy

yummy Истакнат член

СДК, аман некој нека ми ја тргне чоколадава од пред очи, цела ќе ја изедам :( :D
    ....и гумените бомбони (цело кило имам пред мене).... :lol:

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

СДК проклета нека бидам, ако дозволам после толку труд, верба, трпение, напор да дозволам да се вмеша некоја како неа... :devil:

8. Shelea

Shelea Форумски идол

... Дека се прејадов суво грозје и сега сум хиперактивна :)
    Ја прочитав цела книга, не разработив некој посебен концепт, оставам инстинктот и интелектот да ме води.
    А и што биде нека биде.
    Аман веќе од лажен страв и авторитет.
    Знаењето никој не може да ми го земе. :*
    Добра ноќ, и се читаме.
    Шилеа.

9. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

СДК смачено ми е од оваа монотоност во животов.Имам огромна потреба од авантури и патувања.Ми се здосадија исти те исти обврски,шеги и дрн дрн дрн.Сакам да ми се дигне адреналинот до небесааааа :devil:

10. Melanie

Melanie Истакнат член

SDK deka se nerviram :@ sto mi e poremeten bioritamov veke podolgo vreme,se naviknav do docna da sedam i bidejki vo posledno vreme nemam obvrski od sabajle spijam do kasno i se mi e poremeteno,mrazam vaka za nisto da sedam cela vecer i potoa nautro da nemozam da se osvestam i kako voopsto da nesum spiela imam podocnjaci i nemam energija za nisto mi treba noken son pod itno.I dzabe poslednive nekolku veceri se trudam da legnam rano i da zaspijam koga samo ke se prevrtuvam vo krevet pola saat i na kraj ke se iznerviram i pak ke stanam u pm veke :devil:

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

СДК дека Melanie ми ги чита мислите. Мразам што не можам да заспијам, мразам што го пропуштам утрото, мразам што сега не правам ништо продуктивно, што наутро сум мрзелива, поспана, мразам што животот последните два месеци ми се сведе на ова. :puke: Чувствувам дека сите прават некаква разлика во светот, во својот или во било чиј живот, а јас не правам ниту во светот, ниту во нечиј живот, и најтрагично - ниту во мојот живот апсолутно никаква разлика... ;( Тоа ме доведува до лудило, и ме тера да се чувствувам ништожно, бедно и мизерно!

12. Lux

Lux Форумски идол

СДК дека вчера понеделнечки убаво ми тргна, па се надевам таква ќе ми биде цела недела.

13. Annath

Annath Форумски идол

СДК дека животот е убав! 8) :) :) :)

14. kate21

kate21 Популарен член

СДк дека стварно сум мрзелива во последно време. Сега разбрав дека ја подраниле апсолвентската :^) на 14 е закажана. А јас немав појма да почнам да ги претурам глупиве бутици. Се како од излог ми е. Ама се мора. Од утре почнувам со потрага по совршен фустан (ако воопшто таков за мене постои) и патем ќе бидам ептен среќна ако ми легне на душа, за да го носам и на свадба. Во моментов сум сува со пари, па нема потреба од расфрлање за некои кои ќе ми стојат само на закачалка. СДк дека некои работи стварно почнаа да ми здосадуваат. АМа не сум тоа јас бе... :fubar: нели јас бев оптимистот и големиот зафркант во маало :wasntme: ама што е тоа е...мора да се турка понатаму, ај ќе пробам да си најдам занимација :P
    И гледам на повеќето од форумскиве членки му е период на блага меланхолија (најпрва јас) ...не сме ли доволно инвентивни и креативни да преземе нешто па да ни биде интересно и исполнето времето? А? Хммм...
    И да, љубовта ми е ептен смотана во последно време :?: треба да си го превоспитам! :devil:
    И откако ќе ви се пожалам и пофалам ќе одам да учам. Доста си играв со книгите!

Опааааа...да...заборавив...кога се сака, се може! Еве сум трет ден на диета, ама навистинска диета, едно лепче дневно, салата, многу салата и чај. И нема да прекинам. Ич не ми е гајле. 8)

15. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

СДК си открив ново место кај што се продаваат вкусни јадења :D

+ дека ми е многу убаво што не се замарам за 1 - 2 мај :lol:

16. 2468

2468 Популарен член

СДК со појавувањето на сонцето замре форумот :^)

17. BlueEye

BlueEye Истакнат член

e ova e mojata sekojdnevna fraza so ja koristam i uste edna recenica koja sekoj ja slusa po 5 pati ko ke me vidi ili vidam te sakam :) to me ispolnuva so poveke ljubov za drugite

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

СДК и јас треба да бaрам нешто за апсолвентска |( Ама кога де? Оф леле...

19. WildAngel

WildAngel Истакнат член

СДК дека добив прекрасна вест... :) :lol:

20. kate21

kate21 Популарен член

СДК дека денес загубив една многу драга особа ;( И тоа што никогаш не би помислила дека таа може да не напушти. Ама си отиде кај своите...криво ми е што не бев да ја видам...
    Животот продолжува! :worried:

Thread Status:
Not open for further replies.