Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Добредојде Камелиа тука помеѓу нас,во овој наш розово-феминистички виртуелен,но сепак реален свет - од аспект на нашите теми нели,се надевам ќе ти биде тука пријатно и ќе уживаш во дружењето,слобода во изразувањето и можност да се дискутира од сопствено искуство,од своја гледна точка,од туѓо искуство,делење совети,искажување емоции,чувства,оставање впечаток секој на свој начин,отварање теми,барање совет,постирање слики,музика итн...
    Ова беше само во кратки црти да ти ја доловам состојбата тука,ама мислам на сите од самото зачленување им е јасно ова.
    Мала презентација на розово-феминистичкиот,јингјанговскиот(црно-бел) свет ;)

На Camellia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Сакам да кажам...

СДК треба во 6 да станам, па најдобро ќе ми биде да го фатам креветот.
    Друго, го подновив потписот :)
    И трето ви посакувам само убави соништа, па цел ден да бидете насмеани ;) :hai:

На kate-the-great му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Значи ова е форум секој си има право на свое мислење
    некој со некого се согласува некој не
    неможе сите да размислуваме исто- не напаѓајте не е културно
    Ако не се согласуваш со некое мислење можеш да напишеш :
    Јас не мислам така..... Јас не се согласувам...или Јас мислам дека ...
    никој нема да се навреди во ред е
    секој си има свој став и мислење
    ама не бива на некој да му напишеш :
    Јас мислам дека замараш...плитко размислуваш...не прави од мува слон и слично :worried:

во ова гледам само некултура и непочитување кое е непотребно во цивилизираното општество
    не напнувајте толку ова е форум- не сме тука за да се караме
    и следниот пат размислете што ќе напишете пред да нападнете некој
    она што го кажуваме за другите најмногу кажува за нас ;)
    поздрав

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

А мене не ми е јасно пак, зошто од една тема се префрлувате на друга со еден тон забелешки :^) Тоа што се случило на одредена тема, нека си остане таму.

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Кате д грејт ,ако некој не се согласува со нечие мислење ,не мора да го цитира и да напише дека “се согласува“ или “не се согласува“,ако се согласува може “ми се допаѓа“ да направи или пак и да прокоментира од своја гледна точка, а ако некому не му се допаѓа напишаното т.е не се согласува не треба да цитира и само да напише не се согласувам,може без цитирање и лично обраќање да си го изрази својот став,но некогаш ако е потребно да се цитира ќе се цитира,ама ако не се согласува, се согласувам со тебе дека не требаат такви коментари од тој тип, се сосема беспотребни,целта е да се каже сопствено мислење.
    ;)

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Или нека се исконтактира преку ЛП да не се полнат офф топици.

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.853
    Допаѓања:
    163.385
    Сакам да кажам...

Сдк немам намера да бришам мислења на гореспоменатата тема.Има погруби препукувања,кои во иднина се надевам дека нема да се повторат,но не и погрдни зборови на лична основа и оффтопик мислења.Секој има право на свое мислење и само затоа што е контра твоето не значи дека не чини.

На kate-the-great и irenna им се допаѓа ова.
  8. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Ти се согласуваш ама ете некој се обидува да се направи ''попаметен'' што не е во ред
    ајде сега ако е така сите да почнеме да ги цитираме сите мислења кои не ни се допаѓаат и што ќе настане на форумов? ќе го изгуби квалитетот и на сите ќе им се здосади од навредливи коментари
    и ќе престанат да идат тука- а тоа не го сакаме
    затоа нека се воздржи некој од излив на бес и навредливи коментари и мој совет нека си посети часови за бон-тон тоа ќе му помогне многу во животот
    Убавиот збор железни врати отвора
    Имајте култура и не заборавајте дека неможе секој да размислува како вас

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Сега пак кога ќе се посетува повеќе време форумов,ќе му се обрне повеќе внимание,секој може да дојде до сопствен заклучок (впечаток).
    Јас дојдов до еден заклучок дека и нашето интернет однесување ќе го наречам,конкретно во случајов нашето форумско однесување ни открива(ни ги сервира) многу карактерни особини за кои не сме ни свесни дека се гледаат т.е приметуваат.

10. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    Сакам да кажам...

лукс те молам прочитај ја лп-ка од мене,итно ми е? :x :x :worried: :worried:

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.853
    Допаѓања:
    163.385
    Сакам да кажам...

Сдк се што некогаш или секогаш добивам долж патот е невешто устроена порака,разврзана во некаков чуден концепт,доста небулозно преплетена,но сепак реална...пред се мера на вредноста.Впрочем поентата е јасна,треба да е нејасно,но реално за да те тера да размислиш,но под присила и усвитени ганглии за да се насочиш кон погрешната реалност која колку и да делува логички во твојата глава,далеку е од тоа,но во тоа и е поентата за да те убеди на таков чекор.Капиларно се шири во телото и создава грч во мислите.Навидум мирно се склопчуваш и почнуваш да размислуваш за кој-годе и што-годе и се прашуваш каде ги скина своите конци и ги даде некому другде и престана да бидеш свој.Утешување и намирување на болката и јалови самоубедувања.За утре...утре ќе биде.Наидуваш на херматизам кој верно е демантиран,а од друга страна суштински е применет,но далеку од свеста на применувачот.Жално,хедонизмот како лајф мотив,исушена душа и простотилак.
    Хирови на младата,но истовремено со поминат рок на траење,несудена авангарда.
    Што е-тука е,наше е.
    Мене ми е арно каде што сум сега!

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

Вечерва сум си поднапиена и направив неколку глупости, големи изглдааааа....
    Ауф што сум ти јас луда, што си ќе си помисли...
    Знаете шо направив... му пишав пораче на еден бивши дека мн сум си го сакала и се тоа убаво склопено а тој веќе има девојка 1 година... зашо така напраив беее????
    Глупача сум невидена, ај утре ќе му пишам дека е по грешка, освен ако не му текне сеа да врти..ихх ама се мразам сеа.
    Никогаш не би уништила нечија врска, ама знам дека ме сака бе!
    Еее се нек е проклето тогаш!
    извинување ако има грешки стопати напишав и пребришав.
    Сите ве сака Мимс :inlove:

13. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Сакам да кажам...

СДК дека многу го сакам Божиќ и сите божиќни филмичиња кои одат со него и одвај чекам да си ја наќитам елката :inlove: И ич не ми е јасно како тоа сите се повозбудени за новата година отколку за него?? :?:

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сакам да кажам...

Сдк од мене поголем малер нема :|

15. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Сакам да кажам...

Бесмислено е :
    - Да ги обвиниш сите пријатели бидејќи еден од нив те изневерил.
    - Да не веруваш во љубовта бидејќи еднаш си бил изневерен или не ти било возвратено.
    - Да ја отфрлиш секоја можност да бидеш среќен бидејќи не си успеал при првиот обид.
    Запомни дека секогаш :
    ...- Може да се појави нова прилика.
    - Нов пријател.
    - Нова љубов.
    - Да се обнови снагата.
    Биди упорен. Барај ја среќата во секој ден !!!

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Сакам да кажам...

Напротив, форумот не губи на квалитет од водење дискусија, цитирање и разменување на мислења, туку од офтопици какви што пишуваш ти, што ај што немаат врска со темата, немаат врска воопшто. И што лошо ти реков со тоа да не правиш од мува слон?? Ама ти одма ми се наоѓаш повредена, ми глумиш жртва, па ај што не ти беше доволно во темата, ти го направив задоволството да го имаш последниот збор, ти продолжи и овде да се препукуваш. Не ти личи 19 годишна девојка да се понашаш како мало дете ( да се дурлиш ко она девојче на аватар што ти е, ако не е по твое).
    Толку од мене, не можам да се замарам... само ако сакаш можам да ти кажам кога ми е роденден, да ми испратиш една книга по БОН ТОН.

На sesilija и Offspring им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Сакам да кажам...

СДК дека се изнаиграв Симс вечерва :lol:
    Сум ги стокмила, им направив вечера романтична во дворот, со многу цвеќе и ја побарав за жена девојката :lol:
    Другиот ден ги спакував и ги пратив на одмор.
    Само што си дојдоа организирав Wedding Party и поканив гости. И облеков на девојката венчаница, наместив маси со торти, стокмив убаво се по ред и се зедоа.

А јас забегав дефинитивно почнав да се филмам дека имам кола, куќа, викендица, алишта и пријатели како на играта. Не е на арно таква игра за депресивно-негативно-песимистички настроени луѓе како мене :!:

:lol:

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Сакам да кажам...

СДК во 08.50 на ул. Македонија бевме само јас, една од Гирадико Ања и едно накиснато кутре.
    Па посив ден не можеше да се случи и тоа за време на викенд. :x
    Сакам да и' кажам на Мимс да не губи живци, еднаш во такво пијанство, јас исто му пратив порака на бившиот, кој веќе си беше фатил девојка со ужасни заби.
    Не знам како сум ја напишала точно без грешка, ама во 05h сабајле сум истипкала:
    Девојка ти е ружна, жими се'
    кога ќе се насмее - јасно е се'.
    :rofl:
    Па може ли полошо од тоа да има? :rofl:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Сакам да кажам...

СДК дека иако надвор врне дожд не ми се намалува позитивната енергија :) :)

20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

ако не го уништи нешто од страна, јас ќе го уништам, кога нешто не сака, не сака, џабе е се

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.