Редно беше во очи да се погледнеме со новиот семестар Во исчекување сум да видам што се ќе си приредуваме меѓусебно
Уште едно одлично помината Недела. Ден кој почна со две прекрасни изненадувања, а заврши со фамилијарен собир. Ајде најпрвин за првото да пишам. Ви имам пишувано дека мајка ми е мајстор за изненадувања. Епа сега од кога се научи од интернет да порачува е уште подобра. Најсериозно. Ја нема, нема, нема и оп наеднаш со нешто ќе те израдува. Денеска добив прекрасен долг црн фустан со шлиц од левата страна. Премногу ме изненади и израдува и морав да ја споделам среќата тука со вас. Ја обожавам Друго денеска уште една моја братучеда реши да се мажи. Запросувањето се случило сабајлево и тоа со појадок во кревет. Одлична вест која многу повеќе ме израдува од првата. Скокав, буквално скокав по дома. Веднаш штом дознав патот под нога и кај неа. Ги скапав гушкање и него и неа. Одличен пар се заедно, си ги сакам и двајцата и можам да кажам дека јас бев повозбудена од неа Е сега фустанов ко порачан ми дојде, барем нема да си ја тупам главата шо фустан ќе носам, само треба штикли убај да си најдам. Крајот беше уште подобар. Две фамилии се собраа заедно да си прослават и да си изнаприкажат. Секогаш велам дека обожавам вакви собири и сакам да бидат почести. Одлично се чувствувам опкружена со луѓе кои ги сакам и кои ме сакаат. И така девојки, се надевам дека и вас денов ви беше олку убав како мене и имајте уште поубава вечер. Поздрав
Врти сучи, јас дојдов пак да си се пофалам. Ако не се пофалам сама, зарем некој друг ќе ме пофали? Освен мама? Сум правела пита. Апсолутно сама. Прво ја исецкав зелката, потоа празот. Почнав да си плачам. Ја бутнав главата во замрзивач и чекам да се исплачам. Мајка ми: - Елена, што ти треба? Да не бараш нешто? - Не бе, остај ме да се доплачам, додека ми смрзнат солзиве. А што е најчудно, од кромид никогаш не плачам, ама од праз... сузо моја, сузанаа, бриго моја једина.... Ама прво си го извадив лакот, да не го слушам после татко ми, како ме зеза. Да ми најде тука некоја мана. А он, пуштил у позадина, некоја кафанска музика. - Сречан ти роџендан, сунце моје драго. Гледаш жено како ти пеам? Ја му викам: - Да не си подранил случајно, едно месец дена и кусур? - Ако де, јас прв да бидам. А еве го сега, им честита слава на сите машки по телефон. Оти нели втори-втори е денес. И си праќа поздрави. За момент ќе помислам, дека ги копира турскиве серии. - Ај ти поздрави го оној, ај и он те поздравува. Ај заедно се поздравувате. Никако да научи што е слава, а што именден. Пред да оди на слава, секогаш прашува што да честита, дали слава или именден. И` вика на мајка ми: - А бе жено, нели ти си завршила некој курс за компјутери, зошто сега не знаеш? - Па тоа одамна беше, ехеее, уште пред да се земеме. Тука се вклучувам јас: - Е па ај, ти и онака си имал двојче физика (ретко дека ќе му најдете некое тројче во сведителство, освен физичко), кажи го Омовиот закон? - Чив закон? - Тој на Ом. - Пааа... колку си гладен... толку повеќе ти се јаде. Види сега, дојдов да се фалам, а цел пост ми е за татко ми. Па да бе... ќе Ве поканев... ама нема уште многу. Ние дома сме термити, штом има нешто дома, мора да го нема. Колку беше убава, мх, мх, мх... Најубава е тегнета, како лиснато тесто излезе. Го правев со моето брашно. А може да биде и ТВОЕ! Едната тепсија ја изедовме, сега ја чекаме втората да излезе, за и неа да ја смачкаме. Ама добро и гости имаме. Татко ми ми вика: - А бе Елена, два саати се мучеше, за десет минути ја снема. Фали ме усто, оти ќе те раскинам.
Me: God, can I ask you a question? God: Sure Me: Promise you won't get mad God: I promise Me: Why did you let so much stuff happen to me today? God: What do u mean? Me: Well, I woke up late God: Yes Me: My car took forever to start God: Okay Me: at lunch they made my sandwich wrong & I had to wait God: Huummm Me: On the way home, my phone went DEAD, just as I picked up a call God: All right Me: And on top of it all off, when I got home ~I just want to soak my feet in my new foot massager & relax. BUT it wouldn't work!!! Nothing went right today! Why did you do that? God: Let me see, the death angel was at your bed this morning & I had to send one of My Angels to battle him for your life. I let you sleep through that Me (humbled): OH GOD: I didn't let your car start because there was a drunk driver on your route that would have hit you if you were on the road. Me: (ashamed) God: The first person who made your sandwich today was sick & I didn't want you to catch what they have, I knew you couldn't afford to miss work. Me (embarrassed)kay God: Your phone went dead because the person that was calling was going to give false witness about what you said on that call, I didn't even let you talk to them so you would be covered. Me (softly): I see God God: Oh and that foot massager, it had a shortage that was going to throw out all of the power in your house tonight. I didn't think you wanted to be in the dark. Me: I'm Sorry God God: Don't be sorry, just learn to Trust Me.... in All things , the Good & the bad. Me: I will trust You. God: And don't doubt that My plan for your day is Always Better than your plan. Me: I won't God. And let me just tell you God, Thank You for Everything today. God: You're welcome child. It was just another day being your God and I Love looking after My Children... https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 3346_n.jpg Имајте убава вечер.
СДК многу ми се допаѓа форумот, не очекував дека толку позитивни особи ќе сретнам на едно место. Мило ми е што сум дел од Фемина, има толку многу за читање. Едноставно времето овде лета.
Искрено смајли те читам и секогаш во глава си ја вртам контрадикторноста од твојот ник и твоите редови,можам да те замислам,можам да замислам дела ти е тешко и дека си тажна,понекогаш несигурна и помалку изгубена. Можеби ќе ми замериш,но сакам да знаеш да се бориш за себе не им се давај лесно на тешкотиите на животот,најди си некоја работичка во џебот имај свои пари ,бори се за место под ѕвездите, за љубовта на дечко ти,за подобри денови за твоите омилени фармерки за замислената боја на јакната,за насмевка на лицето. Извини што си надов за право да се вмешам.
Една кинеска поговорка(или пословица како што ја вика дедо ми ) вика многу убаво:Појадувај сам, ручај со пријателот, а вечерај со непријателот. Ќе почнам да си ја применувам изгледа,не само за јадењето,за се буквално,затоа што насабајле најдобро се сама да правам,уште спијам па најдобро ми е сама,така си се расонувам,па со пријателите попладне,на разговор најубаво,а бидејќи сум ноќна девојка,најдобро ноќе да сум со непријателите,најдобро размислувам тогаш,стратешки што би рекле. :geek: НАЈНАЈСЕРИОЗНА сум луѓе. :geek: Очигледно имам некој проблем во мозокот,препорака за доктор кој што го отвара мозокот и ги спојува откачените жички.Ама да е некој добар.(се шалам за ова) Иако многу работи кажани на шала,навистина се мислат,ова беше вистина шала...
Понекогаш пред легнување спојте ѓи рацете и помолете го севишниот на вашето патување да ви испрати барем неколку добри луѓе.
Believe in me...песнава е секс за уши! Се молам се да испадне како што треба зошто не знам што би правела. Господ ќе помогне! Слатки сништа
Уф... многу ми е тешко Јас си знам како ми се стега душава при секоја помисла на тоа, и колку само никој не сфаќа Всушност кога ќе размислам и немам најдено некоја компетентна личност да разговарам за тоа... Понекогаш само посакувам да ми се укаже прилика за странство и да заминам сама, да почнам некој нов почеток, подалеку од сите луѓе од кои не можам да бидам сфатена. Чувствувам како да имам многу замисли за животот, а полека ми се лизгаат од раце, и никогаш веќе не можат да се вратат повторно. Се надевам Господ го знае најдоброто за мене и ќе ме изведе на прав пат. Се надевам дека нема да чувствувам каење, а сега силно се надевам дека ќе заборавам на оваа тежина од мене, ќе се опуштам малку, и ќе пробам да уживам во работите што ги имам, не размислувајќи на непозатото и неизвесното. Морам, за мое добро.
Колку некогаш една прегратка можи да смени некои работи макар да е кон животно а не кон човек http://www.youtube.com/watch?v=dOmDmSrW33w#t=198 Добра ноќ
Навистина сите се стремиме кон доброто и сакаме да уживаме во она што го имаме. Но, секогаш има некој на патот кој сака да не попречи, некој кој не сака да бидеме среќни. Што ли може да е тоа? Што се добива ако им посакуваш на луѓето да бидат несреќни? Секој треба да се грижи за своето добро и прво да си гледа пред себе да си го направи патот прав и ако можи да му помогне на друг, а не да го криви патот на другиот и да му наштети. Всушност со тоа што му прави лошо на другиот си наштетува и на самиот себеси, а со тоа што ќе му направи добро на некого ќе го развесели, ќе се чувствува среќно. И покрај тоа што има такви луѓе ние треба да се држиме цврсто и да ги игнорираме, да не не поведат заедно со нив и ние да се правиме како нив и ние да тргнеме по нивниот пат. АКО САКАШ ДА МУ ПОМОГНЕШ НА НЕКОЈ, ПОМОГНИ МУ ЗА ДОБРО.
Знаев,знаев дека еден дел од мене засекогаш ќе остане со него. Таму каде што се разделивме оној ден,останаа...твојата гордост,мојата тврдоглавост,пропуштена шанса и едно ветување. Имавме се,а избравме ништо..
Одвај чекам да почне семестарот, и да си почнам со обврски. Нешто да ме држи во работа. Премногу слободно време никогаш не ми влијаело добро, едноставно имам премногу простор да мозгам, а никогаш не мозгам во своја корист, така да.. Monday, bring it on - bitch!
Никогаш не е доволно касно, ниту пак доволно ладно за сладолед од лешник и чоколадо. Друг пат ќе бројам калории.
со среќа нека е,аирлија Cум станала како овие од турска серија,де коментирам нешто де си се смешкам .A кога се караат Белул и Бихтер,коментирам нонстоп ,нема кој да ме сопре Cега се прашувам кај мене не ќе да е летна тага ко песната од Лана,туку зимна тага и тоа заради главоболка Aјт да шкртнав и јас нешто во новата сдк,и тоа понеделнички .Ви посакувам убав ден на сите
Понеделничко утро со кафенце и сокче спремајќи се да ги вжештам прстите на тастатура и да се растурам од програмирање и дневница од 300$. Во екстремно луда форма сум денеска да работам како crazy затоа што одморот викендов предобро ми дојде и максимално ги наполнив батериите. Уште денес од 100% battery ќе стигнам на 50% па останатите 50% ќе ги распоредувам натенане. Касни си касни ајде има кој да брои калории, а тоа е стомачето.
Ја нема веќе мјаулката моја, мачорката моја. Ја најдов мала, безпомошна, оделена од мајка и, со никакви шанси сама да преживее со нејзини 10 дена. Ја чував, ја викав Мами моја, се храневме со шприц, се каравме со сите за да ја зачувам, па стана најдобар другарка на куче 30 кила потешко од неа, беа рај за очи. Денес ја изгубив, едвај на нејзини 6 месеци не успеав да ја спасам овој пат. Проклети возови, проклет памет на мачка да лута кај што не и е место. Мамина моја секогаш ќе те памтам. Не знам како ќе издржам вечерите без твоите будалештини, рацеве брз твои рани од играње, кој ќе цица од раце, кој ќе му биде најдобра другарка на кучето?! Проклет ден