Проблемот со некои луѓе е во тоа што секогаш ќе ја забележат и осудат промената во твоето однесување кон нив, без воопшто да се потрудат да ја побараат во нивните постапки причината за истата...
Луѓето не се направени за оваа планета.Човечката мисла отиде предалеку.Отидовме во една заблуда.Во неповрат. Кој сме ние и што правиме овде?Го уништуваме светот и самите себе си. Не сме нормални што правиме.
Чудно е но сепак вистинито и реално .. Сите работи доаѓаат кога не ги очекуваш и кога не се надеваш и добрите и лошите.Барем една работа да станеше реалност кога јас очекував и кога се надевав , но не ќе дојде неочекувано баш како гром од ведро небо ...
Многу луѓе што ме познаваат тврдат дека сум наивна и лесно им верувам во се' што ќе кажат. Мирно седам до нив,климајќи потврдно со главата слушајќи го она што го кажуваат,но длабоко во себе некогаш едноставно чувствувам дека измислуваат или ги извртуваат нештата.Во никого не верувам 100%. Затоа најмногу и' верувам на својата интуиција и на тие чудни претчувства во врска со некои ситуации или луѓе,без разлика дали се работи за некои мали работи или нешто посериозно, никогаш не ме лажат.
Пораснав, додека бев малечка ја имав сета љубов од страна на семејството, мојата мајка ме научи се, но никогаш не ми раскажуваше колку животот носи непредвидени и лоши работи. Затоа сега учам како луѓето се себични и од корист, како можат да го завртат грбот. И да тешко е...
Единствена ли сум што неможам да си го замислам животот без баба ми и дедо ми? Како минува времето, се појасно ми е колку тие ме сакаат и ме заштитувале целиот свој живот. И знаете, убаво е да си имаш слики и видеа од кога сте биле бебчиња. Ако ви се верува, толку многу ми недостига тоа време. Цело време ги гледам тие снимки и слики што ги правел вујко ми кога сум се родила. Братучетка ми, која сега за некоја недела ќе има сопствено бебче, ме држела во раце кога сум се родила, кога ми правеле крштевка, кога ми носеле еден куп торти, па трчи побрзо да ме намачка со шампата. Премногу ми недостигаат тие моменти. Таму се нормално и баба ми и дедо ми. До мене, ни еден момент не ме испуштаат од раце. Како што гледам по снимките, толку сум се чувствувала заштитено и сакано покрај нив, што неможам тоа сега да го изразам со зборови. Ми се плаче, да. Сакам да постои временска машина, барем да го вратам тоа време. Да бидам дете што нема да се грижи за ништо и да оди во калта и во песокот да си игра цел ден. Да одам да се пресоблечам кај баба ми кога ќе се испотам, да трчам по дедо ми за да ми даде 10 денари да си купам сладолед. Ехх времиња, тагувам по нив. Камо да ми се вратат, барем за миг...
Кога ќе се замислам за нешто, губам тотален контакт со околината, до тој степен што Бог да чува ќе направам пожар. Правев пуканки, махинално го мрдам тенџерето, со паметот одлетав којзнае каде, за во еден момент да осетам мирис на изгорено. Пешкирот се потфатил на плинот! За среќа брзо се свестив и не дозволив да се запали цел, ама сега наместо Добро јутро, на него пишува Добро јутрc Туку, пуканките не ми изгореа, друго не е битно
@AnaKarenina, иста суум! Инаку, ве поздравувам сите. Одамна не сум напишала нешто на форумов, редно е да се активирам малку. Сега сум на одмор, па имам доста слободно време. Ќе се дружиме **доказ за мојата нередовност на форумов е тоа што се` уште не сум се навикнала на распоредот на смајлињава, сум претерала малку...срам да ми е
Кога им треба нешто ме бараат во било кое време,а кога не кој ме е*е (се извинувам за изразов) и да умрам нема да забележат.Да ви се плукнам во "пријателството" не ми требате воопшто,ми се од денешниве пријателства.
Колку е лесно да кажеш НЕ МОЖАМ или НЕ ЗНАМ....ама ајде, потруди се да го извршиш предизвикот а не рацете да ги кренеш и да се предадеш. И не е можно колку лесно се опседнувам и се поврзувам со некои личности. Знам дека после само мене ќе ми биде тешко, јас сум таа што ќе пати ама сепак продолужам секој ден се повеќе и повеќе да станувам поблиска. Едноставно сега уживам и ми годи цело тоа внимание а знам дека нема иднина, знам дека ни пријатели не можеме да бидеме понатака. Колку лаги изнакажав само за внимание. Во исто време сум и себична и сама си наштетувам. Заклучив дека дефинитивно треба да се тргнам што подалеку од сите.
Same here Но,луѓето со причина се појавуваат во нашите животи,па обиди се да извлечеш некоја поука од тоа.
@lolanomnom Во ред. Слатка си,ми се допаѓаш СДК дека го живеам мојот живот до максимум! Најважно е да бидеш среќен,а јас сум повеќе од среќна..Никој нема да успее да ме орасположи..животот е прекрасеееееен!
Fuck i pms i neredoven i budal ciklus shto doagja edna nedela porano. Of ja ne mogu vise. Se mi se slucuva den dva pred polaganje. Ko da mi frlila vesterka crna magija Why, why?? Mi izgleda kje treba da ja chistam cela godina vo septemvri. Funn! Btw se nadevam ubavite planovi za slednava nedela nema da mi se unistat. Ah, uste toa mi fali. Imajte dobra nokj, a jas otidov da pijam chaj i da se vitkam kako mache.
Мечето на Тета има 2 нови запчиња,значи вкупно има 6 засегаго обожавам,ме исполнува само тој моментално компјутерот ми го окупира по цел ден,си слушаме песнички си гледаме Скуби ду,Гарфилд и компанија,на фб им пишува на другарките хиероглифи арно тука што не се уклучувам,кој знае што ке исчкрапасекој ден по некој новитет дава,најново му е и тоа што намерно ми ги фрла работите и вика бам,ах со какво слатко гласче зборува плус мангупот ужива да си лежи на стомаче и да ги крева ноџињата и да го масираме по грбче и газето,абе љубовче моја те обожава тета
Колку жал ми падна.. Кутриот таксист, најверојатно едвај чекаше некој(како мене) да се појави и да си ги каже маките. Како е можно, на тие години некој толку да страда и пати за љубов? Си ја слушаше "Nothing's gonna change my love for you". Секогаш ја слушал кога бил разочаран...
Ух што не можам да сфатам е луѓе без ималку емпатија.Абре се им пречи,мигрантите им пречат,уличните кучиња им пречат,Ромите им пречат.....Са не набројувам.Како бе може да сте такви?Да не се сожалите бре на беспомошни,толку крути срца да имате.Никој не збори Мајки Терези да бидете,ама сочувство бе моме му јебем Најбитната човекова особина.Не си човек без ова,бар за мене.Множење со нула едно Добар ден не кажувам.Уфф гнасотии.
Не е на арно по цели денови да капе едно машко тука меѓу толку жени, несвесно се претвараш ко нив. Еве еден веќе ги има симптомите
Луѓе, ви доаѓа ли некогаш ете така на душичката, одненадеж, кога ќе се сетите на некој кој порано ви бил мнооооогу близок, роднина или пријател-сеедно, а со кој веќе немате контакт (сте се скарале/замериле не по ваша вина) да им пишете повторно, да им кажете колку ви недостигаат и колку сакате да ги поправите нештата и пак да сте блиски ( е сега блиски колку што може, секако дека нема шанси пак да ја имате истата блискост) но, ете, така да се дружите на некој начин...??